Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bifidus57

    tag

    válasz proci985 #50000 üzenetére

    Tisztelt Olvasók!

    Ami a belinkelt cikkben van, az tökéletesen igazolja azt, amit írtam: a tesztekben mért hőmérséklet értékek, ha azok csak néhány fokon belül különböznek egymástól, nem alkalmasak arra, hogy azok alapján minőségi sorrendet állítson fel bárki!

    A hőmérsékletmérő készülékekben olyan elektronika van, amely a szenzor kalibrációs görbéjét is figyelembe véve, a valós hőmérsékletet jelzi ki. Emiatt teljesen normális dolog, hogy a külső hatások, pl. huzat, a szoba levegőjének hőmérséklete, a tesztelő szuszogása, testmozgása mind-mind befolyással van a mérés eredményére. Emiatt írtam, hogy az egyetlen komolyan veendő dolog az, hogy a mért értékek belül vannak-e azon a tartományon, amelyet az alkatrészek használhatóságánál, működési tartományánál az adatlapokon megadnak.

    A ventilátorok "hozott" anyaggal dolgoznak. Azt a levegőt fújják keresztül a hűtőbordákon ami éppen van. Attól, hogy gyorsabban fújják, nem fog a befújt levegő hőmérséklete megváltozni, csupán a nagyobb levegő tömeg miatt lesz hatásosabb a hűtés. Ha gondoskodunk arról, hogy minél több szoba-hőmérsékletű levegő kerüljön a házba és aztán felmelegedve minél gyorsabban eltávozzon, akkor nem lesz gond egyetlen házzal sem.

    Olvassátok el amit fentebb pontokba szedtem, azt érdemes komolyan venni, amikor a házak sorrendiségét taglalják a cikkek. A tesztek tele vannak marketinges megfontolásokkal, legtöbbször igyekszenek "terelni" a vásárlót. Az itteni nagyfőnök sem csak úgy szívességből rakja tele a honlapját reklám-logókkal. Az sem véletlen, hogy lépten-nyomon oda irányítgat mindenkit - a kattintások jól fizetnek.

Új hozzászólás Aktív témák