Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jeriko2

    tag

    Sziasztok!

    Klímát szeretnék családi házba. Van kiépített gázfűtés, de szerencsére napelem is, így a cél az, hogy lehetőleg váltsunk ki minél több gázt árammal. A projekt korlátját az anyagi lehetőségek képezik: jelenleg 500-550e Ft-nál több nincs erre a célra.

    Mivel a ház eléggé tagolt, (tetőtér beépítés, fent és lent is 2-2 szoba a ház két végében), egyelőre 2 klíma beszerelése lenne a cél, elsősorban ott, ahol nyáron a legnagyobb meleg szokott lenne (kánikulában a tetőtérben 29°C-ig felmegy a hőmérséklet).
    A fűtésről a gázfogyasztás alapján (napi 10-13m3, nagy hidegekben az utóbbi) kb. 5kW folyamatos teljesítménnyel kifűthető lenne a ház. Ez alapján hosszú távon szerintem majd 5db, 2-2,5kW-os klíma elég lenne.

    Ami még fontos: a zaj. A kültéri a ház és a kerítés (2 méter magas kőkerítés) közé menne. Ez egy keskeny "folyosó", nekünk ablakunk se nyílik ide, viszont a szomszédnak igen, nem tudom a kőkerítés mennyire "árnyékolja" a hangot, illetve a klímáknak mennyire jó ez a hely. A földre mehet, vagy inkább a falra?

    Ezt a fórumot nagyjából átolvastam, látom hogy a japán klímák a favoritok, csak szerintem nekem nem férne bele a keretbe szereléssel. Ezt a Gree klímát néztem ki. Tetszik benne, hogy A+++/A++ -os, hogy 0,9-0,7kW-ig le tud szabályozni (Daikin általában 1,3kW-ig tud (gondolom kisebb teljesítménynél csendesebb); hogy van benne Wifi (egy saját házvezérlést építek, amibe szépen illeszkedne), 3+2 év garancia, temperálás, szűrő, hőmérő a távirányítóban, R32-es hűtőközeg - és most beszereléssel elég jó árban van.

    A szerelés csak február elején lenne aktuális (lakástakarékból akkor kapok pénzt), addig még rá érek ezen tanakodni, érdekelnének a vélemények magáról a klímáról. illetve a kültéri elhelyezéséről (ha van valakinek hasonló helyen). A tetőtérből ha leviszem a kültérit a földig, az nem okoz gondot a klímának (pl. hatékonyság csökkenés)?

Új hozzászólás Aktív témák