- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Az egyik kollégám rövidesen egy új monitort szeretne vásárolni, ehhez kérném a segítségeteket! A kikötések mindössze annyiból állnak, hogy 22 colos legyen, játékra legyen kihegyezve (TN panel), azaz a jó reakcióidő elengedhetetlen. Természetesen legyen DVI bemenete, 3 napos pixel gari és az sem ártana ha a DVI kábel is a dobozban lenne. Legfeljebb 40k pénz lenne a felső határ.
Előre is kösz a segítséget!
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
Hali!
Erre valaki tud mondani néhány ajánlatot?
-
huskydog17
addikt
válasz El Kebir #8184 üzenetére
Nem erről van szó. Ő csupán egy korrekt monitort szeretne 21,5 vagy 22 colos méret kategóriában, amely játékra lesz használva. Mivel legfeljebb 40k van rá, így csak TN paneles jöhet szóba. Csak néhány korrekt ajánlatot szeretnék kérni a hozzáértőktől a korábban említett kritériumoknak megfelelően, nem kell túlbonyolítani a dolgokat!
-
huskydog17
addikt
Tiszteletem mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni új monitor vásárlás ügyben.
Jelenleg egy LG 27MP58VQ-P típusú monitort használok, amely hibátlanul is működik, viszont szeretnék feljebb lépni 60 Hz-ről, mert egyre jobban zavar, hogy mozgás közben eltűnnek a textúra részletek, ha jól tudom a magasabb függőleges frekvencia többek között ezen is segít.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100.000 Ft, ha nagyon kell, el tudok menni 120.000-ig is, de szeretném egy százasból letudni, ha lehet.2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27 col, mert a jelenlegi is annyi és nem akarok kisebbet.
2560x1440 WQHD felbontás legyen.
Legalább 144 Hz-et tudjon out of the box, azaz bármiféle OC és/vagy állítgatás nélkül.3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS vagy VA, mindegy bár talán az IPS-t részesíteném előnyben.4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík.5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
99%-ban játék, a maradék 1% pedig YT videók megtekintése és természetesen egyéb böngészés.6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RTX 4070
Legyen valamilyen VRR, akár Freesync és/vagy G-Sync, nem tudom a gyakorlatban melyik jobb, egyikkel sincs még tapasztalatom. Előny, ha mindkettő tudja, mert lehet talán az egyik jobb lesz a gyakorlatban, mint a másik.7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál?
Legyen legalább két digitális bemenete, mondjuk 1 HDMI és 1 Displayport, de jó 2 db DisplayPort is, semmi más nem kell.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem, eddig is jól megvoltam nélküle, de nem baj, ha van, egyszer talán kipróbálnám. Szóval nem feltétel, de előny.9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos.10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magassága legyen állítható. Ezen felül az állvány ne legyen túl mély, azaz ne vegyen el túl sok helyet az asztalból, mert az nem túl mély (58 cm mély asztalom van).Mivel kb. 2007 óta kizárólag LG monitorjaim voltak, így elsődlegesen ilyet kerestem, viszont az általam kinézett LG monitornak pont az a baja, hogy túl nagy az állvány, túl sok helyet vesz el az asztalból, ezt több felhasználó is írta, így valami másikat néznék.
Jelenleg ezért ezt és ezt a monitort néztem ki. Jobban tetszik a kettő közül az AOC, mert egyrészt több a garanciaidő (2 vs. 3 év), másrészt G-Sync kompatibilis is. Itt viszont egy dolgot nagyon nem értek: hogy lehet, hogy az AOC-nél kisebb a pixelsűrűség (94 vs. 109 ppi), miközben a képátmérő és felbontás ugyanaz? Ez nem elírás az Oázis részéről?
Az Oázisnál most van egy olyan akció, ahol egy ASUS TUF monitor van leárazva 105.000 Ft környékére. Megérné esetleg inkább ezt? Ha ez sokkal jobb, mint a másik kettő, akkor nem gond az a plusz pár ezer forint. Jó akciónak számít ez?
Köszi előre is a segítséget!Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
válasz sztivo #137055 üzenetére
Köszi, de a XG27ACS már átlépi a megszabott keretet (átlagára 130k felett van), annyit nem akarok rá költeni, főleg hogy szerintem a ROG Strix egy extrém mértékben túlárazott brand. Ha már ASUS-t ajánlottad, a linkelt TUF is megfelelő? Az még beleférne.
A hivatalos adatlap alapján nekem úgy tűnik, hogy semmivel nem tud többet a Strix, mint az akciós TUF, a számok alapján ugyanazt tudja.
Az AOC-val mi a baj?[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz sztivo #137059 üzenetére
Pont hogy de, ahogy Ezustroka is írta, jelentős a különbség.
Az LG UltraGear-nél 29,12 cm az állvány mélysége, míg a TUF-nál 21,5 cm. Ez 7,62 cm különbség, ami jelentős, a képeken is jól látszik, hogy az LG-nél sokkal előrébb van a kijelző, míg a TUF-nál hátrébb. A jelenlegi monitorom állványa 20,57 cm mély, azaz 1 cm-el lenne mélyebb a TUF, ami nem gond, az nagyon pici különbség, valószínűleg észre se venném, hogy maximum 1 cm-el van közelebb a monitor (lehet még annyival se), de az LG-nél a 7,5 cm már sok lenne.
Sőt, most vettem észre, hogy a kiszemelt AOC mélysége pedig 22,74 cm, így a TUF ebből a szempontból még optimálisabb is.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
válasz sztivo #137067 üzenetére
Öööhh, én voltam az eredeti kérdező és természetesen tudom, hogy a talpnak nem csak mélysége van, a szélesség lényegtelen, számomra csak a mélysége fontos, mert bőven elég széles az asztal. Te pont nem a TUF-ot, hanem a ROG Strix-et ajánlottad, amire ugye mondtam, hogy egyrészt túllóg a kereten, másrészt nem látom, hogy bármiben jobb lenne, mint az általam linkelt TUF. Szóval itt csak annyi a kérdés, hogy: a TUF-fal van-e bármilyen súlyos gond, ami miatt kerülendő, vagy nyugodtan meg lehet vásárolni? Mondjuk továbbra is érdekelne, hogy az AOC-vel konkrétan mi a gond, mármint azzal a típussal van valami közismert gond, vagy általánosságban a gyártóval van valami gubanc, mert nem vagyok képben, számomra ez tök új infó volt.
Megnéztem most az Acer-t is, az 23,3 cm mély a talppal együtt, szemben a TUF 21,5 cm-ével.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest