- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDennis
senior tag
Hát lehet akkor rosszul írtam de mindenképpen alatta/előtte lesz nem akarom mögé, és kb. a vászon az asztal mögé ereszkedne le amúgy is.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Ijk
nagyúr
Ezek száraz adatok, mögé kell tenni a gyakorlatot is. Nézési távolság kontra kepmeret, megjelenito képességei, kornyezet, adott személy látása.
Imax méreteknel (60 fok feletti nézési szög) érzem hogy az uhd látványosan elrugaszkodik a fhd-tol, és ennek is kevés filmnél van jelentősége.
Szinterrel nincs tapasztalatom, de ott is inkább a dokumentumfilmek, látványanyagok kaphatnak jelentős többletet, nem feltétlenül a narancs árnyalatú hollywoodi drámák.
Mozinal szerintem mai napig a kontraszt, minél jobb 24p megjelenites, kepelesseg (nem reszletesseg) ami elsődleges, és egyikből sem szabad hdr, 4k, nagyobb szinter oltárán áldozni.
Marpedig a legtöbb új dlp pontosan ezt teszi, a fontos képi parametereket felaldozzuk a masodlagosakert.Vhiktor: black crush csak kalibralas kérdése, minden valamirevaló megjelenito kalibralhato, vegpontozhato. 60 ezres kinai gépeknél lehet hogy nem tudod beallitani.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
Mik76
senior tag
En mindket oldalnak igazat tudok adni bizonyos pontokban. Jobb lenne inkabb elengedni ezt a kie a jobb vitat.
En elhiszem hogy milyen szupi eles a barco, de szivarvany erzekenykent kb pont nagy ivben teszek az ilyen ervelesre. Azt is elhiszem hogy a denever barlangban jobb a vetitett kep mint egy nappaliban, de ez sem erdekel egy dekat sem mert nem fogom a falakat feketere festeni par ember velemenye miatt. Az lcd gepek millios kontraszt szamai sem hatnak meg mert lattam mar sokkal gyengebb szamokkal rendelkezo dlp-t aminek szinten teljesen rendben volt a kepe.
Ez az egesz csak farok meregetes, meg a masok lehulyezesenek/kioktatasanak a szokasos menetrendje. Az utobbi lassan ket evben ez megy. Engem mar pl tokre untat. Meg valaki?[ Szerkesztve ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest