- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jqoj2b
csendes tag
Sziasztok,
Gépet újítok és nem tudom milyen procit válasszak. Főként játékra, netezéshez és filmezéshez kell. De azért ne jöjjön zavarba valami bonyolultabb dologtól sem. Amit néztem AMD FX 6xxx FX8xxx és az Intel i5 3450. Vélemény?
-
endruboy1
senior tag
Üdv!
Jól sejtem, hogy munkára egészen konkrétan a legújabb Archicad futtatására az AMD Phenom II X4 965 BE (25e) és az INTEL Core i3-2100 (30e) procik közül az AMD éri meg jobban? Vagy esetleg más költséghatékony alternatíva valaki? Mondjuk AM3+ alapon az FX-4100? Ez utóbbi annyira nem jön be mert ahogy elnézem a 965 beelőzi java részt.
Hosszú távra (kb 4 év) kellene, legalábbis amennyire ezt ilyen áron lehet. Nem nekem kell különben, nekem 965-öm van így csak azt tudom hogy milyen igazából, a többiről csak teszteket néztem.
Az Archicad a hivatalos tájékoztatója szerint kihasználja a 4 magot is bizonyos esetekben, de a 2 magot mindenféle képen. -
miresz
veterán
Az asszony ArhiCAD-el dolgozik,egy Athlon II x4 640 van neki benn simán viszi. A 3D modellezésnél,használja mind a 4 magot a program.
-
KisBundi
őstag
Sziasztok. Van egy PB EasyNote TK-81-es laptopom egy AMD Athlon II Dual-Core Mobile P360 (2,3 GHz) szerelve. Szerintetek mi éri meg jobban, ha játszani is szeretnék vele? Egy 2 magos magos magasabb órajelű processzor vagy egy 3-4 magos proci ugyan ilyen órajelekkel?
-
haxiboy
veterán
Mi a vélemény az Intel Core i7 2600-ról? jobban ajánlott mint egy i5-3450 vagy i5-3570K?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz csucsbicep #37666 üzenetére
Köszönöm, közben utána néztem hogy az i5 újabb és támogatja a pci-e 3.0-t.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
csibor
addikt
Olcsó géphez kérek segítséget. Alaplap 10K körül lesz valami egyszerűbb, akármelyik foglat lesz a befutó, S1155, S775, AM3. Át fogalmazva 15K-ért milyen procit érdemes venni? Videokártya 4670-4850 lesz hozzá.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy olcsó, de az adott árért a lehető leggyorsabb konfigot összeállítani.
A keretösszeg max! 50.000.-Ft, amibe egy alaplap, egy proci, és legalább 2, de inkább 4 gb ram férjen bele.
Sajnos mostanában nem követtem a hardverpiacot, annyira elvagyok a saját i5 2500-ös procimmal, ezért szeretnék tőletek segítséget kérni.
A következő procikon gondolkozom:
AMD vonalon az FM1-es tokozású AMD A4 3400, esetleg A6 3500, vagy fogcsikorgatva A6 3670;
Intel vonalon pedig egy LGA1155-ös tokozású Intel Pentium G840 processzoron.
Szerintetek melyikben éri meg hosszabb távon gondolkozni?
Fontos az integrált VGA minősége (használhatósága), és a proci sebessége.
Felhasználás: Internet, és kisebb (nem 3D-s) játékok; vagyis szórakozás idősebbeknek.
Ha a véleményedet picit kommentelnéd, azt külön megköszönöm!
Esetleg egy két összehasonlító tesz linkje is segítene
A véleményeket, és a segítségeket, mindenkinek előre is köszönömHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
gyenesmartin
őstag
Szerintetek Athlon 631 vagy pentium g630? Árban egyforma. Viszont ahogy láttam az athlon jóval erősebb és tuningolni is lehet.
Meg még egy kérdés. Az athlon 631 és egy sandy i5 között mekkora különbség lehet játékokban? 1366x768-as felbontáson. Azt láttam, hogy fel lehet húzni annak a közelébe (de nem érné el akkor sem). -
Viktor77
titán
válasz gyenesmartin #37675 üzenetére
Egyértelműen 631.
Mekkora a különbség? Nagy. Ahogy árban is.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
gyenesmartin
őstag
válasz gyenesmartin #37677 üzenetére
Vagyis árban több, mint a duplája.
-
Viktor77
titán
válasz gyenesmartin #37677 üzenetére
Közelebb van a dupla teljesítményhez. [link] Bár itt csak 640 van, de az 2300 majdnem 2x jobb. A felbontás hasonló a tiedhez.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Grave_444
nagyúr
válasz gyenesmartin #37680 üzenetére
Ha nincs benne l3 cache ne reménykedj, hogy 955 szintű lesz.
-
Grave_444
nagyúr
válasz csucsbicep #37682 üzenetére
Ezt nem tudtam...
-
freaghill
őstag
Pénzt szeretnék picit spórolni az összeállított konfigon.
Intel core i5 3550 helyett szerintetek erre a konfigra mit vegyek? Volt aki azt mondta, hogy az i3-2120 is elég lenne.Asus P8H77-V
ASUS HD 7770
Corsair Vengeance LP 1600Mhz 2x4GB KIT /Corsair - Vengeance - Red Heatspreader CMZ8GX3M2A1600C9R
Zalman Z9 Plus
Chieftec CTG-400-80P/500-80PViktor77: Bocsi Játékra, netezésre, filmezésre használnám a gépet. 1280x1024-es felbontásba fogok valószínűleg játszani. Te mit mondasz?
[ Szerkesztve ]
-
freaghill
őstag
válasz endruboy1 #37687 üzenetére
Annyira meg nem akarok. Inkább Intelben bízom
De ha mondjátok, hogy ti inkább erre a konfigra i5-3xxx-et ajánljátok, akkor valószínűleg az lesz..
Házon is gondolkodok, mert ehelyett is lehetne egy sharkoon vayat, csak ebbe annyi ventit tudok rakni, hogy még Freezer is megirigyelné, illetve a zalman z9 plusba már meg van a helye az ssd-nek is. Mondjuk írta itt már egy hozzáértő, hogy ő ilyenkor azt mondja, hogy a sharkoonba meg csak párat kell csavarozni itt-ott és már annak is meg van a helye.Szerk.: Ja, meg persze kihagytam, hogy alapból kiírja a hőfokot, és lehet állítani a venti sebességén a Z9 Plus-on
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz freaghill #37688 üzenetére
Csavarozni? Én flexre és fúrógépre gondolnék ha plusz venti hely kialakításról van szó .
Na jó félre téve az offot: azt te tudod hogy kell-e neked a 4 mag vagy sem. Ha BF3 multi kategóriájú játékkal akarsz játszani akkor inkább i5. Úgy egyébként meg csak 2 magot használó játékokhoz bőven elég az i3 is. Csak hát nem tudni mit hoz a jövő, de valszeg több és több 4 vagy több szálas játékot... mondjuk akkor még mindig lecserélheted. -
suhagabi
csendes tag
Sziasztok. Elcseréljem a x4 635-et--- x3 720-ra?
Előre is köszönöm a választ. -
endruboy1
senior tag
válasz freaghill #37690 üzenetére
Egyenlőre úgy fest többnyire multi játékok használnak 2 magnál többet a nagy mapok és sok játékos miatt. Most pl. ilyen a Civ V, Metro 2033 vagy akár a CS Source is (ez utóbbi azért lazán megvan 2 maggal is). Azonban egyenlőre a legtöbb játéknál inkább a VGA számít, ez a több szálasítás most kezd elterjedni az új enginek körében.
Közben rá is gógliztam neked, ezek elvileg hivatalosan használnak 4 magot:
Lost Planet/ Devil May Cry 4 - same engines
All Unreal3 engine games(ME2) - being generous here as not all perform really that well.
MS Flight Sim X
Supreme Commander
Company of Heroes
Latest Source Games - with multithread switch activated
BloodRayne2 - with Walterman's patch
World in Conflict
Bad Company 2
Dragon Age Origins
GRID[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel