Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz mickemoto #54625 üzenetére

    "De én mindenképp vetítőt szeretnék"

    Kifejtenéd, hogy egészen pontosan miért szeretnél mindenképpen vetíteni, amikor egy hasonló képméretet produkáló tévéből sokkal jobb minőséget tudsz kihozni? Esetleg azért, mert az a fal, ahova a képet szeretnéd, nem elég teherbíró egy tévé felfüggesztésére? Vagy a vetítőt hurcibálnád majd időközönként?

    "...a belépő szint a tudatlanoknak lett kitalálva..."

    Ez butaság. A belépő szint arra lett kitalálva, hogy relatíve kis áron is hozzájusson az ember a vetítés élményéhez (ami egyébként egy drága hobbi!). Nagyon fontos viszont, hogy belépő szint alatt ne azokat az olcsó vadhajtásokat tekintsük, amiket ma a gagyi és túlzó paraméterekkel felmatricázott "kínai" gépek képviselnek. Azokat én nem tekintem belépő szintnek, inkább egy olyan törekvésnek, ami azokat az olcsóságra törekvő vásárlókat igyekszik megkörnyékezni, akiknek még a 150-200 eFt-os belépő szint sem megfizethető. Ez az a kategória, ami révén az érdeklődő egy életre kiábrándul a vetítésből.

    "A szoba kis méretű, kb. 3x3.5 m, és nagy tv-t nem tudnék elhelyezni sem pedig falra felfogatni."

    Egy kicsit visszakanyarodnék az első kérdésemhez: miért nem? A tévé súlya miatt? Vagy a hordozhatósága miatt? Én is egy ekkora helyiségben kezdtem el megismerkedni a mozizással és több problémába is belefutottam, amikor vetíteni akartam:
    - Ha fehér a fal/bútorok, akkor vetíteni konkrétan kínszenvedés, mert a kép mindenhez túl közel van (fényszennyezés).
    - Bárhova is tegyem a vetítőt, az egy ekkora helyiségben mindenhol hangos lesz, nem lesz élvezhető az akusztikai élmény (főleg ha az anyagi keret csak a kisebb, hangosabb gépeket engedi meg).
    - A kis helyiséget a vetítő nagyon hamar felmelegíti.

    Szóval lehet vetíteni, de akkor számolj azzal is, hogy ha nem fejhallgatóval akarsz filmezni, akkor a szobát akusztikailag és fénytechnikailag is érdemes lesz alakítani.

Új hozzászólás Aktív témák