- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Motaba78
addikt
üdv.
a jelenlegi vgam lecserélésén gondolkodom (xfx hd4870 xxx OC 1GB), a kiszemelt egy giga gtx460 OC 1GB lenne dupla ventivel, a kérdés az lenne megéri lecserélni erre a gtx-re vagy amd vonalon is nézelődjek.
Játék menne 1000-el 1920*1080-as felbontásba.
a giga gtx kari olcsóbb jelenleg mint egy 5850, de teljesítménybe mégis elég közel, ahogy teszteken látom.
Alacsonyabb fogyasztás miatt gondolkodom rajt, de persze akkor már legyen teljesítmény növekedés.előre is köszönöm.
-
KukkSteve
senior tag
Teljesen felesleges meghuzni a karit, ha minden doccenes nelkul megy rajta...
Ha esetleg valamiben keves az fps, akkor viszont megranthatod egy kicsit.
A tuning merteke karifuggo, de olyan +50mhz mindegyikbol kihuzhato, ha nagy szerencsed van, akkor nagyobb oc eseten is stabil lesz.
Sztem egy probat meger, ha erzel kulonbseget, akkor meghagyod, ha nem, akkor felesleges nincs ertelme huzni.A számom az adatlapomon. ;)
-
karakpecze21
senior tag
Én is azt tudom javasolni, amit KukkSteve.Takarítsd ki a gépet, ha még nem tetted meg, mert a notikban hamar lerakódik.
A hőfok amit írtál tényleg magas, tuti poros.
Nem tudom a te gépedben hogy van megoldva a gpu hűtése, de ha olyan mint az enyém akkor főleg sürgősen takarítást javaslok.Az enyémben a gpu-ról egy réz hőcsővel vezették el a hőt a cpu-ra és onnan a hűtőbordára amit ugye a venti hűt.
Mikor megvettem a gépet használtan kívülről makulátlan volt.Állandóan fagyott a gép és rohadt lassú volt.
Leszedtem a fedelet, kicsit poros volt.Jó mondom kiveszem a ventit is.Na akkor jött a meglepetés.A bordára egy vastag filcszerű réteg rakódott így lehetetlenné téve a hűtését.
Kitisztítottam, mintha kicserélték volna.Az a gond, hogy muszáj kiszerelni a ventit, mert hiába fújkálja az ember levegőspreevel az nem tud mit kezdeni a keményre összeállt retekkel.Haverom már nem volt ilyen szerencsés.Neki nehezen hozzáférhető helyen volt a hűtés.Mivel egy szálon volt a gpu és a cpu és tele volt porral szét fűtötték egymást.A cpu-nak még ugye nem lett baja, mert az kiszedhető.viszont a gpu ami bga tokozással van az alaplapra forrasztva úgy felmelegedett, hogy a forrasztás több helyen elengedett.Onnantól kezdve vége is volt.
Házilag javítani ugye nem lehet, kicsit megnyomkodta az ember vagy leszorította valamivel akkor ment, de nem sokáig.Bocsi a litániáért.
[ Szerkesztve ]
-
yellowcake
csendes tag
Üdv!
Egy rövid kérdés: GTS450 vagy GTX260?
Másik rövid kérdés: ebben a kategóriában inkább ATi vagy nVidia?Magfeloldott Phenom II, 4 GB RAM és 450W-os Chieftec táp mellé menne a VGA, elsősorban játékra: mai játékok (ezalatt értve pl Civ5, New Vegas, Risen, Dragon Age, ArmA II) tehát fussanak minél simábban. Felbontás: 1280x960 vagy jobb, de nem fullHD.
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz yellowcake #5307 üzenetére
Attól függ mennyiért tudnál hozzájuk jutni.
Szerintem a GTX260 30K-körüli használtpiaci ára egy kicsit el van szállva. 30K-ért én jelen pill. új 5770-et vennék. Ez ár/teljesítményben nagyon ott van, de ugyan ez elmondható kicsit feljebb lépve a GTX460-ról is."Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
cass
aktív tag
Tudtok még mondani w.waldayker-en kivűl olyan emberkét mondani aki be tud olcsóbban számítástechnikai cuccokat szerezni?
Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
-
KukkSteve
senior tag
Szerintem GTS450, valami jobb gyártó húzott, válogatott karja.
Tegnap néztem egy olyan tesztet, amiben talán egy Giga kariról volt szó, és rendre elp*csázta a GTX 260-at ráadásul sokkal kevesebbet eszik.
De amiről még szintén nagyon jót hallottam, az a Gigabyte 5770SOC . Lehet hogy még egy leheletnyivel jobb is mint a GTS450!A számom az adatlapomon. ;)
-
geogabcsi
tag
Csatlakozom. Szerintem is az Ati Radeon HD5770 vagy az Nvidia GTX460, a GTS450 és a GTX465 mellényúlás volt, viszont a GTX260 nem, csak sajna már idejét múlt és sokat is fogyaszt. A 450W-os Chieftec tápodon hány 6pin-es VGA tápcsatlakozó van, ha jól emlékszem akkor csak 1db van és akkor 5770, mert a GTX460-on már 2 van. Nem mintha molex-ről nem lehetne átalakítani.
-
KukkSteve
senior tag
válasz geogabcsi #5311 üzenetére
Nem hinném hogy mellényúlás a GTS450. Sokan használjál nagy elégedettséggel. Keveset fogyaszt, modern, és nem nevezhető gyengének sem, jah és nagyon olcsó!
A táppal semmi probléma nincs, simán elvinné a GTX460-at is, bár lehet hogy tényleg be kellene iktatnod egy molex átalakítást.A számom az adatlapomon. ;)
-
Giot
addikt
válasz Motaba78 #5303 üzenetére
Radeon 6850/70 korrekt kártyák, és az általad említett felbontás kiszolgálására is alkalmasak.
(#5307) yellowcake: Az nV 450-ese tesztek alapján nem ajánlott. Nem egy best of vétel. Abban a kategóriában 5750/70. Kb tízessel fentebb az egyik legjobb vétel a GTX460 a másik a Radeon 6850. Utóbbi a séf ajánlása.
-
kecz
aktív tag
válasz KukkSteve #5262 üzenetére
Hát az sem mai már.Nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól emlékszem, akkor egy amd 4000+ -os van benne, nem emlékszek már melyik családból, egy asrock valamilyen nforce2 vagy 3-as alaplappal, 2 giga ddr2-es rammal. Pontosabbat nem tudok mondani, sajnos most nem vagyok otthon, de legközelebb megnézem. Az is lehet, hogy 2000+ -os a proci, de nem emlékszem. Az nforce2-3 chipsettes alaplapokba melyik illik? Ha jól emlékszem, akkor a 4000+.
Közben megtaláltam az alaplapot [link].
A memória az biztos, hogy 2 giga. Ha nem nagy probléma, akkor ajánlhatnátok 1-1 vga-t 2000+ ra és 4000+ ra is, ha nem nagy probléma (de van egy olyan megérzésem, hogy 4000+ os athlon van benne). -
_seth_
veterán
válasz karakpecze21 #5306 üzenetére
Nekem ez úgy néz ki, hogy egy rézcső megy a gputól egyenesen a bordához, egy másik a procitól és nagy borda van a videokártyán is. Ki lett takarítva ez alap, kenve is volt és mégis forró most is 2D-ben is 80 fok körül van csak az az érdekes, hogy amikor 60-at ír a procira és érzem is, hogy forró olyankor 80-at ír a gpura és az csak kézmeleg.... szóval elég fura de még alakítgatok rajta. Lamellák teljesen tiszták mintha csak új lenne a gép (minden hónapban kitakarítom mert kb 1 hónap után már hangosodik a gép ).
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
zozz12
tag
Ezalapján a Gigabyte GTX 460 SOC többnyire veri a HD6850 -et, néha a HD6870 -et is! 3D -ben melyik tud többet/jobbat? Végülis a GTX460 jobb mint a 6850?
-
KukkSteve
senior tag
Szerintem 4000+os lesz az, de az meg már kétmagos, és nem is olyan rossz, mint ahogy gondoltam.
De szerintem teljesen felesleges agp karit venned...Azt tanácsolnám, hogy a lapod add el, kb 4-5k-t még tuti adnak érte, és vegyél 11k körül egy új lapot, és egy PCI_e vga-t. Egy 3850et ajánlanék, azt még kihajtja a procid, de még egy 4650/70 is megfelelő lehet.
SZóval az összehasonlítás:
Egy újabb erősebb agp-s kari (pl hd3850)--->15k minimum, használtan
Egy új lap: 11k (pl Asrock N68C-S UCC, ez ár érték arányban nagyon jó van ddr3, és ddr2, és mag unlockja is)+ egy újabb VGA (pl hd3850pci-e) használtan 10k, vagy 4670 12k!Ezután a lapot eladod mondjuk 5kért, és tulajdonképpen ugyanannyiért van egy sokkal jobban fejleszthető cuccod, és egy erősebb VGA-d.
A számom az adatlapomon. ;)
-
superecneB
őstag
Tudna valaki adatot szolgáltatni arról, hogy egy 512mb-s 4850nél mennyivel erősebb egy 1GB-s 4870? max 1680*1050?
-
KukkSteve
senior tag
válasz superecneB #5320 üzenetére
Itt egy kis teszt, nagyjából össze tudod hasonlítani hogy mit tudnak...
-
lsc
nagyúr
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A GTS450 videokártyák közül melyik gyártóét érdemesebb megvenni? Az ASUS ENGTS450 1GB DDR5-ösét, vagy a Gigabyte GTS450 2 ventillátoros 1GB-os változatát? Melyiknek kedvezőbb a fogyasztása? Köszi előre is a választ.
-
makro
senior tag
Sziasztok!
30K korul milyen VGA-t tudtok ajanlani jo ar/ertek aranyban?
ehhez a konfighoz lenne:
Phenom x4 955
Gigabyte ga 880gm ud2h
Kingstone hyperX 4gb 1600mhz -
karakpecze21
senior tag
Akkor az a jobbik fajta hűtés megoldás.
Akkor viszont lehet nem jól méri a gpu-d hőfokát, ha azt mondod csak kézmeleg.
Nekem is volt anno egy olyan deszkám ami nem jól mérte a hőfokokat.Valamikor a bios frissítés megoldja, de felesleges, mert az a lényeg hogy valósan nem túl meleg. -
cass
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtok mutatni egy bővebb leírást a vga-król általában? Pl. megszeretném bővebben tudni ezeket a dolgokat, hogy pl. stream processzor, milyen gyártó a jó, hűtések stb. Szóval mindent a vga-król általában, hogy én is tudja segíteni a töbieknek!
Köszönöm előre is!
Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
-
KukkSteve
senior tag
válasz Tappancs2001 #5323 üzenetére
SZia!
Szerintem a jobb gyártók azok:
ASUS
Gigagyte
Gainward
MSI
Én mindenképpen húzottat vennék, pl:GBT SuperOC, vagy asus TOP, vagy Gainward GSGLH. A fogyasztás és a teljesítmény az OC mértékének függvénye...(fogyasztás drasztikusan nem nő ha OC-s, de nem elhanyagolható)
A gigabyte ventije fix fordulatszámú, mert csak 2 vezetékkel csatlakozik a nyáklapra, ez a hátrány róható fel. A többinek általában PWMes ventije van.[ Szerkesztve ]
-
Simtu
senior tag
-
joi29
őstag
Hát mondjuk kezd ott, hogy elolvasol egy jó 100~200 tesztet visszamenőleg
5~6 évre, hogy lásd mi a különbség a kártyák felépítésében és egymáshoz
viszonyított teljesítményében.
Azután olvas el olyan okosságokat, mint cpu-vga pár választó milyen proci
teljesítmény mellet milyen vga, milyen teljesítményt nyújt.
Ja igen a procikat, az alaplapokat, chipszeteket, ismérveiket memória
sebességeket milyen késleltetés mellet milyen mértékben fogják vissza a
kiszemelt processzort, hogy a muglinak megmondhasd, hogy hé haver ha nem
spóroltál volna a memórián akkor most nem az lenne a konfigod szűk
keresztmetszete.
Ja igen és ilyeneket mint CUDA, DXVA, Superskalár proci, Shader proci
(a kettő nem ugyanaz pedig sokan azt hiszik, hogy igen pedig nem )
DirektX verzió Open GL, PhysX, Stream SDK, Open CL , HTML5, WebGL,
Shader model, Pixel, Vertex, árnyaló Textúrázó csatorna, memória
sávszélesség ( DDR2-GDDR2,GDDR3,GDDR4, DDR3-GDDR5).
Azután mi az a TDP, mi a különbség a két proci gyártó és vga gyártók
fogyasztási és hő termelési adataiban és hasonlók...
Na ha ezeket elolvastad és érted is, hogy mi mire szolgál akkor biza
igazi guru vagy és senki egy pillanatig nem kérdőjelezi meg a hozzá értésedet.
Na ezt az utolsó mondatomat ahogy van kidobhatod a szemétbe mert
a fanatikus csak azért is ez vagy az rajongók magasról tesznek rá,
hogy mióta foglalkozol gépekkel és hogy többet szereltél össze mint amennyit
ők eddig valaha is láttak.[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Segítségképpen ajánlom olvasgassál ezen az oldalon!
Sok hasznos infóval leszel gazdagabb, sok kérdésedre választ kaphatsz, csak az elejéről kezdd el! -
KukkSteve
senior tag
Szia!
Szerintem egy 1Gb-os 4870 nem lenne rossz, bár nem tudom hogy milyen játékokkal, és milyen felbontásokon játszol...ha ezeket leírod, akkor talán testhezállóbbat is tudok ajánlani.
Még a 768-as GTX460 sem rossz, de az már FullHDban kevés, viszont már 35kért vannak újonnan.Simtu:
Nem a legjobb fajta hűtés, tényleg hangos, és nem is a leghatékonyabb...de ATTvel, ha visszaveszed az órajeleket, akkor nagyon szépen be tudod szabályozni hogy milyen fordulaton menjen a venti, milyen hőfokoknál...Ha van gari a karira, akkor érdemes megvenni, mert általában olcsóbbak szoktak lenni, de ha nincs gar, akkor nem javasolnám, mert lehet hogy kicsit fő a kari..[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz karakpecze21 #5325 üzenetére
Azóta sikerült a hűtést még jobban megoldani így pedig már 3dmark06ban 2600 pont, a 05-ben pedig 4800 pont és alapjáraton olyan 68 fokot ír ki és 3dmark után olyan 84 körül.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
kecz
aktív tag
válasz KukkSteve #5318 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Igazából a fő szempont az lenne, hogy minnél kevesebbet kelljen rákölteni a gépre így az ünnepek elött. Igazábol az is egy lehetséges szempont hogy mivel kezdenek elöregedni az alkatrészek, lassan cserére érettek, mivel az sincs kizárva, hogy mivel a garancia már lejárt nagyban megnőtt az esélye a meghibásodásnak. Amúgy nem tudományosan bizonyított tény, hogy a vga romlot el, csak abból következtettem rá, hogy a boot képernyőn színes pixelek jelenek meg, a winxp boot képernyő is teljesen más színekben pompázik és végül kikapcsol a képernyő, ha betölt a windows. Csökkentett módban elindult, letöröltem a vga drivert, reboot, felraktam egy régebbit a gyári cd-ről és akkor megint nem volt jó. Egyébként driver nélkül is megmaradt a boot képernyős móka, ezért gondolom, hogy megadta magát az 5600gs. Egyébként, ha jól emlékszem délután láttam egy eladó 3650-et 12k-ért itt Debrecenben. Asszem 2hónapos a kártya.
-
kecz
aktív tag
Hamár itt vagyok a topicban, akkor kérhetnék erről egy véleményt?
Gigabyte AMD AM3 880GM-UD2H 19 825.- Ft
AMD AM3 Phenom II X4 955 3.2GHz BOX Black Edition 36 088.- Ft
Kingmax DDR3 1600MHz 2 GB 8 913.- Ft
Samsung 500GB 7200rpm SATA2 16MB 10 888.- Ft
Gigabyte PCIE nVidia GTX460 1GB N460SO-1GI 57 913.- Ft
Kolink CX3767B fekete 400W 8 288.- Ft
Haverom akar most karácsonyra beújítani, gondoltam itt pár tanács akad az ő számára is.
u.i: bocs a dupláért, csak mire megtaláltam lejárt a szerkesztés -
Simtu
senior tag
Köszi mindenkinek!
-
Simtu
senior tag
Videókari vásárlás előtt állok, ezt a 2-őt néztem, használtan:
-4870 1GB
-5770 1GBAz 5770 1-2 ezer forinttal drágább.
Melyiket ajánljátok?
Köszi!
-
Simtu
senior tag
Viszont most nézem, hogy ez PCIe 2.1-es. Nekem asus p5kpro lapom van. Menni fog vele?
-
senior tag
Hali mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy elméletileg a különböző gyártójú ugyanolyan kártyák általában mennek együtt eddigi tapasztalatom alapján. (tehát mondjuk egy XFX 9800 GX2 simán megy együtt egy Gigabyte 9800 GX2-vel)
Ezekből kifolyólag két kérdésem lenne:
1,
Ha nem azonos az órajelük, olyankor mi a helyzet mennek együtt?
Pl.: XFX 9800 GX2 és XFX 9800 GX2 OC menne együtt? A két kártya külön külön létezik gyárilag. A második verzió gyárilag OC-s, nem itthoni tuningoltra gondoltam. Ilyen esetben hogy alakulnak a dolgok?2,
GTX295 esetében: Vajon meny együtt 2 olyan GTX 295, ahogy az egyik kártya, rev. 1-es, tehát 2 nyákos, a másik kártya pedig rev. 2-es tehát 1 nyákos?Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv! L.D.
-
Alpachino
veterán
A konfig nagyábból rendben van A monitorról nem tettél említést.
A Kolink tápot, azt azonnal el kell felejteni . Egy FSP 400W-os táppal már biztonságosabb lenne a géped bekepcsolása.
VGA terén, ha már GTX460 lett kiszemelve én 48K-ért ezt ajánlanám :[link]"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
RootRulez
félisten
válasz Lord Dragon #5347 üzenetére
ATI-nál úgy volt, hogy azonos órajelre kellett állítani őket és mentek (4850 + 4850 OC).
═════════════════════════════════════════
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest