Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Secretknight

    aktív tag

    Leírom némi tapasztalatomat,és mindenki azt von le belőle amit akar..vagy semmit :)
    Jó pár éve,amikor számomra is elérhetővé váltak az LCD tv-k,kezdtem hobby szinten kipróbálgatni őket.Megvettem-eladtam-használtam-elajándékoztam-eladtam. Nos megpróbáltam némi profitot szerezni,olcsóbban venni,és többért eladni. Összeségében talán nem buktam rajtuk,de volt hogy lennt és volt hogy fennt :) .A lényeg, volt kb. 50-70 tv-m az elmúlt 10 évben,nem számoltam mennyi. Először LCD,és Plazma,aztán csak Led-lcd. Igen sokat fejlődtek a tv-k 10 év alatt ezt kell mondjam!
    Most az Oled-re várok,de nagyon!
    Szóval , VA vs IPS...
    Samsung 49KU6450 és 55JU6875 . A kisebbik VA paneles feketéje nagyon jó,a mozgások szépek ,nem lehet rá panasz.A nagyobbik ADS(IPS) paneles, a feketéje,hát...sötétben szinte szürke.DE , 90%-ban vagy nappal nézem vagy ég a lámpa a szobában és nem látszik ilyen különbség.És azért ezek a fejlett javító áramkörök megteszik a magukét.És a színei,brutális - valóban ,nem csak marketing a nano-kristály.Hihetetlenül szép !
    Mindkét tv-n megy a bluetooth mindenféle eszközzel,legalábbis nem samsungokkal próbáltam.A menü nem akad,elég gyors,a vinyó exFat-ra formázva és gyökérben vannak a filmek,azonnal látja és játsza őket mindkét tv.A wifi akadásmentesen visz mindent,teló kapcsolódik vezérli bármelyiket stb.
    Én elégedett vagyok velük.Amit észrevettem, az ADS panelosnál minél nagyobb felbontású anyagot nézek fullHD vagy 4K annál jobb a feketéje ,sötétben.Azt nem tudom ez miért van,vagy hogy mindegyik ilyen-e.És a hangja is sokkal jobb mint a 49-esé.Úgy értem van mély és magas,érzékelhetően szebben szól.
    Hát most ennyi jutott eszembe...de az oled a jövő ,hacsak nem találnak ki valami újabb technológiát.
    És ne tessék megkövezni! Amatőr vagyok és ezek a személyes tapasztalataim :)

Új hozzászólás Aktív témák