- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz Cs1csó #46296 üzenetére
100e környéke, aPVR-nek guglizz utána,irok pár belépő tipust!
TCL 43DP600 PVR nincs! [link] Amugy jó belépő model,5év gari!
Hisense 43A7100 [link]
Philips 43PUS6504 Jó készülék,de csak a Tkomnál olcsó [link]
Lg 43UM7050 [link]Itt van PVR [link]
Nagyjából ennyi a tudás 100e alatt,meg egy csomó noname[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
-
Gino20
őstag
válasz zozy84 #46255 üzenetére
Úgy, hogy az idei modellek számozásuk alapján megtévesztő és valójában azonos sorozatszámmal gyengébb minőséget kapsz (mocskos egy dolog a TV ipar is), vagyis ha nem is hajszál pontosan, de a Q80T kb Q70R, így nem kérdés, hogy amíg elérhető a Q82R (hasonló áron mint a Q80T), addig az sokkal jobb választás
-
Gino20
őstag
válasz cashback #46298 üzenetére
Igen. Ez [U7QF] Picit több mint a kereted, de szerintem jóval jobb is. FALD LED-es (LED-ben kb ez nevezhető a legjobbnak), kicsit jobb fényerő (HDR-hez jól jön), többszörös LD zóna (~15 helyett ~70).....
Hisense facebook oldalán olvastam: ,,a VIDAA app store folyamatosan bővül. HBO GO-t az év végére ígéri a smart platform fejlesztés. Üdvözlettel: a Hisense csapata" (ha ez megvan szerintem ne akard médiaboxon használni, ha csak nem ,,támogaott" boxot használsz, hanem pl androidot, mert ha jól tudom kb SD minőség lesz)[ Szerkesztve ]
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
TV vásárlás elött álok, kérem a segítségeteket a típus kiválasztásában. Költöztünk és a nappaliban L alakba van egy 3x3m földig érő teljes ablak, déli fekvésű a lakás egész nap fulba kapja oldalról vagy hátulról a napot. A meglévő 60’ -os régi plazmánkat csak teljes sötétítés mellet lehet ilyen fény viszonyban nézni ami nem túl előnyös így a fény erő a legfontosabb szempont a választásnál. 65’ -os méretet keresünk a TV -n 90% -ba netflixet ,HBO GO, youtube, és HDMI kábellel a számítógépről nézünk filmeket, 5% TV és 5% PS4 megy rajta. A TV jelenlegi helyzete miatt wifin tud csak internetet kapni. maximum 900.000,- Ft ot szánok rá. Eddig Lg és Sony készülékeket nézegettem de mióta olvasom a fórumot a Panasonic is szóba jöhet, de nekem a márka nem fontos lehet vannak még remek márkák amik nem kerültek a látó terembe és remek tv jeik vannak oled be. De mint írtam a helyi fényviszonyok mellett a BIKA FÉNYERŐ a legfontosabb számomra. Az oled forumba probálkoztam elösször de miután átolvastam az oled Nits értékeket nem vagyok biztos benne nekem arra vagy szüskégem.
Üdv, Lambi -
akcir007
csendes tag
A Philips tévékre nem lehet HBO go applikációt telepíteni?
-
lszb19
tag
Sziasztok.
Nagyon dicséritek a Sony 55XF9005-t. Vennék ilyet, de az nem gond, hogy 2018-as és nincs már frissítés rá? Andorid 8-ra lehet max frissíteni, és lehet hogy pár év múlva már nem működnek rajta az appok (Netflix stb.) -
Pocee
senior tag
üdv!
megint elkapott a tv vásárlási láz, jelenleg 300ezerig mi a legjobb vétel, igazából szolgáltató nem lesz mert nem nézek "tvt" számítógép lenne csak rákötve hogy nagy kijelzőn tudjak filmezni, e szempont alapján keresem a legszebb képet biztosító gyártót, 55"ös kijelző amit néztem,ha véletlen rá kell dobni 20ezret mert az sokkal jobb vétel, az nem probléma, de nem akarok 400ért tvt venni.
ha valaki tud segíteni, megköszönöm. 😇Mr.Brightside
-
-
Nem tudom hogy viselkedik "csak filmnel" 100hz-en, elegtelen savszelnel (akad? frissitest csokkent? frissitest szinkronizal?). De ha esetleg pc-rol jatek is menne, abban gondolom nem lenne benne koszonet.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Nem tudom, en kerdeztem eloszor . Mert en latatlanban ugy gondolom, hogy ha a tv 100/120hz-es kijelzokent van beallitva csori 2.0 kabellel, akkor akarmi is lehet. Ha 60 herzeskent van beroffentve win alatt, akkor tuti jo, en is igy hasznalom az óccsó philipsemet, persze hogy nincs gond, se filmmel, se jatekkal. De akkor eppenseggel vehetne feleannyiert is tv-t.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Pocee
senior tag
Köszönöm mindenkinek, ne keserítsetek, mert megrendeltem a Sonyt, de mi ez a játékkal gond lesz még 100 Hz???
elállok a vásárlástól, de mi az hogy laptopról nem tudok filmet vagy játékot játszani? mi történhet?
amúgy edigitalon 259k lenne.Mr.Brightside
-
Derron
aktív tag
-
NORBl
aktív tag
Külső vinyón lévő Blueray tartalmat le tudja játszani a Hisense 65u8qf?
-
zsozsi
lelkes újonc
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Átnézem.
-
Garsza
veterán
Helló! Meg lehet valahol nézni, hogy egy 65 colos LG tv nek milyenek a méretei becsomagolva? Elsősorban szélesség magasság.
DIMENSIONS - WXHXD(MM)
Size W/O Carton, W/O Stand 1453 x 840 x 84Size W/O Carton, With Stand 1453 x 907 x 340
Size W/ Carton, With Stand 1600 x 1070 x 207Ezekből a legalsó volna becsomagolt méret?
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
Ha valaki TLC tv-hez keres távirányítót. Most 3.000FT
-
redwhite78
aktív tag
Sziasztok Ez a PHILIPS 75 PUS 7805/12
natív 100Hz-es? Illetve milyen típusú panel van benne?
És még annyi, hogy ez az Ambilight ugye ki is kapcsolható, ha nem tetszene?[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
salapp
addikt
válasz redwhite78 #46329 üzenetére
Ami biztosnak tűnik, hogy natív 50Hz, 10bit, de hogy VA-e, talán igen.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
rainman72
Topikgazda
válasz redwhite78 #46329 üzenetére
Nagy valószinüséggel VA panel
Nincs 120hz Lcd tvje idén a Philipsnek,tavaly is egy volt talán,de az a model nem kapható itthon [link]
Ambi kikapcsolható!
Amugy azért vesszük mert tetszik
Tegnap 330e volt a 75PUS7805[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
redwhite78
aktív tag
válasz salapp #46330 üzenetére
Köszi. Ezek szerint ha nativ 100Hz-et szeretnék, az mélyen zsebbenyúlós lesz ilyen méretben.
Tudtok ajánlani esetleg vmit, ilyen jobb képfrissítéssel , ami megmarad 400k alatt (körül)? Ha nincs, lemehetek 65"-os méretre, bar azért kb. 3.5-4 méterről messzebbről nézem.[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Sulyos dillemábban vagyok . Szolgáltatotól(Telekom) hoznék ki tv-t csak nem tudom eldönteni melyik legyen TLC C715 vagy Samsung Q80T vagy LG B9.
PS4 pro amit jövőre váltanék PS5 -re , lenne itt egy Samu Blu-ray lejátszó, tévékben Netflix HBO Go , 3-3,5 méterről néznénk szemben, 55col -tól.
Köszönöm.Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
Laraxior
titán
Mennyire érdemes beleugrani egy vicc összegű JVC TVbe? JVC LT-55VU6955
Vagy egyáltalán az ilyen összegű TVkbe?
Volt egy Sharpom kb ugyanennyiért. sharp 55bj2e Meg voltam vele elégedve...csak meg kellett válnom tőle.
Érdemes még egyszer behúznom valami hasonló kategóriájút?"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
kenwood
veterán
válasz Laraxior #46339 üzenetére
10-20%-al dragabbak a hisense,lg,samsung keszulekek.
130-ert mar Panasonicot is kapsz.
Szerintem annyival nem olcsobb ,hogy megerje ennyire leadni a szintet.
A JVC az kb. a tesco altal forgalmazott "Technika" (volt tobb modell, amit arultak mindket cimkevel).[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Wolverine
félisten
válasz redwhite78 #46335 üzenetére
Ezt a nyilvános gyártói specifikációk nem minden esetben tartalmazzák - sőt, inkább azt mondanám, hogy ritkán -, és a vásárlók 90%-át nem is érdekli egyik infó sem.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Laraxior
titán
válasz kenwood #46340 üzenetére
Esetleg valami ilyen olcsóbb TV-nek ajánlás? Nincsen különösebb elvárásom, gyakorlatilag minden plusz extra nekem ajándék. 55" azért legyen és 4K. Feléről azt sem tudom, hogy micsoda. HDR, ilyen-olyan processzorral szerelt... Nem nagyon követem ezt a piacot, hiszen csak néhanapján dobok át rá pár filmet és ennyi a használat. 4K ami mond nekem valamit és kb ennyi. Meg esetleg azért a 60Hz-et üsse meg.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Wolverine
félisten
-
TeeJay
félisten
Megjött az LG 65UN80003LA TV
Csak nekem meglepő hogy a dobozon ott virít Made in Korea? Kína vagy egyéb országra gondoltam volna. Másoknak tavalyi széria is Koreából jött?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Laraxior
titán
válasz Wolverine #46343 üzenetére
Hisense 55AE7000F Erre 60Hz-et ír.
Vagy az általam már említett Sharp 55BJ2E is 60Hz-es."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Cs1csó
félisten
válasz redwhite78 #46335 üzenetére
Marad a displayspecificaton oldal. Amúgy pl. szünetmentes tápnál sincs arra hivatalos szűkítés, hogy tiszta vagy kvázi szinuszos e az eszköz.
-
Laraxior
titán
válasz rainman72 #46347 üzenetére
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Egy ideje már nézelődök, olvasgatok a témában, mert szeretnék TV-t vásárolni.
2 éve vettem egy 55" 8052-es SAMSUNG TV-t amit imádok, szeretek. ~280-ért vásároltam Euronics-ben és gondoltam ilyen specifikációval most is találok valamit ebben az árban csak
65-ös méretben, de sajna nem...Látom idei évre SAMSUNG leadta egy kicsit, és egy egész kategóriát csúsztak lentebb (vagy inkább fentebb) a jobb paneles TV-ik. 8000-es széria még csak 60 Hz-es...
Szóval az lenne a kérdésem, hogy melyek a legolcsóbb modellek amelyek legalább 65"-ak és 120"-es VA paneljük van? Esetleg IPS. (ha ilyen nincs vagy nem ajánlott szerintetek, akkor érdekelne mik a legjobb 60Hz-ek szintén legalább 65"-os méretben)
Bármilyen más márka is jöhet igazából, a keret 300.000 Ft (+-15.000).
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest