- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
Ahogy gondolkodom a kérdésen, úgy a Benq Short Throw szériát tudnám javasolni. Nem hiszem, hogy bárki 3 méteres vászonnal szeretne sétálgatni. Nehéz is, kb 16-20 kg meg hosszú is.
A Short Throw szériával már 1.33 méterről 2 méteres vászon teli vetíthető. 1 méterről is már 150-es vásznat tud lefedni. Ennyi hely meg mindenhol van szerintem.
Talán az MP771 ajánlható.Rossz hírű? Azok már régen csődbe mentek. Nagyjából a piac technikailag egyforma, ami különbözik a szolgáltatási szint és a lámpa ár.
[ Szerkesztve ]
-
zetorakicet
tag
Egyrészt nem a színszűrő fólia színeződik el, mert az egy szervetlen anyag, hanem az lcd panelek, mert azok szerves elöregedő anyagúak, másrészt esze ágában sem volt eladni a projektort, csak a lámpacserével együtt olyan drága lett volna a teljes szerviz, hogy inkább eladta (tegnap) 110-ért így ahogy van.
Ezt a színszűrő fólia dolgot nem is értem, olyan csak a nagyon régi lcd-kben volt, a mai 3LCD
projektorokban (a w500 is olyan) egy prizma van, két tükör, és 3db különböző színű fényáteresztő LCD panel, amik el szoktak öregedni, főleg a kék.
Egy új projektor árába kerülne kicserélni benne. -
kraken
tag
Köszönöm a gyors válaszokat Úgy vettem észre hogy inkább az infocust és az optomát preferáljátok,de ezekhez sajnos nem nagyon lehet olcsóbban hozzájutni Általában ha használt van akkor acer,hp meg benq van ami nemigen mozgassa meg a fantáziámat.Az hogy mire vetit(vászon)az ember,sokat számit?
-
tavimano
tag
Egy baja van a HC1500-nak mégpedig nem 24p-s és ez számít nekem. Ezmiatt nem vettem meg akkor
Ami 24p-s olyan alig van...
Egyébként rákérdeztem hogy mi ez: egy kondi sípol, tehát ettől nem lesz baja a lámpának inkább ez mint hogy 300-nál eldurranjon a lámpa...lekopogom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most kérdezek valami csúnyát;
A vga 1080/24-es jelet nyom neki és akad?
Egyébként ha odahajolok egész közel a géphez nekem is hallani, hogy halkan zizeg, biztos a trafo, ami normális, nincs tökéletes gyártás. A homályosodást meg majd megnézem, mert mostmár kíváncsi lettem rá.[ Szerkesztve ]
-
zetorakicet
tag
Én ezt az fps dolgot egyáltalán nem értem.
Én pc-ről nézek mkv-t (720-1080 vegyesen) és még soha nem láttam akadást.
Most megnéztem a filmeket, elég vegyes, sok közötte a 23,8-as, de akad 25-ös és 24-es is.
Én különbséget nem vettem észre.
Mediaplayer classicot használok, meg egy 260 gtx VGA-t.
Milyen hibát, vagy akadást kellene látnom?
Pedig elég jó a szemem hozzá, nagy gamer voltam
Lehet, hogy tényleg csak valami firmware gond?Az enyém meg már újabb? -
zetorakicet
tag
Gondolom ő is.
A számlálót ki lehet nullázni, semmit nem jelent mennyit ír ki.
Nekem még van 4 hónap lámpagarom, most tartok 120 óránál.
Nem hiszem, hogy szokványos lenne a párszáz órás lámpaélettartam, már nem új típus,és ha ez lenne a jellemző, akkor tele lenne vele a web, és senki nem venne ilyent.
Tényleg itt kinek van a legmagasabb óraszámú optomája? -
kraken
tag
Igen erre gondoltam.Az a baj a forint gyengülése miatt nem érdemes új projektorban gondolkozni,hd projektorokat meg nem adják el.Nagyon látható a külömbség a hd-és és nem hd-és felbontásu projektorok között?A hagyományos felbontásu projektorokat meg már nem nagyon lehet eladni Ha egy prezis projektornak és egy házimozi projektornak ugyanannyi a kontrasztja akkor is a házimozisnak jobb a képe?
-
tavimano
tag
Nekem mondod én a totális csendet pártolom ezért is merült fell anno bennem a gépcsere. Ami most meg van adva a HD65-re 29dB is sok már nekem. A HD70 sokkal halkabb volt csodálkoztam is rajta nagyon, hogy lehet egy DLP-s ennyire halk.
Nálam 25dB a felső határ, de itt elérhető árban csak LCD van szeretem őket, de nem eléggé dinamikus a képe ezt sajnálom benne. -
fm007
csendes tag
Nem nem vagyok koleszos, legénylakásban vagyok, a szoba nem túl nagy, de egybenyitható egy másikkal és úgy már elérhető egy tisztes 7,5 m es (talán picit nagyobb is) hossz..
Igen pont ez a képpontosdi a problémám, tapasztalatom szerint ég és föld a különbség a 800*600 as és az 1024*768 as vetítők között (screendoor effekt a legzavaróbb,- a DLP rainbow-t eddig még csak egyetemi előadóban láttam, de ott konstasan ki volt csúszva a zöld a feketéből, lehet a projektor hibája...), ha az a 20%-kal több képpont a 720p-s nél is hasonló mellbevágó élmény, akkor nem is tudom- elvárogatok még egy tényleg HDs dlp igde ha egy jó 2 méterről,úgy hogy könyveim hatására -vezetéshez már szemüveg kell- rövidlátó vagyok, már nincs screendoor, és a gép lekeveri a képet, talán el tudnám fogadni az XGA-t
-- a crt tvk mosott képe is messze jobban tetszik, mint a tűéles-és így hagyományos adásnál kockás HD( akár ready is) LCD-é.
Nehéz megfogalmaznom, szerintem jó a mosott kép, anit aliasing és más simítások is bevethetők bizonyos szintig, de a kontrasztok és a rikító szinek a fontosak.A 720pk ára biztos megy lefelé, 1080 as ok nyomják le, de hogy ez az árnyomás mire elér hozzánk, az megint más kérdés.... a mostani valutaárak mellett- nem lesz könnyű importálni.
De köszönöm a gyors re-t, köszönöm, hogy mondod, hogy nem az a lényeg, hoyg van-e olcsón proji vagy sem, igazából az ár csak a haszonáldozat végett érint.
Örülni örülnék én egy projinak, csak nem tudom megéri-e.Esetleg ,még egy kérdés, szemem nem fog kicsorogni a sok LUMEN hatására- vagy azt vegyem abszolút előnynek-nem kell olyan félhomály, nappal is lehet használni+ nagyobb elméleti képet lehet vele lérni?
Minden demokrácia ott kezdődik, mikor akad egy zsarnok a népből aki elég demokratikus ahhoz, hogy uralkodjon...
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...