- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bleky4
csendes tag
-
-
Dalzarus
tag
De nagyon nincs szerencsém. Az INWIN GT1 mindenhol lekerült a polcokról, kivéve a merlinben, de ott 5K-val drágább Mit ajánlotok ilyen árkategóriában alternatívának? Oldalablakosok előnyben
-
laychi
veterán
-
TeebyKay
őstag
Szerintetek a FRACTAL DESIGN Core 3000 vagy a CORSAIR Carbide Series 330R jobb az ár/érték aránya?
-
törölt tag
válasz stickermajom #42303 üzenetére
HWinfo is ugyanennyit mutat, 34 fok maghő és 50 fok kupakhő.
Egyébként magból fizikailag 4 db van (8 db modul), több magnak elméletileg kevesebbnek kell lennie a hőfokának, mint az azokat együttesen lezáró kupaknak, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TeebyKay #42306 üzenetére
Szerintem az FD3k-nak mert az 18k, a Corsair 330 meg 22k-tól indul és egyébként is, szerintem gyenge a szellőzése, mert hangszigetelt. Bár akinek VGA kari nélküli konfig kell bele, annak nem fontos a szellőzés és annak jobban megéri, meg ebben az esetben szóba sem jöhetne az FD3k.
-
stickermajom
addikt
válasz #98593280 #42307 üzenetére
Ha az összes magra ugyanannyit mutat, akkor azzal a méréssel is gond van. Az lehetetlen.
Talán az AMD saját programja mutatna rendes maghőmérsékletet, de fene tudja. Fizikailag elvileg nincs is az FX-ekben hőmérő, hanem valami algoritmus alapján becsülnek meg hőmérsékletet. Egy másik hazai fórumon láttam egy képet amin 19 fokos maghőmérséklet jelenik meg a 31 fokos szobában..
Since the PhII, AMD has shifted away from using an actual thermometer on it's chips, instead they use some weird algorithm to calculate the closest accurate temperature. The result is many AMD chips are as much as 5-20C off on their reported temps (plus or minus)... generally it isn't much more then 5 to 10, but 20 isn't all that unheard of either. via tomshardware
-
Bleky4
csendes tag
Szerintem itt vmit rosszul olvasunk gyerekek.....
Shellkretornak nem látok "CPU Package-t".
Na mindegy, én részemről lezártam a témát, nem ide való.[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
-
törölt tag
válasz Killer01 #42314 üzenetére
nem izélok...
nem is teszteltem, kizárólag gondolom, hogy mivel hangszigetelt, nagy eséllyel gyenge a hűtése.
itt amúgy tesztelték, a Silencio 650 és a Fractal R4-el sereghajtó:
http://hexus.net/tech/reviews/chassis/61777-corsair-carbide-series-330r/?page=3Egyébként meg attól hogy i5 húzott megy benn 4,5 Ghz-en, az miért jelentené azt hogy jól hűt?
Lehet hogy ha ugyanezt a konfigot átraknád egy biztosan jól hűtő FD3k-ban, nagyságrendekkel jobbak lennének a hőfokok. -
jarlax
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e lényeges különbség az USB3-as külső csatlakozón kívűl, a Xigmatek Midgard II és Midgard W között? -
Killer01
őstag
válasz #98593280 #42315 üzenetére
"a proci 30 perc linx után 39 fokos, rendszer pedig 37." Mivel az FD3k sem hűtőszekrény, gyanítom nagy csodát ezzel már nem tudna tenni Nem az FD hűtési teljesítményét vonom kétségbe, csak erős túlzásnak érzem a 330R kapcsán ezt a kijelentést: "VGA kari nélküli konfig kell bele, annak nem fontos a szellőzés és annak jobban megéri"
-
törölt tag
válasz Killer01 #42319 üzenetére
Nagyrészt a Macho 120 hűti a procidat. Az határozza meg a hőfokát talán 70%-ban. 30%-ban van szerepe csak a háznak. Egy gyári cpu hűtős házban, valszeg nagyobbak lennének a proci hőfok különbségek, ha ugyanazt egy 330-ba vagy FD3k-ba tennénk.
Ez az egyik, a másik pedig, hogy nem csak a CPU hűtése számít egy ház hűtési faktorának kiszámításánál, hanem a VGA, az alaplap és a HDD hőfoka is. Legalábbis én ezeket is figyelembe veszem.
Harmadrészt, több hangszigetelt házat mértem már és nagy részük gyengén hűt. Pár kivétel van, de általánosságban elmondható, hogy egy hangszigetelt ház nagy eséllyel gyenge szellőzést biztosít. Főleg ha a tetején sincs rács és a teljes előlap is hangszigetelt.
A Carbide 330 is ilyen és amit linkeltem teszt, az is ezt bizonyítja. A CM Silencio-val pariban, az meg a táblázatom szerint nagyon gyengén hűt.
Következésképpen egyáltalán nem erős amit mondtam. Az én véleményem szerint a 330-as Corsair nem gamer konfignak való, mert egy gamer konfignak JÓ hűtés kell!! Avagy legalábbis ajánlott! Persze mindenki abba tesz és azt amit csak akar.
Egyébként meg szereld át egy FD3k-ba a konfigodat holnap és számolj be arról, hogy hány fokkal csökkentek a komponenseid hőfokai. Ha csökkentek akkor igazam van, ha nem csökkentek, akkor nincs igazam.
De ezt úgy sem fogod megtenni, mert nincs rá lehetőséged, meg nem is érdekel, meg azt sem akarod, hogy igazam legyen.
Engem viszont érdekel és meg is fogom tenni, mert eljön a nap és a 330-as Corsair adatai is SK honlapján lesznek
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz #98593280 #42274 üzenetére
ía leg lényegesebb , hogy elfelejtitek mondani hogy mennyin pörög a proci hűtökön a venti?pl ítesztjeim szerint Noctua D14-et amin 700rpm pörgött a venti,verte a híper 212 plus is 1200rpm-es ventivel,(Természetesen úgy már hangos volt).Pedig a két hűtő ég és föld.Amúgy is proci hőmérségletében kb 80% ban a proci hűtő határoz,nem a ház.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi71
csendes tag
Sziasztok.
Ezt a házat néztem ki:http://www.sharkoon.com/?q=en/content/rex3-value
Mi a véleményetek róla?.
-
smiti
veterán
Egyszer már elhangzott a kérdés itt, CORSAIR Graphite Series 230T-ről valakinek tapasztalata?
Próbáltam utánanézni, hogy mekkora CPU cooler fér bele de nem leltem infót. Bár az egyik képen mintha TR Silver Arrow lenne, ez adhat némi bizakodásra okot. -
törölt tag
válasz kromatika #42321 üzenetére
80%-on megy a Matterhorn, 1200 rpm körül:
Kékkel bekereteztem a CPU és a magok hőfokait, 3 db szoftver is ugyanezt jelzi ki, jelen esetben 47 fok a CPU és 32-33 a maghőfok. Ez AIDA terhelés. Mindjárt megnézem prime-al is.
FX 8320 még mindig 4Ghz-en húzva, alapfeszen. dVGA nincs terhelve.[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Akkor kérdezek jobbat, hogy megszakítsam a vetélkedéseteket
Van-e valami lehetőség ha egy FRACTAL DESIGN Core 3000 házba szerelem az alkatrészeket, hogy csökkentsem a keletkező zajt? Javasolták a ventik teljesítményének az állítgatását. Egyéb ötletek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Milyen légkondit a lakásba?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- Trump vagy Harris
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest