Hirdetés

Aktív témák

  • trollreign

    tag

    válasz choorka #6541 üzenetére

    Szerintem a te igényeidnek talán jobban megfelel az Y560a.
    Mindkettőnek szép a képe, azzal nincsen gond. A GTAIV viszont gyilkolja erőteljesen a videokártyát, az asztali HD4650-nek is volt gondja vele, nem is kevés, úgyhogy szerintem ha azt szeretnéd tolni izomból, akkor szükséged lesz a HD5730-ra.

    Ha az akksit nézzük, szerintem ott is a Lenovonak van több esélye kibírni a 3 órát, de szerintem az ismert tesztben lévő HD filmes 3 óra az erős túlzás és vásárlóbuzdítás, nekem internetezéssel (értsd: index.hu olvasgatása) bírt kb. 190 percet, csodálkoznék, ha HD film nézésével csak 10 percet csökkenne ez.

    A másik tényező, ami kényelem szempontjából fontos lehet, az az, hogy a Toshibán van numpad, az y560-on nincs, érdemes megfontolni, hogy kell-e neked.

    Ha a játékok a legfontosabbak, és kevés processzorigényes dolgot csinálsz (videokonvertálás, numerikus szimuláció, stb), akkor szerintem nem igazán éri meg várni a Sandy Bridge-es procikra. Ennek az oka, hogy ahogy elnéztem, az első széria AMD Radeon részről (jellemzően Lenovonál és HP-nál) HD6570-el lesz szerelve, esetleg HD6650-el Acerek esetében. Ezek közül a HD6650 kb. a HD5650 szintjét hozza, a HD5570 pedig a HD5730-at veri egy kevéssel, kb 10%-al.
    Az nvidiás gépeknél (pl. 1-2 Asus és Dell) elsősorban a GT540M lesz eleinte jellemző, ami nagyjából a HD5730 szintjén mozog.

    Mivel láthatóan nem lesz nagyon komoly javulás a videokártyák terén a SB első hónapjaiban, ezért szerintem kifejezetten játékra vásárolt gépeknél nem nagyon éri meg az SB-re várni. További probléma, hogy a HP-nál azt mondták, hogy az amerikai megjelenés után kb 5-6 hónapra fog bejönni Magyarországra egy-egy új széria, így lehet, hogy az új dv6-dv7 gépekre akár a nyár elejéig is várni kell majd...
    Azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi gépek ára lemegy-e az új széria megérkezésével, nem sokat tudok, és nem is sokat lehet mondani, de figyelembe kell venni, hogy lehet, hogy beragadt szériaként irreális áron fogják forgalmazni, illetve az is lehet, hogy ezek a szériák konkrétan elfogynak addigra...

Aktív témák