Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DaemonX

    HÁZIGAZDA

    Mivel gyakori téma itt a TCL C735, ezért gondoltam, hogy röviden beszámolok róla, hátha tudok másoknak is segíteni a vásárlásban.

    Én az 55"-os modellt vásároltam meg tegnap, mert lement az ára 220 ezerre az Euronics-ban. Mindenképpen legalább 120Hz-es TV-t akartam, minél kedvezőbb áron, ennél olcsóbb pedig csak a Hisense U7HQ jelenleg a piacon (200e Ft). A TCL viszont a 10%-os felárért cserébe jobb képernyőt (VA az IPS helyett), sokkal jobb szoftvert, illetve magasabb képfrissítést (144Hz a 120Hz helyett) kínál.

    Mindemellett sokkal egyszerűbb be -és kicsomagolni, és a csomagoló anyagok is jobb minőségűek, így újra fel lehet használni őket. Ezt onnan tudom, hogy pár nappal korábban berendeltem egy Hisense U7HQ-t az eMAG-ról, ami törötten/hibásan érkezett meg, és egy rémálom volt újra beletuszkolni a dobozába. Ha pedig valaki TV-t akar szervizeltetni, vagy eladni, ez is nagyon fontos szempont lehet.

    A TCL C735 képe szerintem gyönyörű. A szomszédban lakó jóbarátomnak LG OLEDC2 TV-je van, ami kb. a csúcsot jelenti jelenleg a TV-s világban. Dacára azonban az OLED több, mint kétszeres (!!!) piaci árának (természetesen ugyanazok méreteknél számolva), alig produkált jobb képet a Quantum LED-es TCL tévémnél. Az Alice in Borderlands második évadának első része fantasztikus néz ki Dolby Visionben mindkét TV-n (ezt használtuk mindkettőnél demózás/teszt céljából), illetve kipróbáltam HDR10 és HLG videókat, természetfilmeket is a TCL-en, a kontraszt és a színek valami paradésak, a fényerő pedig olyan magasra tud menni (sötét szobában használtuk), hogy volt, hogy már bántotta a szememet. A szoftver emellett gyors és nekem szimpi, hogy Android pörög rajta, mert egy rakat programot rá lehet így varázsolni. A 120Hz és 144Hz módokat még nem volt alkalmam tesztelni.

    Tulajdonképpen csak arra akarok rávilágítani, hogy mindenki a saját szemének higyjen és ne vegye készpénznek a neten olvasottakat. Sokszor képesek az OLED-re úgy hivatkozni, mint Krisztus második eljövetelére, míg az ilyen elméleti szinten középkategóriás TV-ket, mint a TCL C735, belökni valamifélé "elmegy, ha nincs több pénzed" kategóriába, holott számomra a valóság azt mutatja, hogy a különbség messzemenően kisebb ennél. Kb. olyan, mintha egy 144Hz-es ultrawide panelről 175Hz-es ultrawide-ra váltanál (ami most van nekem). Érzem a különbséget, de azért ne tegyünk úgy, mintha valami gigászi nagy ugrás történt volna.

    Szerintem a C735 a legjobb ár-érték arányt képviseli jelenleg a piacon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák