- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz kolopele #148800 üzenetére
Igen ebben teljesen igazad van de nekem 700 ezres vagy 1 millás kártyára már nem futja meg nem is vennék.Az i310100f és gtx 1650S-hez szokott szememnek pedig gyanítom hogy elég lesz az xsx is bőven.Nemrég vettem meg a metro exodust és highen siman fut a gépemen.Nagyon szépnek látom a játékot és ezt a szintet tuti hozza az xsx is ami nekem bőven elég lesz.Én csak nyerek vele mindenképp. Összevásároltam kb 25 játékot pc-re azokat majd szép lassan kijátszom alkalomadtán ha már megvettem de ennyi volt a pc-re vásárlás,költés.Az a vicces hogy amikor eredetileg vettem a konfigot decemberben akkor még nem is jatszottam tehát eredetileg sem erre lett tervezve.Én nem tartom hülyének aki megvesz egy pc-t 1-1,5 millióért.Vegye nyugodtan ha megteheti és nem sajnalja rá a pénzt.Nekem viszont a konzol a tökeletes választás minden szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz beyruth82 #148801 üzenetére
Én 350k - ért vettem pár napja a 3080 - at, nagyon alkalmi vétel volt Mondjuk neked nem is kellene ekkorát lépned, hiszen ha elégedett vagy az 1650S - el, akkor már egy 2070-2070 super is óriási előrelépés lenne, és kiszolgálna még jó ideig. Az aprón ezek 200-300k között mennek. Vennél mellé még egy 10400f - et 45k - ért, és mehetne minden FHD - n ami a csövön kifér
-
koko52
nagyúr
válasz Pkc83 #148793 üzenetére
Ha már ez a stílus: A verebek épp visszacsákányolják vagy már túl is vannak rajta a VGA árát, a lúzerek meg sírnak és várják a 180k-s 3070-et. Napi 1500-1700 ft-al olcsóbb ha bányászol vele.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Helmoras
őstag
Sziasztok!
Van egy 980 ti kartyam de nagyon ritkan jatszom a pcn. Arra gondoltam downgradelek, lol es minecraft szintu jatek megy hebe hoba, mit javasoltok, hasznalt piac is tokeletes, a monitorom fullhd.
Elore is koszi!
-
veterán
válasz kolopele #148802 üzenetére
Igen és az máris 350 ezer és már 2 év múlva kompromisszumokkal járna egeszen biztosan(medium beallítasok az új játékokon, stb).Xboxon meg nem kell játszadozni a grafikai beallításokkal és 4K-n fognak futni a játékok a 140 centis Uhd tv-men.Az én pénztárcámnak és felhasználasi szokásaimnak jó lesz az az xsx a pc meg marad a tanulásra, letöltögetesre, netezésre.Az én szememnek amúgy is tök mindegy hogy 40 vagy 80 fps mert az ég vilagon semmi különbséget nem látok.
-
addikt
válasz beyruth82 #148805 üzenetére
Remélem azt azért mindenki tudja ,hogy a konzolos 4K az bizony jelenleg nem igazi 4K hanem egy dinamikusan változó felbontás amin tudja tartani a 60fps-t a gépezet.
És nem ám Ultra beállítások mellett...
Jelenleg egy sima RTX 2060-as (RTX nélkül egy GTX 1080-as) lenyomja a konzolokat.
40 vs 80 fps azért elég nagy ugrás. Mondhatni hatalmas. 40 fps az majdnem játszhatatlan kategória. Még akkor is a betonfixen tartja azt a 40-et valamilyen ***sync segítségével.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
NorDezs
senior tag
Mit gondoltok 3080-ról 6900XT-re váltásról, megéri szerintetek? Elméletileg nyers teljesítményben a 6900XT erősebb, plusz ott a 16Gb memória, viszont RTX-ben elhullik, illetve az nvidiánál a DLSS elég jó kis ütőkártya...
1440p-ben játszok, az adatlapomon található gépen. -
Pkc83
őstag
válasz koko52 #148803 üzenetére
"Ebben az esetben teljesen megértem a bányászokat mert nekik ez egy
befektetés,tehát elvileg megtérül az ára. "Ebből elég egyértelműen leszürheted,hogy a "verebek"-et
nem rátok értettem. Mint ahogy az a gamer sem lúzer
aki nem veszi meg a 200k-ás vga-t 450k-ért.
Napi hány órát is csákányol a géped azért a napi
1500-1700 forintért? Vannak ám olyanok is akik
1. Örülnek ha egy vga-t tudnak venni.
2. Játszani,tehát használni szeretnék a gépüket.Ha szerinted ezek az emberek lúzerek akkor bocs,de
elég nagy sznob vagy.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Pkc83 #148808 üzenetére
Akkor csákányol amikor nem játszik, van itt jó néhány ilyen embereke. Én személyesen kettőt ismerek akik ~1000 euróért vették a 3070-et külföldről és ~100 euró már vissza is jött nekik úgy hogy akkor játszanak amikor akarnak. Nyilván ez hosszabb folyamat, ha napi 12 órát játszol, de a reális 2-4 között van.
A lúzert természetesen nem azokra értettem akik nem tehetik meg, hogy 450-ért vegyenek VGA-t, de ők jellemzően nem a 3070-re vadásznak, hanem az 1050ti-re és 200-ért sem fognak venni. Na ők akik bajban vannak.
A sznobot kikérem magamnak, távol áll tőlem."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz NorDezs #148807 üzenetére
Mindenképp! Én nézegetem ezeket külföldön, mert 3080-nál olcsóbb és nagyságrendekkel erősebb. Engem hidegen hagy a RT.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
ribizly
veterán
válasz koko52 #148815 üzenetére
Azért a DLSS még lehet itt izgalmas, mert egyre több helyen jelenik meg és úgy már jelentősen jobban teljesít a 3080 még a 6900xt-től is. Egyébként meg van néhány játék, amiben helyből legalább olyan jó.
Persze a pénz részét megértem, ha nincs kötöttsége (pl. g-sync only monitor) a zöldek felé.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Pkc83
őstag
válasz koko52 #148814 üzenetére
A "sznobot" feltételesen írtam. De akkor az
álláspontod szerint mindenki lúzer aki megtehetné,
hogy az amúgy 200k-ás vga-t 400-450k-ért nem
veszi meg ,hogy aztán majd valamikor bányászással
visszajöjjön a felár.
Persze csak akkor ha addig nem dől be a piac mire
szabadulna a coinjaitól. Érdekes hozzáállás. -
veterán
válasz omfgk #148806 üzenetére
Nem azt nem tudtam. Viszont az fps különbseget én tényleg nem látom csak ha már annyira alacsony hogy akadozik,szaggat vagy ilyesmi. Addig nekem tök mindegy. Tapasztalat.A cyberpunkot 45 fps-en olyan élvezettel játszottam hogy azt elmondani nem tudom. Semmivel se láttam jobbnak, különbnek a far cry-t 75 fps-en. Amíg nincs akadás, szaggatás, fagyás addig nekem minden játék ugyan olyan szinte. Igaz még nem próbáltam a konzolt és csak április elején kézbesítik de youtube videókon nagyon gyönyörűnek látszik egy konzolos játék is. Ezt a belépő szintet amit az én konfigom képvisel csak tudja az xsx is nem?
-
Pkc83
őstag
válasz Lendova #148819 üzenetére
Azért vicces ,hogy végül azok a gamerek lesznek
a lúzerek akiknek nem ment el az eszük és/vagy
csak nem akarnak kockáztatni.
Én is megtehetném,hogy a piacon lévő kártyák
közül megvegyem bármelyiket,de:
1. Nem akarok bányászni.
2. Nem veszem meg dupla áron.
Tehát én a bányászok némelyike szemében egy lúzer
vagyok. Na ezt meg én kérem ki magamnak. -
BerserkGuts
őstag
válasz Pkc83 #148820 üzenetére
3. Tehát nem lesz kártyád
Sajnos én már beletörődtem örülök ha 300.000ft körül lehet majd venni de már nem fog a btc lejebb menni.
Amit te vársz az az ár amikor a btc 10.000$ körül volt es a csucspontja 18.000 akkor határozták meg hozzá az msrp árakat azóta többszöröse 3-4x kb. .
Ha feljebb megy ahogy jósolják 100.000$ is lesz majd akkor vissza sírod azt a 5-600.000ft-os árát is.[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Balazska90
tag
[link]
Elég beteg a piac.
Ha most kellene belépő kategóriás gamer PCt összeraknom lövésem sincs mit csinálnék.Használt 580 azért van 150 ezerért is. XD
-
Balazska90
tag
válasz BerserkGuts #148821 üzenetére
Azért lássuk be, az kicsit röhejes hogy a bányászok mindent felvásárolnak, aki meg csak játszani szeretne, szív.
Várható volt hogy ebben a csóró országban is rengetegen rá fognak kockulni erre, itt mindenki pénzvadász és ha azt látják hogy "ingyen" termel a gép napi x dollárt, lecsapnak a lehetőségre.
De mi van azokkal akiknek kell egy beugró gamer PC mert játszanának. Amikre amúgy gyártották ezeket.
-
Pkc83
őstag
Én elvagyok a 2070superrel ,tehát én ráérek.
Viszont ökölbe tud szorulni a talpam amikor
olyat olvasók,hogy 200-250k-ért akar valaki
eladni egy 1660supert. Piaci helyzet.persze.
A fa..omat.
-
Balazska90
tag
Vagy nem megy fel, lefelé is mehet. Ne mondd hogy nem. Volt már rá példa hogy évekig nem érte el egy korábbi csúcspontját. Le is szoktak a bányászatról akkor sokan. Megtörténhet most is.
-
Lorden
senior tag
válasz Balazska90 #148822 üzenetére
Hahaha, egy xbox series x meg 190k.
-
nobela
senior tag
válasz koko52 #148814 üzenetére
"akik ~1000 euróért vették a 3070-et külföldről és ~100 euró már vissza is jött nekik"
Öööö hogy, realizálták az árfolyamnyereséget?Vagy csak van valami virtuális valamijük, ami jelen pillanatban virtuálisan annyit ér?
Gondolom a holland tulipán válság megvan. Pedig ott legalább valami kézzel fogható termék is volt az árfolyam mögött.
Én nem azt mondom hogy nem lehet ezzel pénzt keresni, de annyiszor hallottam már ezt a "csak felfelé mehet" szöveget...
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
koko52
nagyúr
válasz Pkc83 #148820 üzenetére
Csak a stílusodra reagálva írtam ezt.
"verebek" -ezt írtad azokra akik ma kártyát vesznek."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz nobela #148828 üzenetére
Eladod akár naponta a coint amit bányásztál. Ezt megteheted akármelyik kriptotőzsdén és máris kapsz dollárt, eurót vagy amit akarsz, mondjuk a bankkártyádra és veszel a pennybe lisztet, olajat wc papírt és élesztőt.
-
Balazska90
tag
válasz koko52 #148831 üzenetére
Ránéztem a mostani árfolyammal mit tud a kártyám. Napi 300 forint, legalábbis fél óra után ennyit írt. Én ennyiért nem fogom járatni egész nap, 1 dollár. 580, ilyenekkel is bányásznak.
1 hónap után vehetek belőle egy BKK bérletet. Azért nem tűnik a világ legmenőbb üzletének.
30 dollárt van hogy 2 óra alatt megkeresek, itthonról.Megértem a bányászatot, vonzó hogy csak úgy termelődik a pénz, de hogy emiatt játszani való kártyát nem lehet venni a normál árakon, az azért vicc.
De fog ez majd normalizálódni később.
-
giornalista
senior tag
válasz koko52 #148831 üzenetére
naponta nem igazán éri meg eladni, legalábbis ott nem, ahol én bányászok. én kb. 15-20 naponta utalom el magamnak az addig felgyűlt 30-40e forintocskámat. 3060Ti. váltásoknál érdemes figyelni az árfolyamot is. én többször váltottam rosszkor (35k, 49k), aztán végre nem rég sikerült a rekordárfolyamon is váltani egyet
legutóbb március 7-én utaltam magamnak EUR-t, azóta, 13 nap alatt 19.800 forint értékű EUR-t és BTC-t csilléztünk fel.
de a lényeg, hogy nagyon könnyű actual pénzre váltani ezt a dolgot. és ezért nincs normál áron VGA.
tegyük fel, hogy havi 10k-t megtermel egy 3060Ti (a mostaninak a negyedét!), a garanciaideje alatt akkor is megtermelhet 360k forintot. akkor tegyük fel a kérdést, hogy mennyit is ér egy 3060 Ti? hát, nem 190e forintot, hanem 3-400e körül.
ha lenne 200e-ért 3060 Ti, én is tuti vennék még párat és csáklyáznánk tovább. kockázat nélkül. és ezt fontos megérteni, ezért nem madár, aki megveszi 3-400e forintért ezeket a kártyákat. nagyon sokára fogják egyáltalán csak megközelíteni a normál árakat a kártyák.
példul, oké, 400e-ért már nem megy el a 3060Ti. de ha lemegy mondjuk 300e forintra, az sokaknak még mindig őrült összeg érte. viszont lesz egy réteg, akinek ennyiért már megéri, belefér. jobban el van eresztve, fontosabb neki, régóta vár rá, stb.
ahhoz, hogy 200e környékén legyen ez a kártya, a bányászat bedőlése (nem elég a korlátozása!), a gyártás felpörgetése és a piac elárasztása fog kelleni. úgy, hogy óriási rájuk a kereslet, rengetegen akarnának ilyen VGA-t venni, mert jól sikerült a 3000-es széria.
ezért rendkívül visszás, amikor valaki (nem te!) madarazza a piacon lévő vevőket.
[ Szerkesztve ]
-
giornalista
senior tag
válasz Balazska90 #148833 üzenetére
https://www.nicehash.com/cpu-gpu-mining
nézd meg itt, ez általában elég pontos. de egy RX580 hát igen, nem a legszorgalmasabb vájár.
-
BerserkGuts
őstag
1660 havi 15 körül hozza
de ugye ez nem olyan pénz amit lefutsz a boltba elkölteni ezt btc-ben rajta hagyod kb 200-300ft összejön majd és 3év múlva amikor már 100.000$ felett lesz az árfolyam akkor beváltod és veszel egy RTX4060-at 1.000.000ft-ért kb ilyen jövő vár ránk sajna előre kell gondolkodni
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
nagyúr
válasz BerserkGuts #148836 üzenetére
ilyen áron és módon a büdös életbe sem fogok VGA-t venni. Akkor nem lesz, marad ami van kihullásig.
ez egy kicseszett piramisjáték, ahol sosem az jár jól aki dolgozik.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
BerserkGuts
őstag
válasz giornalista #148834 üzenetére
hát jah ez a baj jó volna ha már kezdenének valamit az okosok ezzel a problémával
át kéne gondolni újra az egészet és ketté választani a kettőt írják meg az algoritmust külön miner vgakra pl vagy törvényben szabályozni kéne
-
koko52
nagyúr
Egy 3070 1500-1800ft-ot tud naponta.
-
Balazska90
tag
2017 végére a mostanihoz hasonló bányász láz alakult ki, szárnyaló BTC árfolyamokkal.Aztán összeesett az árfolyam, felére, harmadára, később negyedére ötödére és megint normális lett a VGA piac.
Mert az nem normális hogy belépő PCt építene az ember, aztán szembejön a 200 ezres belépő! VGA.
-
addikt
válasz Balazska90 #148841 üzenetére
5 ezerre nem fog visszaesni a BTC... Soha többé.
Akkor nem ha ennyi nagy hal tervez vele hosszú távon is.
Egyszerűen egy hasonló pánikhullám nem lesz a crypto kapcsán mint 3 éve.Ha lesz is egy nagy zuhanás, akkor se fog ez már 20k alá visszamenni.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Lorden
senior tag
válasz Balazska90 #148840 üzenetére
Akkor a csúcs télen 19ezer usd volt, márciusra már 8e-re esett, őszre normalizálódtak a kisker árak, aprón nyár végére, most március van és az árfolyam 58e.....idén el lehet felejteni a kártyákat.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Balazska90 #148844 üzenetére
A Morgan Stanley az első nagy amerikai bank, amely a vagyonkezelői ügyfeleinek elérést biztosít bitcoin alapokhoz
Mastercard is beállt mögé. Tesla-nal lehet fiztni vele.
Nekem nem úgy tűnik, hogy a világ kifelé szeretné zárni mint egy fizető eszközt.
Írom én is ezeket úgy, hogy VGA nélkül vagyok.
-
Balazska90
tag
válasz 4264adam #148845 üzenetére
Igen, meg azt is el szokták mondani jegybankárok hogy túl volatilis fizetőeszköznek. De tény hogy nőtt az elfogadottsága. Ez viszont nem egyenlő azzal hogy örökre nő az ára.
Fizetőeszköz akkor lehetne ha stabil árfolyama lenne.
Bárhogy is nézzük, csak a megnövekedett áramtermelés van mögötte, semmi más, meg egy hit, hogy nő az ára. Igazából klasszikus spekulatív termék. -
Pkc83
őstag
Mivel magamra ismertem a hozzászólásodba így reagálok.
Ha vennéd a fáradságot és visszaolvasnád az előzményeket
akkor látnád,hogy pont nem a bányászokra írtam,sőt.
Nekik megéri ha valóban visszatermeli az árát. -
nobela
senior tag
válasz omfgk #148842 üzenetére
"5 ezerre nem fog visszaesni a BTC... Soha többé."
"Ha lesz is egy nagy zuhanás, akkor se fog ez már 20k alá visszamenni."
Aki minimálisan is ért a pénzügyekhez / tőzsdéhez az ilyet nem ír leJól látszik hogy kik húzzák az árfolyamot.
EGYEDI AJÁNLAT !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, KáCsa ezüstözött szimmetrikus kábellel eladó 119.900.- Ft
-
KAMELOT
titán
válasz Balazska90 #148847 üzenetére
Akárhogy nézzük... Mesterségesen felnyomott árak ezek! Nincs kötve semmihez, csak hogy hányan szállnak be.
Ott a Gamestop részvény... Valami szélhámos kitalálta és elkezdte terjeszteni, hogy a részvény ára fel fog menni. Erre egyre többen kezdtek beszálni, míg végül rohadt sokat ért, aztán zuhant is jó nagyot. Közben páran nagyot kaszáltak.Sima manipuláció! Susi-musi üzletben jó sokan és nagy nevek benne vannak. NV, Tesla....
Magasról tojnak, hogy a gamer kap vagy nem vgat!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest