- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olomlovag
tag
Üdvözlet újra!
Most volt újra időm egy kicsit nézelődni.
Az alábbi két házat találtam még, ami méretileg befér a megfelelő helyre:
MA : 455 mm x SZ 210 mm x MÉ 480 mmhttps://www.arukereso.hu/szamitogep-haz-c3085/cooler-master/elite-500-steel-odd-e500-kn5n-s00-p681326403/#
https://www.arukereso.hu/szamitogep-haz-c3085/sharkoon/v1000-p397859537/
Ezek kerülnének a dobozba:
ASUS TUF GAMING B660M-E D4 alaplap
Intel Core i5-12400 2.5GHz Socket 1700 dobozos (BX8071512400)
Endorfy Fera 5 univerzális CPU hűtő (EY3A005)
32GB 3600MHz DDR4 RAM Kingston Fury Beast Black CL18 (2x16GB) (KF436C18BBK2/32)
Be Quiet Pure Wings 2 120mm PWM hűtő ventilátor fekete (BL039)
Be Quiet! Pure Power 11 FM 650W tápegység (BN318)
2TB WD 3.5' Red Plus SATAIII winchester (WD20EFZX)Köszönöm a türelmet és az időt!
A remény hal meg utoljára, de nincs aki eltemesse
-
totyika93
tag
válasz Pist@bácsi #79201 üzenetére
a LIAN LI minőségileg jobb lehet?
Szellőzésben kb, egyformák ahogy én látom! -
HdRew
őstag
válasz Dreadloord #79190 üzenetére
Grat érte, én mondjuk konkrét benchmarkokat előtte nem lőttem, csak az nvme ssd-n láttam a hard disk sentinellel, hogy sokkal hűvösebb.
A régiben 46 fok körül volt átlagosan, most éppenséggel 37 fokon van, és általában is e körül szokott lenni.
-
Házikót keresek, ami megfelel:
-elfér benne legalább 1 db 5.25-ös Blu-Ray író,
-a felülre szerelt 240-es kompakt vízhűtéssel egyetemben (szóval egyszerre)
-a távolabbi jövőben talán Ryzen 7800X3D lesz benne, (TDP 120W,) meg valami középkategóriás 4050-4060 RTX VGA (csak ritkán játszom, és akkor is elég nekem a FHD, ez max. olyan 200 Watt lehet?) -Tuningot nem tervezek.
--jó kábelmenedzsment (Bitfenix Shinobi-m van, ez 20cm széles, nehézen fér el az alaplap mögött a kábelezés.)
-jó minőségű kábelek, csatlakozók, gombok, led-ek (ezért nem veszek többé Bitfenix-et…)
-szolíd, kubista dizájn (a Shinobi nagyon szép, de pl. a be quiet Pure Base 600 is nagyon tetszik)
-Szabvány ATX méretű alaplap támogatása.
-Átlátszó oldalfal, LED-hegyek kizárva!
-min. 2db USB 3-as csati
-max. 50eFt-os ár, ha minden kötél szakad...A Pure Base 600 jónak tűnik, csak nem tudom, egyszerre is elfér e benne a vízhűtés és a Blu-Ray író. Ráadásul olvastam a tesztjét itt a PH-n, és a vízhűtésnek úgy láttam nem nagy barátja...
-Köszi!
-
válasz Dreadloord #79162 üzenetére
Szia! 5800X3D-re gondoltál? (5900-at írtál) az ugye 105W-os TDP-jű?
Láttam hirdeted a BQ Pure Base 600-at, én pont arra gondoltam, de nem írtál túl jókat a hűtéséről. Volt benne ODD? Elférne belül egy fentre szerelt 240-es kompakt vízhűtés mellett?
Azt olvastam itt a PH-n, h. 240 es vizes kb. 250W-ig jó, 360-as felesleges, ha csak procit hűtesz. Én csak tervezek, de idővel 7600X-et, majd 7800X3D-t szeretnék, az is elég forrófejű, (120 W TDP), igaz a mostani házam is levett oldalpanellal használom. Vízhűtéssel nem próbáltad a Pure Base 600-ban?
-Köszi -
Gothmog
senior tag
válasz aquark #79206 üzenetére
Nem vagyok szaki, így a tájékozottabbak majd mondanak jobbat (esetleg megerősítenek abban, hogy az általam említett típus jó ajánlás lehet), de nézz rá szerintem a Fractal Design Pop Air (esetleg Pop XL Air) házakra!
Amit tudnak: jó szellőzés mellett elfér a top helyen a 240-es rendszered, és van két 5.25-ös hely is (de alul, nem felül, bár nem hiszem, hogy ez olyan nagy problémát jelenthetne).Ami nem tetszhet: üveg oldallap, RGB-s házventik, de az utóbbiakat nem kötelező bekapcsolni.
Árban a Pop Air kényelmesen belefér a keretedbe, viszont a Pop XL Air már túl van rajta (és most rákeresve csak helyen találtam árulni)
Szerk: [Itt] egy videó róla.
(És ahogy nézem, ajánlott is a ház a topikban, így nagy hülyeséget talán nem írtam.)[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
válasz Gothmog #79208 üzenetére
Köszi, nézem, van üveg nélküli, nem RGB-s is, csak pont elfogyott, de nem sürgős.
Árukereső szerint tegnap még volt
-
Jocy
aktív tag
Még jön hamarosan két gyári venti, akkor teljes lesz a kép.
"Nem alulról fűztem a tápból, hanem oldalról a vga-nak.. most elkezdte ez bökni a csőrömet, meló közben.." Azóta átfűzted alulról? Többek közt ezt imádom ebben a házban, szinte alig látszanak a kábelek úgy el lehet rejteni őket. -
HdRew
őstag
Ja, persze, már megcsináltam.
Hát őszintén szólva, az én 24 pines csatlakozóm kötege egy picit belóg, nem tudtam olyan szépen behajlítani, mint te a sajátodat, szóval bent van egy kis "íve", de jó értékeket mutat a gép, szóval nagy probléma nincs. Ez az első saját készítésű pc-m, bár a kábelmenedzsment már most jobb, mint a korábbi házban bármikor.
Illetve akkor már az rgb-t is csatlakoztattam, múltkor a feleségem a bekapcsolt gépet kikapcsolta azzal a lendülettel. (a monitor sötét volt.) Így legalább tudja, hogy mikor van bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
válasz aquark #79209 üzenetére
Bő hónapja raktam össze új gépet magamnak én is, és nálam is úgy indult anno a keresés, hogy semmi RGB, semmi üveg oldallap, semmi gémer-bazári külső, és lehetőleg legyen 5.25-ös hely a gépben. Viszont legyen azért minőségi a ház, mert szerelésben, használatban, mindenben meghálálja a konfig is, ha normális kuckóban ülhet.
Azután a kínálatot látva végül kötöttem néhány kompromisszumot. A bazári külsőt és az RGB kavalkád lehetőségét elkerültem, de üveg oldallap lett végül (amennyire óczkodtam tőle, annyira gyorsan megszokható egyébként, illetve egy külső DVD olvasót/írót vettem, mert tényleg alig van épkézláb újabb ház, amiben van alapból 5.25-ös hely, így ez volt talán a legszűkebb korlát. (Illetve én könnyen vagyok, mert havonta talán egyszer van szükségem arra, hogy igénybe vegyem az eszközt.)
Nekem egyébként egy "antracit szürke" Phanteks Eclipse P600s-re esett a választásom. (Ez azért valamivel az általad megadott keret felett van árban.) Klasszikus, letisztult forma, nagyon szép, homogén festéssel: az egész élőben sokkal jobban mutat, mint a képeken, és árad belőle valamiféle egyszerű elegancia és masszívság keveréke.
Az anyaghasználata elsőrangú, nagyon masszív, nincs nyeklés-nyaklás, humpogás, semmi, amikor mozgatod ide-oda. Az illeszkedések pontosak, szerelni pedig egy álom volt. És nagyon praktikus az egész. Pl. a hangszigetelt előlap és tetőlap mágneses módon - de kifejezetten erős mágnessel, tehát véletlenül levenni/leverni nem tudja az ember, az esélytelen - illeszkedik, így gyakorlatilag kb. 3 mp leszedni vagy felrakni őket, ha a nyári melegben kicsit jobb szellőzést vagy fordítva, kevesebb port akar az ember. Az oldallapok pedig zsanéros ajtó módra nyílnak/csukódnak, szintén mágneses megoldással, abszolút korrekt módon.
(Volt belőle egyébként nem üvegablakos verzió is, de olyan érthetetlen felárral (kb. +15k forint), hogy végül visszavettem a finnyásságból Illetve ismétlem, nem is olyan rossz dolog az üveg oldallap. Legalább könnyebben tudsz csekkolni egy-két dolgot, ha szükséges.)Két apró negatívumot tudok felhozni a házzal kapcsolatban:
1. A tetőrészen nincs porszűrő, tehát ha leszedi az ember a zajvédő tetőlapot, akkor csak egy nagyobb lyukméretű mesh-t talál ott. (Én mondjuk nem mesh módban használom a gépet, és nem is lesz ott olyan meleg szerintem nyáron sem, hogy erre szükség lenne.)
2. A házba alapból beépített ventilátor hub-ról az alaplapra menő 4 pines csatlakozó kábele nálam alapból rövidnek bizonyult ahhoz, hogy szépen hátulról/alulról az mATX-es alaplapom sys fanjához vezethessem, ezért kellett rá egy hosszabbító (nem nagy ügy, de bosszantó, amikor szembesült vele az ember. Plusz nálam a deszkán elég hülye helyen volt a két sys fan.)
Volt korábban Fractal Design (Define R4) és Be Quiet (Silent Base 800) házam is, minőségi volt mindkettő, de ez a Phanteks, a fenti két kis kellemetlenséggel/aprósággal együtt is lazán kenterbe veri őket nálam kb. minden tekintetben.Endure. In enduring, grow strong.
-
válasz Gothmog #79212 üzenetére
Szép az Eclipse 600, de nem olcsó…
Én is gondolkodtam külső BR írón, mert én se használom sokszor, de van itthon pár 10 megírt BR lemez, és ki tudja, mikor fog kelleni valami. A legolcsóbb külső író 40eFt, és akkor a belsőt meg dobhatom ki. Arra gondoltam, ráköltöm ezt a 40-et a házra, de magtartom a belső írót. Egy ház 10 év múlva is ház lesz, jobb befektetés. -
Dreadloord
senior tag
válasz aquark #79207 üzenetére
Szia, igen 5800 x3d-re
A Pure Base 600 halkan és túlmelegedés nélkül ebírta a 2080s és 5600x kombót
Aztán lecseréltem 6900xt és 5800x3d-re, amik durván dupla fogyasztásúak, és ahhoz volt már kevés a ház
ODD szerintem beférne, gép elején van neki kivágás, de én nem használtam, szóval ezt érdemes lenen manuálból megnézni
-
totyika93
tag
Sziasztok.
Lehet hülye kérdés, de valaki próbálta már miként érhető el jobb hőfokok a Corsair 4000D Airflow gépház esetén?3x120mm vagy 2x140mm? -
Tottu
senior tag
Sziasztok,
Egy új konfigot szeretnék összerakni, amihez most egy be quiet! Pure Base 500 házat néztem ki, viszont olvastam pár tesztet, hogy azért hagy némi kívánnivalót maga mögött a hűtése, pedig nekem ez fontos lenne, mivel a kiszemelt VGA-nál fontos a jó szellőzés házon belül. A gép amit hűteni kellene és kb 30-40k szánnék a házra:
Processzor: Intel i7 13700F
Alaplap: ASUS LGA1700 PRIME Z690-P
CPU Hűtés: be quiet! Pure Rock 2
Videokártya: Gainward Phoenix RTX 3070 Ti
Tápegység: 750W Seasonic G12 GC GoldRGB és ilyen csilli-villi dolgok nem kellenek a lényeg, hogy hatékony hűtése legyen.
Tudnátok esetleg másik házat ajánlani vagy esetleg ez a be quiet! Pure Base 500 is elegendő lehet?
[ Szerkesztve ]
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
-
s.bala31
őstag
Ez előlről egy zárt ház, gyenge légáramlással. A helyedben ehhez a konfighoz én nem spórolnék ezen. Inkább tegyél hozzá még kb 10 ezret és vegyél egy jobban szellőző házat. Pl be quiet!-nél maradva egy Pure Base 500Dx-et. Ilyen volt nekem is ez nem zárt, jól szellőzik és világít is
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Szia!
Jó setupod van, én amondó vagyok, hogy ne a házon spórolj, mert meghálálják. Fontos, hogy minél hűvösebben legyenek tartva a komponensek.
Nem akarlak kiforgatni a pénztárcádból, sajnos nagyon felmentek az árak, de amit ajánlottak korábban is, az 500dx már okés lehet.
Véleményem szerint érdemes lehet elmenni a picit drágább irányba, mert 10 évre lesz akkor egy nagyon jó házad minimum.
-
Tottu
senior tag
s.bala31, HdRew: köszönöm az eddigi tanácsokat.
Egy kicsit elindultam az 500DX útján és belebotlottam a sima Cooler Master H500-ba is. Úgy érzem, hogy ez lesz a megfelelő ház számomra, mert ez lényegesen halkabb mint az 500DX.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
koxminator
senior tag
Sziasztok,
Gondolkodom új ház beszerzésén, konfigom az adatlapomon. Mindenképpen olyat szeretnék, amely egy esetleges bővítés vagy teljesen új konfig esetén is jó pár évig ki fog szolgálni, értem ezalatt a hosszabb VGA kártyákat is. Tuningolni továbbra is szeretnék és fogok Jól szellőző legyen és lehetőleg ne nagyon hangos, valahol itt is próbálom a középutat megtalálni (ha egyáltalán van).
Mivel a hely adott ( magasság: max 470mm, szélesség: max 240mm, mélység max: 475mm), ezért ennek megfelelő házakat kerestem.Az alábbiak közül melyikkel van sok tapasztalat vagy melyiket ajánlanátok? Minden építő jellegű véleményt köszönök előre is.
NZXT H5 Flow (hátrány: wc-csésze gpu ventillátor ház aljában )
Fractal Focus 2 (hátrány: tápegység része nem fedlapos)
Fractal Pop Air
beQuiet Purebase 500 és 500DX
Corsair 4000D AirflowHa esetleg még tudnátok olyan külföldi oldalt, ahol méretek alapján is lehet keresgélni, azt is megköszönném, hátha találnék még esélyest.
[ Szerkesztve ]
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
forguet
Topikgazda
válasz koxminator #79221 üzenetére
Egyikkel sem nyúlsz mellé, mind ajánlott.
Méretre szűrni az ajánlott házak adatbázisában is tudsz, vagy a geizhals.de oldalon, a részletes szűrőt lenyitva.Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
eisento
addikt
Skacok, a Montech AIR 100 ARGB haz mennyire ajanlott?
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
fattila92
csendes tag
Sziasztok! Sajnos nem találtam RGB-s topikot, így hátha elfér itt. Adott egy Zalman Z10 plus 4 db ARGB-s ventivel és beépített RGB-vezérlővel. Vettem egy szintén ARGB-s Arctic A35 proci hűtőt és rákötöttem a gépház vezérlőjére (mivel az alaplapi RGB 4 pines), viszont ezt a lila-kék színkombót nem követi a a cpu cooler, kever bele sárgát, zöldet mindent. Ezen kívül viszont az összes színnél megegyezik a gépház ventik színével, csak pont ennél nem, ami a kedvencem lenne. Tud erre valaki valami magyarázatot?
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, tudtok-e olyan házat, amelynek építése a Lian Li PC-O11- hoz hasonlít, tehát, alsó ventilátor olyan módon építhető be, mint abba.
Kifejezetten ilyen érdekelne, őszintén, nem tudom, az alsó tápos, de lenti venti slotos házban mégis milyen hatékonysága van azoknak a ventiknek, mikor a kábeleken/adattár tartókon is keresztül kell szívnia magát.
Túl meleg a videokártyám, szeretném direkt támogatni alulról.
Csak az a Lian Li létezik ilyen kialakításban? ATX méretben.
(Kicsit sokallom az árát, ezért a kérdésem)Malaka!
-
patyil
tag
válasz spleenszuru #79225 üzenetére
Milyen kartyad van? Mi a jelenlegi hazad? Mundenkepp korbe uveget akarsz? Valami elolrol fujt airflow haz nem opcio?
-
Biga123
addikt
válasz fattila92 #79224 üzenetére
Ez azért lehet mert nem ugyanabból az alomból vannam a ventik, a szabvány meg csak azért létezik , hogy legyen mitől eltérni.
Röviden az egyik gyáró szinei nem ugyanolyanok mint a másik gyártó színei---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Don Atosz
tag
Halihó!
Van egy békebeli CM Scout gépházam. Érdemes még újra bevetni vagy inkább már nyugdíjazzam?
Amik most mennének bele:
Asus TUF Gaming B550-plus mATX
Amd am4 Ryzen 5 5500
Be Quiet! Pure Rock 2
Kingstone Fury Renegade (2×8)
FSP 600 hyper k pro
Samsung 850 EVO
WD Blue 2 terra
Sapphire AMD RX 6750 XT -
spleenszuru
őstag
válasz patyil #79226 üzenetére
Adatlapomon van, 3 elől be, 1 hátul ki, fent az aio.
Hiába pörgetem magas PWM-en az elsőket, nem kap elég támogatást a videokártyám.
Egyébként nem, nem szeretnék teljes üvegest, de nem tudom van-e olyan elvetemült ház, ami előre is enged ventiket, de közben alulra is.Malaka!
-
addikt
válasz spleenszuru #79229 üzenetére
Nekem a Cougar Panzer-S ben, egy ventit be lehet szerelni alulra.
Én is elgondolkodtam azon már, hogy kipróbálom úgy milyen hőmérsékletet produkálna a VGA.
#79228 Melyikre gondolsz, a CM Storm Scout 2 házra? Olyanom volt régen.
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Biga123
addikt
válasz spleenszuru #79225 üzenetére
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
forguet
Topikgazda
válasz spleenszuru #79232 üzenetére
O11 air mini kicsit olcsóbb + jobban szellőzik mint a dynamic...de csak külföldről szerezhető be most, vagy használt (ph-n most nem látok)
Vannak még hasonló felépítésűek - pl NZXT H9 vagy ASUS GT502, de ezek is drágák.
A h5 flow amit írtak lehet még opció, bár a tesztek alapján annyira nem hatékony ez a megoldás...még plusz 2 extra ventivel elöl is 3 fokkal melegebb volt a gpu mint egy 4000d airflow stock setupban
Az olcsóbb házak közül amik jól szoktak teljesíteni GPU hűtésben a Lancool 215, P400a, illetve a már említett 4000d airflow
Esetleg lehet próbálkozni még felső tápos megoldással.
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Singularity
csendes újonc
Sziasztok!
Összeállt a gamer PC-m már csak néhány simítás van hátra.
CPU: Ryzen 7 5800x
VGA: 3060 ti
32 Gb Kingston Fury ram
Zalman táp (700w 85+)
CPU hűtés: Scythe Mugen 5 (RGB verzió)
Ház????És ezért vagyok itt
Tanácstalan vagyok a házat illetően. atx/micro atx házat szeretnék venni, amiben mindez elfér de a szellőzése jó. Igen, csak a kisebb házak jöhetnek szóba, nincs több hely. A következőket néztem ki:
DEEPCOOL - CC560 ARGB (ha az eleje félig zárt akkor hogy szellőzhet eg ilyen ház jól???)
Thermaltake S100
Kolink Citadel Mesh RG
Aerocool Quantum Mesh V3Elsősorban azért ezek mert tetszenek és mert alapból adnak hozzá 2-3 ventillátort. A budget max 25.000. Mi a véleményetek a konfigról? Elsősorban az RGB házakat preferálom, ha már ennyi helyet is elvesz az asztalon legalább legyen szép, mint ha minden nap karácsony lenne
Szerintetek milyen házat érdemes venni? A CPU azért hajlamos a melegedésre. A hűtő elég lesz? Alternatívát elfogadok a hűtőt illetően is (csak léghűtés jöhet szóba 30-35.000-ért). -
zolee0307
őstag
válasz Singularity #79234 üzenetére
Én a helyedben szétnéznék aprón, phanteks, lian li, fractal, nzxt házak között.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
-
HdRew
őstag
Én komolyan nem értelek titeket. Csak a proci + vga 300K, erre 25K-t akarsz áldozni egy házra? Nem szeretnéd, ha hűvösen működne a gép, és nem lenne throttling, mindemellett a komponensek is akár tovább bírnák?
Igaz mostanra elszálltak a házak áraival, de egy jó ház simán kitart 10 évig, kérlek, ne ezen akarjatok spórolni. Egy proci kiöregszik 2-3 év alatt, a vga-t is hamarabb fogod lecserélni, mint a házadat.
Kérlek, hogy picit próbáljatok logikusabban dönteni.
Vagy amit zolee is ajánlott, nézzetek körül a használtpiacon.
-
Bunken
tag
Sziasztok!
Milyen házat ajánlatok az alábbi igényekhez:
1: max 60-at szánok rá
2:
ATX Asus rog strix b450-f gaming lap
CPU AMD Ryzen 5 5600
CPU hűtő: Alpenföhn Matterhorn (157mm magas)
GPU Asus rog strix rtx 2070 (2,5 slot-ot foglal)3: fontos lenne a vertikális GPU beépítési lehetőség ebből kifolyólag az üveg oldallap is.
A vertikális beépítést lehet alapfelszereltség vagy utólag megvásárolható a gyártótól adapter formájában is. Főként fekete és jól szellőző kuckó.Hosszú távra gondolkodom, szóval lehet, hogy ezen felül még 2-3 konfig megfordulna benne esetleg ezt lassacskán fejlesztgetem.
Köszönöm előre is!
-
IzI
senior tag
Van itt vkinek fractal pop air vagy XL és esetleg van információja róla,hogy a phanteks T30 ventilátor befér e előre? Elég szükösnek találom előlap és a ventilátor közti távolságot és a T30 vastagabb a szokványos ventilátoroknál.
-
forguet
Topikgazda
+1 arra, amit HDRew írt Neked.
Ajánlom figyelmedbe az összefoglalót.
Ez a konfig megérdemelne egy normális házat.
Minimum Phanteks p400a 36k
Vagy
Fractal Pop air 40k
Lian li lancool 215 50kMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Singularity
csendes újonc
válasz forguet #79241 üzenetére
Köszönöm szépen és megfogadom a tanácsot. Mit gondoltok esetleg ebben az árkategóriában a következő házakról?
NZXT H510 FLOW
MSI MAG FORGE 100M
Thermaltake Versa H18A Phanteks p400a és a Fractal Pop air nagyon tetszik. Ezeknek alternatívája lehet bármelyik általam felsorolt ház?
-
yossarian14
tag
Sziasztok!
Gondolkozok egy ház cserén. Jelenleg egy Zalman Z9-em van, de pl háttértáolók már nem férnek olyan kényelmesen és több videókártya slot is ki van törve már hátul mint kellene.
Jelenlegi konfigom:
Alaplap: ASROCK B460M Pro4
CPU: Intel Core i5-10400
Memória: G.SKILL 16GB (2X8GB) 3000MHZ AEGIS KIT
Táp: Seasonic Core GC 500W Gold
Videókártya: ASUS GTX1060 3GB (itt szintén esedékes egy csere)Igények:
- Jelenleg ATX házam van, azt preferálnám a kényelmes elféréshez
- Előlapon (vagy delap elején) jó lenne minél több USB csati, de legalább kettő
- 1 HDD + 2 SSD kellene szállásolnia
- Jelenleg gyári CPU hűtő van, de ott is cserélnék majd, mert terhelés alatt zavaróan hangos
- Videókártyából is beeshet egy nagyobb darab (még nem válaszottam) -
s.bala31
őstag
Szia. A helyedben egy komolyabb tápegységet is vennék ebbe a konfigba.
-
forguet
Topikgazda
válasz Singularity #79242 üzenetére
A TT matx ház, elég szűkös, 1 ventis, és a 4 kg tömeg se sok jóra enged következtetni. A mugen is épp hogy csak beleférne.
Az msi-t még nem fogtam, de eléggé budgetnek tűnik...ha már ez a price range akkor inkább matrexx 55 mesh
A h510 flow kifutó, h5 flow jött helyette. Amúgy oké ház, ha találsz még, de ennyiért én a pop airt választanám a plusz 1 ventivel.
A p400a nagyon jó ház de azért korosodik, ebben a 40e-es ársávban a pop air a legjobb opció.
Pixelnél előrendelhető a lancool 216 47e-ért...az nagyon jó dealnek tűnik, én rájuk kérdeznék ha most akarnék házat venni.Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
forguet
Topikgazda
válasz yossarian14 #79243 üzenetére
Árat nem írtál...amúgy rengeteg opció van ami megfelelhet az elvárásaidnak, nézd meg az ajánlóban lévő házakat, és ha van még kérdés, segítünk
-
forguet
Topikgazda
válasz spleenszuru #79247 üzenetére
Hja. Gyakorlatban 1-2 fokot jelent csak úh az ne legyen faktor :)
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan házakat, amikben fektetve van az alaplap és a GPU állítva megy bele? 3080-as menne bele és azt hallottam, hogy normál, fektetett elrendezés esetén ezeknél a nagy hűtőborda súly miatt egy idő után elválik a hűtő a PCB-től és elkezd melegedni, újra kell pasztázni, stb. Ezt akarnám elkerülni. Árban 40k fölé nem szívesen mennék, de ha csak e fölött van normális, akkor muszáj lesz. Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...