- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mottie
őstag
Dell Latitude E5440, i34010u
-> Vajon elképzelhető hogy egy linux alatt sebességben gyorsabb legyen mint mondjuk Win7 vagy Win8.1 alatt? Csak a sebesség érdekel, nem a használat.
@Dhampir: Sokáig gondolkodtam, hogy váltsak-e 7-ről. Nem bántam meg (igaz 8.1 van, nem 8, annál savanyúbb volt a dolog)
[ Szerkesztve ]
Be Victorious!
-
ngaba
aktív tag
válasz patkányevő #71098 üzenetére
gyenesmartinnak is:
De, mellé tudsz nyúlni. Dell Latitude E6400/E6500-at ne vegyél, komoly túlmelegedési problémák voltak vele, amit a Dell hivatalosan nem ismert el, de a felhasználók panaszkodnak több helyen (prohardveren is, keress rá), illetve cikkeztek is róla anno a szakportálok. Az nem derült ki számomra egyértelműen, hogy csak az nVidia videokártyás változatról van-e szó, vagy az integrált VGA-nál is előjön, illetve gondolom egy idő után kijavították a szériahibát, de én nem kockáztatnék.
Mondom ezt úgy, hogy egy Latitude E6410 elégedett tulaja vagyok. (Ezzel a típussal már nincs ilyen probléma.)
[ Szerkesztve ]
-
DokiBaxxi
őstag
válasz lord.lakli #71105 üzenetére
Hmm, úgy néz ki, akkor marad az i3.
"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."
-
adrian94
őstag
Sziasztok.
Ez a laptop internetezésre, full hd filmek lejátszására alkalmas ? Vagy ennyiért tudtok jobbat ?
Egy Lenovo G500 sokkal jobb ? (ezzel a konfigal van a G500)
-Intel Core i3-3110 (4x2.4GHz)
-4Gb DDR3 memória
-1TB HDD
-Intel HD4000+ AMD HD8570 2Gb vga kártya
-dvd író
-15.6" LED kijelző
-802.11b/g/n Wi-Fi
-webkamera
-Bluetooth
-kártya olvasó
-csatlakozók: 3 usb, HDMI, LAN -
szabyka95
őstag
Asus n550jk rol mit tudtok v mi a velemenyetek rola?
[ Szerkesztve ]
-
shadow93
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Ezen a héten.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? Maximum 140 eFt
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) CAD, játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? flight sim x, meg x-plane 10
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? min. 15,6"
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Minimum 4gb
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? új -
Laybee
őstag
Sziasztok! Barátnőmnek szeretnék venni egy laptopot, lehetőleg az Edigitaltól. Hosszú távra venném, min 5év-re, irodai munkákra és fullhd filmke játszására. Keret 150k körül. Ha lehet legyen fehér vagy valamilyen csajos (nem fekete) színe. Ha belefér lehet 17" is. Egyik boltban Dell-eket ajánlották hosszú távra. Amit én gondoltam még, hogy i3, 4gb ram, 1tb hdd. Félek ilyen árkategóriába nemigen lesz. Köszönöm a segítséget.
Lenovo formavilága nem tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
-
pigmeus
tag
Lenovo IdeaPad B590 vagy egy Fujitsu Lifebook A544 között vacillálok...
Szerintetek? Mind a kettőt corei3-al és win nélkül gondoltam. Általános felhasználás, office, net, és vinném is néha magammal.... Vélemények?
Jó lenne ha csendes és strapa lenne a kicsike vagy b590 de pentium és bele msata... Hát nem tudok dönteni.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz pigmeus #71116 üzenetére
B590 pentiumosban nincs msata. i3+GT720.ban van.
szerk: Laybee Abban az egyik boltban nem értenek hozzá. Olyan nincs hogy Dell megbízható, komolyan mondom az ilyen boltokat bezáratnám, menjenek krumpliföldre. Dellből van kis millió modell, van belőle megbízható is, de nem a 150k-s modellek azok. Min 5 év? Vedd meg bármelyik modelljüket, vegyél rá még két év garanciát akkor meglesz. Jó esetben szervizben nem lesz annyira sokat. Megint más kérdés hogy a belépő dellek nem minőségükről ismertek. Vehetsz rá NBD azonnali' garit is, persze ezeket meg nem adják ingyen.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dapro
senior tag
Acer V7-ről mi a véleményetek?
Tesztek azt mutatják, hogy terhelés alatt sem meleg, sőt, n550jk-nál jobb is a wasd részen.
Játékra IS lenne.
[ Szerkesztve ]
-
jamesz00
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek választani.
1]
[2]
3
4Statisztikai programok, rendszeresemény modellezés (nem túl kemény), Arc, Qgis, net,
több program egyszerre
ja és örülnék ha döcögne rajta mondjuk a Skyrim, de nem ez a fő szempont
akkus üzemidő fontos, strapabírás,
ezek melegedéséről nem tudok semmit
op.rendszer nem kell
HA van ebben a kategóriában(<130.000) jobb kérlek jelezzétek.
Kösz! -
szabyka95
őstag
Kettonek nincs sok koze egymashoz. Ott megbukik az acer h fenyes HD TN kijelzot hasznal. Ez kb a legalja, nagyon sz.r kijelzo. Viszont barmilyen jatek elfut ultran, az alacsony felbontas s a gtx 850 m miatt. De az arat nem eri meg, tekintve h ottvan az n550jk
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Nos úgy néz ki mégsem a Toshi C55 lesz 145-ért, hanem ez a Probook, kicsit túllépve a keretet (de végülis hosszú időre tervezem)
http://www.notebook.hu/hp-probook-450-e9y39ea
Akkor ez már azért ajánlott kategória ugye? Valaki aki esetleg használt/látott/próbált ilyen gépet, írhatna pár sort róla...Főleg hűtés hangereje, akkuidő, matt kijelző, wifi hatótáv érdekelne. Nem mintha hirtelen elsődlegessé vált volna az anyagminőség, ergonómia stb... de ha már ennyivel többet kiadok egy hw-ra majdnem ugyan olyan, mint a Toshiba (VGA azért jobb persze) gépre, akkor legyen sokkal jobb is.
Ja és köszi mindenkinek a fejtágítást laptop ügyben (főleg laszlobak kollégának a privi segítséget és a HP ajánlatot)
[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
válasz Laybee #71121 üzenetére
Nem feltétlen kell elitebook, Dell Latik pl nagyon jók, abból is pl egy E6530. Nem azt mondom hogy csajos, de unisex. Van benne egy narancs betét billzet körül ami eléggé feldobja. 150 alatt már biztos meg lehet csípni FHD kijelzővel és még gari is lesz rá. Arra kell venni +2év gart és akkor van egy minőségi gép. Backlit billeset kell venni akkor biztos elégedett lesz vele
-
Franky2Ster
senior tag
Erről a gépről mi a vélemény: [link]
-
Chaser
legenda
válasz somasz #71128 üzenetére
Igen, bekavartam Nekem kifejezetten tetszett a narancs betét. 6520 jóval olcsóbb is, saccra 120k körül lehet FHD kijelzővel. Enyémet tavaly 160 körül adtam el, de azon még volt 2év NBD is.
kisza25 i3+GT720
-
redwhite78
aktív tag
válasz somasz #71128 üzenetére
Relatív. Én is féltem, hogy milyen lesz a narancs keret, de élőben tetszik, most már nem cserélném el az egyszínűre. Na jó az usb3 és a hd4000 miatt talán nagy duzzogva belemennék.
Viszont a legújabb (e6540) tuti nem kellene, mert nincs bill. világítás. (ezt nem is értem hogy gondolta a dell)never go full retard
-
thomasmorten
csendes tag
Sziasztok!
Húgomnak keresek laptopot, és kíváncsi vagyok, mit tudnátok ajánlani nekem.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
szeptember, de minél előbb
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200.000 Ft-ra lőném be +/- 20.000 lehet
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
ez a kérdés kimerül a netezés-ben és minimális játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
játék alatt a sims4 értendő
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőségi laptopot szeretnék, ami elég erős hosszú távú használatra
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
igen szeretnék, ha megoldható a keretből
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
nincs különösebb elvárás, de mindenképp 13 illetve 15ös modellben gondolkozunk
fényes vagy matt, igazából mindegy
(8) Notebook tömege?
előny ha könnyű, mert cipelve lesz heti kétszer oda vissza
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nem szükséges op. rendszer, de ha olyat ajánlotok amiben van akkor az lesz
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
4 GB RAM szerintem alap attól csak több, kiegyeznék csak SSD-vel is, vagy legyen optikai meghajtó, vagy olcsó külső optika ráköthető ebben a ráköthetős dologban nincs tapasztalatom
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
legyen fehér színű
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
annyit szúrnék ide, hogy mindenképp Intel-es gépet szeretnék
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
kinéztem egy szimpatikus kis Acer-t
http://bestbyte.hu/termekek/79998/Acer_Aspire_V3_371_59VW_13_3_FHD_Intel_Core_i5_4210U_1_7GHz_8GB_1000GB_Win8_feher_notebook.html
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
újElőre is köszönöm szépen.
-
Chaser
legenda
válasz thomasmorten #71134 üzenetére
Amit kinéztél az épp nem minőségi Tisztázzuk először, mekkora méret kell?
Első körben 200k körül azt mondanám dell 7537 ha jó 15,6-os gép. Nem pont fehér, unibody alu. Viszont van backlit billzete is._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mottie
őstag
válasz thomasmorten #71134 üzenetére
Szvsz Lenovo z50-70 (és bele egy SSD, hogy gyorsabb legyen )
Be Victorious!
-
B-L-A-C-K
titán
Ú de rég jártam erre...
Kicsit off, de egy megjegyzést megérdemel...Adott egy Dell E6540-es, oldalt van egy wifi ki/be kapcsoló, ez megfőtt, valószínű a kapcsoló pöcök elfáradt az alaplapon. Tegnap délután írtam egy emailt nekik, ma szóltak keresnek egy alaplapot hozzá, és már jönnek is kicserélni....
[ Szerkesztve ]
-
laszlobak
tag
Csatlakozom szabyka95 és Khelben véleményéhez: 290k-ért ez a Acer Aspire V7-582P képernyője katasztrófa, az U-s Proci miatt a GTX 850 "hivatalos" fps értékeit nyugodtan beszorozhatod 0,8.cal.
Még egy dologra hívnám fel a figyelmedet: az általad belinkelt tesztben 40/44 fok Celsius billentyűzet/hátlap hőmérsékletet HD 4400-al produkálta, nem kell nagy fantázia elképzelni, mit produkál max. terhelésen,(pld. játéknál) a GTX 850-nel...
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
1501N
tag
Sziasztok!
Ötleteket várnék olyan gépre amely:
1. mostanában vennénk,
2. legfeljebb 200.000 forint,
3. otthoni felhasználás, illetve irodai munkára használnánk,
4. játék: igen, pasziánsz, aknakereső... meg hasonlók,
5. minőség, bár az ár eléggé bekorlátozza ezt ,
6. ssd nem lényeges, talán később, egyszer....
7. matt kijelző párti vagyok, de nem feltétlen van kizárva a fényes sem,
8. tömeg mindegy, az asztal azért bírja el
9. operációs rendszer fontos! és valamilyen Windows 7 64 bites változat legyen!
10. legalább 300 gb hdd, és 4gb memória legyen, de ez már alap szokott lenni, optikai mindegy
11. hdmi legyen rajta! és legalább 3x usb
12. nagy teljesítményt igénylő dolgok legfeljebb a képszerkesztés lesz
13. Eddig ezeket néztem:
http://laptop.hu/termek/lenovo-b590-black-59-374005-win7
http://laptop.hu/termek/toshiba-satellite-a660-19p-black-w7
http://www.edigital.hu/Notebook/Acer_TravelMate_P255-MG_W7PR64XG_notebook_fekete_+_Windows_7_operacios_rendszer-p414679.html
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Latitude_E5540_Intel_Core_i3_4010U_4GB_500GB_Intel_Windows_7_DELL_E5540_162762_11800.html sajnos ez felette van
http://ipon.hu/webshop/product/acer_travelmate_p653m_nx.v7eeu.019/546799
14. csak új! -
Mottie
őstag
-
Chaser
legenda
válasz Mottie #71143 üzenetére
Sztem nem éri meg. HD kijelző, ulv i3, egyedüli előnye az NBD garancia. Hogy a backlitet kukázták hatalmas hülyeség volt a Delltől. Inkább vennék 7537-et mert minőségben biztos hozza ezt és vennék rá NBD kiterjesztéssel +1év gart, az belefér kb 20k-ba.
-
laszlobak
tag
válasz szabyka95 #71142 üzenetére
Az. De úgy gondolom, ezért van ez a topik, hogy ezek a gyártók ne tudják átvágni a hozzá nem értő, gyanútlan vásárlókat. Az Acer igazi nagy kábítása az "X" széria, 10-ből 8-an rábuknak...
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
jamesz00
csendes tag
Sziasztok!
Most már 4-re írok. Legyen szíves valaki válaszoljon.
Kérlek segítsetek választani.
LENOVO IdeaPad B590 59-422111
LENOVO IdeaPad G50-70 59-424307 Fekete
Lenovo Ideapad B590 59-389652 notebook, fekete
Lenovo IdeaPad Z50-70 59-424615 notebook, fehér
Dell Inspiron 3542-166925 notebook, fekete
Dell Inspiron 3521-163500 notebook
Statisztikai programok, rendszeresemény modellezés (nem túl kemény), Arc, Qgis, net,
több program egyszerre
ja és örülnék ha döcögne rajta mondjuk a Skyrim, de nem ez a fő szempont
akkus üzemidő fontos, strapabírás,
ezek melegedéséről nem tudok semmit
op.rendszer nem kell
HA van ebben a kategóriában(<130.000) jobb kérlek jelezzétek.
Kösz! -
nagyúr
Sziasztok
Nemrég elkezdtem keresni használt notit autódiagnosztikához.
Azon gondolkodtam, hogy lehet felesleges lenne nekem venni egy nagy méretű 15.4" vagy 15.6"-os gépet hanem elég lenne csak egy 12-14" közötti subnoti is.
Mivel ugye állandóan hurcolászva van, jól jönne pl az üzleti kategóriás notiknál használt fém burkolat, kombinálva a relatív könnyű tömeggel, és hosszú üzemidővel ami nekem elengedhetetlen ugye.
Nézegettem az apróban fellelhető gépeket, HP 2530, Dell 4200 4300 stb.
Esetleg valakinek van ezekkel tapasztalata melyiket lenne érdemes venni?Összefoglalva tehát ezeket kellene tudnia: (ezeket a fentiek is teljesítik)
-12-14" közötti kijelző
- 2 magos proci legalább
- masszív fém ház
- minél hosszabb akku üzemidő
- legalább 2db usb port
- odd nem szükséges
- legyen xp-s támogatása is, mert van olyan progim ami csak ott fut rendesen, ezért dual oprendszer lenne rajta (win7 / xp)(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 50-52.000 Ft max de minél olcsóbb annál jobb
(3) Felhasználási kör? Autódiagnosztika, esetleg este facebook, youtube, net szóval semmi extra
(4) Játékra használnád-e? Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Is-is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Lehet, de nem feltétel
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Igazából mind1 de ha lehet matt
(8) Notebook tömege? Minél kevesebb
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nelküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Legalább egy 80-120GB-os hogy 2 oprendszer elférjen rajta, meg pár giga cucc (10-20 plafon), legalább 2gb ram, optikai meghajtó nem prioritás.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Hdmi plusz pont de ahogy néztem a fentieken nem nagyon van még, soros port nem kell se egyéb más.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem nagyon
(13) Eddig kinézett notebookok? Aprón keresgettem
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Költséghatékonyság miatt használt.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest