- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jorgi Kormi
senior tag
Friss Sony teszt: [link]
("Játékosoknak")[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
AL
addikt
válasz undercover #44150 üzenetére
Szia . Ahogy a számok is mutatják, a 803 - as a leggyengébb és a 903 - as a legjobb.
Itt megnézheted a különbségeket : [link]
( 903 - as nál : valós 10 bit, több HDR, az egyik legmodernebb direct led, stb. )
Üdv. -
AL
addikt
válasz fastcatch2 #44138 üzenetére
Szia. Sajnos erre nem tudok válaszolni. Esetleg próbálj valamelyik márkaszervizbe betelefonálni és kérjél tanácsot tőlük.
Az biztos, hogy HDMI hiba esetén a szervizesnek szinte mindig az az első kérdése, hogy bekapcsolt állapotban lett e KI - BE dugiszálva a HDMI kábel.
Üdv. -
AL
addikt
válasz undercover #44154 üzenetére
Szia . A Samsung egy " alap " 100 Hz es VA paneles TV.
Az LG pedig egy komolyabb, modern háttérvilágításos IPS paneles. [link]
Minden a nézési szokásaidtól függ.
Mindegyik panelnek van előnye és hátránya is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik más. Itt olvashatsz róluk : [link] , [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz evilskati #44137 üzenetére
Szia . Itt láthatsz néhány infót : [link]
A levélben szereplő készülékek többsége tavalyi és már kevés helyen kapható.
Legjobb választás képminőségben szerintem az Oled. Pl. : a GZ950 - es Panasonic Olednek már olyan hangja van, hogy egy alap hangprojektorral vetekszik, a képe pedig gyári beállításokkal is tökéletes.
Érdeklődjél az Oled topickban is.
A használatos technológiáról érdeklődjél.
Az idei készülékek még elég drágák. A displaispec. oldalon megnézheted ezek adatait is.
Az idei jobb IPS paneles LG nanocellásak : [link] . A nagyobb számmal jelöltek a jobbak.
A Sony idei XH sorozata a 9 ezres is ( mint a tavalyi ) VA paneles [link] .
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz salapp #43964 üzenetére
Meg is vettem a SONY BRAVIA KD-49XG7096BAEP-t. Köszönöm az ajánlást, tényleg nagyon frankó
-
inf3rno
nagyúr
válasz Wolverine #44145 üzenetére
Gondolom akkor ezekben más panelek vannak, mint a monitorokban. Mert a monitoroknál van ilyen. Most is 28"-os WQHD monitort nézek...
Jó szűkítsük le. Kellene ezek alapján egy 32"-os FHD TV, ami a lehető legkeskenyebb, LG vagy Samsung és mindenképp földelt. Nem fontos, hogy okos legyen, bár gondolom így is úgy is rákényszerítik már az emberre. Árban ezek olyan 80 körül kezdődnek, ha jól nézem, 120-ig el tudunk menni. Létezik ilyen? Egyáltalán mi a különbség ebben a kategóriában a tévék között?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Elims
veterán
válasz Jorgi Kormi #44140 üzenetére
"LCD nem fog beégni..."
Köszi!
-
salapp
addikt
válasz spyduck #44160 üzenetére
Ne bánd nagyon! Euronics-tól mindig vakarózhatnékom van. Saját, család és tágabb ismeretségi kör tapasztalatai alapján tartós fogyasztási cikket ezektől nem vennék: Euronics, Alza, Emag, Bestbyte. (Emagos egyesülés óta edigitalban nem tudom, elcsesződtek-e a dolgok policy terén).
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
fauv
őstag
Én viszont csak az Euronics-ba vásárolok nagy gépet, TV-t mindent. Ő náluk van az, hogy amikor kiszállítják, akkor 2 faszi behozza a házba és kibontják , meg lehet nézni nem e törött, vagy sérült a termék. A többinél futár cég hozza, így volt anno a Sonynál, nem engedte megnézni a GLS futár, azt mondta, hogy Ö is zártan kapja, így adja tovább. Miután elment utána remegtem 5 percig, amíg kibontottam, hogy törött e a TV vagy ép.
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Más !
Sokszor kérdés szokott lenni [Best TVs for 4K@120Hz Gaming (PS5, Xbox Series X, HDMI 2.1 TV) Pt.2/2]
-
Wolverine
félisten
-
huan
őstag
Sziasztok!
TV-t szeretnék venni a nappaliba, de irányvonalra lenne szükségem, merre keresgéljek. Olvastam a kijelző fajtákat és a fórumot is sokat, azonban az aktuális jó választásban kérném a segítségetek.
120-150cm-közötti nagy betekintési szögű TV-t szeretnék, ami a lehető legtöbb szolgáltatással, garanciával rendelkezik. Tudnátok pár paraméterrel segíteni, mi az amit semmiképp és mi az amit nagyon is érdemes választani a TVkben? -
silvergod
őstag
Max 43 méretben van valami VA paneles tv ami elfogadható?
Hisense 43A7500F,vagy Panasonic 40GX810/830E vagy a Samsung 43TU8502... ezeket néztem hogy VA paneles mind.
Ezek mennyire jók? Vagy van ajánlottabb ezeknél?
KösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
Kiskutya
veterán
válasz salapp #44178 üzenetére
Azt nem néztem de amit fentebb linkeltem én azt is megnézném otthoni környezetben. Nem nézek tesztet nem fájdítom a szívem, most vettem tévét (TCL 65c715) sokat nem szántam rá éppen ezért tisztában vagyok a képességeivel. Árba szerintem jó választás volt de azért egy 100hz-es nagyobb fényerejű tévé biztos odaver minőségben.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
rainman72
Topikgazda
válasz Kiskutya #44169 üzenetére
Mikor vártuk a ps3t nem voltak ekkora problemáink
Egy kicsit elment már ez az egész dolog rossz irányba!
Örülsz ha megveszed a Ps5t,és akkor jön egy ilyen pali és megmondja hogy vegyél még egy 500ezres tvt is,mert csak úgy lesz jó!
Dehogyis,legtöbben ugyan ugy fognak játszani a régi tviken is![ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
silvergod
őstag
válasz rainman72 #44179 üzenetére
Akkor maradnék a Samsungnál,most is az van...a 43Q60T nem lenne jobb mint a TU 8502?
Olvastam hogy a Q60 széria annyira nem ajánlott...de hátha jobb azért mint a másik
A Hisense A7500F meg azért gondoltam, mert az direct ledes,nem edge és van DTS is.[ Szerkesztve ]
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz salapp #44178 üzenetére
Én is kíváncsi lennék nano ips vs Qled va .
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
huan
őstag
És szolgáltatásokat illetően LG vagy Samsung inkább?
-
rainman72
Topikgazda
válasz silvergod #44185 üzenetére
Ha direct led meg a DTS kell,most 100e a Hisense,akkor válaszd azt!
Azért a Samu TU8502 más kategória,igaz ott meg nincs DTS!
Elvileg a Q60 felette van,nem láttam még őket egymás mellett,ott viszont az árbol már majdnem 2 Hisense kijön!
Arany középút 8502[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
salapp
addikt
válasz Jorgi Kormi #44187 üzenetére
Király lenne egy korrektebb összehasonlítás ezekről
55NANO903 ~ 340ezer
QE55Q80TA ~ 345ezer
esetleg még hozzá
55XH9505 ~ 470ezer (nyilván ez most még drága, de jövő ilyenkorra 320ezer körül lesz ez is)
Mi van a Hisense H9G-vel, az nem jön be Európába?
Akik eddig vettek, nagyon odáig vannak, pláne ár/érték arányban.Amúgy Sony gyártási minőségével lehet, hogy mostantól gondok vannak, elég sok fórumon írnak hamar betojó XH90XX-ökről (X900H), (X95-ösökről még nem láttam, az igaz), szóval már lehet, hogy a remélt jobb gyártási minőség sem emeli egy LG/Samsung elé, kvázi ha jó/jobb a NanoCell megoldás, mint a Triluminos+X-Wide Angle kombó a Sony-nál, akkor érdemes aktuálisan tévét keresőknek odafigyelni erre a technológiára.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
fauv
őstag
Ez nem az ? [LG NANO90 és Samsung Q80T QLED]
-
evilskati
aktív tag
Szia!
Köszönöm, megpróbálok bemenni egy MM-be megnézni, egy IPS-t, VA-t és egy OLED-et, aztán haladok tovább, hogy azon belül mit lenne érdemes. Biztos fogok még jönni kérdezni
OLED topicba beolvasva azért látom, hogy vannak még problémák. Őszintén szólva nem biztos, hogy hozzá tudom igazítani a felhasználói szokásokat, mert nem csak én fogom használni. Ilyen szempontból talán jobb lenne egy VA vagy IPS.
-
m1lan
őstag
válasz rainman72 #44146 üzenetére
Ez azért nem feltétlenül igaz.
Amikor én vettem a 43TU8002-t, már a listaár is 10.000 forinttal olcsóbb volt, mint a Media Marktban vagy az Euronicsban a teljes ára, pedig nem sokkal előtte kezdték el itthon forgalmazni. Most is csak azért olcsóbb a Mediában (135k vs 122k), mert akciós, de ha visszaáll a teljes ár, akkor 5.000 forinttal drágább lesz, mint a Telekomnál előfizetés nélkül. Euronicsban szintén ennyi lesz az árkülönbség, ha megszűnik a -10.000 forint kedvezmény.
Ha éppen van valami időszakos leárazás, akkor jönnek csak ki olcsóbbra a nagyobb áruházak, egyébként a legtöbb esetben listaáron is kedvezőbb a Telekomnál TV-t venni.Plusz amit sokan nem tudnak még, hogy ha otthoni szolgáltatás mellé vásárol valaki TV-t, akkor lehet havidíjas konstrukcióban biztosítást és kiterjesztett garanciát kötni. Telekom Garancia néven fut, ha valakit esetleg érdekel.
[ Szerkesztve ]
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
witcher08
friss újonc
Sziasztok tv-t szeretnék vásárolni. Esetleg tudnátok ajánlani maximum 250.000Ft-ig? Egyszerűen annyi fajta van hogy az ember nem tud választani.. A márka az igazából teljesen mind1. A lényeg hogy 58-65 coll között legyen valamint szép képe legyen. Ezzel a készülékkel már szemezek egy ideje. Esetleg valakinek van valami véleménye erről? Hisense 65U7QF
Segítségeket előre is köszönöm! -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz salapp #44190 üzenetére
Ha jól tudom neked Pana gz950-es tévéd van , szerinted a gz1500-as lényegesen jobb , vagy csak pici a különbség .Most a MM-ban nagyon rám akarták beszélni , igaz most "jó" áron van (pár darab van ) 650-ért és online is van.
-
AL
addikt
Szia . Mint korábban írtam attól függ, hogy miként használod. Ha szemből nézed, akkor VA, ha a szoba több részéről ( oldalról is, nemcsak szemből ), akkor jobb az IPS.
Előző leveleimben vannak cikkek a panelekről.
Itt különböző méretű VA paneleseket láthatsz : Sony Bravia KD-55XF9005B
, Sony Bravia KD-49XG8396
, Sony Bravia KD-49XG9005B , Samsung QE55Q77TAT
, Itt láthatod az adataikat : [link]
Itt IPS paneleseket láthatsz : LG NanoCell 55NANO863NA
, Sony Bravia KD-65XG8505B
, Sony Bravia KD-55XG8577S
Itt láthatod az adataikat : [link]
Ezek mind 100 Hz es tévék , ezért jobb a mozgásmegjelenítésük.
A Sonyk mind androidosak.
Lényeges, hogy ismert helyen és ne bemutatódarabot vásároljál. Ajánlatos + 3 év garanciát is venni hozzá.
Üdv. -
rainman72
Topikgazda
Én a 65"-os tv-ket néztem ott elég nagy a szakadék!
8002 Tkom lista ár 257,Emagon hetekig 220e volt
8502 Tkom 297 lista ár,mult héten végig 235e volt egy helyen
Pár évvel ezelőtt minden tv 20-40ezerrel vagy többel volt a bolti ár alatt
De felesleges ezen tovább
vitázniPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
AL
addikt
válasz witcher08 #44196 üzenetére
Szia. Az általad jelölt készülék az alábbi táblázat ( displaispec ) szerint VA paneles.
Lényeges a jó panelválasztás, mert különben nem lesz megfelelő, szép képed.
Minden a nézési szokásaidtól függ. Ha nem ismered a paneleket, akkor itt olvashatsz néhány infót.
Mindegyik panelnek van előnye és hátránya is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél a középvonaltól elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik más. Itt olvashatsz róluk : [link] , [link]
Itt VA paneles van ( olyan, mint az Általad jelölt ) : Panasonic VIERA TX-58GX830E és a Samsungok is VA panelesek.
Ebben a táblázatban megnézheted az adataikat : [link]
Itt IPS panelesek vannak : Sony Bravia KD-65XG8577S
, ez 100 Hz es, ezért jobb a mozgásmegjelenítése, mint a többinek.
Sony Bravia KD-65XG8096B - ez és az előző Sony is androidos, de ez csak 50 Hz - es.
Sony Bravia KD-65XG7096 - ez nem androidos .
LG 65UM7450PLA . Itt láthatod az adataikat : [link]
Mindegyik típusnak más a szolgáltatása, képe, stb., ezért érdemes átnézni őket.
Ugyanannak a készüléknek üzletenként más ára van sokszor még 100 ezer Forintos különbség is van.
Üdv.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest