- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolton
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és ebben kérnék segítséget, szóval:
200-300ezer HUF
Streaming, F1 + Xbox one X lenne kötve rá
55"-re gondoltam, 2-3 méterről lenne nézve, ha kisebb de jól látható akkor az is jó.
Sötétebb panel. Változó, nappal és este.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből általában, de megeshet, hogy oldalról.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO,Netflix és társai.
HDMI, USB
Középen, de falraszerelve úgyis mindegy
Amelyik megbízható és jó.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
ÚjOlvasgatva a hozzászólásokat a TCL 55C805 lenne megfelelő. De kissé fázom a TCL márkától és a google rendszertől. Nem ismerem őket, és nem tudom milyen megbízható és gyors.
Van hasonló ilyen árban?
Köszi!
-
moti1991
csendes tag
Sziasztok!
3 hasonló árkategoriáju televiziót nézek, pár ezer ft-os havi törlesztőrészlet van közöttük.
Melyiket meritek szivetek szerint ajánlani?
Philips 65OLED718/12 ( ez az ambilight miatt tetszett meg)
Hisense 65u7kq (tudom, hogy nem oled, 3 közül ez a legolcsóbb, de elég jókat olvasok róla)
Sony Bravia XR65A80LAEP
Jelenleg 2db LG Oled55c11 televizióm van. De nappaliba szeretnénk egy 65 coll tvt.
Mindenképp olyan kellene aminek a távirányitója tudja kezelni a T-home beltéri egységet is. -
Gino20
őstag
válasz (ex)Cat #85348 üzenetére
Az eARC sem egy csoda mindenre is. Az csak képes HD hang, akár DTS-X továbbítására is, de ennyi. Attól még licence kell a TV-hez, ami a Samsungoknál, a legtöbb LG-nél és talán még a Panasonic-oknál sincs meg (DTS). A hetekben épp ezzel küzdött valaki a Soundbar vagy házimozi topikban, hogy "DTS esetén nincs hangom samu Q930B SB-vel"...., de majd rájössz. PCM-ben talán tovább tudod majd préselni a hangot szóval átkonvertál, majd talán 2.0 sztereó jelből csinál valami virtuális térhangot a soundbar, vagyis bukod az eredeti tömörítettlen HD hangot, de ezt nem tudom. Én ezzel és a TV belső vacak lejátszóival nem vagyok hajlandó "küzdeni".
A Dolby nem fizetős licence, így eARC-n már valóban áttud menni akár a tömörítettlen trueHD atmos is (tömörített atmos = stream amúgy átmegy ARC-n DD+on is), de attól még sosem bíznám ezt a TV-re saját trueDH forrás esetén. Az maradjon csak megjelenítő. -
Vhiktor
veterán
válasz moti1991 #85354 üzenetére
Egy kis segítség:
A80L tesztem
OLED818 tesztemISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
flash-
veterán
Milyen tv az, ami a filmeken a mozgást és a kamera fordulást mindenféle szaggatottság,judder,stutter stb. nelkul jeleniti meg vajpuhán(vagyis ahogy kell) pont mint a mozivásznon úgy hogy nem kell ehhez semmi kepjavitót bekapcsolni amitől csak olyan 60fps youtu.be szerű mozgás lenne??
(ezt egy 60hz TCL qled nem tudja..)[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz flash- #85357 üzenetére
Az összes 120 Hzes TV, ha ki van kapcsolva minden mozgasjavito rajtuk.
Különbség, hogy minél gyorsabb a panel válaszideje annál inkább érezni fogod a szaggatást, tehát olednél a legjobban de csak az aki erre kifejezetten érzékeny.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Tudom hogy off, de nem tudom hol kérdezzek.
Fél éves tv kb, "kicsit meghalt". Garancia erre él? Én nem látok semmi extra sérülést
Mit lehet tenni, az idegösszeomláson kívül?
Köszi
-
Gino20
őstag
válasz CoolBoy323 #85360 üzenetére
Hát erős a gyanúm, hogy ez valami fizikai behatás eredménye, így szerintem ez nem gariztatható, még akkor sem, ha Te azt mondod, hogy magán a kijelzőt védő xy rétegen nem látható fizikai sérülés. Javítani biztosan javítható panel cserével, de arra meg lehet olyan ajánlatot kapsz, hogy annyiból veszel egy új TV-t.
-
geri1111
tag
Jelenleg ott járok hogy-----> lg 55 oled c 31 la-tv-t veszek.
ára 420 e. hozzá köthető biztosítás 4 év 65 e. Ft.
A tv falon lesz, nem eshet le földre stb....Ti kötnétek rá biztosítást?? -
jesszjessz
tag
Sziasztok! Olyan 170 ezerig továbbra is a TCL 55C645 a nyerő választás?
-
benfolds
őstag
ötlet, hogy hogy tudok ékezetes betűket varázsolni a csatornalistára? Hisense tv.
-
rainman72
Topikgazda
válasz CoolBoy323 #85360 üzenetére
Én igazából nem itt kérdeznék hanem az adott márka ügyfelén,azzal előrébb leszel.
"Lényegtelen" itt mondanak,első blikkre panelhiba amit gariban javítanuk kellene.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
geccoblaze
aktív tag
válasz geri1111 #85362 üzenetére
Szia! Hasonló méretben és árban gondolkodom, de úgy látom, hogy a Samsung S90C olcsóbb és jobb, ha nem kell feltétlen Dolby Vision
Ericsson GA 628 -> Sony CMD J6 -> Ericsson T65 -> Nokia 6610 -> Nokia N95 8GB -> Samsung Galaxy SII -> Sony Xperia Z3 Compact -> Samsung Galaxy S7 -> Samsung Galaxy S21
-
Vhiktor
veterán
válasz geri1111 #85362 üzenetére
Én nem, kivéve ha biztos vagy benne hogy a biztosítás lejarta előtt történik vele valami
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #85294 üzenetére
Ma voltam a médiában.
A hisense ek7kq pro nagyon bejött, a samsung q60 is, bár szerintem a hisense jobb volt. Illetve a tcl c645. Mindegyiket 65"-ban néztem.
Sorrendben talán hisense, tcl, és samsung. Egyedül az nem tetszik, hogy nincs rajta hbo.
Bár az lg ur76003 is egész jó volt szerintem, de ez talán sima led.
Melyiket lenne érdemes megvenni, és miért?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
rainman72
Topikgazda
válasz Speeedfire #85373 üzenetére
Igazából ha egy Lg UR76 is jó a szemednek akkor neked mind1 melyik tv-t választod.
Habár full sötétben nem biztos ezt mondanád.
A Hisense azért Pro mert játékra is van tervezve,de ettől még alap model képre.
Az a gond hogy fényes helyen minden tv jól mutat,de ha otthon se nézed teljes sötétben akkor jó lehet a Hisense,ha kell az HBO akkor meg a Samu Q60C vagy a C645,amelyik barátibb árban.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
st6969
őstag
válasz benfolds #85371 üzenetére
Akkor passz. Nálam CI+ kártya+Egyéb kombó esetén jött ez elő. Ha a szolgáltatót választom, akkor nincs ilyen gond.
Esetleg tegyél egy próbát, ha a vodát választod, akkor mi történik.
A rendszered hogy épül fel? Koax + CI+ kártya? Bár nálunk a telekom iptv-t szolgáltat, ott meg beltéri van, azon meg nem kell hangolni -
Speeedfire
félisten
válasz rainman72 #85374 üzenetére
Az LG-n mondjuk a MM demo ment, de pl a hisense A6K-n is, az mégis teljesen fakó volt. Ahhoz képest az LG jobb. A tcl, samsung, ek7kq pro-n viszont már a saját demojuk futott, ott jobban kijöttek ezek.
Igen a pro játékra is jó, 144hz-es, illetve van benne 2.1 hangzás is. A q60 csak 60hz-et tud. A c645 meg tud 120 hz-et, de csak fhd-ban. Picit a hisense, tcl felé húzok. Bár a samsung se volt rossz. Jelenleg is samsung van j6200.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Barni40
csendes tag
Sziasztok!
250 ezres kategóriában arra jutottunk, hogy TCL c805 vagy c645 lenne a befutó, viszont nyílván előbbi 55”, utóbbi 65”. Nagy szobába kerülne a TV, kb 2-3 méteres távolságra a kanapétól, de ez rugalmas. Étkező asztal olyan 4-5 méterre van. Átlagos filmezésnél, sorozatozásnál számít annyit a képminőségbeli különbség, hogy lejjebb adjunk a méretből egy nagy központi szoba esetén? Vagy jelen esetben jól érzem, hogy a c645 is tudna annyit, hogy ne érződjön gyengébbnek a hétköznapokban egy c805-höz képest, a méret miatt viszont mégis sokkal jobb élményt adjon?
Előre is köszi!Mátyás Barnabás
-
cucumber87
tag
1. Tévére szánt összeg, forintban? 300 e Ftig
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) csak filmezes
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Max 130 cm, kb 3,5 m messzirol
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Nem annyira vilagos nem tuz be a nap, nyugati fekveso
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Hat szembol is es oldalrol is, 2 ember kb
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) az elso harom,
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) fogalmam sincs 😊 az jo lenne ha az iphonennal valahogy kompatibilis lenne ha van ilyen
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Ez masodlagos
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) ha kompatibolis iphonnal valamennyire az jo
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) felhasznalobarat taviranyito un hülyebiztos 😂
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Uj, koszi! 🙂Cooler Master MCS-S400-KN5N-S00 Silencio S400 FSP 550W HYDRO GE 550 AMD Ryzen 5 3600X MSI B450M MORTAR MAX Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe Be quiet! Pure Rock BK009 XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
festina10
tag
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Van-e valami nagyon bomba ajánlat TV 65" méretben esetleg most az ünnepek utáni állítólagos akciókban?
Legolcsóbb kategória érdekes, édesanyámnak, elérhető legnagyobb méretben. Jó messziről van nézve a tv, így jelenleg egy kölcsön 65" épp ideális neki, de még a 70" is elmenne épp.
Viszont 150-200k között szeretnénk valamit.... -
Speeedfire
félisten
válasz Quadgame94 #85380 üzenetére
No offense. De ha a 645 a belépő, akkor a sima led micsoda?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Quadgame94
őstag
válasz Speeedfire #85382 üzenetére
A 645 is egy sima LCD LED TV. A fényerő magasabb és a VA panel miatt jobb a kontraszt de ennyi. A C745 vagy ami zónára van osztva ami jobb ennél.
-
benfolds
őstag
válasz st6969 #85375 üzenetére
kipróbáltam a vodát és a digit is, nem adott ki csatornákat. nálunk is ip tv az elsődleges, ezen a tv-n viszont kábel tv van csak, lehet, hogy az is marad, mert asszem plusz költség lenne egy harmadik dekóder a telekomnál.
más: kellene vennem egy 1,8 m-es és egy 5 m-es hdmi 2.0 kábelt, plusz egy 5 méteres ac kábelt. honnét, milyet érdemes?
-
majnkopf
tag
Sziasztok! egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek okos tv vásárlás terén. amit tudni kell hogy jelenleg egy sima led tv-m van úgyhogy abban az állapotban vagyok hogy "gyereknek minden új". próbálok jól válaszolni az alábbi kérdésekre hogy könnyebbek kapjak segítséget de ha nem sikerül egyértelmű válaszokat adnom szívesen részletezem jobban
150-250e Ft
Tv, film, youtube (későbbiekben esetleg konzol lenne még csatlakoztatva rá. de ez huszadrangú terv jelenleg)
3-5m. a hely maximális szélessége ~140cm így az 55-60" méretben nézelődtem de ha a keretbe belefér inkább a 60"-ra szavaznék
Változó, de talán inkább sötétebb szobában
Szemből, nyilván nem hátrány ha minimális oldalszögből is szép képet ad
Ezek közül egyiket sem használom jelenleg, egy alapfelszereltséggel tökéletesen elégedett lennék a nagyobb szolgáltatóktól (youtube, netflix, HBO pl.)
USB, HDMI, esetleg házimozihoz csatlakozó
Ez számomra lényegtelen
Teljesen vakon vagyok ez ügyben, nincs kritérium márkát illetően (operációs rendszer csak annyiban kritérium hogy ne kapjak fél év után agyvérzést a lassúsága miatt, mobilon androidot használok ha ez a csatlakoztatásnál számít)
Bluetooth, Wifi, Képernyő tükrözés esetleg. Nem tudom mennyire alap dolgok ezek ilyen összegű tévéknél így elnézést ha nagy hülyeséget írtam különleges táviráníítókra egyébként nincs szükségem
Új, gyári garancia vagy amit adott esetben a bolt ad ahonnan veszem teljesen megfelelUi.: Az eddigi összegzéseket nézve talán számomra is a TCL MiniLed 55C805 tv lenne a legmegfelelőbb. bár ez 55" de a 60" természetesen nem egy karóhoz kötött dolog, viszont ennek a tvnek elég nagy sávban változó az ára egészen 220-280e forintig elég széles skálán találtam. a kérdésem ezzel kapcsolatban hogy ez egy megfelelő tv lenne számomra vagy esetleg vannak alternatívák ezen kívül. illetve honnan érdemes megrendelni, vásárolni. válaszokat köszönöm
-
kolesdigt
csendes tag
Sziasztok!
Anyumnak keresek egy új tv-t, mert sajna feladja nála a mostani Samsung.
~150e HUF
Föleg TV nézés, Youtube
kb.4m-röl, 43" fér el nala
Nappal és este is, viszonylag világos szoba.
Oldalról is, fontos a jó betekintési szög.
Youtube
Semmi extra
Közepén, mert a TV asztal csak 78 cm széles.
Nincs kiemelt.
n/a
Ùj, garanciás.Segítségeteket elöre is köszönöm!
-
Speeedfire
félisten
válasz Quadgame94 #85383 üzenetére
Szóval a qled az már sima.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Speeedfire #85388 üzenetére
Attól hogy oda van írva hogy qled még nem biztos hogy sokkal több egy tv az alap szinttől.Itt is van belepő kategória.
Például a Samu Q60 ami csak 60hz és edge led vagy a C645 ami szintén 60hz csak direct leddel.
Ami fentebb lesz a 120hz panel és a FALD modelek ahol már van local dimming.
És a mi még fentébb azok a mini led ledek ahol a led szám és az LD zónák száma akár a 100szorosa is lehet a normál ledes FALD tvk-hez viszonyítva.
Illetve ott van még az sdr/hdr fényerő ami szintén nő ahogy a tv speckói jobbak.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Barni40
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Azt eddig is tudtam, hogy a c805-nek szebb a képe, de a hangsúly azon volt, hogy ez egy nagy szobában is megállná-e a helyét, ahol nem csak egy kanapé van 2-3 méterre a tévétől, hanem étkező asztal, konyha, satöbbi… Nyílván ez egyénfüggő is, de kíváncsi vagyok a két modell esetében melyikkel járnék jobban ilyen körülmények között ugyanannyi pénzért. Szebb kisebb, vagy egyszerűbb de nagyobb…Mátyás Barnabás
-
-
-
jesszjessz
tag
Esetleg abban tudtok segíteni, hogy TCL 55C645 vagy Hisense 55U6KQ lenne jobb választás? Előbbi részletre jönne Telekomtól, olyan 145 lenne a vége, utóbbi meg boltból 180ezer lenne.
-
Quadgame94
őstag
válasz Speeedfire #85391 üzenetére
A QLED az nem másabb. Az is egy LCD TV jelen esetben. Semmiképpen nem középkategória a C645
Én régebben összeraktam egy tier list-et, aztán majd lehet vitatkozni, viszont most kiegészítem pár mondattal. Minden szinten van több szint. Az 1. az alsó vagy annak a kategóriának az alja és így tovább. Az ár releváns, de egyáltalán nem mindig. A méret és a felhasználási mód is dönthet arról, milyen tévét vehetsz annyiért. Ami még fontos, hogy vannak annál is olcsóbbak, amiket írtam, de azokat soha, senkinek sem ajánlanék megvételre, mert akkor már használtan sokkal jobban jár. Kivéve szegényeknek és kórházaknak vásárolt adományként.
Belépő szint: 1.
- Fapados LCD panel (IPS)
- 60 Hz
- 300-400 nit max. fényerő
- Gyenge kontraszt
- Kik vesznek ilyet: A minőség a legutolsó szempont, minden más piroritást élvez (méret, büdzsé, felhasználási mód stb.)
o A kívánt méret / büdzsé arány inflálja a minőséget.
------ Samsung UE65CU80xx
----------- Alternatíva: TCL 55C645 – de ha 65 inch-et akar, akkor nincs mit tenni.
Belépő szint: 2.
- Fapados LCD panel (VA) + Direct LED
- 60 Hz
- 400-600 nit max. fényerő
- Jobb kontraszt
- Kik vesznek ilyet: A minőség már fontosabb szempont, és hajlandó méretben lejjebb menni, vagy eleve kisebbet akar.
o TCL 55C645Közép szint: 1.
- LCD panel (VA) + Direct LED
- FALD
- 120 Hz
- 600+ nit max. fényerő
- Jó kontraszt
- Kik vesznek ilyet: A minőség fontos szempont, és hajlandó méretben lejjebb menni, vagy eleve kisebbet akar. I
o TCL 55C745
Közép szint: 2.
- LCD panel (VA) + Direct LED
- FALD / miniLED
- 120 Hz
- 1000+ nit max. fényerő
- Nagyon jó vagy Kiváló kontraszt
- Kik vesznek ilyet: A minőség nagyon fontos. A méret nem befolyásol semmit egy bizonyos méretig (75 inch)
o TCL C805A C805 egy kakuktojás, mert árban nagyon kedvező. A tudásához képest nagyon jó az ára.
Vannak még más TV-k is, de nehéz őket ajánlanom a TCL-ek mellett. Samsung QN85C például. Philips PUS80xx vagy 85xx széria.
[ Szerkesztve ]
-
geri1111
tag
C3 vásárlása előtt...A Web Os rendszer meddig lehet naprakész szerintetek egy ilyen tv vásárlása esetén adott tv-hez?
-
geri1111
tag
Dilemmázok még a készülékre biztosítással 5 évre 73.000.- Ti kötnétek??
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
TCL C805. 65"-ös méretű verzió.
Egy hete van meg a TV, nézegetem, próbálgatom, próbálom megszeretni, de főleg megszokni, ám sajnos továbbra is erős a késztetés, hogy eladjam/ visszaküldjem.
Akinek esetleg vonzó lehet egy ilyen kifogástalan, garanciális, egy hetes készülék 300-ért, úgy állok rendelkezésére.
Ettől függetlenül viszont elmondom vele a tapasztalatokat:
Továbbra is jobban zavar az egész menürendszer megszokása, mint amennyi pluszt nyertem a képminőséggel- ha nyertem egyáltalán.
Látom, hogy tökéletes és gyönyörű, tényleg nem tudok belekötni, de a fene egye meg, nekem a 3 éves Q60 is ugyanilyen tökéletesnek tűnt. Most lehet, hogy megtorpannék bár, ha visszatenném a TCL helyére. Van egy ilyen jellemzője is a TV-k cserélgetésének, hogy sokszor csak akkor veszi észre az ember, hogy milyen jó minőséget néz, ha pár nap, vagy akár hét megszokás után vissza kell ülnie az elődmodell elé.
Ám hiába a tökéletes kép, ha két hülyegyerekes apróság nagyon zavar: Vagyis lényegében egy: Hiányzik a Samsung távirányító.
Eleve csodálkoztam, hogy ehhez nem két távirányító jár (ezek szerint csak 845-höz járt kettő), egy letisztult, Samsung jellegű táv lehet, hogy nagy segítség lenne.
Jó, nem mondom, hogy nem állna rá a kezem a tárcsára, nyilván nem kell lámpafény mellett nézegetni, hogy mire akarok nyomni, aránylag könnyen megtalálom a home gombot és a körtárcsát így is sötétben is.
Viszont zavar az, hogy míg a Samsung (állítólag lassú és sokak szerint hülye) rendszere egyetlen főmenü-sorral- fel le nyitogatva az almenüket simán és gyorsan kezelhető volt, itt azért komplikáltabb a rendszer. Tudom, megszokás kérdése, de akkor is zavar nagyon.
Az is zavar, hogy bár már Kodit VLC-t és más media playert is próbáltam, hiányzik a Samsungos tekerő opció, mikor az idősávon kis képeken látom, hogy melyik jelenethez szeretnék ugrani.
Zavar továbbá, hogy meglehetősen hangos a távirányító. Hülyén hangzik, tudom, de éjszaka bizony a Youtube-on én elég sokat kattogok, tekergetem a videókat, keresőbe pötyögök, olvasom a kommenteket, stb.stb. És van, hogy a síri csendben olyan hangosan kattog, hogy félek, h ogy felébresztem a családtagokat. Megint csak visszasírom a Samsung okos távot.
Lényegében az van, hogy nem érzem, hogy képminőségben annyit léptem volna előre, ami megérné a számos apró, de engem annál inkább bosszantó hiba lenyelését. Inkább eladom, vagy visszaküldöm és visszahozom a Samsungot. (legszívesebben megvenném az aktuális Q60-at, de az meg azért bosszant, mert 300 ezer és a TCL árában már derogál egy ennél alapabb Samsungra visszanyergelni) -
tankal
tag
Sziasztok!
Segítség kellene a gyerek szobájába szeretne TV-t nem szánok túl sokat rá mivel 3 készülék lenne a házba és amúgy is nemsokára kirepül a madárka.
1. Tévére szánt összeg, forintban? Max 200 ezer
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)Film
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 3-4m 55-65 coll
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? világos
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?Leginkább szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) streaming
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)--
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? --
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)Amit ajánlotok nem fontos a legujabb model el vagyunk a régebbiekel is
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)--
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül) Uj[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz HagaNRG #85398 üzenetére
Én kb. 2 év webOS után is sokszor eltévesztem a távirányítón a gombokat. Az LG remote egy bumfordi valami és nagyon nem kényelmes. Sokszor van hogy zavar a menüje és sosem használom a légegeres marhaságot (sokaknak bejön, szerintem gyűlöletes), még sem adom el és cserélem le egy rosszabb minőségű TV-re, hogy jobb legyen a távirányító Bocsi de ez kicsit vicces.
Szerk.: Most látom, hogy visszahozod a régidet. Akkor tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Milyen monitort vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Lexus, Toyota topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Call of Duty: Black Ops 6
- Crypto Trade