- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Amióta új előfizunk van (upc fiber power 50mbit/5mbit), azt tapasztaltuk,hogy a Netgear WGR 614 v7es routerrel megosztva a netet időnként időtúllépés miatt 30-60 másodpercig nem tölti be a weboldalakat a böngésző. Se az én asztali pc-men, sem pedig egy macbook laptopon. A jelenség alatt nem kapcsol szét a hálózat sem az én gépemen,sem pedig a macbookon, illetve közben akadásmentesen megy a torrent,ha éppen fut. Ám de torrentezés nélkül is előjön ez a hibajelenség.
-Modem snr (jelerősség) értékei rendben vannak,39dB-en,ám a hibajelenség közben nemtudom elérni a modem ip címét sem.
-Router nélkül is próbáltam,úgy nem jött elő ez az időtúllépés, tehát valami a routerrel nem oké...kérdéseim:
- Esetleg más is tapasztalt már ilyesmit routerrel?
- Ha cserélnék routert,mit ajánlanátok ehhez a sávszélességhez?
Gigabites router kiesik a körből,mert annyi pénzt nem szánnék rá(ráadásul nekem nincs is wifi a gépemben és az UTP kábelem CAT5-ös,ami miatt 100mbit a max sávszélessége),nekem elég lenne egy stabilan megbízhatóan működő 802.11n-es szabványnak megfelelő erős térerejű wifiel felszerelt 10/100 mbites router, ami nem okoz ilyen időtúllépéseket a weboldal böngészésnél.
- Vagy érdemesebb inkább ehhez a sávszélességhez mégiscsak gigabites routert venni ?
Aláírás
-
voyi
aktív tag
Na lecserélve a régi routeremet,megvettem az új TP-LINK TL-WR1043ND típusút.
UTP kábelen nincs is gond,hasít a net ezerrel,viszont a wifin (802.11n-es szabvány) azt tapasztaltam,hogy a UPC Fiberpower nyújtotta teljes sávszélesség csak a router antennájától 1 cm-re van meg, olyan fél méterre már a csak a fele
A laptop tuti n-es wifivel rendelkezik, ráadásul fibernet 50/5mbites netünk van itthon,amit mint már írtam,teljes sávszélességet hozta is a router antennájától 1 cm-re. A wifin nem lett korlátozva az antenna jelerőssége,maxra lett beállítva.Kérdésem,hogy ez így most normális,hogy fél métert távolodva máris levesz 25 mbitet a letöltési sávszélességből?!
Esetleg mit még van valami beállítási lehetőség,hogy javuljon az adatátvitel wifin?[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
voyi
aktív tag
A helyzet az,hogy ennél a routernél auto-ra van állítva a channel,azaz a router keresi ki a legideálisabb csatornát, ezért is furcsa ez nekem.
"If you select auto, then AP will choose the best channel automatically."Sőt, a módnál meg a b/g/n mixed van beállítva,mivel faterom telója csak b/g szabványú wifivel rendelkezik.
#18719 jNk
Ez egy Macbook igazából,és ez van benne,tehát támogatja a legújabb n-es szabványt is,mitöbb be is van állítva, hogy azt használja: AirPort Extreme Integrated 802.11a/b/g and draft-n (n enabled)Aláírás
-
voyi
aktív tag
válasz vargalex #18726 üzenetére
igen,valószínűleg csak 150mbps,mivel 2007ben kiadott modell az a macbook,megnéztem a rendszerleírásánál... A csatornákat majd kipróbálom, köszi a tippet
amúgy tényleg ennyire kevés az az 50mbites letöltési sávszélesség a 150mbps es wifije a macbooknak?
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
voyi
aktív tag
Na beállítottam most egy olyan csatornát,amit egyik router se használ a környéken,és 10 méterre is a routertől masszívan jön wifin az 50 mbit (tehát a maximum)
Ezt a TP-Link WR1043ND nagyon bevált,bátran ajánlom mindenkinek,aki a jövőre is gondolNagyonszépen köszönöm a segítséged
[ Szerkesztve ]
Aláírás
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- BMW topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sweet.tv - internetes TV