Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz membrandj #113230 üzenetére

    A munkagép egy elképesztően idióta magyar kifejezés. Ma már mindenki dolgozik a laptopján, a 9 éves gyerek is, amikor a ppt-jét csinálja vagy a beadandóját informatika órára. Olyan nincs, hogy valaki nem használja munkára a laptopját.

    Amit munkagép alatt értenek azok a következők:

    A pénzkereseted függ a laptoptól, nem engedheted meg magadnak, hogy bármi módon hátráltasson. Ezért a munkagép a következőkben sokkal jobb a konzumer gépeknél:

    - Tovább bírja az akksija.

    - Minőségibb anyagokból készült, jobb a merevítése, ezért tartósabb és ellenállóbb. Ha nekiütöd valaminek, netán leejted, akkor sokkal nagyobb eséllyel éli túl, mint egy konzumer gép. A hosszabb élettartam pedig azt is jelenti, hogy sokkal kisebb eséllyel fogja egyszercsak megadni magát, amikor épp mentenéd el a doc-ot.

    - Jobb a billentyűzete, tehát megkönnyíti az aktív használatot, sokkal kényelmesebb és gyorsabb lesz rajta megírni öt tucat e-mailt, mint egy konzumer gépen, ahol nem kap prioritást a kényelmes gépelés.

    - A munkagépek tervezésénél jobban figyelnek az ergonómiára, ezt a konzumer gépeknél részben beáldozzák a látványos, vékony kinézetre.

    - Általában többféle port van rajtuk, hogy biztosan ne legyen vele gond, ha hirtelen sokféle eszközt kell kezelni, mert mondjuk ott vagy egy konferencián, és Pistike meg Józsi hozza a pendrive-ját, Gazsi az SD kártyáját, és egy projektort meg egy digitális táblát is rá kell kötni.

    - Bővíthető garancia, házhoz menő garancia opció.

    Egyszóval masszívabb, jobban összerakott gépek, nagyobb biztonságot nyújtanak, ha a munkádhoz elengedhetetlenül szükséged van rá, és nem engedheted meg magadnak a vacakolást.

    Ha úgy ítéled meg, hogy ezekre nincs szükséged, de mégis szeretnél egy hardverben erős, ámde a konzumerek közül minőségben kiemelkedő gépet, akkor Dell 7559. A többit csak saját felelősségre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák