Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    Beszéltem most klímásokkal, kint voltak körülnézni. Eredetileg Fujitsu Fujitsu ASYG12LLCE/AOYG12LLC-re kértem ajánlatot, de azt mondták a 20 és 14 nm2-es szobára elég a 2,5kW is. Ugyebár első szempont majd a hűtés lesz, konvektorok vannak jó régiek (40 évesnél idősebbek) és párhuzamosan megpróbálkoznék a fűtéssel is, magyarul menne a konvektor is, de ha mégis behalnának, akkor ott a klíma és nem veszek másik konvektort. Fűtés nem gondolom hogy vészes lesz, eléggé körbe vagyok fűtve, most üres lakásban nulla fűtéssel szinte szobahőmérséklet van.
    Igazából egy vállalkozóval akarom intézni a szerelést, beszerzést az esetleges garanciális problémák elkerülése végett.
    A Fujitsu helyett Gree-t ajánlottak, mert az alkalmas fűtésre is. Mindkettőből a 2,5-2,7kW 510k körül lenne szereléssel a 2db.

    Igazából nehéz eldönteni mit is akarok. Leginkább konvektorokat megtartani a nagyon fagyos időkre, enyhéb, 0 és pluszos hőmérsékleten pedig lekapcsolom a konvektort vagy őrlángon hagyom és légkondival temperálok. Erre talán még egy H tarifával is bepróbálkoznék. Szóval a szempontok a stabil, megbízható és halk működés de nem extrém hidegben. Mivel társasház így a kültéri zaja sem elhanyagolható szempont lehetséges konfliktus forrást tekintve. Bent is szeretem a csendet.
    Gari úgy láttam Gree-re 5 év, Fujitsu-ra 10. Melyik lenne optimálisabb ezekre az elvárásokra?

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák