- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulaitomika
tag
válasz torreador22 #69150 üzenetére
De ez pár napos reg, 0/0.
Intel Core i7 14700KF @ 3.4Ghz | Asrock Z790M PG Lightning/D4 | GeForce RTX™ 3080 VENTUS 3X 10G OC LHR | Kingston HyperX Predator RGB 32GB @ 3200mhz | be quiet! Pure Power 12 M 850W | Kingston SSD M.2 NVMe KC3000 1Tb | Toshiba 2TB HDD | Sharkoon RGB Slider White
-
torreador22
senior tag
válasz gyulaitomika #69151 üzenetére
Áttol még lehet korrekt mindenki 0/0 reg kezd! A lényeg az hogy a 45 és a 75e között van különbség árban nem is kevés 45-50 többet nem is adnék vga ért annyira nem vagyok fanatikus!
[ Szerkesztve ]
torreador22 felhasználónak 369 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon!
-
mitisz
tag
Sziasztok!
Jelenleg így néz ki a PC-m:
Alaplap: ASUS M5A78L-M LX V2
CPU: AMD FX-8350 (4000mhz)
VGA: Gigabyte GTX 960 4GB (2x windforce edition)
RAM: Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz
Hangkártya : ASUS Xonar Dx
HDD: 1 tb 7200rpm sata
Táp : CHIEFTEC CTG-450-80P (450W)Szeretnék Intel-es konfigra váltani, és kettő procit néztem:
- Intel Skylake Core i5-6500 3.2GHz LGA1151 Processzor
- Intel Core i5-4460 3.2GHz LGA1150 ProcesszorA Skylake egyértelműen jobb. Viszont az i5-4460-nak jobb ára van, és ha jól értem akkor a jelenlegi RAM-jaim meg tudnám tartani. Ha jól gondolom, akkor a hangkártyát, VGA-t, HDD-t és a tápot mindenképp át tudnám vinni az új konfigba, viszont ha Skylake-re váltok, akkor DDR3l vagy DDR4 RAM-okat kell vennem a mostani DDR3 helyébe.
A következő kérdéseim lennének:
-Mindkét procihoz szeretnék nézni egy jó ár-érték arányú alaplapot (akár tuningra alkalmasat), kérlek segítsetek ebben. Max 30-35 ezer ft-ot szánok kb. az alaplapra.
-Kérlek mutassatok pár jó gépházat, kb. 20-25 ezer forintig.
-Ti hogyan döntenétek, melyik procival, milyen irányba indulnátok el az új konfig esetében? Összesen az egész gép fejlesztésre kb. 120 ezer forintom van, úgy, hogy még mindenképp szeretnék az új konfigba egy 250 gigás SSD-t is belecsempészni az új gépház mellett, ezeket is beleszámolva kell mérlegelnem.Köszönöm előre is a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz mitisz #69153 üzenetére
Szia,
Először is, akkor költs tuninglapra ha K-s processzort veszel (pl. 6600K) , ugyanis itt nem lehet csak úgy tuningolni,
Tehát csak akkor vegyél tuninglapot, ha K-s procira és valami értelmesebb hűtőre is futja.Az s1150 már kifutott széria, én mindenképp a Skylate-et venném, lehet spórolni persze, de nem ezen érdemes szerintem. A ramjaid lesznek a legkevesebbek, minimális ráfizetéssel kapsz ddr4-et (már nem drága).
Lapra pedig szvsz felesleges 35k-t költeni, 20-25k környékén már bőven vannak nagyon jók.
*Sn0w
-
giornalista
senior tag
válasz mitisz #69153 üzenetére
én biztos a modernebbet venném, és mellé DDR4-et. nem hinném, hogy DDR3-as lapba sok értelme van ma invesztálni.
a 6500-at nem tudod tuningolni, ahhoz K processzor kell, illetve Z170-es chipset az alaplapba (és itt 35 ezer az ajánlható lapok alja, de ha komolyabban akarsz tuningolni, akkor 40-50 ezer fölé kell menni, de erre van külön topik: https://prohardver.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/friss.html). egyszerűbb (B150) alaplapot egyébként 25 ezer forintért is kapsz, pár hozzászólással korábban ajánlottam egyet.
GTX 960 mellé egyébként nem kell tuning, bármelyik i5 kihajtja.
(egyáltalán, elgondolkoznék azon, hogy egy FX 8350-et lecserélnék-e egy GTX 960 mellett, nem biztos, hogy sokat nyersz vele összességében)
-
dani.k0127
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy gépet az alábbi alkatrészekkel(a keretem kb 300-330k)
asrock z170 pro4 vagy k4 alaplap( ez megfelelő lenne tuningra vagy esetleg olcsóbb/ jobb alternatívát tudnátok ajánlani?)
i5 6600k CM 212 evo
gigabyte gtx 1070 g1
2x8 gb 2133 ddr4
fsp 550 raider s
kolink aviator házAz lenne a kérdés, hogy melyik processzor lenne a legjobb választás a 1070-hez?
Nem tudom, hogy kell-e neki egyáltalán a húzott proci, illetve a 6600k helyett egy non k 6700 jobb választás lenne esetleg egy b150-es lappal? (Szerintetek a kolink aviatornak van megfelelő szellőzése? Ami gondolom a proci húzáshoz nem lenne hátrány...) Egyenlőre egy 1080p 60hz-es monitorral használnám, később esetleg lecserélném egy 144hz-esre.[ Szerkesztve ]
-
torreador22
senior tag
Msi R9 380 2Gb érdemes venni vagy csak a 4 Gb verziot inkább?
torreador22 felhasználónak 369 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon!
-
core i7
addikt
válasz torreador22 #69158 üzenetére
4 Giga kelhet manapság szóval én 4 est ajánlom
-
Mochi
csendes tag
Szép Estét
Szerintetek egy i3 vagy az AMD-nek az FX 8000 szériája éri meg a legjobban játékokra?
Ha i3 éri meg jobban, akkor abból a Haswell vagy Skylake széria? Néztem benchmarkokat az alapján egy i3 6100 erősebbnek tűnt az FX-nél 8320E-nél.
35 ezer ft körüli összeget szánnék rá akár használtan is.
Legfőképp GTA 5 Online-ra lenne.A már meglévő MSI GTX 960 4G-hez lenne a processzor.
Válaszotokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
Legtöbb játékokhoz egymagos teljesítmény kell szóval ebben az esetben i3 mmal jobban jársz
Pár játék használnál már több szálat is mint 4 ebben az esetben az FX lehet a nyerő valamint kitudja mit hoz a DX12Habár én i3 mat vennék abból is a legjobbat (Skylake mivel ez legjobb egymagban) a ma már alapnak számító 4 szál is megvan
De számít az is milyen vga-t tervezel hozzá habár én egy komolyabb skylake i3 mellé lehet egy 1060-at si bemernék tenni
-
Mochi
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ
Akkor újba egy i3-6100 lesz, vagy ha találok használtan i5-4000-es szériát jó áron.
Köszönöm még egyszer.
-
mitisz
tag
-
dogab93
tag
válasz mitisz #69165 üzenetére
Szia!Én ebből a két lap közül választanék a helyedben: ASROCK B150M Pro4 vagy MSI B150M NIGHT ELF.Az msi-n van usb 3.1 és valamivel jobb a hang.Mindkettő deszka az alaplapos topicban is ajánlott.Nekem is msi lapom van bár nem ilyen ,és megvagyok vele elégedve,jól átlátható és érthető a biosa és a terméktámogatás is jó szokott lenni az msi-nél.
"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi
-
industrial
tag
Amd FX6100-at szeretnék lecserélni FX8350re. Érdemes váltani?
Főként videóvágásra használom a gépet. -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz industrial #69168 üzenetére
Kis ráfordítással megéri,igen. Amúgy nem.
-
DudeHUN
senior tag
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Milyen intel procit vegyek egy GTX 750TI kihajtásához?i3 2120 elég lenne e,vagy mindenképpen i5 tudja maradéktalanul ki hajtani?Pl i5 2400?Köszi a választ előre is.
-
Vadasz1
tag
Sziasztok le cserélném a procimat egy I5 2500k van most és egy I7 2600k-ra érdemes bele vágni,egy r9 390 mellé.
-
carl18
addikt
I5 3340et cserélek i7 2600 ra. Mekkora Gyorsulást fogok tapasztalni??
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz B.Á.L.!.N.T #69181 üzenetére
Egy ismerösömtöl veszem 25e forintba. Anyiért nem pénz azért veszem meg crysis 3 ami nagyon megfogja az i5 procit welcome the jungle pálya alatt.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Gyors kérdés:Megéri az i5-4690 a plusz 7-8 ezer forintot az i5-4590-hez képest?
(Egyenlőre egy GTX950 mellé menne (ami később még változhat), illetve 8GB RAM társulna hozzá. Az alaplap még nem eldöntött)Köszi!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz sszemtelen #69184 üzenetére
Szia.
Ennyit nem. Ha van rá keret, és nincsen meg még hozzá a RAM, akkor én Skylake-re építkeznék. Újabb platform(DDR4, s1151, röviden: később jobban lehet bővíteni), és kicsit erősebb.
-
sszemtelen
őstag
válasz DR|FTK|NG #69185 üzenetére
RAM-ok megvannak, keret is lenne, de sajnálnám kidobni a tavaly év végén vásárolt 8GB-os modult.. (amilyen áron meg el lehetne adni.. hát.. inkább nem.)
Nem vagyok nagy gémer', ritkán is játszom, de már kezd érződni hogy eljárt az idő a 965BE felett :/ (pedig isten látja lelkem, az eddigi legjobb processzorom amivel dolgom volt)
Amennyiben viszont ha tényleg nem éri meg, akkor a különbségből beruházok egy ssd-re, annak talán lesz haszna a sima vinyó után
Köszönöm!
-
dogab93
tag
válasz mitisz #69186 üzenetére
Szia! A GAMING M3 annyival jobb a night elf-nél ,hogy van M.2 ha jövőben tervezel venni m.2-es ssd-t akkor jól jöhet más különben szerintem az olcsóbb night elf is tökéletes.Z-s lapot pedig ,ha nem tuning procit veszel akkor felesleges mert nem ad többet max annyit ,hogy van raid támogatás de azt egy h-s lappal is megkapod ha kell.
"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi
-
blountex
senior tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy az I7-6700K megéri az árát szemben az i5-6600K-val?
Csak 7%-os a két teljesítmény közt az eltérés ami abszolút nem jelentős, valamint ott van még a +4 szál ha ez sokat számít. -
-
blountex
senior tag
válasz carl18 #69190 üzenetére
A link nem jó.
Egyébként meg itt az összehasonlítás.
Másfelől úgy tudom a GHz már nem annyira mérvadó pont. -
-
bandi0000
nagyúr
válasz blountex #69194 üzenetére
ha ennyire értesz hozzá miért kérdezel?
tudod mit hoz a DX12? tudod hogy mennyire jól fog skálázódni az SLI vagy CF dx12 alatt?
nem nem 1 forma a 2 proci. sokkal erősebb az i7, más kérdés,hogy jelengeg játékra I5 kell, de nagy kártyánál BF4 szintű multinál jobb egy I7
Xbox One: bandymnc
-
blountex
senior tag
válasz bandi0000 #69195 üzenetére
Nem mondtam, hogy értek hozzá.
A látottak alapján szűrtem le, hogy sok különbség nincs a kettő között játéknál. Aki 0-24ben renderel annak megérheti az i7.
Az SLI meg CF nem érdekel, én egy gpu-t tervezek vagy veszek mellé egy 960/970et vagy 1070et.
Simán elvagyok az előbbiek mellett is Highon pedig egyik sem mai kártya már, 1070 meg 2-3 évig biztos elég lenne.Hogy a DX12 mit hoz? Jó kérdés, még nagyon az elején járunk a témának, idő kell hogy kiforrja magát, biztos lesz előrelépés i7 prociknál is.
-
bandi0000
nagyúr
válasz blountex #69196 üzenetére
jól mondod, csak attól kapok frászt hogy azt mondod 7% van köztük, holott én pl ha keményen tolnám a BF4-et, vagy majd most a BF1-et, I7-nél alább nem adnám már, a keményebb játékoknál vagy nagyobb kártyánál ki jön az erő különbség rendesen
de amúgy igen a te kártyáidhoz elég egy húzott I5(1070) esetén
Xbox One: bandymnc
-
blountex
senior tag
válasz bandi0000 #69197 üzenetére
Tessék ha már rá vagy izgulva a BF-re multiplayerre:
i5-6600K
i7-6600K10-20ps a különbség. Átlag 95 és átlag 110 (fps)
Na már most én nem BFezek, kevés multis játékkal játszok. Számomra nem nagy a különbség, legalábbis többet vártam az ajánlott i7esnél ha már írtad mennyivel jobb.
Tudom vannak a 144Hz monitorok stb. aki vérbeli gamer, engem már ez a vonal annyira nem vonz. Bőven meg elégszek a stabil 60fps Highon is.De nyugodtan mondd ha rosszul látom a dolgokat, nem sértődök meg rajta.
[ Szerkesztve ]
-
-
Wumper
csendes tag
Sziasztok.
GTX 960 mellé elég egy i3 6100 hogy ne legyen cpu bottleneck?
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Monitor hiba topik
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asztalos klub
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- PayPal
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs