- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Mobil flották
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
válasz animatrix11 #68247 üzenetére
Vagy esetleg 7970-ek is szoktak jó áron lenni.
(#68250) gaben1993 : Alapon nem hiszem hogy kihatja, egy olcsóbb hűtőt néznék rá 5k körül. A tápból nem kell azért olyan erős, de nem kellene hogy összecsukoljon egy lightosabb tuningtól. Egy picit minőségibb fsp, chieftec bőven megteszi. Vagy jöhet a platformváltás de az zsebbe nyúlósabb lesz.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gaben1993
tag
válasz gtamate2 #68251 üzenetére
Egy 500 wattos thermalmaster tápom van(cooler master a gyártó, de még pci-e tápcsati sincs rajta).
A platformváltást úgy terveztem hogy eladom a gépet, a kártya, a ramok(teszek a helyére egy 2gb-osat) és a merevlemez nélkül és egy kis plusz pénzből összerakok egy fx6300-as konfigot. Szerintem ha belerakok még egy 25öt abból megvan. Mert ez a gép teljesen hétköznapi használatra lett véve. A ház sem egy jól szellőző darab(egy 12cm-es oldalsó és egy 8cm-es hátsó ventilátor hely van rajta) és ha elkezdeném tuningolgatni meg fejlesztgetni a végén szinte csak kicserélnék mindent. Mondjuk ha az még úgy működhet, veszek pár ezerért egy jobb hűtőt rá és kicsit emelek az órajelen aztán meglátjuk, ennyit még megér, csak nem akarom hogy akkor meg a táp legyen kevés és esetleg még valamiben kárt is tegyen. -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
megrántott (3,4-3,6) phenom 2 mellé jó párosítás lenne egy 7870 tahiti? full hd-n.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Arphox
tag
válasz Speed® #68249 üzenetére
Igazad van
Dual Core E5200
GA-EP45-UD3L
2x4GB DDR2 800 MHz
9600 GT (ezt cserélem le, mert VRAM hibás)10 körül szánnék rá nagyon maximum, a lényeg hogy menjen rajta a lol ahogy eddig (a 9600 GT viszi, a GTX 275 meg mégúgy vinné). Törökszentmiklóson/Szolnokon tudom átvenni.
Akkor így megérné megvenni?
Köszi egyébként!
Edit: a táp nem a legjobb, ez az.
[ Szerkesztve ]
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Arphox #68254 üzenetére
Ha az E5200at OCzod, fürge, nézz be a topikjába infóért, lapod van hozzá.
Nem mondom, hogy cseréld le egy ~10ks Quad Xeonra, mert kiborulsz
Tápról nem írtál, azért arra figyelni kell, ha elég is a DX10/GTX275 tempóra.
Nem rosszak egyébként ezek a régi vasak sem, csak támogatottságuk 0..Közben írtad, bár a link hibás, de a Codegent kivettem..felejtsd el a 275öt.
Konkrétan se csatid nincs elég hozzá, se értelmes teljesítményed 12Von.
Ha nem akarod elkormolni a gépet, VGA mellett tápra is kéne szánni 5kt.
Nem kell túlzásokba esni, de valami értelmesebb FSP/SS megoldás kell.Tesóm egy ilyennel nyomul a mai napig 1440x900ban, újabb címekkel is..
Lassabb ugyan a 280nál, viszont DX10.1, és nem kajál sokat, halk/hűvös.FireKeeper
A karinak tetszene az 1080P, viszont nem azzal a procival, ahhoz erős..
Egy sima 7850/2Gvel ~ugyanott lennél, sokkal kevesebb nyűggel mellé..
Esetleg egy GTX660 még szóba jöhet, nV, kevésbé háklis a procilimitre.[ Szerkesztve ]
-
Arphox
tag
válasz Speed® #68257 üzenetére
Ezt akkor megérné megvenni?
Ki bírná hajtani az E5200 és a szar 400W-os codegen táp?Közben utánanéztem, a ház pontosan CODEGEN 6219L-CA, a táp Modell 300XX
Illetve nem nőne meg nagyon a fogyasztása a gépnek? Azért az is számít
E5200 OC-ra reagálva:
Terhelés nélkül 50 °C-on megy a proci szinte mindig (45-55 között mozog), terhelve 55-60. Tuti kéne OC-zni? Gyári hűtő van rajta, nem merném leégteni...A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Speed® #68257 üzenetére
procit majd zenre tervezem upgrade-elni, addig nem zavar ha van a kártyában egy kis tartalék, és az állítgatást se bánom. na meg nem tudom mennyire lenne nagy előrelépés a 7850 a 7790-hez képest (amit már kicsit szűkösnek érzek).
akkor inkább átfogalmaznám a kérdés olyanra, hogy 35k-ért jó vétel-e egy 7870 tahiti, after market (arctic) hűtővel.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Arphox #68258 üzenetére
sztem legsürgősebben inkább a tápot kéne upgrade-elni. fsp400-60apn 4k apróról, ez kb ilyen létminimum. kártyáról, tuningról ne is álmodozz amíg ilyen közveszélyes táp hajtja a gépet... :S
a 4850 egyébként jó kártya, de nem tudom megér-e annyi az iceq, az ilyen felépítésű hűtőket amúgy se nagyon kedvelem, lehet jobban kijönnél egy refhűtős változattal amire aztán rápasszintasz egy arctic l2-t, vagy keresel egy olyan modellt aminek nem kifejezetten fos a gyári hűtője, de nem ilyen drága mint az a his. (láttam sapphire-t 7,5k-ért).
[ Szerkesztve ]
-
gaben1993
tag
válasz FireKeeper #68259 üzenetére
Én nem vennék mókolt kártyát, csak nagyon biztos forrásból de ez tényleg csak személyes vélemény. Ki tudja miért van rajta az arctic hűtő, persze lehet csak elkezdett ciceregni a sajátja, de akkor is.
35 pedig a 7870-ek átlag ára, a tahiti pedig a legjobb 7870-es tudomásom szerint, így megéri ezt az árat, ha nem félsz az eféle megoldásoktól. Ezt egy gyári megoldásokhoz ragaszkodó egyén személyes véleményének tekintsd, ne szakmai véleménynek. -
makkai
aktív tag
Üdv.
max 80k -ig gondolkodom vga cserében.
Jelenlegi konfigba, ami az aláírásomban van.
GTX460 SLI-t váltanék.
FHD monitorom van, szóval ekkora felbontáshoz. Fő játék F1 2015.Kérdés: szükség van-e 4 GB ramra?
Az alábbiakat néztem eddig.
[ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
tibi14
tag
Hali!
Azt szeretném megkérdezni, hogy gtx 750ti 4gb-ot vagy gtx 960 2gb-ot vegyek-e?
Mert árban nagyon közel vannak egymáshoz. A gtx 960-al az a gondom, hogy kicsit keveslem a 2gb vram-ot, a gtx 750ti-nál pedig, hogy kell e rá a 4gb vram ki tudja e használni.
A kérdésem le egyszerűsítve: Melyik a jobb gyengébb videókártya töb vram, vagy erősebb kártya kevesebb vram? -
Apollo_21
addikt
válasz tibi14 #68263 üzenetére
Véleményem szerint a 750Ti-re sok a 4gb-t....
A kérdés, hogy mire is kéne pontossan, felbontás, felhasználás...stb.
Ill. az sem utolsó hogy épp milyen hardverek mellé/köré helyeznéd.Ha alternatíva esetleg a Radeon...akkor 280 3gb-t még jólehet nagyjából ugyanilyen árfekvésben...
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
regener
veterán
válasz makkai #68262 üzenetére
A 770 kb 10%-al gyorsabb a 960-nál, így azon több értelme van a 4GB memóriának.
Azt nemis említve hogy a tigrises MSI hűtés nem túl hatékony és hangos is tud lenni, míg a Manli 770-en jobb hűtés van. Gari ugyanúgy 3 év.
Szeintem a 770 legyen.(#68263) tibi14
A 750Ti-re felesleges a 4GB ram, inkább a 960-at válaszd. -
gaben1993
tag
Én ezt értem, viszont nem szeretem ha számomra ismeretlen(értsd: nem tudod hogy mennyire ért hozzá) kezek nyúlnak bele egy videókártyába. Volt régen egy ref. hűtős 5870-em és a megvétele után feltűnt hogy 5 perc alatt furmarkban eléri a 100 fokot, kb. negyedóra játék után meg túlmelegedés miatt leállt, mert mint kiderült az eladó újra pasztázta és valami szálas, mindennek csak hűtőpasztának nem látszó valami volt benne ráadásul elég szarul is volt visszarakva a hűtés. Ezen kívül is volt pár negatív tapasztalatom gány összeszerelésekkel, így jobban örülök ha valami minél kevesebb kezet látott. Arról nem is beszélve hogy ha azért van rajta mert mondjuk szét tuningolva használták, vagy állandóan hajtották, esetleg bányásztak vele vagy bármi. Ettől még simán lehet jó is, de én inkább kihagynám. De mint mondottam ez inkább személyes, mintsem szakvélemény.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Arphox #68258 üzenetére
Az a táp hivatalosan 16A/12V, de mivel minimum 5+ éves és amúgyis sz@r.
Szóval hivatalosan már a 4850 ~115Wja is problémás lehet, ne kockáztass..
Igen, ha nem nyúlsz hozzá a procihoz, bőven jó a 4850, ez a típus főleg oké.
Gyári hűtő helyett egy ~2ks F7Pro/TX2/EKL CT már elég, ha jól behűtenéd..
Előbbivel max. alapfeszes 266os BCLK működhet, ami ~3.33GHz ugyebár..[ Szerkesztve ]
-
Blooddrunk
csendes tag
Sziasztok!
Vga-t keresek az újonnan építendő gépembe.
Csak játékokra használnám munka nem lenne vele.
Az alábbi gépbe menne.
Proci Intel I5 4440
lap: Asrock b85m pro4
Ram: 2x4Gb corsair vengeance
Táp: FSP Hexa 500w v 550 Raider
Ház:In Win Dragon SlayerMax keret 80k lenne de inkább kevesebb,mindenképpen csak bolti jöhet szóba mert kell számla.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
tibi14
tag
válasz Apollo_21 #68264 üzenetére
Kösz a választ.
A konfig: Msi h87-g43 deszka
2x4 gb ram 1600Mhz cl9
I5 4440
CHIEFTEC GPS-500A8 500W
r7 260 1gb videókari(Tavaly amikor a gépet vettem, csak erre maradt pénzem,ezt cserélném. első sorban nvidiára.)
Játékra lenne a kártya fhd-ban részletességet mindig úgy állítom, hogy a minimum 30fps meglegyen nem célom hogy a CoD 20 is max-on mennyen.Azt szeretném, hogy pár évig ilyen beállításokkal tudjak játszani 2-3-4 évig akár. a keret olyan 60k+-10k -
Kareszovics
addikt
válasz Bjørgersson #68238 üzenetére
+ IMIIKE1998
Köszi! Kosár volt még tegnap este.
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
Bjørgersson
félisten
válasz makkai #68262 üzenetére
Inkább ezt venném a helyedben; GV-N960WF2OC-4GD. Tuninggal behozza azt a kevés lemaradását a
680-hoz770-hez képest, cserébe kevesebbet fogyaszt, halkabb, újabb. F1 játékokat nem ismerem, gondolom a 2015-ös meg még meg se jelent, úgyhogy nem tudom mennyire indokolt a 4GB memória, de pl. a GTA V simán használ 3-3,5 GB-ot.[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
makkai
aktív tag
válasz Bjørgersson #68273 üzenetére
Már megjelent.
De nem megy az SLI (remélem csak egyenlőre). Így meg medium grafikán 30-35 fps-em van száraz időben. Esőben inkább meg sem próbálom.
Egyébként FHD felbontáson van létjogosultsága a 4GB ramnak? Vagy 3 évig nem fogok cserélni kártyát,max beteszek majd később mégegyet mellé.
A 2GB-os kártyákkal kb egy 10-est lehetne spórolni.mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Bjørgersson #68273 üzenetére
Amúgy szép dolog a 4GB RAM, de megnézném milyen tempóra képes GTA5ben, ha ki is van használva..az R9-290 is alig présel ki magából 30+ FPSt úgy.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Speed® #68275 üzenetére
960 topikban pendrétől meg tudod kérdezni.
makkai szerintem 960-on nem igazán, mások szerint igen.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
makkai
aktív tag
válasz Bjørgersson #68276 üzenetére
Hát köszönöm a választ.
Ezek szerint nincs egybehangzó álláspont a GTX960 2 GB vs. 4 GB tekintetében.Az a baj, hogy a 970 meg már átlépi a lélektani határomat a 100k-t.
Illetve 1 van:[ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
gaben1993
tag
válasz gtamate2 #68278 üzenetére
Ez mondjuk nem feltétlen így van, mert egy fx6300 mellé egy 970-es chipsetes lap is elég ami mondjuk 12-15 körül mozog( 2 éve vettem 13ért egy asrock 970 extreme3-at garival, full tartozékokkal) amíg a 990fx mondjuk 20-30k, ha intel mellett döntök akkor már i5 2500k ami önmagában 35 körül van és mellé már dukál szerintem egy z77-es lap(bár nem vagyok otthon annyira intel oldalon) ami szintén megüti a 20 ezres szintet és itt most olcsó lapokról beszélek és természetesen használt árakról mindkét oldalon. Egyébként abban teljesen igazad van hogy játékok szempontjából sokkal jobb az intel, így megfontolom az i5-öt, de az zsebbe nyúlósabb, viszont fogyasztásban is és erőben is jobb, meg talán időtállóbb is.
-
gtamate2
veterán
válasz gaben1993 #68279 üzenetére
Mondjuk igen egész jó áron vannak most tényleg az aprón. (~1 éve még alig volt használtan proci/lap jó áron az aprón). Konkrétan 35k-ért árulnak Extreme 3+6300 félkonfigot az jó vétel lehet. Csak ugye egy értelmesebb hűtő is kell az még kb 5k.
Ennyiért viszont kijön egy i5-2300/2400 lappal ami kevesebbet eszik, van igp is benne és a játékok alatt jobban hasít tuning nélkül is.
Ha már mindenképp tuningolnál akkor a 2500k nyilván zsebbe nyúlósabb történet.*Sn0w
-
gaben1993
tag
válasz gtamate2 #68280 üzenetére
Jobb hűtőt venni lehet később is, egyébként nem tuningolnék, ha nem muszáj, inkább most már valami időtállóbbat raknék össze, ami azért nem kóstál olyan sokat, eddigi elég minőségi cuccaimat(pl. i5 4670k,2x8gb 1866 corsair pro, gtx 680 dcii, corsair h75 eddig ez volt a legerősebb, kb egy éve építettem) azért adtam el mert féltem az értékvesztéstől és nem akartam hogy a 200+ értékű gépem egy év múlva a felét se érje. Így jött aztán képbe az a8 5600k, ami egy jó ajánlat keretében került hozzám, de rá kellett jönnöm hogy kevés, így valami olcsó de ha sors úgy hozza jól tuningolható procira gondoltam, ami kétségtelenül a 6300-as. De aztán lehet hogy inkább nézek valami jó hűtőt aztán emelünk az órajelen és marad minden, majd kiderül hogy muzsikál ha megérkezik a kártya. Később még lehet írok ide, ha segítségre lenne szükségem. Köszönöm az eddigieket, Szép estét és hétvégét mindenkinek!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz FireKeeper #68259 üzenetére
Ha nem zavar, hogy BIOSt kell hozzá mókolni (ami amúgy nem vészes), mert gyárilag agyon van feszelve és TDP limitbe futás miatt throttlingolgat, ill., hogy nincs gari rá és annyira nem hűhajó az ár, akkor hajrá..én inkább rámennék erre a helyedben. Mostani motyóddal is szépen ellenne 3.6 körül, ill. hozza a 7870 szintet nagy általánosságban, ha nem is a TahitiLEt nyilván. 7850 amúgy jóval combosabb, mint a 7790, főleg ha meg van piszkálva. Zen..messze van az még és ki tudja, mit hoz/mennyiért.
Másik hsz.edben azt írtad, nem oké az IceQ 4850..pedig bitang jó az a hűtés. És 1GBos kivitel..postával 10ért szerintem egyáltalán nem rossz vétel számára
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok. Elore erdeklodnek, hogy a 7970 nem lesz eleg egy 2560x1440 felbontasu 32"-os monitorhoz? Jelenleg BF4, project cars, mortal kombat x, cod black ops 2 van a gepen amivel jatszunk. Elore felkeszulok, hogy talan azt is cserelni kell majd
-
gtamate2
veterán
válasz gaben1993 #68281 üzenetére
Ha nem tuningolnál akkor az fx kiesik szerintem, mert azt több okból is ajánlott tuningolni.
1. Alapon az olyan alkalmazások amiknek kell az erősebb szál oda kevés lehet
2. Alapon nem valami eltalált, alulfeszelhető bőven vagy pedig adott feszen többet is megy.
3. Ha már van egy tuningolható procid kár nem kihasználni a teljesítményétDe úgy látom van már rálátásod a dolgokra, nem fogsz rosszul dönteni. Ha esetleg a jövőben kell még tanács írj nyugodtan, további szép napot
*Sn0w
-
Krissz2000
csendes tag
Sziasztok két videókártya között gondolkodom.
gtx680
Hd7970Azt néztem,hogy nagyjából egy szinten vannak de ati driverek nem igazán stabilak.
Akinek van tapasztalata illetve jobban benne van a témába kérem írjon köszönöm.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
HD 7770-es vga-m van (fiamtól örököltem) igazán irodai munkára van használva a gép.
Kérdésem, hogy a Catalist Control panel le lehet-e/szabad-e szedni? Azért kérdem, mert igen lassó tőle a betöltődés és idáig nem volt rá szükségem. (most telepítettük újra a wint)F.K.T.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Krissz2000 #68291 üzenetére
Proci mindegyikhez édes kevés.
-
SECTORnooB
addikt
válasz Krissz2000 #68293 üzenetére
ha késöbb befektetsz pl egy 8320 ra akkor GTX 970 max
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Krissz2000 #68291 üzenetére
Ha ezt leírtad volna a kérdés mellé (táp típussal együtt), nincs felesleges írkálás.
Amíg nem teszel egy értelmesebb FXet alá, addig parlagon hevernek a lóerők is.
Ennek ellenére vagy tán éppen ezért, ha a táp is megfelelő, a 7970et ajánlanám.
Kis szerencsével W10/DX12/Mantle alatt kevésbé fogja zavarni a gyenge procid. -
DonThomasino
veterán
R9 270X ről érdemes lenne mos váltani vmire,
hasonló súlycsoportban csak újabbra ?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
gtamate2
veterán
válasz DonThomasino #68296 üzenetére
A gtx 960 olyan 15%-kal erősebb, az R9 380 pedig olyan 15-20%-kal
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs