- Honor Magic V2 fél év után
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szaszlaci
addikt
-
Fr3eWar
őstag
válasz Fr3eWar #4215 üzenetére
Na ismét itt, hétvégén sikerült végre jól beállítanom a vetítőt. Eltűnt a kilógás is, az Ati contol centerben volt valami overscan csúszka félállásban, azt levettem 0-ra. Projektorban pedig beállítottam 100%-ra, így tisztán látszik az 1:1 pixel arány.
(elsőre úgy nézhetett ki CCC-ben 15% és projektorban 92% nemnagyon lehetett élesre állítani a képet, aztán olvastam hogy projektorba legyen az overscan vagy mi a neve 100%, úgy már sokkal jobb volt de a CCC 15%-a miatt egy fekete keret ki volt vetítve ami lelógott a vászonról is. Aztán eljött a megváltás 100% és 0% éles kép én pedig )
-
Turbo73
tag
válasz Fr3eWar #4251 üzenetére
Pont fordítva csináld. Így lebutítottad a felbontásodat. (Előszőr lekicsinyíted, majd a projival belenagyítasz) Az ATI CCC-ben alapból 'underscan' van beállítva. Azt told fel max-ra, ekkor adja ki natívban az 1920x1080-at. A projidban meg vedd le 0-ra az 'overscan'-t. Így fogod megkapni a pixelhelyes natív 1920x1080-as felbontást.
-
Turbo73
tag
válasz Fr3eWar #4262 üzenetére
Király, nekem Pana 3000-esem van. Az enyémben lehet underscant és overscant is állítani. Ezek szerint a projidban csak underscant lehet és a 100% az a natív. Az ATI CCC is ilyen, ott is csak underscant lehet tolni 15%-ig és az overscan a 0% valójában a natív felbontás. Magyarul egyáltan nem lehet overscant rátenni, ez így elég hülye megoldás.
-
yodamastah
őstag
válasz Fr3eWar #5432 üzenetére
HW10 nem a legjobb, azota sokat fejlodtek a Sony belepo sxrd modelljei (HW15/20 es most mar van 30). Amire szamithatsz ha lecsereled:
1. Jobb dinamikus irisz vezerles.
2. kevesebb screendoor
3. kb 1000:1 -rol 3700:1-re emelkedo kalibralt allapot mellett merheto nativ kontraszt.
4. jobb szinek, de ehhez lehet kelleni fog egy alapos kalibralas is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- BMW topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bestbuy játékok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest