- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CactuS
Arcképgyáros
Ez így van, ütvefúró, fúrókalapács szétverni az egészet,de a sima fúró is tud törni a téglában amikor eléri az egyik réteg végét egy porotherm téglában.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
alaves
addikt
válasz pikkasz007 #65300 üzenetére
Vodafone-nál (én is ott vettem): LG OLED55C11 (hátulján fogadja a 3,5 mm-es jack-et is)
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
hujabeni21
csendes tag
Sziasztok!
Alabbi feltételekkel keresnek TV-t. Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat!
-200 000-ig
-Leginkább filmnézés streamen keresztül, később akar játék is.
-kb. 3-3.5m 55”
-Világos, este.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
-Szemből, ketten-hárman.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
-HBO, Netflix, Youtube, AirPlay
-Erre nincs konkrét igény.
-Közepen, igaz hosszutavon falra kerül szóval nem feltétlen kell.
-Sajnos teljesen vakon vagyok. A jelenlegim egy 7 évvel ezelőtti Samsung uhd Smart, ami már reg megérett a cserére, mert nagyon belassult és lefagyott az okos funkciók használata közben. HBO GO ütötte be az utolsó szöget amikor egyik napról a másikra megszüntette a támogatást
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-Nincs konkrét.
-Új. -
alaves
addikt
válasz pikkasz007 #65303 üzenetére
C1-en SDR-ben 30-as (100 nit), HDR/DV-ben 75-ös (500-600 nit csúcsfények) OLED fényt használok, minden képjavítót kikapcsolva (csak kicsi mozgásjavító: 'Moziszerű mozgás' van). Nekünk így kellemes, nem bántja a szemet. Attól függ mihez vagy szokva, illetve mekkora fényerő az igényed. Nagy fényerőhöz a QN90 a megfelelő TV.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen kapcsolódik a témához, de vajon a képen látható becsomagolt 4 tipli-csavar meg tud vajon tartani 55-60kg-ot a falon, ha ytong téglába mennének? Egy konzolnak ezek a rögzítő csavarjai. A konzol elég masszív, elvileg 80kg-ig lehet terhelni, és az önsúlya 15kg kb. Én egy 75"-os kb 40kg-os TV-t tennék rá, vagyis bőven a maximális terhelhetősége alatt.
-
Hard3n3d
csendes tag
Hali már megrendeltem a tv-t amit kinéztem, de valaki tudna linkelni olyan hdmi 2.1 kábelt, ami tényleg tudja a 4k 120hz et ? de bármilyen kábelt nézek a kommentekbe biztos lesz, hogy nem jó és már kezdek elbizonytalanodni és nem akarok kidobni pénzt egy rossz kábelre
-
bnorci71
addikt
válasz Hard3n3d #65309 üzenetére
én ilyet vettem, bár hogy átmegy-e 4K120Hz azt nem tudtam ellenőrizni
itthoni rendelés árban se rossz és tetszik a fonott borítás bár ez a Tv mögött mindegyELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
alaves
addikt
válasz Hard3n3d #65309 üzenetére
Biztosan működik: AUDIOQUEST Pearl48 HDMI (v2.1)
Működik (ha rajta van a HDMI certifikációs matrica): Club 3D Ultra High Speed HDMI v2.1 - HDMI kábelSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
laci06
senior tag
válasz Saccco #65316 üzenetére
A 325-ös volt 20k? Az valóban nem rossz ár. Megkérdezhetem, hogy milyen falban van, és tettél-e a 4 alap csavaron kívül még párat a falba hozzá?
Illetve milyen TV-t tart (főleg a súlya érdekelne csak), és mennyire van kihúzva a faltól, vagy csak a falra van amennyire csak lehet nyomva?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Rathrol
aktív tag
Sziasztok!
Új TV vásárlás előtt vagyok, 55" méretben kellene max. mert ilyen tv állványom van fent a falon amit már nem szeretnék lecserélni -> [link] , keret ami rá szánnék max 280ezer ft.
Amit még tudni kell hogy xbox használnám, tehát első sorban játék céljából lenne, nappalink elég világos. -
-
veterán
ide menne fel a konzol két okból:
- a TV alá szeretnék egy soundbart rakni
- és hogy kintebb tudjuk húzni ha a TVt a konyhából néznénk
Viszont itt látszódik, hogy körülbelül 2 sor tégla van amibe a konzol rögzítése menne amit amit én kevésnek érzek ...A kinézett konzol: MULTIBRACKETS LONG REACH 910 MM FALI KONZOL, s ezt használnánk többször maxra kihúzva de alapból csak 40-45 cm-re lenne állítva.
Két megoldásra gondoltam:
- 2-2 vagy 4-2 rögzítéssel raknám fel a falra. 10x80-as tiplire gondoltam 8-as csavarral
- másik lehetőség, hogy csinálnék egy 60 cm hosszú 40x5mm-es laposvasból egy elő konzolt a falra aminek darabja 3-3 helyen lenne rögzítve a falhoz (föld felett középen felül) és erre a laposvasra lenne rárögzítve a konzol így a konzol falra jutó terhelését a falon a 45x25 cm helyett egy 45x60 cmre oszlatnám el.
A TV ami a konzolra menne egy LG OLED 65C1 elvileg álvány nélkül 24 KG -
pikkasz007
csendes tag
Én is ránztem, hogy jó csoportba tettem e fel a kérdésem, mert a falikonzolról volt egy csomó hozzászólás, nekem meg jött egy ajánlás.
-
pecccccccca
őstag
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Lehetőségem lenne most a TV-t lecserélnem, és nem igazán tudom eldönteni, hogy mi lenne jó. Nagyon köszönöm, ha tudnátok segíteni!
A mostani TV egy 40" Samsung H6400. Alapvetően meg vagyok vele elégedve (közelről nézve a fekete nem homogén, de amúgy szeretek rajta filmet nézni.
- Max. 200 000 Ft
-Leginkább filmnézés (mkv, x264, később x265), időnként sport (forma 1, foci, olimpia).
- 3 méter. A mostani tv 40", szóval legalább 50" legyen az új.
- Általában besötétítek, ha filmet nézek. (de amúgy többnyire este)
-Szemből, ketten.
-Ezek nem fontosak. A filmeket eddig pendrive-ről játszottam le, Youtube-ot, sportot pedig HDMI-n laptopon keresztül. Nekem jó így.
-Örülnék, ha lenne jack csatlakozó, de nem kizáró ok.
-Mindegy.
-A legfontosabb, hogy legalább olyan jó legyen a képe, mint a mostanin. Fontos, hogy mozgó jelenetnél ne akadozzon. A menü se legyen csiga lassú (a jelenlegi sebességével megelégszem).
-Nincs más követelmény. Ha a Philips képe megfelelő, akkor legyen Ambilight.
-Új vagy ahhoz nagyon hasonló (pl.: refurbished)Igazából azt nem tudom, hogy manapság 140-180 ezer Ft-ért mit várhatok képminőség terén 50-55" méretben. A mostani H6400 egy derék középkategóriás tv volt anno, ugyanezt szeretném most is. (a félelmem pedig abból táplálkozik, hogy a mobiltelefonoknál rengetegszer láttam olyat, hogy az utód szériák ugyanabban a sávban (árkategória) nem hogy jobbak voltak, de még gyengébb hardverrel érkeztek a paicra)
Olvastam és néztem tesztet sok típusról, de mindegyiknél írták, hogy a mozgás megjelenítése nem tökéletes. Már csak az a kérdés, hogy ez hogy viszonyul a 6 éves TV-mhez.
Ár / értékben ez nagyon jónak tűnik:
Philips 55PUS7805/12 Ambilight - Van egy kibontott, de visszacsomagolt példány 2 év garanciával 155 ezer Ft-ért egy országos, megbízható boltláncban. Ennek vállalható a mozgás közbeni képe?De szemztem Hisense termékkel is (U7QF)....
Köszi előre is a válaszokat!
(lehet, hogy egy kicsit túlaggódom a dolgot, bocsi... )*** Be prepared! ***
-
pompom89
csendes tag
Sziasztok
Az alábbi 3 tv közül melyik lenne jó vétel? HBO Go, Netflix amire használva lennének.https://online.auchan.hu/shop/samsung-ue55tu7022kxxh-4k-uhd-smart-led-televizio.p-423109
https://online.auchan.hu/shop/tcl-50c725-qled-smart-uhd-tv.p-493895
https://online.auchan.hu/shop/tcl-55p615-uhd-smart-android-led-tv.p-493896
Esetleg kb. ebben az árban más?
Előre is kösziXiaomi Redmi Note 8T // PS4 Slim
-
z0li
csendes tag
Sziasztok, új tv vásárlása előtt állok. ~500k ár kategóriában mozgó 65ös OLED tv-kel szemezgettünk. Ezen az áron főleg kicsit régebbi modelleket találtam, ami talán nem is annyira nagy gond, hiszen ezeket már alaposan kipróbáltátok. Főleg filmezéshez, tvzesre, sportra lenne használva... a játék az nagyon nem valószínű.
Amiket eddig találtam:
Philips:
705 - 420k
706 - 495k
805 - 527k
Hisense A9G - 537k
LG B1 - 570kA 705 és 805 között gondolkodtam. 705 ára nagyon szép. Mennyivel jobb a 805 képminősége? (vagy akár a 706)
Összehasonlítható ezekkel a Hisense?
Az LG-t már drágállom azért amit nyújt.
Ezek mind szlovákiai árak, nem tudom milyen a helyzet az magyar piacon. Tudtok valami jobbat ajánlani?Előre is köszönöm a válaszokat:))
-
z0li
csendes tag
-
rainman72
Topikgazda
Igaz ez nem az oled topik,de egy pár infót írok.
A 705 hivatalosan 2020-ba jött vna de átcsúszott 2021-re.Azért jött tavaly a
705-706 1szerre.Tehát ez alapján a 805 kistestvére ahogy a 706 a 806-é.
Mindegyik modelben a P5 Engine dolgozik,a 705 kivételével az AI változat,ami jobb felskálázást eredményez.
A 705-805 még nem volt next konzol kompatibilis 706-806 már az,tehát van 2.1hdmi meg VRR.Ha ez nem lényeg akkor már a 705 is jó választás jó árban van.Végülis pénztárca dönt,ahogy emeledik az ár ugy vmivel kicsivel nagyobb hdr fényerőt kapsz és picivel jobb képet.
De mivel mind oled igy csalódás kizárt.
Hangban inkább az Oled8 jobb.
A Hisense-ről nem sok infom van.
Az itthoni ára sztem nagyon jó,plus pont a jobb hangért,minusz a fapadosabb op.rendszerért.
Ebben is jobb a Philips az android sokkal rugalmasabb app.-ok szempontjából. illetve még ott az ambilight is ami nagyon jó ficsőr,be tud szippantani.
[Nézd össze a Philipseket][ Szerkesztve ]
-
gabor#
tag
- Max. 150-200 (picit talán több)
-Leginkább filmnézés, HD upscale kell
- 2,5 méter. A mostani tv 40", így 50" legyen helyette, 55 nehezen férne el
- többnyire este de amúgy sok az ablak, mondjuk régi fényerejét bármi veri
-Szemből 2-3
-netflix, youtube, chromecast, dlna, widi miracast jó lenne de erről lemondok ha nincs
régi 2.1 soundbar hdmi-cec van de 3.1 érdekelne helyette
-mindegy
-android tv tetszik de widi azon is van?
- Dolby Vision és Atmos a TV saját hangszórójával hasznos? olcsóbb soundbar 3.1 jó?
-garancia legyen de újracsomagolt is jóújracsomagoltak:
Hisense 50E76GQ 135e
TCL 50C725 160e
Samsung QE50Q60AAUXXH 180e
Philips 50PUS8506/12 200e
LG 50UP80003LA 175e
Panasonic TX-50JX800E 200e
LG 50NANO863PA 210e[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz gabor# #65335 üzenetére
TCL 50C725 160e
Samsung QE50Q60AAUXXH 180e
Philips 50PUS8506/12 200e
LG 50UP80003LA 175e
Panasonic TX-50JX800E 200e
LG 50NANO863PA 210eAlapjában véve egyik se rossz választás.
Mindegyik VA panel,magas a kontraszt,jó a fekete szín megjelenités.A HDR fény nem az igazi,max a Q60A ami már közelében jár.
-TCL qled panel,jók a a színek a széles színskála miatt,android.
-Samu saját op.rendszer szintén jó,színek szintén.Vékony készülék kb 3cm,elem nélküli táv.500nit fény.
-Philips szintén van széles színskála,android és a nagyon jó ficsör az ambilight.
-Lg UP80 kihagynám,ez a legalapabb.
-Lg Nano86 ez az egyetlen 120hz-es panel szerelt tv itt,van next konzol támogatás,2.1hdmi VRR ha ez fontos.
Ami talán hátrány az edge led+local dimming,panellottós,amugy vmilyen szinten mind.
-Pana a JX800 a ritka droidos modelek egyike,jó a felskálázása.[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
válasz Dronte #65214 üzenetére
Ígértem, hogy írok tapasztalatokat a Philips 43PUS7506/12 TV-ről, amint kipróbáltuk.
Tegnap megtörtént a beüzemelés, kép és hangminőségben szuper a TV, egészen meglepődtem, milyen minőséget hoz ebben a kategóriában (határozottan jobb, mint az alternatíva volt kicsit olcsóbban, a TCL S615). Hangban konkrétan jobb mint az otthoni saját belépő kategóriás LG-m.
Wifin netre csatlakozás, digi beállítása gond nélkül ment, gyorsan pörög a Saphi OS. Mivel szülőknek lesz, így az, hogy van Netflix, bőven elég (több helyen írták review-okban, hogy HBO GO nincs, ezt még nem néztük meg)
Mivel nagyon szűkös volt a felhozatal, ami befért a szekrényhez (43-asból csak ez, illetve a 40-esek), azt kell mondjam kiváló választás volt és kellemesen csalódtam a Philipsben.
-
gergonemeth
csendes tag
Sziasztok!
TV csere előtt állok, a jelenlegi készülékem egy LG 55UH605V
Telekomnál van most elég nagy készülékkedvezményem, úgyhogy ami ott fellelhető azok jöhetnek szóba. 55"' után 75-öst szeretnék inkább, hogy átütő legyen a váltás de sajnos abból elég gyér a kínálat, amik szóba jöhetnének:
Samsung QE75Q60A
Samsung UE75AU9002
LG 75UP75003LCilletve ha ezek annyira nem, akkor 65" felé is hajlok, azokból ezeket néztem:
Philips 65PUS8506/12
LG OLED65A13LA
Samsung QE65Q80A
Samsung QE65Q60ANagyon sokat olvastam utána itt a fórumon, de nagyon sok az ellentmondás.
Kizárólag tv adás, full hd / 4k filmek, youtube, netflix nézésére használom egy 25nm szobában az ágy lábától kb másfél méterre van a tv, tehát olyan 3,5méterről nézem.Inkább maradnék az LG vonalon, de abból kicsit tartok az oledtől, a fényerő és az esetleges pixelhiba / beégés miatt.
Philipsről jókat írnak, de ott meg olvastam olyat, aki panaszkodik a rendszerre, hogy beakad meg lassú. Samsungnál meg teljesen megosztóak a vélemények.Előre is köszönöm a segítséget!
Szép hétvégét! -
rainman72
Topikgazda
válasz gergonemeth #65339 üzenetére
Tisztán látod a dolgokat.
Ezért is nehéz egy bizonyos tv-re hogy pont azt vedd meg.
A 3db 75"-os modelből az Lg nagyon alap IPS.
A Samukból a qled(Q60) jobb választás a magasabb hdr fényerő miatt.
Ha 65" maradnál akkor nyugodtan vehetel oledet,ha Lg akkor inkább a B1 vagy C1.
Az A1 nem 120hz-es panelt kapott.
Az oledek fénye ha nem is óriási,de a felsorolt ledeket veri a Q80 kivételével.
Ha igazán nagy fényt akarsz akkor Samsung mini led QN seria.[ Szerkesztve ]
-
gergonemeth
csendes tag
válasz rainman72 #65340 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Akkor nem éreztem nagyon mellé.
C1 már kicsit drága nekem most, annyit nem szánnék rá.
Valószínűleg a 75” Q60a és 65” A1 vagy Q80a között fog eldőlni, ha jól veszem ki a szavaidból, akkor itt a Q80 azért jobb ugye a nem belépő szintű mivolta miatt? -
rainman72
Topikgazda
válasz gergonemeth #65342 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen panel van a Q80-ban .Ha VA akkor mindenképp azt tenném az oled mellé.
[ Szerkesztve ]
-
hujabeni21
csendes tag
Sziasztok!
Alabbi feltételekkel keresnek TV-t. Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat!
-200 000-ig, de ha egy kicsi hiányzik egy típushoz rugalmas vagyok.
-Leginkább filmnézés streamen keresztül, később akar játék is.
-kb. 3-3.5m 50-55”
-Világos, este.
-Szemből, ketten-hárman.
-HBO, Netflix, Youtube, AirPlay
-Erre nincs konkrét igény.
-Közepen, igaz hosszutavon falra kerül szóval nem feltétlen kizáró ok ha oldalt.
-A jelenlegim egy 7 évvel ezelőtti Samsung uhd Smart, ami már reg megérett a cserére, mert nagyon belassult és lefagyott az okos funkciók használata közben. Ez elég negativ képet festett úgy a Samsungokrol. LG-rol hallottam jókat, Sony, de meghallgatok mást is.
-Nincs konkrét.
-Új. -
rainman72
Topikgazda
válasz hujabeni21 #65345 üzenetére
Olvasgass kicsit vissza rengeteg ajànlás van ebben az àrban.
Fárasztó ezredjére is ugyanazt leírni már,sorryPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Héliosz
tag
LG 50NANO863-at nézd meg MM-ban. Engem meggyőzött, bolti körülmények között is meglepően jó képet produkált.
Mellesleg azon kevés 50"-os tvk közé esik, ami 10bit, 120hz, 2.1 hdmi, vision+atmos.
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
szegto
senior tag
Üdv.
TV vásárlás előtt állok, max 400 a keret, de ha nem muszáj nem költöm el.
Egyelőre LG Oled C1 van kiszemelve, viszont a kérdésem az, hogy ha mégis maradok a lednél, akkor a samsung QE55Q80AAT vagy az LG 55NANO863PA mennyire lehet jo döntés az oled helyett, vagy melyik az ajánlottabb a 2 led közül.
A samsung QN85A-t mindenhol lehúzták h tulárazott ezért ez kiesett.Főképp netflix hbo sorozatokra venném, valamint mert az előző tv-m meghalt, valamint természetesen nem akarok 4 év mulva uj tv-t venni. (bár vszin 5-6 évnél többet egyik se bir :( )
Főképp az érdekelne hogy sötét jeleneteknél mennyire zavaro a 2 led tipusnál a bevilágitás és ez a sávos csikozodás? Oled ok, csak nem tudom megéri e a felárat.Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest