- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz ribizly #112201 üzenetére
Hát mivel 144 FPS felett leszek, szerintem a FreeSync-ből sokat nem fogok érezni. De mivel 1:1 csere tudott létre jönni 1080-ról, hülye lennék kihagyni. 1080 Ti is csak +5k ráfizetéssel jött volna ki. Ennyit mindkét csere megért volna.
Ebbe a pillanatban hozta a posta az adaptert, millió kössz! Elem is megjött!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Utóbbi időben vacakol a gépem (leírás itt).
5770 1GB helyett kellene valami használt videokártya. Mit ajánlanátok?.
-
-
ithuriel
csendes tag
Szaisztok!
GTX 970-em van jelenleg. Vártam az új szériát, hátha lesz normális áron szuperjó vga, de csalódnom kellett, elég drágán adják majd őket.
Most gondolkodom, hogy egy használt GTX 1080ti-t veszek (rendes, bolti garival) 180-190 körül, de nem tudom, hogy érdemes-e, nem fog-e jövőre bezuhanni az ára ezeknek. Persze senki se lát a jövőbe, de szerintetek érdemes lenne még hagyni a videokártya vásárlást, remélve hogy jövőre keményen leviszik az RTX-ek árát vagy szerezzek be egy 1080ti-t? -
Niczo
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi gépem i5 4590, 2x4 GB, Corsair CX 430W táp, Gigabyte GTX750Ti OC 2GB.
A monitorom egy LG 29UB67 2560x1080 felbontással, jó lenne ezt a felbontást preferálni játékok alatt is.
A VGA cseréjén gondolkodom, mindezt úgy hogy a gép többi részéhez nem nyúlok.
Nvidia párti vagyok, nem tudom hogy a fenti géphez milyen VGA-t érdemes venni.
Egyáltalán érdemes most cserélni, vagy inkább jobb döntés bevárni a következő generációs kártyákat?szerk: a GTX 1060-asokat nézegetem most 3 és 6GB-os verziókat. A fenti géphez melyik kártyát érdemes odatenni, amit még ki bír hajtani?
[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Peddy789
őstag
Helo, tovabbra is nezelodok 3840*1440 100Hz monitorhoz kartya irant.
A 1080 1080ti helyett mivel van freesync support a monitoron vega 64 milyen aron lenne ertelmes? hasznaltat latok 444 euro korul, mennyiert erne meg? 400 euro? Vagy 1080 450 korul jobb lenne?
Teljesitmenyben vega64 kb 1080 szinvonal?
[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
válasz Hannibhál #112207 üzenetére
Oké. Azért az 5770 sosem volt csúcskártya, de 9. éve szolgál.
Szóval 1050 Ti-t nézegetem már 1,5 de elriaszt a használt 40-50 ezer forintos ára. CAD modellezés, böngészés, film, néha steam játék. Modellezéshez ez is kiszolgált, szóval nem gondolom ma már rosszabbat tudnék venni. Jelenleg 1680x1050.
30 környékén kapni még használhatót?.
-
kolopele
nagyúr
válasz Troy. #112218 üzenetére
Szerintem minimum egy 1050 még ahhoz a felbontáshoz is kell, persze csak ha nem igazán akarsz újabb játékokkal játszani vagy nem szempont a minél magasabb grafika és a 60 fps, ahhoz már az 1050 Ti sem elég sok esetben. Egy használt 1050 - et keress, 35-40 körül szokott néha lenni. Lejjebb már ne add annál.
-
kolopele
nagyúr
válasz ithuriel #112216 üzenetére
Nem tudom, ha már egy éves elmúlt az a bányász kari egy fillért nem adnék érte, ott már jó esetben venti bajok lehetnek. Ha mondjuk fél éves akkor talán megveheted bátrabban, onnantól már úgyis csak játékok alatt forognak, éjszakára meg jó esetben a kártya is alszik
-
Csavarnyuzo
őstag
Sziasztok! Fiamnak blender renderelésének gyorsítására akarok venni egy 1050Ti-t - mindenképpen újban, nekem a nyugalom/garancia a lényeg -. Tudom hogy hülye kérdés, de van adott gyártó preferáltabb modellje ami best buy, vagy esetleg valamelyik gyártó amit kerülni kell?
A pirosat kell elvágni.
-
Zicokuka
senior tag
válasz Csavarnyuzo #112222 üzenetére
Sztem nincs kimondottan nem ajánlott darab, valami nevesebb gyártóė ajánlott. Használtan is van sok garis darab.
-
Nirvatti
tag
Sziasztok,
Van értelme most belevágnom egy még 4 hónapig garis GTX 960 4GB (GV-N960WF2OC-4GD) lecserélésébe?
Egy i7-4790k, 16GB RAM konfigba menne FullHD játékra.RX 580 8GB szint lenne a kiszemelt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Peddy789 #112217 üzenetére
Szia! Par hsz-el fentebb segitettek nekem a temaban. 150e Ft-ert ha van ra gari elkapkodjak a V64-t aprorol. Ehhez tudsz merni.
Es igen 1080 teljesitmenyben, de pl nekem a Strix V64 uvolt jatek alatt, addig Strix 1080 nema. Hat ugye +100W TDP...
-
addikt
válasz ribizly #112203 üzenetére
Lényegében valóban igazad volt. Kipróbáltam ~200 FPS, minden sync OFF, majd 142 FPS ingame lockkal, freesync ON és sokkal folyamatosabbnak tűnik. Youtube tesztek szerint input lag nem emelkedik ettől. Tehát lényegében boldogság van!
Bocs a dupláért, lejárt a szerkesztési idő.
[ Szerkesztve ]
-
BDave
őstag
Sziasztok!
Grafikusi munkához (PS, Illustrator, InDesign) szeretnék beújítani egy videokártyára, max 2 GB-ig, játékra nem igazán használnám. Kinéztem ezt ASUS GT1030-2G-BRK és azt olvastam, hogy ezekhez a progikhoz kevésbé kell videokártya, inkább CPU és RAM. Ezért gondoltam, hogy egy ilyen alap kártya jó lenne, ti mit gondoltok?
Konfig nem egy mai darab, most fogom felújítani, amit még ki lehet belőle még hozni:
ASROCK 970 Extreme3
AMD Athlon II X2 250
FSP Hexa 400W
8 GB RAM -
Peddy789
őstag
Hm, erdekes, itt 400-450 eurokert mennek es van beloluk kinalat.. sajnos nagyon nem tetszik ez a +100w dolog, utalom ha hangos a gep, raadasul foleg szar hutokkel aruljak oket, meg nem tul kornyezetkimelo a dolog.
Erdekes amit irsz, en ugytudtam hogy ha pl egy 1080ti kihozna 110 fpst, akkor a 100Hzes monitoron mar nem lesz tear, es akkor nem szamit a sync... Van erre valami video vagy leairas vagy vmi?
Mondjuk a legnagyobb gondom, hogyha bekapcsolom a freesyncet akkor wowban sok resz vilodzik, valami softweresen szar, es hasznalhatatlan sajnos.
-
nagyúr
válasz Peddy789 #112229 üzenetére
Üdv !
Csak WOW-ban villódzik ? Más játékokban rendben van ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Csupingo
veterán
válasz BDave #112228 üzenetére
A programokat nem ismerem. Érdemes lehet rákeresni itt a PH-n is, mert soknak van külön topikja. A mostani proci szerintem kevés lehet már ahhoz is, hogy mindent kisajtoljon a gt 1030-ból. Ha nem játszol, akkor talán túlzás is ez a kártya. Ahhoz hogy képet adjon, elég lehet egy gt 710, gt 720, r7 250 is. Az 1030 mellett a jobb videólejátszási képességek szólnak. Persze ha fejleszted a gépet, akkor nyugodtan választható az 1030 is, viszont ha tényleg nem használják ki az általad használt programok, akkor olcsóbb kártya is elég lehet.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
mortis.papp
csendes tag
Üdv!
Van egy régi félkonfigom amit odaadnék unokaöcsémnek.
Meg tudná mondani valaki, hogy a Q9400 proci + 8 Gb ram milyen videokártyát tud kihajtani (AMD és Nvidia is érdekelne)?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Csupingo
veterán
válasz mortis.papp #112232 üzenetére
Olyan gtx 750 ti, gt 1030, rx 550 környékén lévők passzolnak mellé szerintem.
-
BDave
őstag
válasz Csupingo #112231 üzenetére
Mindenféleképpen szeretném fejleszteni a gépet a későbbiekben, egyenlőre azt szeretném elérni, hogy valamennyire normálisan fusson ezzel a konfiggal a PS. Köszi, körbe kérdezek. Később tuti szükséges lesz majd lecserélni a procit is és akkor már az alaplapot is, lehet akkor már jól jönne egy ilyen kártya.
-
nagyúr
válasz mortis.papp #112232 üzenetére
Nagyon max. GTX 1050, RX460/560.
De ezeket akkor érdemes ha:
1. Továbbvitelre kerül a VGA egy erősebb konfigba
2. Van lehetőség a Q9400 túlhajtására, olyan 3,5-3,8 GHZ magasságába.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Csupingo
veterán
válasz BDave #112236 üzenetére
Persze, választhatod most is a gt 1030-at. Azért ritkán előfordulhat, hogy új kártya régi alaplapban nem hajlandó működni. Az esetek többségében segíteni szokott az alaplapi bios frissítése. Azt érdemes már előre megejteni a még működő konfiggal.
-
addikt
válasz Peddy789 #112229 üzenetére
Tearing mindig van, ha nincs szinkron. Ha sokkal több képet küld a VGA, pl 288 FPS-el, akkor két képet küld a 144Hz-es monitorodra minden frissített képre. Persze ez még mindig jobb, mintha kevés FPS-ed lenne.
Viszont szinkron esetén 1:1 teljes szinkron van, tehát elméletileg 0 tearing van. Mindegy hogy 144 FPS/Hz vagy csak 80.There's a device that I've been using called a whoop.
-
BDave
őstag
válasz Csupingo #112238 üzenetére
Ha jól néztem, akkor a legfrisebb BIOS van fent.
És egy GT1030-SL-2G-BRK mennyire lenne jó választás? Aprón van fent 22-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
Nemtudom ez nem tunik tul logikusnak nekem, ha 100Hz a monitor, es 100fps lock van, es feltetelezzuk hogy a lock jol mukodik, az fps pedig stabil, akkor hiaba nincs teljes szinkron, 100 kockat csinalunk es 100at fogyasztunk, hogy lehet azt osszekeverni ugy hogy tearing legyen ?
Aht de hajlok ra hogy elhiggyem hogy lesz tearing igyis, csak haragszok az AMD-re hogy miert nincs valami normalis megoldas vga teren :/
-
Csupingo
veterán
válasz BDave #112240 üzenetére
24-től kezdődnek az új kártyák árukeresőn. Érdemesebb lehet inkább újat venni, ha nem sokkal olcsóbb a használt garanciális. Ezeknél a passzív változatoknál azért nem árt ha van 1-2 ventilátor a házban és kicsit mozgatja a levegőt a vga körül.
-
addikt
válasz Peddy789 #112241 üzenetére
Az egyáltalán nem biztos, hogy egyszerre frissítenek attól még, hogy azonos a 100Hz és 100 FPS mértéke. Csak az a biztos, hogy mindkettő Y egységnyi idő alatt X egységet frissítenek. De arra nincs garanciád, hogy ezt pont egyszerre, egy időben teszik teszik meg. Ezt orvosolja a sync.
Ha rosszul írom akkor valaki javítson.
[ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
Sziasztok,
jelenleg egy régi PC-t használok játékra, GTX 660 OC 2gigás VGA van benne.
(i5 760 cpuval és 8GB rammal)
50e körül lehet találni olyan kártyát, amivel szignifikáns javulás érhető el játékokban mint pl. Assetto Corsa?
ekörül 1050ti 4GB -t lehet kapni körülbelül, ph aprón 48ért (gigabyte oc-s) is.
Mi a véleményetek? Ennél többet nem szánnék rá, mivel középtávon alapból platformváltás kellene, mert régi socket a cpu..
ui: Radeon VGA-m sosem volt, ennyi pénzért van olyan radeon ami jobb mint a nvidiak? Bevallom őszintén csak nvidiam volt eddig és elégedett voltam. És mindenhol azt hallottam, hogy nagyon fogyasztanak az AMD-k, táp meg csak 450W. RX 570 van még ekörül ph aprón.
[ Szerkesztve ]
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Apple notebookok
- Assetto Corsa Competizione
- MinDig TV
- Autós topik
- Bestbuy játékok
- Okos Otthon / Smart Home
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest