- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakiii
addikt
válasz TaylorXIII #35098 üzenetére
Egyelőre csak nézegetem, még tv is csak terv már csak azért is mert kb csak így lehet egyelőre kihasználni mert se film se adás nincs rá, tehát csak monitor helyére jó jelenleg (szerintem) de ahhoz meg gép kell szóval tájékozódom.
-
TaylorXIII
őstag
-
avr460
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, milyen VGA -t vegyek az alábbi konfigurációhoz:
Asrock Z87 EXTREME3 alaplap
I7-4770 processzor
160 gb kingstone sc300s37a SSD
2 x 4 gb kingmax ddr3 1600 memória
FPS Raider S 650 ATX tápA monitorom hd felbontású Benq 24 led.
Főleg fps játékokat játszom, csakis erre kellene a gép, és természetesen csakis új VGA ban gondolkozom.
A lényeg az hogy maximális grafikán tudjak játszani a mostani játékokkal, és azért ne kelljen a következő évben cserélnem a kártyát.
Azért nem HD 7990 ben gondolkodnék, annyi kincs sajnos nincs!
Köszönöm előre is a javaslatokat.
Ha esetleg valami nem stimmel a konfigurációmban, valami nem kompatibilis, megköszönném, ha jeleznétek, nem vagyok valami nagy zseni ilyen téren!
Üdv -
gyuszaa
őstag
-
bozont
veterán
válasz syberia #35111 üzenetére
Nem erősebb, a 660Ti az 7870 szintű, attól kb 10%-kal erősebb a 270X. Sok tesztet nézegettem most, mert pont a 270X és GTX760 között gondolkozom. A 760 meg szintén 10%-kal erősebb az alap 270X-nél. Egy gyári tuningos verzió, pl az MSI Hawk, az be is hozza ezt a hátrányt. És ez már 7950 szint.
-
Alpachino
veterán
válasz syberia #35111 üzenetére
Persze ez nem így van, mert a valóságban és minden más tesztelt oldalon pl. a GTX760 min. 10-15% az R9 270x fölött van...de hát a PH-tesztek már csak ilyenek
Egyébként a GTX760 pont a 7950 szintje.
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
gyuszaa
őstag
válasz avr460 #35115 üzenetére
Sok választás nincs itt már, R9 280X van 80-90 között (asus-t vegyed), R9 290-et meg olyan 120-ért kapnád meg (4 napja jelent meg, a készlet, és az ára még képlékeny emiatt, és csak referencia hűtős változat elérhető).
20% különbség van köztük jelenleg durván.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz avr460 #35122 üzenetére
Referencia a tervező cég által megálmodott modell, ami általában egy kinevezett gyártó gyárt le, ha jól tudom, a többi csak matricázza, csomagolja és tesz mellé extrákat esetleg. A nem referencia modelleknél már játszadoznak a hűtéssel, órajelekkel és esetleg a nyák felépítésével is...ez lehet akár teljesítmény fokozás vagy butítás/olcsósítás céljából is. A referencia modellek egymással elvileg teljesen egyformák, minden szempontból.
Ez az én egyéni véleményem.. majd a szakértők javítanak ha tévedek ![ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
válasz avr460 #35122 üzenetére
Ez a nyerészkedni próbáló kereskedők miatt van, újdonság + kevés van belőle = megragadják az alkalmat.
"A korábbi Radeon sorozatoknál már megszokhattuk, hogy első körben csak az AMD referenciája alapján legyártott kártyákhoz lehet hozzáférni. Ezeket a kártyákat a PC Partner gyártja, mely a Sapphire anyacége. Nyilván ennek köszönhetően született meg korábban az a megállapodás, mely szerint a Sapphire-t illeti az elsőség, ha a referenciától komolyabban eltérő és/vagy gyárilag túlhajtott Radeon kártyák megjelenéséről van szó. Amikor referenciakártyákról beszélünk, akkor a matricán és a dobozban található körítésen kívül nincs más lényegi eltérés az egyes márkák kiadásai között.
Általában ezek a modellek a start után néhány hónappal "kikopnak" a boltok polcairól, és felváltják őket a különböző cégek által tervezett, egyedi dizájnok. Ekkor a tervezők szinte teljesen szabad kezet kapnak, így már csak magát a GPU-t vásárolják az AMD-től, a többiről ők dönthetnek. Ezt a szabadságot felhasználhatják arra, hogy a referenciadizájntól eltérően egy olcsóbb kivitelt hozzanak létre, vagy akár arra is, hogy minőségibb, drágábban előállítható kártyát készítsenek. A fentieknek megfelelően hozzánk is referenciamodell került, ráadásul összesen három különböző gyártótól." Forrás :[link]
290/290X esetén ez még fontosabb, mivel az új powertune miatt nagyobb hatással van a teljesítményre az üzemi hőmérséklet is, és jelenleg elég magas hőfokon üzemelnek (nem hatékony a hűtés) cserébe hangosak is.
A saját tesztjében erről részletesen írnak : [link]
Érdemes megvárni az aftermarket hűtőket, R9 280X esetén ez a hűtés nem referencia.
[ Szerkesztve ]
-
avr460
csendes tag
-
Alpachino
veterán
válasz syberia #35116 üzenetére
Igen, kb. 10%, de erősen játékfüggő a dolog,mer van ahol még ennyi sem. Én 660TI-ről váltottam GTX760 OC-ra, 7-8K ráfordítás körül még talán megéri( no meg a valós 2gb vram), mer azért érezhető a változás, max. ez alól csak a Crysis3 kivétel mivel ott kb. azonos teljesítményt hoz a 760, a 660TI-vel.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
dupladé.
csendes tag
válasz kristof123 #35035 üzenetére
köszi a választ eddig a 780 felé hajlok, egy-két hetet tervezek várni többet nem akarok...a jobb hűtés alatt mit értesz? asus dcuII pl vagy mind1 melyik gyártó és külön venni rá hűtőt?
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
Rypejakten
addikt
picit nemideillő kérdés: egy i3 2100 + GTS450, vagy egy G2020 + HD7770 hozna jobb játszhatóságot 1680*1050-ben, kis gépigényű játékok alatt? - gondolok a fifa sorozatra, esetleg némi AC3.
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz Rypejakten #35133 üzenetére
fifa sorozatra elég az G2020 és a 7770, de i3+7770 lenne az igazi
Xbox One: bandymnc
-
nagyúr
Üdv. Kérnék segítséget. Melyik az a erős közép-felső kártya ami jelenleg bestbuy? GTX 660 Ti-m van, de cserélni fogom. Ötletek? nVidia oldalról szeretnék. Ja és fontos a kinézet(bár ez szubjektív)
-
nagyúr
válasz KAMELOT #35138 üzenetére
770-re nem kéne még kicsit várni, hogy leessen az ára? Amúgy ezt néztem, ki csak kicsit óckodok a 230W-os fogyasztás miatt, nem akarom, hogy letekerje a villanyórát. Amúgy elég a 2GB-s vagy 4GB-s már értelmesebb lenne? Erről nem láttam tesztet, hogy mennyi különbség van köztük.
Bár ahogy nézem az ATi kártyái jobb árban vannak és erősebbek. Vagy rosszul látom? Ott mi lenne a bestbuy kategória fHD-ra?
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Mantle mikor fog megjelenni hivatalosan, vagy legalább is tesztek róla?
Xbox One: bandymnc
-
törölt tag
Sziasztok!Én is ugyan abban a helyzetben vagyok mint KaiotEch.Egy Asus GTX660 Ti-m van és váltani szeretnék róla.Én is a GTX770-et néztem,de félek a 2GB-ram miatt.A másik az az R9 280X lenne amit néztem ennek 3GB memóriája van.Nem tudom melyik lenne az ésszerűbb választás.
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
GTX760 vásárlása esetén melyik ajánlottabb?
EVGA 02G-P4-2765-KR GTX760 2GB GDDR5 Superclocked ACX vagy az ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 GTX760 2GB GDDR5 OC
Legfőképpen a megbízhatóság, a hűtési teljesítmény és a csendesség számítana.
-
Rypejakten
addikt
ha a kettő közül kellene választani, akkor az Asus, de egyébként a legjobb hűtésű 760-as az MSI Gaming-je.
-
Sondi1986
addikt
válasz KaiotEch #35140 üzenetére
Én ezt ajánlom: GIGABYTE GV-R928XOC-3GD R9 280X 3GB GDDR5 83k és 1100Mhz-es mag.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest