- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
Sziasztok,
400ezerig 70-75' milyen új tévét javasolnátok?
Tévéműsor, filmek nézésére, elsötétitett szobában, szemből, kb. 4 méterről.
Hangszóró minőség nem érdekes.
Legjobb képernyő ami belefér az árba.
Okosság annyiban érdekes csak ami a Netflix-hez és HBO Max-hoz kell, Wifi-vel.
Tudom, hogy ez megjósolhatatlan, de lehetőleg ne dögöljön meg hamarabb mint illene. -
Gery15
addikt
Sziasztok.
TCL 55P635 vagy Samu UE50AU7102KXXH ami a jobb vetel lenne?
HyperX
-
Skylukos
tag
válasz rainman72 #77405 üzenetére
Jaj, bocsi ovónéni, most a sarokba állítasz?
Nem értem miért törölted a hozzászólásaimat, amikor a témába vágóak voltak, a tieid viszont rendszeresen pikirtek és nagyképüek.
Ja, te vagy itt az "isten"!
A topikgazda dolga nem az, hogy a témával kapcsolatos véleményünket ignorálja. -
TIT
veterán
válasz hunaqua #77382 üzenetére
Csak ide nem jutott el,2008-ba a Sharpnak elég pixeles volt a képe 350-ért.
Pana plazmától nem ájultam el 20 éve,tök zöld volt.
Toshiba képe se volt jó 2008-ban,akkor már nem a régi volt,mintahogy a többi se.
Raimman72: Akkor ne olvasd,több éve nem írtam és azért írtam mert nem kell elájulni a philipstől,de szólásszabadság van,ha a többi rosszabb akkor régen rossz.
Kipróbálom azért kérdeztem,de ezt már nem láttad úgylátom,de akkor is gáz.
Amúgy nem tudom minek írok sose kapok segítséget,de majd megoldom én.
Mond annak,hogy jó a philips akinek 8 hónap után beszart,biztos örül,az se vesz többé philipset.[ Szerkesztve ]
-
Imort
csendes tag
Sziasztok,
Milyen 55 colos tv-t ajánlotok ps5-höz és filmnézésre?
Szemből nézném, 2,5 m körülről.
Újonnan max. 250000 ft-ra gondoltam.Inkább az lg, samsung, sony vonalon mozognék, a nagyon kínai márkákat (tcl, hisense) kerülném.
Köszi!
-
herrká
senior tag
Pfffff, nem lefelé mennek az árak, hanem inkább fel... TCL 75C735 pénteken az egyik webáruházban 470 vagy 480? Ma 520 mindkettőnél ahol kapható...
-
rainman72
Topikgazda
válasz almafa42 #77420 üzenetére
Speckóban jobbak lesznek(fényerő 2000nit akár) nem biztos hogy fog esni annyit az áruk meglátjuk De úgy legyen
[Samsung oledek S90C és S95C]
Penge vékony S95C[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
almafa42
aktív tag
válasz rainman72 #77421 üzenetére
Edit: 55S95B-re gondoltam természetesen az előző kommentben
Jövőre meg 3000 nit lesz Persze vannak modellek amik jobban tartják az árukat, de évek óta pontosan ugyanez a trend a tévéknél (vagy akár a mobiloknál). Kijönnek, egy év alatt leesik az áruk 20-30-40-50%-kal, jön az új modell valamivel magasabb kezdőáron, a régit kiszórják, rinse and repeat.
Amúgy a tv brutál, ha lenne 4-5000 EUR a zsebemben tévére már nem lenne
-
gyépés
aktív tag
válasz rainman72 #77423 üzenetére
Én szerettem volna Panasonic tvt nézni valahol, de egyszerűen se boltban nincs, se neten nincs sok review, pedig elvileg jó tvk, nagy gyártó, nem tudom miért van ez. Így elengedtem, pedig LX940 tetszett volna papíron.
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
herrká
senior tag
válasz #42308056 #77424 üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam. Ha sikerül megvenni a 75-os tv-t, hogy tudom majd a falikonzolra úgy felrakni, hogy ne hajoljon és esetleg törjön. Illetve a 400"400 vagy 400*300-as tartó egy ekkora tv-t csak a közepén tarja. A tv meg másfél méter széles. Meg a csavarok is 10mm hosszúak vagy legalábbis nem hiszem, hogy sokkal hosszabb, a tv vastagsagabol kiindulva. Cserébe bő 30kg a tv...
Rainman72 meg is erősíti a gondolataimat...
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz herrká #77429 üzenetére
Semmi baja nem lesz a tv-nek falitartón.
Minden méretű tv-m azokon van/volt.
Max kicsit nehezebb felrakni oda kell figyelni,de nem megoldhatatlan.
A legtöbb tv meg vastagabb mint 3cm.
Eddig 75" volt a legnagyobb de méretet kéne ugranom.75Q70 volt a leglibegősebb eddig[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
válasz rainman72 #77430 üzenetére
Még soha nem volt falitarton tv-nk. Ezért izgulok kissé. Még falitartot se láttam közelről. Újdonság lesz számomra. És gondolom csuklik nyeklik egy ilyen széles és nehéz tv. No, majd meglátjuk. Jó lenne már ott tartani, hogy szerelni kell a falra. :-)
Pont a 75Q70???
[ Szerkesztve ]
-
np1982
csendes tag
Sziasztok,
Nagyon úgy néz ki megadta magát a 12 éves Samsung LE37B650-es TV-nk, úgyhogy új TV-t kellene vennem.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Max 400.000 Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Rendes tévézés is lenne olyan 50%ban (gyerekcsatornák + sport: Foci, Forma 1, kézilabda, stb), valamint filmezés NAS-ról külső lejátszóval 50%, Játék nem
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2,5 m - mivel eddig 37 volt, 55-ben gondolkodom most
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Mindkettő, nappal a tvzés világosban, este film inkább sötétben
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Leginkább szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Semmi, NAS+külső lejátszó
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Semmi speciális, csak a szokásos
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Inkább újMivel sok sima tv-t is nézünk világosban, így a fórumot olvasgatva az OLED-et kizárnám (persze javítsatok ki ha tévedek).
Amiket eddig nézegettem:
TCL C7/835
Samsung Q80
Samsung QN90Mivel sok sportot nézünk, így a legfontosabb, hogy normális legyen a mozgásmegjelenítés.
Ezeken kívül van még valami? Vagy ezek közül melyik lenne a legjobb a mi felhasználásunkra?Előre is köszi
-
Notar
csendes tag
válasz rainman72 #77416 üzenetére
Az azonban elgondolkodtató, hogy egyszerre és hasonló mértékben emelnek. Nem úgy tűnik, hogy új szállítmány érkezett volna. Talán közeledik vmilyen kuponos akció? Akkor kedvezményesen lesz a múlt heti áron.
Szándékoztam vásárolni egy TCL 55C835 készüléket, annak is magasabb az ára ma.
Ti vagytok a hibásak, ezt általában ajánljátok![ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz herrká #77431 üzenetére
Igen pont a Q70 ezek a legvékonyabb ledek jelenleg szerintem,teljes felületén 26,6mm a vastagsága[link]
A 75"-os változata már egy kicsit hajlott megemeléskor,a 65s nem annyira.
Mikor eladtam fekve utazott 250km-t doboz nélkül de kibírta,szóval elég strapabíró[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
Ezeket a csajos kupunokat mint a Glamour vagy a Joy nem követem de biztos lesz tavasszal.
Az árak ugrálása se új dolog mindig is volt.
Viszont olyan nagy mértékű ritka mint a múlt heti TCL 85P735 és a 85C735 árának esése.
Az 55C835-nek kimondottan rossz ár van most főleg a 65"-hoz képest.(65C839 eMag 430e)[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz herrká #77429 üzenetére
Ráteszed a tv-t az ágyra. Felszereled a tartó tv-re való részét.
Majd ketten megfogjátok a tv-t és a falra már felszerelt tartóba bele illesztitek a tv-t.
Én így csináltam a 75”, a 43”-os tv-nél is. Nem az ördögtől való.
A75”-os tartón van, [link] , nem annak kinéző tárgyon.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gemba
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok. Általános felhasználásra, illetve különböző streaming szolgáltatók film nézéseire keresek készűléket 200 max. 220 ezer forintig. Szempont hogy lehetőleg 55 colos legyen.
Amit kinéztem: SAMSUNG 55" UE55BU8002KXXH 4K UHD SMART LED TV
Ha tudnátok vélemény írni róla megköszönném, illetve ha lenne más készűlék ajánlatotok, szívesen venném!Előre is köszönöm!
-
Gömbike
senior tag
válasz herrká #77440 üzenetére
Érdemes olyat választani, ami forgatható/dönthető. Mert Murphy óta tudjuk, amikor szükség van valamire, akkor épp nincs kéznél.
Nálunk a szekrények mögötti takarításnál szuper volt a hajlítgatás, de kardió előtt a futópad elé kanyarintom a tv-t és úgy nézek egy sorozatot. Egy rész/egy edzés😀
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
St3ven
addikt
Sziasztok!
Az alábbi felhasználást tekintve szerintetek melyik Samsung lenne a jobb választás?
Úgy is kérdezhetném, hogy megéri a Q80B a 60k-s felárat a Q60B-vel szemben?
QE50Q60BAUXXH
QE50Q80BATXXH2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Filmek, sorozatok, általános tévézés, F1- és fociközvetítések4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Mindkét napszakban, kb. egyenlő arányban5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Többen, enyhén oldalról is7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Laptoppal HDMI kábellel össze lehessen kötni[ Szerkesztve ]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
rainman72
Topikgazda
válasz St3ven #77445 üzenetére
Fekete szempontjából illetve hdr megjelenítés alapján mindenképp.
De ha nem nézed sose full sötétben illetve a hdr is kevés akkor nem.
Magyarán ha döntő tőbbségben tv adás vagy játék van akkor elég a Q60 is.
Nem olvastam mit írtál pontosanPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Gemba
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok. Általános felhasználásra, illetve különböző streaming szolgáltatók film nézéseire keresek készűléket 200 max. 220 ezer forintig. Nappaliban lenne. Kb. 3- 5 méterről nézveSzempont hogy 55 colos legyen. Talp nem lényeg, falon lenne.
Amit kinéztem: [link]
Ha tudnátok vélemény írni róla megköszönném, illetve ha lenne más készűlék ajánlatotok, szívesen venném!
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
válasz St3ven #77448 üzenetére
Évekig használtam Samsung tévéket monitorként, azoknál van egy kis trükk, hogy valóban tökéletesen lehessen monitorként használni, míg a többi gyártónál nincs megoldva a mai napig a dolog...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest