- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepi0808
senior tag
Neked mi bajod? Pont tőled nem várnám, hogy gyári megadott humbug számokban hiszel.
Nem kell nekem mérni már egy pár szakember megmérte, így tudom, hogy kb mennyi az annyi.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
szepi0808
senior tag
Pont, hogy a HW50/55 és még a 40-is veri kalibrált fényerőben a többi konkurenst a 944 lumen fényerejével. Ok, hogy csak a dlp neked, de egy pár tesztet olvashatnál, hogy mire is képesek az új sonyk és akkor a fényerőről is tudnál meg a kalibrált állapotról, ami keveset változik a lámpa kopásával.
Az optikája tényleg kicsit lágy, de az RC-vel nagyon részletes kép kihozható belőle. És a 4K Sony-kból is csak az 1100-nek van 18 db-os üveg optikai blokkja, ami a képen is látszik.
Amúgy én is DLP rajongó voltam/vagyok, de most 1 milláig mondj egy ojan DLP-t, ami ilyen ansi kontraszt, lumen, jó működő írisz stb-vel bír. Régen jók voltak a Benq, Otoma, amik megfizethetők voltak, de most nincs versenyképes ellenfél ebben a kategóriában. Optoma HD82-öm is volt, lehet a Lens shift miatt, de annak még lágyabb volt az optikája, mint a sonynak, az írisz lassú és hangos és fényerőben sem jeleskedett a HD83 is + 3D, kicsit nagyobb fényerővel, de rosszabb natív kontraszttal. A JVC kiváló natív kontrasztja és a nem rossz ansi kontrasztja (kb 390) X30-nál már fényerőben sem rossz, de viszont mozgásmegjelenítésben és 3D-ben is elmaradt a sonytól, ezért járok most itt. Ha lenne egy jó DLP, ami tényleg hozná legalább a sony szintjét, és árban is hasonló lenne, azonnal le is cserélném.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Dexar007
veterán
Az a kerdes,hogy a visszakuldott termekeket a webshop ellenorzi,vagy elobb a gyartohoz kerul nagy pakkokban,o pedig majd visszjuttatja a kereskedohoz,miutan lenullazta az ertekeket?
Ha minden visszakuldott termeket refurbishkent,vagy ,,arcsokkentett"-kent adnak tovabb,akkor csodbe mennenek mindketten.
A jelenlegi jogszabalyok szerint 14 napod van eldonteni,hogy kell-e a termek.Ha ugy dontesz a 13,5. napon,hogy nem kell,akkor kenytelenek lenyelni.Legfeljebb tobbet nem rendelhetsz toluk,de igazabol ezzel maguk alatt vagnak a fat.[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
Mindket oldalt meg lehet erteni.
Kozben beleneztem a szervizmenube,es itt is ugyanugy egy mozdulatba kerul visszallitani az ertekeket,felteve ha visszallitaskor nem ker valami kodot. Fura,mert a tv-n nem volt visszallitasi lehetoseg,ha jol emlekszem.
,,A legtöbbször észre is vennéd, hogy újra van már csomagolva."
Ezt szerintem sehogy sem lehet kiszurni. Mint mondtam,en a foliakat sem tavolitottam el,gyakorlatilag meg en is vissza tudnam ugy csomagolni,mintha ki sem lett volna bontva.Egy komolyabb halozatnal pedig biztos kulon tanitja ra az embereket.
Persze mas dolog ha telefont,fenykepezogepet,vagy barmi mast rendel az ember,mert azt rovid ido alatt el lehet barmolni.[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
AVhelper
senior tag
Természetesen az általad felsorolt cégek egyike sem izzógyártó, de ez megint csak saját szellemi terméked, mert Én ilyet nem írtam.
Én azt próbáltam megértetni a fórumtárssal, hogy a lámpa és benne az izzó az adott vetítő konstrukciójának, működésének meghatározó része. Tehát nem lehet például egy Philips izzót tartalmazó lámpában azt egy azzal nem azonos Osram izzóra cserélni. Ha ennek megértése számodra nehézséget okoz, az elég sajnálatos.
-
AVhelper
senior tag
Neked ez egyértelmű, de krumlishal szerint: '15-30e Ft közötti összegért bármilyen "izzó" pótolható osram minőségben (2-3000h élettartam), csak jó helyen kell venni.' Ez pedig azt sugallja, hogy bármilyen izzót ki lehet váltani valamifajta "osram minőségű (2-3 ezer órás élettartamú)" csuda tudja mivel. Na erre írtam, hogy ez nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
8 es 30 volt.
De most mar ez is 14.,,Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén visszajuttatni az eladó részére, kivéve, ha az eladó vállalta e költség viselését, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is, visszatéríteni..
Give me your cum,bull!
-
lajthabalazs
senior tag
Na igen, kell hozzá a mesterséges szellőztetés is, hogy ne legyen annyi por a levegőben. És ha az ajtó is zsilipelve nyílik, akkor nem lesz rovar, és ha nincs rovar, nincs pók. A felvetett fekete lyukacskák a por és a pókok problémáját is megoldanák. Illetőleg lehetőség még a végtelen nagy tér, az is jól nyeli a fényt, de kis szobában az sem fér el.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
-
törölt tag
-
lajthabalazs
senior tag
Ezek azok az infók, amiket egy magamfajta kezdő vásárló nem tud, és nem is tud hova tenni. Sokat tanultam a beszélgetés követéséből. Ha lesz következő, azt már connaisseur-ként fogok vásárolni, és akkor a megfelelő kérdéseket fogom tudni itt feltenni itt a fórumon.
Mellékelek egy képet a kromatikus aberrációról, mindenki okulására. A kép minőségéhez hozzátartozik az is, hogy 6400-as ISO-val, és belépő DSLR-rel (EOS 700D) fényképeztem, mozgó képet
-
Dexar007
veterán
BenQ W1070:
Kalibrált fényerő és kontraszt: 740 lumen / 1860:1
HW30:
Kalibrált natív on/off kontraszt: 5400:1 - 8250:1 (a manuális írisz beállításától függő)
Jobb,masmilyen?
Az ertekek alapjan egyertelmu,hogy mi a helyzet.Utobbi kb egy st50-nel vetekszik,az pedig brutalis lenne.
Csak azt kene eldonteni,hogy erdemes e bevallalni egy 3 eves gepet,gari nelkul.Meddig elnek ezek? (A lampat termeszetesen nem beleszamolva.)Give me your cum,bull!
-
szepi0808
senior tag
Ha megvárjuk a lámpa végét mire UV-t termel, azzal a színkereket is kilehet nyírni, nem csak a polárszűrőket. A paneleket nem olyan könnyű megsütni. Időben kell cserélni minden projinál, de a tisztítás is ennyire fontos lenne, legalább 1000-1500 óránként.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
xtremetuning
addikt
Ne add el. Csak ne vedd meg.
Ha projektor, akkor dlp....a többi csak maszatolásra jó....Lcd mentes Boldog Új Évet !
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Dexar007
veterán
Amazon velemenyek alapjan a w1070-et is jo paran visszakuldtek,mert mar akkor porszem volt a lencserendszerben mikor megkaptak.Tobben pedig azert huztak le,mert par honap alatt tele lett foltokkal a kep,szinten emiatt.
Egyebkent igy jobban belegondolva,az enyemen is volt egy kis folt,amit csak sotet kepernyonel lehetett latni,csak en azt hittem,hogy a lencse kulsejere került a porszem,igy nem igazan torodtem vele.Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
Mar visszavittem tavaly.Nem problemaztak,sot meg ra is kerdeztek,hogy ,,volt ez egyaltalan hasznalva?" Olyan ovatosan bantam vele.
Januar 13-ig van idejuk atutalni az osszeget,addigra remelhetoleg meg is jon a hw30. Csak kicsit most megijedtem ettol az UV dologtol.
Egyebkent semmi bajom a dlp-vel,en nem lattam a szivarvanyt,sot rajtam kivul meg 4 ember sem.Egyszeruen csak a fekete reszeknel elfogy,persze ez rajtam kivul senkit sem erdekelt (mindenki lcd tulaj ). Ahogy utananeztem a JVC gepek jok ebben,de mivel jatekra is hasznalnam,igy kiesnek a majdnem 3 szamjegyu input lagjuk miatt.Give me your cum,bull!
-
Cseneles
őstag
Nincs tapasztalatom, én nem projektoron mozizom egyenlőre viszonyítani is csak az enyémhez tudok de nem láttam filmet más gépen a Led projektoroknál az a 700-1000 lumen fényerő nem kevés..?
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
lajthabalazs
senior tag
A nagy pixelek azért jók, mert könnyebb betekerni az élességet a manuális fókuszú gépeken Egyébként eldöntheted magad is, ha közelebbről vetítesz ugyanolyan nézési távolság mellett, kisebb fényerővel, akkor nagyobb pixelsűrűséget kapsz, kvázi olyan lesz, mint egy jobb felbontású projektor.
-
xtremetuning
addikt
10 percig érdekes. De én már kinőttem a faltól-falig legyen éles a kép betegségből. Arra ott a 60-as lcd a hálóban. Mozi meg amúgy sem lesz soha olyan (hála a nyitott rekesznek). Ellenben a szinek és a dinamika a közelébe sem ér az én öreg projimnak.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest