- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maotun
őstag
Köszönöm szépen! tényleg poros mintha az enyémet látnám
[980ti lightning]
330mm hosszú és 53!mm vastag! böszme nagy
felső keret+1venti bukta vettem gondolkodom[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
Kedves ShellKretor!
Az oldaladon lévő Corsair Carbide 200R cikkedben olvastam, hogy gyárilag a HDD blokk felett van egy befúvó venti, de szerelhető a HDD blokkal szemben is. Tehát azt a ventit ami a HDD blokk felett van rakhatom a HDD blokk elé is vagy ehhez kell egy másik külön ventilátort beszerezni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok! Segítséget kérnék. Bitfenix Prodigy/Phenom vagy Xigmatex Nebula? Még a színt sem tudom eldönteni(fehér vagy fekete)
-
ThePoweR
senior tag
Hali
20k-ért lehetséges olyan házat venni amiben elfér egy Raijintek Triton 240-es radija ventikkel?
Néztem párat, de nem tudtam eldönteni, hogy befér-e vagy sem.Köszi!
-
ataribalint
csendes tag
Sziasztok!
Számítógép vásárlás előtt állok, és a ház még nagy kérdőjel...
A konfig:
CPU: Intel i5 4440
ALAPLAP: Gigabyte B85M-D3H
RAM: Kingston Hyper X Fury 2x4GB ddr3 1600 mhz
VGA: Nvidia GTX 750 2GB vagy 750Ti 2GB (mind a kettő érdekelne, a gyártó igazából mind1, amelyiket te ajánlanád és jó a tapasztalat vele kapocsaltban)
HDD: WD Blue EZEX 1TB
SSD: Kingston Hyper X Fury 120GB
TÁP: FSP Hexa+ 400WOlyan házat szeretnék amiben az alábbi konfig kényelmesen elfér, és nem is lesz melege. Nem kellenek világító csilli villi ventik, plexi oldal stb... Számomra egy fontos szempont lenne, hogy a gombok és a csatlakozók a ház tetején legyenek.
max 15.000 FT ot szánnék rá.
Előre is köszönöm!
-
Grave_444
nagyúr
válasz ataribalint #55208 üzenetére
Fractal Design Core 1300 esetleg?
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!!
Corsair Air 540 van itt valakinek a fórumon? Egy kis info jól jönne!!
Pl: ( anyaghasználat,szellőzés ...stb!!)
Trooper és a Air 540 között vacilálok már egy jó ideje!!Válaszokat előre is köszi!!
-
hszilard666
veterán
válasz Sage83 #55210 üzenetére
Szia!
Csak a trooper, nekem volt air 540 em még amikor kijött, nem volt rossz, de az árának kb a felét éri. Az anyaghasználat borzalom nagyon szedi a port kívül és belül is, a side panelon lévő ablak meg zörgős műanyag. A rács az elején és a tetején zörög, és a HDD rezonanciát nem nyeli el semennyire. A kábelmanagement viszont király!Trooperem nem volt, de csak jót hallottam róla
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Sage83
aktív tag
válasz hszilard666 #55211 üzenetére
Értem,köszi!!! akkor már csak azt kell kiderítenem ,hogy a fsp raider 550- nek a kábelei elég hosszúak-e a trooperhez!?
Juve600: köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
goose87
tag
Üdv.
Vélemények a házról? [link] -
anytime
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan mATX haz(aka)t ajanlani, amelybe a jelenlegi motyoim atmehetnenek, hutese legalabb olyan jo lehet, mint a mostani es az alaplapi talcaja vizszintes elrendezesu legyen?
Elore is koszi a segtseget!
Udv:
A -
anytime
őstag
válasz KaiotEch #55216 üzenetére
Nincs bajom vele, de gondolkodom az mATX-re váltás mellett és ha jól tudom a Bitfenix mATX házikójában csak függőlegesen lehet szerelni az alaplapot.
Tudom, hogy sokan - sokszor leírták, hogy az alaplap hátoldali merevítése elég a lap elhajlás elleni védelméhez még a Macho méretű (vagy annál nagyobb) hűtők esetében is, de én továbbra is vízszintes elrendezés mellett maradnék.
Szóval ennyi ...
Este sokat neteztem még, de elég behatároltak a lehetőségek a vízszintes mATX elrendezéssel ....
-
hszilard666
veterán
válasz anytime #55215 üzenetére
Szia!
Xigmatek Aquila?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
anytime
őstag
válasz hszilard666 #55218 üzenetére
Otthon megnezem, koszonom!
Akinek van es hasznalja, mi a velemenye a CM HAF XB-rol?
-
törölt tag
válasz hszilard666 #55211 üzenetére
"Az anyaghasználat borzalom nagyon szedi a port kívül és belül is, a side panelon lévő ablak meg zörgős műanyag. A rács az elején és a tetején zörög, és a HDD rezonanciát nem nyeli el semennyire"
Nem értek egyet a leírtakkal. Nincs semmi baj szerintem az anyaghasználattal, igaz 0,7-es anyagból van, ami mondjuk középkategória manapság, de a CORSAIR-nak sikerült összeraknia egy nagyon stabil masszív házat így is. Az oldallapi műanyag nem zörög, a HDD tálcák is gumi rezonancia csillapítással bírnak. Nem utolsósorban az AIR 540 kiváló szellőzéssel is bír.
Cikk róla a honlapomon.
(#55219) anytime : Szintén kiváló ház, jó hűtéssel. Erről is találsz cikket nálam.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz #98593280 #55220 üzenetére
Míg nálad egy teszt erejéig volt, nálam fél évet. 2db WD caviar blackket tettem bele (7200RPM) Gyönyörűen tovább adta a háznak a szupi kis rezonanciát, és az eleje is zörög. Biztos vagyok benne.
anyaghasználat:
Egy közel 50K-s háznál ne papírvékony műanyagot használjanak már! Egy silverstone ugyanennyiért full acélból van!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
ReSeTer
senior tag
Hi!
Milyen házat ajánlotok 10 ezer körül?
Kinézet nem fontos, ami igen, az a hely, és a szellőzés
ATX, 2 vagy 3 winyó hely, 1 optikai, más nem hiszem, hogy kellene. Ja és nem kell beépített táp, van itthon külön vett.
Az alsó táphely amúgy jobb mint a felső?Alkatrészek:
Super Flower 450W SF-450P14HE tápegység
VGA az most egy msi hd3850, de ha cserélem, ilyen 40 ezres kategóriában gondolkozom, nem tudom van-e ennek jelentősége.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Egy ilyen hazzal mi tortenik, ha oldalára fektetve használom? Egyáltalán lehet a tower házakat oldalukra fektetve használni?
Köszi előre is.
-
nagyúr
válasz Johnny198612 #55224 üzenetére
Szerintem az ég világon semmi. Nomeg aztán ha behorpad, akkor is 5eFt-od bánja.
-
Johnny198612
tag
válasz KaiotEch #55225 üzenetére
Jogos
Nem feltétlenül csak erre az olcsora gondoltam, kicsit HTPC-s megoldásban, TV alá szeretném benyomni a jelenlegi mATX-es PC-met. Kb 30 cm magas, 50 cm széles lyukba, polchátlap nélkül.
Ehhez keresek házat. De kb. mind állított helyzetben van ábrázolva. Mi van, ha elfodítom őket?
Winchester olvasás, szellőzés, oldalfalhorpadás tekintetében. Vagy pl. az alulszellőző táp.. az sem alulról szellőzne akkor -
hszilard666
veterán
Srácok!
Ha valakinek van bitfenix prodigy oldallapja elfekvőben az dobjon már nekem egy PM et!
Köszönöm!
Valahogy elhagytam a sajátomatKeresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
nagyúr
válasz Johnny198612 #55226 üzenetére
Akkor vegyél olyan házat, ami fektetett, annyi ilyen doboz szerűség van. Én is sokat teketóriáztam, néztem a Xigmatek Nebula-t, ami szobadísze lenne, de szar a hűtése sajnos. Bár amire én használnám lehet elég is lenne. Kérdés árban meddig szeretnél elmenni.
-
Johnny198612
tag
válasz KaiotEch #55229 üzenetére
Köszi a választ.
Leginkább csak mini-ITX -es házakat látok alapból fektetve. MicroATX lappal, amibe belefer egy normalis videokartya (AMD 7950 - 285 mm hosszu) is, az vagy álló vagy kocka. Ezért néztem ki előbb ezt . Aztán rájöttem, hogy az állók, mint pl. az a fenti bizbasz kisebbek és olcsóbbak..
De mi lesz ha eldöntöd őket? Ezért vagyok itt Ha van olyan 20k körül fektetett ötlet, jöhet az is..
[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
válasz nemethchek19 #55205 üzenetére
Corsair Carbide 300r:
"A HDD blokk-ot alapban nem hűti semmi, a gyári venti ugye felette található. Érdemes emiatt egy ventilátort sürgősen a HDD blokk elé is szerelni. Akár a gyárit is lemozgathatjuk. A házhoz egyébként adnak erre a célra 4 db másik távtartót, amivel be lehet szerelni a második ventilátort."Mivel nekem nem lesz dedikált VGA csak IGP, így a Corsair Carbide 200R-nél is megoldható az, hogy a gyári ventit lemozgatom a HDD blokk elé?
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Szerencsém van 19k-ért megvásárolni egy új NZXT H2 házat. Egy kérdésem lenne a házzal kapcsolatban: Lassabb az alaplapi USB 3.0 előre vezetése(ház előlapján) való csatlakozó adatkapcsolata, mint azoké a házaké mint amelyeken széles fejű alaplapra dugható USB 3.0-a portja van?
-
drunkyboy
aktív tag
válasz nemethchek19 #55231 üzenetére
A ventik csavarhelyei szabványos méretűek, tehát a gyári 120ast (vagy szinte bármely más 120as ventit) átszerelhetsz másik előre kialakított ventihelyre. Jelen esetben a 200R-nél elől van két 120as hely, felül két 120/140es, hátul egy 120as, alul egy 120/140es és oldalt kettő 120/140es. Tehát mehet bárhová, ha két venti van szerintem az egyik legyen a HDDk előtt befelé irányuló, a másik a ház hátulján kifelé fúvó.
Amúgy SK a cikkében is leírja:(#55232) 4264adam: ha arra gondolsz, hogy az alaplapi hátsó USB3at viszed előre, akkor igen, az ugyanolyan sebességű, mintha az alaplapi 19 pines (széles) csatit használnád. Szerintem egy vezérlő kezeli mindkettőt, ebben nem vagyok biztos, de a sebessége az biztos, hogy megegyezik.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Johnny198612 #55230 üzenetére
Az ég egy-adta világon semmi. Nem hinném, hogy bármit is befolyásolna(persze ha mesh az oldallap, akkor ne arra döntsd rá, mert akkor hűtéscsökkenéssel jár)
-
törölt tag
válasz hszilard666 #55222 üzenetére
Manapság a 0,7-es anyag nem számít vékonynak. Vékony az a 0,5-ös körülbelül. 0,8-asnál mostanában nem igazán használnak vastagabb anyagot. Az AIR 540 sem műanyagból van, sőt, ahogy írtam és teszteltem, ATOMSTABIL.
Nem tudom melyik Silverstone-ra gondolsz, de pl. a Silverstone-ps11-q az csak 0,55-ös anyagból van és közel sem olyan stabil, mint az AIR 540 CORSAIR. Lehet hogy nálad fél évig volt az említett ház, nálam viszont 5 év alatt már 150 különböző féle járt, ennél fogva sokkal nagyobb az összehasonlítási alapom és a gyakorlati tapasztalatom.
Egyébként, érdeklődnék, melyik Silverstone van teljesen fémből?? Mert pl. az 50 ezres Raven 3 is műanyag elemeket is tartalmaz.
-
Sage83
aktív tag
Én végül a Trooper mellett döntöttem ,csak előbb letudom a tápkábel mizériát,és már rendelem is a házat!! Az air 540 is nagyon tetszik,de most a Trooper jobban bejön!!
-
addikt
Sziasztok!
Még 2008-ról van nekem egy COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite típusú olcsóbb féle házam, amit jelenleg nem tudom miért lenne érdemes lecserélnem.
Látom, hogy vannak "hasonló" kategóriás modern házak, viszont többszörös árért, amiért az enyémet vettem (Corsair Carbide, alsó-középkategóriás házakat nézegettem az elmúlt napokban pl).Ez a jelenlegi ház már számtalan komponenscserét megélt már, komplett konfiguráció cseréken van már túl, bár a jelenlegi videokártya méretek miatt viszont már ügyeskedni kellett a legutóbbi szerzeménnyel (AMD R9 290X).
Ennek a beszerelésekor a kettő vinyómat át kellett pakolnom a VGA szintjéről, mert semmi esély sem volt, hogy elférjenek egymás mellett.
Kicsi zsúfoltság mindenképpen jelen van ott lentebb: KÉPViszont a lényeg, hogy elférnek a komponensek, szerintem a hűtéssel sincs probléma, mert nem hangos a gép hosszas játékok után sem (nem szoktam hőmérsékleteket nézni és a tuning is messze áll tőlem).
Jelenleg esetleg abból a szempontból látnám értelmét leginkább a ház cserének, hogy a táp lekerülhetne alulra, hogy házon kívülről szívja be a levegőt és ne a gép belsejéből.
Szívesen várok még további érveket tőletek, hogy számomra miért lenne esetleg érdemes egy jóval drágább, korszerűbb házba befektetnem. -
anytime
őstag
Sziasztok!
Egyenlőre a HAF XB a befutó (ATX alaplap előnyben, figyelembe véve a lap jövőbeni bővítési lehetőségeit).
Kérdéseim:
1. Amikor az x-dock fiókot éppen csak kinyitom, azzal tulajdonképpen leállítom magát a HDD-t, azaz gyakorlatilag ilyen "prosztó" módon el tudpm érni a a leállítását (ritkán használom és zavar a hangja)?
2. Ezt a HDD leállítást el lehet érni valamilyen szoftveres úton is?
Előre is köszi,
A -
törölt tag
válasz hszilard666 #55243 üzenetére
Az előlap nem acél, alumínium.
-
törölt tag
válasz fery02 #55242 üzenetére
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP :
Ez egy fapados ház, nincs benne kábel menedzsment, oldstyle szürke belső, hagyományos HDD tartó, rezonancia csillapítás és kivehető tálcák nélkül, felső tápos elrendezés, gyenge hűtés, zárt tetőrész, kevés ventilátor opcionális hely, SSD tartó nincs, valszeg kopogós háztalpak, az előlap is a 90-es évek irodai retro hangulatát tükrözi. Egy R290X-es gémer gépet illene egy 15-25 ezres minőségi házba építeni. Minimum ZALMAN Z9.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #98593280 #55246 üzenetére
Köszi a véleményt!
Komponenseket tekintve egyébként elvileg nem éri semmi negatív hatás sem a jelenlegi házban gondolom. Magát a házat meg nem nézegetem, szóval lehet tőlem régi divatú.
De végülis tök jó érveket hoztál fel és nagyon sokat. Köszönet értük még egyszer!
Valószínűleg majd valami Corsair Carbide házat nézek magamnak, mondjuk egy 200R félét, aminek tetszik is a letisztult, minimalista formavilága (amikor netán mégis nézegetném magát a gépet ).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nők, nőügyek (18+)
- 3D nyomtatás
- Kerékpársportok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest