- iPhone topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyi_386
csendes tag
Üdv Kedves Fórumozók!
Már korábban tettem fel egy kérdést , hogy "milyen tv-t vegyek én", de válasz nem jött rá, amit megértek, mert rengeteg ilyen kérdés van, úgy hogy még csak vissza sem olvasnak az emberek - mint ahogy én sem . Így viszont elmerültem a fórum régebbi hozzászólásaiban, mostanra pedig kicsit jobban átlátom a dolgokat, de még mindig tanácstalan vagyok, így kicsit konkrétabban is rá tudok kérdezni a dologra
A helyzet a következő: egy régi 40"-os Samsung LCD-t cserélnénk le (Le40a55), gyakorlatilag csak filmeznénk(letöltött sorozatok, filmek, stb) a nappaliban (kanapé --- tv kb 4m). Arra jutottam, hogy jelenleg a legjobbak erre a célra:
EX780
XE9005
MU8002Az IPS panelokat kizárnám, mivel nincs szükség a nagy betekintési szögre, a feketére viszont annál inkább. Ezek mind VA panelosak, a tesztek alapján (Techradar, Rtings, stb) mind SDR mind HDR szempontból nagyon jók.
Viszont... drágák.
Na itt jön a kérdés, hogy vajon érnek-e ennyit? Gondolok itt pl a HDR-re. Gyakorlatilag még nincs is tartalom hozzá, néhány tesztvideón kívül, de még a 4K is gyerekcipőben van, mert hű de sok film nincs.
Egy Ex700-as, vagy XE8505-ös lényegesen olcsóbb (a különbözetből akár egy jobb hangprojektort is lehet kapni)A mérleg inkább a Sony fele billen, mivel a Pana nem szereti a DTS-t, így ennél szükség lenne egy médialejátszóra vagy HTPC-re, de ugye az megint +kiadás. A Samsung inkább csak nekem opció, mert a Párom valamiért nem szimpatizál ezzel a márkával, de ahogy olvastam a teszteket egész jó középmegoldásnak tűnik,
Az említett nagy távolság (4m) miatt a 65"-os verziókat nézem, bár az 55" sokkal barátibb árú, de az átmérőbeli különbség nem elhanyagolható...
Szóval valahol itt tartunk, nem megy a döntés, főleg hogy nem 1-2 évre szoktunk TV-t venni, így csalódni sem szeretne az ember. Bár lehet, hogy túlgondoljuk a dolgokat, pl a hálóba most vettünk egy LG 32LJ500V-t (60e-ért), még ennek is gyönyörű képe van a régi LCD-nkhez képest, pedig nem egy nagy durranás.
Bármilyen építő jellegű hozzászólást, segítséget előre is nagyon köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest