- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barell
senior tag
Sziasztok! Abszolút játék és nagyon ritkán filmezés a cél. A kiszemelt 180.000 Ft-ért a TCL 635 modell nagyon maximum a C735 ha megéri a 40 ezres felárat. Vélemény a 2 TV-ről? Köszönöm.
-
hunaqua
addikt
Akkor a Molnár Csillát is adják hozzá?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok! A Samsung promoban nézegettem most a QN90 tvt. Ugye mindig az LG C2-vel van pariba állítva, de az extra soundbar-ral most a Samsung egy jó 100-assal olcsóbban jön ki 55ös méretben. Alapvetően filmezésre használnám, sokszor este - szerintetek idegesíteni fog idővel, hogy nem OLED fekete? Sajnos élőben csak erősen kivilágított helyeken lehetett megnézni értelemszerűen. Gyönyörű a Samsung képe meg színei, de nem akarok úgy járni, hogy megveszem mert jóval olcsóbb de egy év múlva mégis cserélni akarom Vagy kevésbé szakavatott szemet nem fogja szúrni? (Most egy belépő kategóriás LG 49um7100plb-m van, erről nyilván nagy váltás)
-
andreijj
tag
Sziasztok,
48 colos OLED-et néznék 350k környékén. A kérdéseim:
- A két LG között mi a difi?
- LG OLED48C22LB
- LG OLED48C21LA
- Ebben az árban van jobb 48-50 colos oled, akar mas marka? Netflix, Disney+, külső vinyorol 4k film, ps4pro a használat celja.
- Kellene hozzá fali konzol is. Ebben tudtok valami megbizhato terméket ajanlani? Gipszkartonra tenném.Előre is köszi,
Andris -
Móncsa
aktív tag
Sziasztok! 80-90 colos tv-k közül melyik lenne a jó vétel?
-
-
Rick4
félisten
válasz rainman72 #76360 üzenetére
85AU7102-m van, amikor azt mondjuk, hogy alap, akkor egyben azt is mondjuk, hogy amit tud, azt jól tudja, de semmi extra. Nálam teljesen jól teszi a dolgát, annyira, hogy nem is tervezem egyelőre a cseréjét, én másoknak is ajánlom.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Vhiktor
veterán
Van 2 jegyem a mai 13:30-as Avatar Imax 3D vetítésre.
Aki a legelőször jelentkezik ingyen megkapja.
Csak az jelentkezzen aki valóban elmegy rá, a moziból kérek egy szelfit:)ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Kender23
aktív tag
Sziasztok, jól emlékszem, hogy volt itt a prohardveren egy tv beárazós topik? Köszönöm a segítséget!
Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak nevét.
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,
Samsung oldalán nincs árazva a Q80 és a Q70 széria ,pedig a BFGAME kóddal lecsapnék rájuk....
Nem tudjátok ,hogy mi lehet az oka ,talán elfogyott?
Q60 55 am mennyire ér 209k-t (nem szívesen esek rá mert a Q70-től vannak a 120Hz-es panelok)? -
félisten
Nézegetem a fórumokat TCL tévék tárgyában, és nem hogy okosabb nem lettem, de teljesen elbizonytalanodtam.
A népek egyik fele szerint a P, a másik szerint a C széria a jobb.
A másik nagy kérdés, hogy melyik számmal kezdődjön a típusjelzés. A 635 és a 735 típusokat nézegetem, de még nem jöttem rá, hogy megéri-e a drágább, magasabb szám.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
oszi666
őstag
Sziasztok, szeretnenk uj tevet venni, de semmilyen szinten nem ertunk hozza. A jelenlegi 20 eves samsung lapostevenk kezdi megadni magat szegeny.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
150ezer korul, ha tobb de indokoltan jobb is az nem baj. Fogalmam sincs az arakrol, ahogy rakerestem arukereson, van minden 50ezertol ket millioig
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
szinte csak filmet/sorozatot neznenk rajta, neha fenykepek mutogatasa de ez sokadlagos
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
3 meterre van a tv jelenleg. A mostani tevenk atmeroje 80cm, ennel nagyobbat szeretnenk. Szerintem 100cm korul mar oke lenne, lehet a 120 is indokolt.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
sotet a szoba, es este,
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szembol
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO go, netflix mindenkeppen kell, ha van disney es amazon prime az nagyon jo.
felesegemnek androidja van, nekem iphoneom. Utobbi gondolom kizarja h barmihez ertelmesen tudjak kapcsolodni ami nem apple tv.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
HDMI csatlakozo legyen rajta, es a kulso vinyot ra tudjuk dugni
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
kozepen, azt se tudtam lehet oldalt
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
semmi ilyen preferenciank nincs. Legyen megbizhato, es a szervize legyen normalis
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
zero
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
csak ujIt is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
Olyan
csendes tag
válasz MaCS_70 #76353 üzenetére
Szia
Sony 75xh9005 ben leiras szerint van beepitett chromecast
ez egy sony nem egy Xiami raadasaul a Xiaomi most tul van arazva. Az a novemberi MM akcioban levo 350.000es ara ami jo vetel volt.
akkor inkabb egy Sony 520.000-ert szerintem mint egy xiaomi 690.000ert
vagy egy ujabb Sony a Xiaomi arban ha mar google rendszer kell es nem android.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Saccco #76379 üzenetére
Sacco, rumkola, nagyon köszönöm!
Játék nincs, a 144 Hz, VRR és a gamebar nem tudom, hogy mire jó, tehát vélhetően nem fog hiányozni.
A C és a P között én olyan különbségeket látok, mint LED-ek elhelyezése és készülékvaszagság. Számomra az az érdekes, hogy van, hogy az egyik fórumban azt írják, hogy az F előnye a hátulról világító LED, a másikban pedig azt, hogy a C előnye az igényesebb háttérvilágítás.
Amúgy meg még mindig el vagyok veszve az IPS-QLED-VA vonalon, miután van,ahol azt olvastam, hogy ez jobb, mint a VA, mivel QLED, máshol meg azt, hogy rosszabb, mert lényegében csak IPS...
-
félisten
A Xiaomit sajnos már én is drágának látom, ezért favorizálnám a TCL-t -- de őszintén szólva melengetné a lelkemet egy Sony. (Mégiscsak nem kínai...) De sokkal drágább, és jelenleg a felhizlalt költségvetés is megáll 400e Ft környékén.
-
félisten
válasz rainman72 #76384 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Ez nagyon tetszik -- már csak azt kell kiokoskodnom, hogy a 75"-lal nem zárom-e ba magam. Elférni elfér, de elzárhatja a hozzáférést a szekrény mögötti szervizpanelhez. Ez a Sony meg nincs 65"-osban...
-
-
Olyan
csendes tag
válasz MaCS_70 #76387 üzenetére
Panelt tekintve ha IPS tedd felre.
van IPS paneles es VA paneles Sonym is.
raadasul az IPS paneles mar ujabb J sorozat.
nappal jo, de ha mar felhomalyban tevezek inkabb atmegyek a masik szobaba.
nekem a Full array local dimming nagyon sokat hozzaad az osszkephez pluszban.
a panel tipusat jol meg lehet szurni a displayspecifications.com honlapon ha beirod a hirdetett tipus szamat
a TCL papiron nagyon szimpi, jok a tesztek, jok a muszaki megoldasok, de nekem meg mindig kínai.
a garijat, szervizet meg senki nem ismeri még[ Szerkesztve ]
-
cd930
aktív tag
válasz rainman72 #76389 üzenetére
Igazad van.
Az F nem tudom, honnan jött, talán a 7 helyett írhattam tudat alatt?Amikor írtam, tűnődtem, mennyire szedjem szét a betű / sorozat szerint és utólag láttam, hogy nem volt szerencsés különszedni.
Tehát a kijelzők:
P63x 4K
P73x 4K
C63x 4K QLED
C73x 4K QLED
C83x 4K MiniLED
C93x 4K MiniLED[ Szerkesztve ]
20+ éve a Prohardveren
-
félisten
Köszönöm!
Tehát ha TCL, akkor C-set keresek, mert a QLED.
A P ezek szerint a sima IPS.
De mi a VA?
Az nagyon klassz, hogy több kiválogattam már pár hirdetést, amely szerint a P is QLED, a C meg IPS... Persze nem újdonság, hogy a boltok hidetéskitöltő munkatársainak fogalmuk sincs arról, hogy mit árulnak. Kör alakú tévét például csak az eMAG árul -- legalábbis a következetesen használt "képernyő átmérő" erre utal.
-
-
félisten
Srácok, nagyon köszönöm!
Akkor most az lesz, hogy jól hazamegyek, és kitalálom, hogy mekkora tévét is tudok elhelyezni anélkül, hogy jól tökön rúgnám magamat.
Gyanúm, hogy az 50"-es után a 65"-ös is lesz akkora előre lépés, hogy az nem fog fájni az esetleg kihagyni kényszerülő 75"-oshoz képest.
-
félisten
mrmft, Kiskutya -- köszi a választ!
A tévézési távolság 1 és 5 méter között mozog pillanatnyi hangulattól függően. (L-alakú a kanapé, fokozatmentesen tudom kiválasztani az ülőhelyemet...)
A képhibákra szerintem nem vagyon olyan fenemód érzékeny. A jelenlegi 50"-oson is 720p-s filmeket nézünk, és nem vágyunk nagyobb felbontásra -- tehát vélhetően a kisebb képhibáktól sem támagnak öngyilkossági gondolataink.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest