Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ZnVjaw0K

    tag

    válasz Chaser #29568 üzenetére

    A router hibátlan, 1 éves, nem is olcsó fajta. Minden más működik, csak a klíma szórakozik.
    Csak a klíma miatt van a 2,4GHz fix csatornára állítva, mert automatán mindig a legkihasználatlanabb 13-14-esre állt be, amin a klímám egyáltalán nem működik.

    Nem utólag raktam bele a WiFi modult, hanem így hozták. Nem kizárt, hogy a klímások nem hozzá való modult raktak bele, na de akkor is vicc.
    1: Miért nem kompatibilis a Daikin wifi modul a Daikin klímával?!
    2: Ha nem kompatibilis, akkor miért működik egyáltalán? Miért nem dob hibakódot, hogy nem ehhez a klímához való vagyok, öreg!?
    A kérdések költőiek.

    Amilyen minőségi az anyaghasználat és precíz az összeszerelés, olyan hitvány a szoftver. Ami érdekes, mert a szabályozórendszer meg teljesen jó (ami ha jól sejtem, szintén szoftver).

    További érdekesség, hogy az órája is össze-vissza jár. Pár óra alatt simán összehoz 10 perc késést. Aztán helyrejön. Naponta többször. Gondolom közvetlenül frissít a szerverről (bár ezt még nem ellenőriztem le), mert a gyári mobilapp notify_date_time kérésére mindig hibát dob, és olyankor az idő se frissül. Bár ezt az app nem jelzi. 10 percnél többet nem szokott késni, annál hamarabb helyrejön. Csak az a gáz ezzel, hogy ha mondjuk 7:55-kor jön rá, hogy igazából már 8:05 van és frissül az óra, akkor a 8:00-ra beállított ütemezés elfelejt megtörténni. Ez elég kínos, akár ki-, akár bekapcsolás marad ki véletlenül. Az esetek nagy részében meg csak simán pár perc késéssel hajtja végre az ütemezést.

    Egyéb adalék, hogy hiába van éjszakai mód, ha a mobilappról (és ezáltal az ütemezőből) nem érhető el. Pedig az API-n rajta van. Összedobtam hozzá nemrég egy programot, hogy tudjak éjszakai módba lépést is ütemezni, mert nekem ez nagyon hiányzott a gyáriból. Kiderült, hogy a kinti/benti hőmérsékletet fél fok pontossággal küldi és a célhőmérsékletet is elfogadja fél fok pontossággal (és úgy is működik), csak a mobilapp ezt se tudja(csak egész fokot). Ja, meg a klíma egy fokkal többet enged beállítani hűtésre is, fűtésre is, mint az app. Mondjuk ez engem nem érint, mert a gyári intervallumok is jók. A powerful mód viszont az API-n sincs rajta. Azt nem tudhatom, hogy be lehet-e állítanivalahogy, de gyanítom hogy nem, mert legalábbis semmilyen módon nem jelzi, hogy powerfulban van. És az appból se lehet semmilyen módom kizökkenteni onnan, csak távirányítóval (vagy meg kell várni a 20 perces timeout-ot).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák