- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz Create. #130796 üzenetére
Akkor jó helyen vehetted, 3 év gari volt azokra, van ahol meg egy év. Külföldi tesztekben olvastam róluk, hogy nem rosszak azért annyira, de elég hangosak és túlterhelni sem érdemes őket, mert kissé instabillá válhatnak. Mondjuk a túlterhelés az nyilván max. körüli terhelést jelent.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz VGNGR #130800 üzenetére
A legalja kínai modemeket használja pl a Tarr Kft. Nálam max 2 év után tönkremennek kemény 25 Mb sávszélesség mellett.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
KAMELOT
titán
válasz koko52 #130799 üzenetére
Igen pont ez az, hogy ahova én és kolopele tartozunk az nagyon kis réteg. A legtöbb kis fogyasztású gépeket vásárol és általában a FHD néha a QHD a cél. Akik extreme játékra használják a gépet, ott fizetni is fognak a hardverekért és ott a pénz csak másodlagos.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
koko52
nagyúr
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz TheNewDawn #130782 üzenetére
Én már szintet léptem i5 8400/gtx 1060 6 gb 16 gb ram De a G4560 hoz jó páros lenne neki az Rx 460
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
TheNewDawn
addikt
válasz Pécsi gyerek #130808 üzenetére
Jajaja tudom, nyilván a VOLT szó lemaradt, néha munka közben sajnos van hogy lejár az időkorlát mire módosítani tudnám a hsz t
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz TheNewDawn #130809 üzenetére
Amúgy ugyan azokkal játszom most mint a g4560/rx 460 konfiggal és az is jó volt nekem. Csak most high/ultrán tolom nem medium/highon,meg nem 35-50 fpsel, hanem 50-60-al.Nem volt az se egy rossz cucc.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
TheNewDawn
addikt
válasz Pécsi gyerek #130810 üzenetére
Dettó ugyanigy vagyok kb az 1050 TI vs 580 al, annyi, hogy egy időben én elkezdtem ilyen komolyabbakkal tolni mint Metro meg Control , na oda már ez is épphogy elég, a régi nem lenne. De aztán mivel most az Epic ingyen osztogat kb mindent IS ami AAA jatek és 2-3-4 éves és nekem jópár kimaradt, ill a mostani indie cuccokat, ezekhez meg simán elég lenne a régi kártya is. Kezdem azt mondani hogy fenét sietek az 580 cseréjével, majd megvárom szépen amig kijön a Cyperpunk 2077 Goty.
Az meg biztosan lesz még vagy 1,5 év, bármennyire is bízom a CDPR ben, azért nem fogok szépen egyesével megvenni 60k ért az alapjáték+DLC ket, meg naponta szépen töltögetni a 100 GB os patch+hibajavitásokat
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz TheNewDawn #130811 üzenetére
honnan veszed, hogy goty lesz?
-
TheNewDawn
addikt
-
Csupingo
veterán
válasz Perillustris #130797 üzenetére
Szerintem csak használd azokat a programokat, amiket eddig is. Ha csendben marad, akkor jó. Direkt ne próbáld előcsalni. Ha az a célod, hogy visszaküldöd 14 napon belül, akkor valami olyan dolgokat kéne futtatni, amik nagyon terhelik (valami vga tesztelő, pl. firestrike), vagy nagyon sok fps-sel futna. Régi játék, 3d mark 99.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Topikgazda
válasz TheNewDawn #130813 üzenetére
jah én a game of the year gondoltam a goty alatt.
-
nagyúr
válasz kutga #130788 üzenetére
Javasolni is akartam, hogy előbb próbáld ki az IGP-t, low/medium beállításokkal akár jó is lehet kocsgémerkedni.
Ha mégis beruházol egy GT1030-ra, és passzív lesz, a házban legyen légáramlat, mert a kis TDP ellenére játék alatt be tud fűteni ám.(#130817) kutga: a ramok párban vannak benne (dual-channel-ben futnak) ? Anélkül az IGP játékra halott, ellenben minden másra tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
bobalazs
nagyúr
válasz Perillustris #130797 üzenetére
gta 5 is akár vagy bármi az fps korlátozást kapcsold ki meg a vsyncet is, hogy kifuthassa magát a gpu.
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap Rendeltem egy Palit RTX 2080 Super kártyát, de kicsit elbizonytalanodtam, hogy bírni fogja-e a tápom. 650w corsair, kb 4 éve vettem.
Jelenleg egy Zotac GTX1070-em van, ezt néztem RDR2 alatt 170w a max fonyasztás GPU-Z szerint.
Van a gépben egy 9700k, 2 db hdd, egy M2ssd, dvd író és egy Kraken X52 vízhűtés + 3 db venti, elől két 14cm hátul egy 12 cm.
Azért ezek mind fogyasztanak áramot, nem tudom a vga mennyire fogja így szeretni amit kap.
igazából lehet elég lett volna egy 2070 super, hogy az RDR2-t és BF5-öt 1440p-ben és 100 fölötti fps-el tudjam játszani, de most már ez lesz.
Kellene nagyobb táp szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz kircsi28 #130820 üzenetére
Elégnek kell lennie. Minőségre kérdés, hogy mi van a belsőben, mert Corsair nem gyárt tápot csak címkét.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz kircsi28 #130822 üzenetére
Az jóféle, maradhat nyugodtan. Japán kondik
Itt egy kalkulátor is: [link]
Ha húzod a procit nagyon, akkor lehet gond.[ Szerkesztve ]
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok.
Jelenleg egy RX570 4GB van a gépemben. Ezt szeretném a közeljövőben egy kicsit erősebb VGA-ra cserélni.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - Adatlap!
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? - 1080p, talán 1440p
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?) - játék. Sok WoW. Néha No Man's Sky, Divison 2, GTA 5.
4. Mennyi pénzt szánsz rá? - max. 80 ezer
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz? - használt is szóba jöhet, ha ott van jó vétel.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Geller72
veterán
válasz tudi13 #130827 üzenetére
Ennyiért (Nvidiáéknál) használt 1070/1070 ti van..nagyon sok lehetőséged ebben az árszegmensben nincs. A garos 1070 vagy a gar nélküli 1070ti kerülne ennyibe használtpiaci áron. 85k körül már vannak kb. egy év garos 1070Ti-k is. Kb. ennyi. De a tápod lehet cserés lesz majd. Sima 1070-et elviszi, és talán még a ti-t is, de jobb lenne egy update ott is.
[ Szerkesztve ]
-
gilfoyle
őstag
Mit érdemesebb inkább venni? Használtan 1070, vagy újan 1660 Super?
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) i5-8600K, FSP Hexa 500W
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? 2560*1080
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?) WoT, esetleg Diablo3 és majd Diablo4
4. Mennyi pénzt szánsz rá? 60-80k
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz? bármelyik -
Csupingo
veterán
válasz gilfoyle #130830 üzenetére
Én új párti vagyok. Most pár hirdetésre ránéztem aprón. Jobb 1070 kártyákat láttam 0,5-1 év garanciával 80 környékén. 1660 supert, 1660ti-t 2-3 év garanciával 80-85 környékén.
Az új 1660 super pedig 81-88 körül van.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Régi játékokra FHD-ben, t.i. túlnyomórészt DX9 + némi DX8, illetve egy-két DX10-et támogató játékra megéri a 1060 3GB a felárat egy 780 3GB-hoz képest?
Nevermind...
-
-
TheNewDawn
addikt
válasz Csupingo #130831 üzenetére
Mikor pár hetente épp roszabb napom van, fel szoktam mindig nézni apróra, garantáltan jobb kedvem lesz/nevetőgörcsöt kapok pár percen belül 3 nagy kedvencem a 35-40 ért kirakott 1050 TI k, a 80 ért kitett 1070 ek, meg a 100 ért és felette árult 1080.
Ilyenkor csak azt nem tudom eldönteni hogy az a retardáltabb aki kiteszi ezeket ennyiért és azt gondolja hogy megveszik, vagy aki esetleg tényleg megveszi -
Geller72
veterán
válasz TheNewDawn #130834 üzenetére
Az itteni hw apro még tekinthető nyomottabb árnak, mint egy jófogás/vatyera akármilyen másik apró ára. Aki eladni akar, de nem sos neki, az többet kér érte. Úgy látom, hogy a garos darabok azért a régebbi vga-ból is elmennek, mert 65-70k körül egy éves garos, 1070 akármit mondasz, de nem rossz vétel, vagy 85-ért egy 1070ti - jobb verziói. A valós forgalmat meg úgy is majd a kereslet fogja meghatározni. Az olcsóbb karikra azonnal lecsapnak, ahogy eddig is. Nagyonb nem mindegy, hogy mint vevő, vagy mint eladó nézegeted azt az oldalt.
-
LZs?!
aktív tag
válasz Csupingo #130833 üzenetére
Az átlagot tekintve egy tizes, de ha még nem ment el el, akkor van egy 780 20e-ért, az meg már 15e diffi a HA-n lévő átlagosan feltüntetett ~35e-es 1060 3GB árakhoz képest.
A fogyasztás, hang, illetve esetleges garancia nem szempont. Időszakosan pötyögős gépbe megy; ezért is csak annyit költenék rá, amennyit muszáj, illetve még érdemes.
Alternatívaként: van fent egy 1060 6GB 'kokányolt' hűtéssel 35e-ért, amire nekem lenne itthon egy Artic Accelero Mono Plus készletem. Még ezzel szemezem.
Egyébként RX x70/x80 VGA-kat néztem eredetileg, de sokáig töprengve arra jutottam, hogy az AMD 'finesse'-re épülő megoldásai kevesebbet nyomnának a latba régi játékoknál, mint az NV 'brute force' kapacitása.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
-
TheNewDawn
addikt
válasz Geller72 #130835 üzenetére
A 65 és 80 között nem kevés különbség van És teljesen mindegy hogy nézegetem, én ha eladni akarok sem kérek érte 30% felárat
Pl kitennék vmit 90 ért ami ér 70 et és nem lenne sürgős, és akadna olyan aki ráharapna.. nos biztos 10 ből 9 ember gondolkodás nélkül megtenné, de nekem lelkiismeret furdalásom lenne hogy átbasztam az illetőt. -
kolopele
nagyúr
válasz TheNewDawn #130838 üzenetére
Azzal senkit nem cseszel át ha eladsz valakinek 90 - ért egy kártyát, mivel te ennyit gondoltál érte, aki meg megvette ő is így gondolta. Az átverés az lenne, ha hibásan adod el, és erről nem tájékoztatod a vevőt. Egyébként meg ha én nem ragaszkodnék a 4K - hoz jó eséllyel még most is egy 1080 (Ti) lenne a gépemben, mert a pascal széria sokkal jobb volt mint ez az RTX. A hűtését is elcseszték egy-két kivételtől eltekintve, a GDDR6 meg messze nem akkora előrelépés, azon kívül hogy jobban melegszik. Én azt mondom, akinek most van egy 1070, 1080 (Ti) kártyája az ne ugráljon feltétlenül, főleg ne FHD felbontás mellett, várja meg inkább a háromezres szériát.
[ Szerkesztve ]
-
VGNGR
senior tag
válasz TheNewDawn #130834 üzenetére
Ne is mondd, a minap ki volt rakva egy 750Ti(!!!) 35 ezerért, odekommentelek, persze a tag nagyképűen visszaszól, hogy az ő dolga mennyiért rakja ki, erre két nap múlva kiírja, hogy elvitték, én meg hívtam a piócás embert, itt már csak ő segíthet....
-
TheNewDawn
addikt
válasz kolopele #130839 üzenetére
Maximálisan egyetértek, konzol ugye év legvégén jön csak, szóval jó eséllyel még egy évig simán elég lesz az 1070 FHD n mindenre is kb
Sőt, még az 580/1060 is azért elég többnyire, nyilván kisebb kompromisszumokkal.
Persze aki megteheti azzal semmi baj nincs, ha évente cserél gépet, de szerintem ha valakinek az adott csúcsmodell vagy 1 el alatta van kártyája újonnan, akkor ( ugye NVDIA oldalon ez a 70 vagy 80 as végűek) azzal simán el lehet lenni a vásárlástól számitott 3-4 évig is
Ugye 1070 nél is most fog letelni a 4 év már, és még mindig tartja magát.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Create. #130844 üzenetére
Persze, simán lehet. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az ilyen "bomba árat" csak az adja meg aki tudatlan/de legfőképpen be van sózva.
Én is vennék egy jóféle Vega 56/64-et, de sokallom a jelenlegi árakat az új VGA-k árainak fényében.
Nem vagyok hívő, zöld oldallal csak a freesync miatt nem foglalkozom (tudom, létezik hogy adott VGA-val és monitorral kifogástalan, de ez még a nagyon kisebbik hányad, sajnos).
Meg aztán, igazából elvagyok a jelenlegi RX 480-al, kifogástalan (pedig csákány VGA volt ).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest