- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Véleményetekre lenne szükségem.
Házvétel előtt állnék, ki is néztem 20-30 ezres kategóriában a
CM 912 plusz
Thermaltake Armor A60 (USB3)
Olvasva a fórumot, nagyon megtetszet egy két ház, és úgy döntöttem inkább pótlom még, és 40-50-ezres kategóriában az alábbiak jöttek be:
Corsair Obsidian 650D 49.996.-Ft [link]
Corsair Graphite 600T 43.336.-Ft [link]
Antec DF-85 40.170.-Ft [link]
Cooler Master RC-942-KKN1 HAF X 47.286 Ft
Ezek mind rendelkeznek USB3 foglalattal.
Legjobban talán a Corsair 650D-hez húz a szívem.
Előre is kössz a hozzászólásokat[ Szerkesztve ]
-
pocoandante
csendes tag
válasz Tothgera30 #15446 üzenetére
Az magában hogy CM ,az olcsó szegmensben nem jelent semmit számomra.Sok CM házam volt elite 331, 332, 335, gladiator 600, 690, most egy cm690II-őt használok.Na ez jó nem azt akarom mondani hogy a többi rossz,csak én minőséget a gladiátortól fölfelé éreztem.Mint már emlitettem elite 331,332 semmivel sem masszivabb mint pl a tt v3.Az hogy a TT házak papír anyagból vannak,önmagában hülyeség.Ez a tévhit elterjedt itt,a V3 miatt.Ha igy gondolkodnánk,akkor a Cm-re is mondhatnánk hogy papír a 331,és 332 miatt.Pl, TT element,nagyon masszív ház.Ez a kérdés egyszerű.Egy 4,5 kg ház természetesen nem lehet igazán masszív,hiszen a ház súlya mutatja hogy mennyi anyag van benne.tehát az az állítás hogy minden cm ház minőségi,ugyan úgy nem igaz,mint hogy a tt házak vékony anyagból vannak.ami igazán minőségi házaim voltak,mindben volt anyag pl az Antec 180-ba is.Revoltec-ról csak annyit hogy haveromnak Revoltec Zirconium-van,és szereltem.Hát valami eszméletlen stabil,rezonancia mentes anyagból van. Én is használtam Revoltec Rhodium -ot.csendességben,és stabilitásban csak az antec p180-ért fel vele.mondjuk a 15,2 kg,már eleve minőséget garantál.ha alsó tápos lett volna,azt hiszem még ma is azt használnám
“
[ Szerkesztve ]
pocoandante@freemail.hu
-
joker1220
őstag
válasz liqquid #15447 üzenetére
Minél több venti dolgozik egy házban annál nagyobb az örvény effekt ami azt jelenti hogy a meleg levegő össze vissza kavarog a házban és még sokkal zajosabb lesz a gép is.
Nekem 1 db venti van bent a ház elejébe ami beszivja a friss levegőt és hátul pedig szépen kitolja a meleget, a lényeg ez:
Avagy konkrétabban:
Tehát a lényeg az egyirányú légáramlat létrehozása, 1 max 2 venti elég hozzá,
egy ami elöl beszivja a második meg hátul kifujja, ennyi az egészNekem bevált:
Dual core e6700 - radeon hd 5770 van a gépben és a proci még terhelve sem megy 30 fok felé a videokártya terhelve is 40 fokon áll....
A régi gépemben amibe volt vagy 4 venti össze vissza ugyanez az érték úgy alakult hogy a proci volt 40-50 fok közt a vidi kártya meg 50-60 közt , ergo majd 20 fok különbség van és lényegesen nagyobb zaj a több venti által.
A másik fontos dolog hogy minél nagyobb átmérőjű venti kell mert azok sokkal alacsonyabb fordulaton képesek ugyanazon vagy nagyobb légszállításra.
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
liqquid
tag
válasz joker1220 #15453 üzenetére
Úgy akarom, hogy minél nagyobb ventik legyenek, az elméletem, hogy kell előre meg lentre mondjuk ami beszívja és fentre és hátra ami kiszívja, elvileg így huzatol szépen és amennyit beszív annyit ki is szív így egyenletes az áramlás.
Érdekes a te elméleted is, lehetséges, hogy van benne fantázia, csak mikor tele van pakolva a gép, mint mondtam 3 winyó meg 2 vga, meg 1 iszonyat nagy CPU hűtő, így van mi melegítse és van miben elakadjon a levegő, emiatt kell, hogy fújja is meg szívja, úgy gondolom.
-
pocoandante
csendes tag
válasz liqquid #15455 üzenetére
ha meg van pakolva a ház,akkor is elég 1 előre ami beszív,és 1 hátúlra ami ki fúj,az esetek 90% nál .teljesen egyet értek joker1220-al.a régi elől beszív,hátúl ki fúj elvnél nincs jobb megoldás én is kipróbáltam a CM 690-nél,hogy bele raktam 4db ventit.Csak hangosabb lett,és 2db ventivel a hőfokok is jobbak voltak
[ Szerkesztve ]
pocoandante@freemail.hu
-
liqquid
tag
válasz pocoandante #15456 üzenetére
Hmm, ez azért érdekes számomra, akkor az egész csak marketingfogás, hogy ennyi venti lehetőséget raknak a házakba?
Amúgy végső listába 3 ház maradt rengeteg szempontot figyelembe vettem, és sok a VGA méretnél bukott ki... nem fér bele sok házba nagy VGA és emiatt nem akarok olyat venni későbbi fejlesztésre nézve...
Ezek maradtak:
Sharkoon Scorpio 1000 [link]
Sharkoon Scorpio 2000 [link]
ThermalTake Armor A60 [link](Mondjuk nálam ott bukik meg a 2 ventis dolog, hogy van egy Aerocool S9 Pro házam, amibe tönkrement az oldalsó 40cm-es venti és 10 fokot nőtt a hőmérséklet... Közben pedig amellett elöl és hátul is volt 1-1 ventim a házba, szóval ez jó ellenpélda az előzőekre nézve, ha elég lenne le se cserélném...
-
Recon666
Közösségépítő
válasz liqquid #15457 üzenetére
Innen inkább a Sharkoon.
Ezt is megnézheted, nagyon jó ház. -
albert8
veterán
válasz liqquid #15457 üzenetére
Ezek közül akkor már inkább a Sharkoon
Topanka:Jó választás a 650D ,de nagyon nem tetszik az ára
Ventikról meg csak annyi hogy nem elég egy többkártyás rendszerhez 2 db venti
lepkefinget ér 2 venti füleg ha még van hozzá egy jobb cpu is
Ilyenekhez már inkább vizhűtés vagy több venti ami több hangot és levegőt is eredményez
Ez a két dolog sajnos együtt járFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Flashget
félisten
válasz nimfas #15444 üzenetére
Akkor számodra a HAF széria felejtős. Mind porosodik. Viszont a legjobb hűtést kevés ventivel így lehet elérni. Valamit valamiért elv.
A full zárt házakat meg tele kell tömni ventikkel, hogy a beszorult meleg levegőt elvezesse a házból és a helyére hűvösebb kerüljön. gyengébb a hűtésük ezeknek a házaknak viszont nem porosodnak.
A 912Plushoz gyárilag jár egy 20centis ledes elöre és egy 12cm-es hátra.
De ha ez kevés lenne oldalra mehet egy 12 v 14centis felülre egy 20cm hűtő..Realme GT Master Edition
-
Topanka
aktív tag
válasz albert8 #15461 üzenetére
Az ár nekem sem tetszik, de házat hosszú időre lehet megvenni, és én olyat szeretnék ami USB3-as, jó minőség, jól szerelhető kábelozható, és praktikus porszűrőkkel van ellátva, vagyis szűr is (nem kell cserélni), és takarítani könnyű (könnyen eltávolítható kihúzható, lól szellőzik, és tetszen.
ÉRDEKES AZON ELMÉLKEDNI, ILLETVE FIGYELNI AZOK TAPASZTALATÁRA akik azt írják, hogy két venti elég, egy elől (szívó), egy hátul (nyomó).
De szerintem ez így egyszerüen nem igaz, mert ha elől egy 30-50köbméter/órás levegőteljesítményű venti van, az bizony nagyon kevés lesz.
Ráadásul, a videókártyánál könnyen be tud szorulni a levegő.
Ez a dilemmám nekem is, hogy a Corsair 650D-nél elől egy, fent egy elég lesz-e??? mivel a hátsó a proci vízhűtésé lesz.
Vagy kell a CM 942 HAF X venti menyisége?
Ez confi függő is.
Szóval dilemma az van, ha van választék az a baj, ha nincs akkor meg az a baj. -
Topanka
aktív tag
A kérdés az marad, hogy a Corsair 650 D 200-as fanjai megkora légszállító teljesítménnyel bírnak, milyen zajszint mellett?
Elől, a szívó 200-as fan-nál nem láttam kivehető porszűröt!!!
Az Antec DF 85-nél meg ez tetszik nagyon.
Szóval mindeggyiknél van pro-contra, de ennyi pénzért elvárnám, hogy legyen mindenben kielégítő.
Sok részletes adat hiányzik a házaknál, főleg a ventik műszaki paraméterei.[ Szerkesztve ]
-
-
liqquid
tag
válasz albert8 #15461 üzenetére
Nem láttatok még összehasonlító tesztet a Sharkoon Scorpio 2000-ről? mert én még sehol nem találtam, a tehermaltake-ről rengeteg tesztet olvastam már pedig az se túl régi cucc, nagyon sok jót írtak róla, 2 kivetésem van ellene ami a sharkoon mellett szól, 1. a kábelezés amit említettetek, a másik pedig a a VGA max mérete, ami nem kevés ami belefér a TT-be (30,5cm) viszont már egy 5970-es nem férne bele...
Ezektől eltekintve viszont külsőre mondjuk jobban tetszik, meg több venti szerelhető bele, elvileg jobban szellőzne, meg persze az előlapi USB 3.0 ami nagyon hívogató, de ha látnák tesztet a sharkoon-ról is könnyebb lenne azt mondanom, hogy legyen az ... :SSzóval valaki tud összehasonlító teszt linket dobni? Akár több is jöhet . Nem fontos, hogy pont ezeket vesse össze, csak a hőmérséklet tesztek érdekelnének.
-
zsolesz1982
csendes tag
Sziasztok szeretnék venni egy házat nem tul drága jol szellözö... max 15eft és egy CM hyper 212 plus elférjen mostaniban nemfér...de ugy is akartam házat cserélni...
ASrock H61M/U3S3..Intel Celeron G530 1155..Sapphire Radeon HD 4830 512 MB...4GB Kingmax 1333 RAM..500GB Samsung SATAII 400W FSP Hexa
-
agemate
addikt
válasz zsolesz1982 #15467 üzenetére
A CM Elite 430-ban elfér, ha csak egy ventit raksz rá. ~10k környékén szinte bárhol megkapod.
-
albert8
veterán
válasz Topanka #15463 üzenetére
Hát igen sajnos tökéletes ház sosincs de ez már sokszor kiderült
Ez van ezt kell szeretni
a corsair házak szellőzése elég lesz az a bazinagy venti meg főleg
max még egy 12-est beteszel hátra és akkor kész,nem is kell többliqquid:Hát teszt sincs sajnos minden házról, főleg ha ezek újak
De szerintem méretei és elrendezése miatt sokkal jöbb a scorpio mint a thermaltakeFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Topanka
aktív tag
válasz zsolesz1982 #15470 üzenetére
De csak buzgerálja a csőrőmet a CM HAF X is.
Úgy is kell még jó pár nap a lé összegyűjtéséig, hátha addigra kigondolom, vagy lessz több info. -
agemate
addikt
válasz zsolesz1982 #15470 üzenetére
Igen, biztosan belefér.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Topanka #15472 üzenetére
Vagy addigra mást nézel ki, én is kb a 6 háznál állapodtam meg, ami nagyon megtetszett nézd meg, mert ez is ilyen kategóriában van csak nagyon ritka itthon, hátha megtetszik.
Fractal ház.[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz zsolesz1982 #15475 üzenetére
Nagyon jó ár/érték arányú ház! A szokásos Cooler Master minőség, feketére fújt belső, alulra szerelhető tápegység. Továbbá porszűrők is vannak benne.
-
zsolesz1982
csendes tag
-
agemate
addikt
válasz zsolesz1982 #15477 üzenetére
Nincs mit!
-
nimfas
addikt
Erre valaki esetleg?
Előre is köszi!
-
agemate
addikt
válasz nimfas #15465 üzenetére
Nem vészes a 912+ hátsó ventijének hangja, igaz, kerreg kicsit, de a 20cm-es szélzaja úgy is elnyomja. Elsőre talán zavaró lehet, de könnyen meg lehet szokni. Továbbá a BIOS-ban egy csomó alaplappal le lehet szabályozni a ventilátorokat. Én pl 75%-on használom és így hangtalan.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Topanka #15482 üzenetére
Hidd el másodikra is. Persze hogy tudok, pont most adták oda a futárnak az enyémet és irok egy címlapost is róla , de most, hogy visszaolvastam, USB3 viszont nincs az előlapon rajta, már ha zavar.
Csak itt lehet kapni MO-n.
Youtube video.[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz tatabánya #15486 üzenetére
Pedig ahhoz képest, hogy mit tud egyáltalán nem drága.
Én inkább a Lancool K62-öt venném, igaz kicsit drágább, de jobb szellőzése van és minőségben sem vall szégyent, nekem bejön, bár ez szubjektív. -
szepsy
senior tag
Hali.
Találtam egy jó kis oldalt, ahol alkatrészeket lehet venni HAF-okhoz, nekem full plexis oldal ablak kellene :SSzerintetek ez jó HAF-X-re?
Egyszer egy ilyen képet belinkeltem. -
szepsy
senior tag
Találtam szűrőket is, durva, 69 dollár?!
-
szepsy
senior tag
Ez lenne az álmom
De látszik, hogy házi gyártmány.[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
válasz szepsy #15492 üzenetére
Szerintem a HDD-k csak belerontanak a képbe
de ha neked igy tetszik
Amúgy simán megcsinálják neked a plexis oldallapot ugy 4-5k-értFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
félisten
Ismer vki olyan mind tower házat amiben gépen belül lehet elpakolni a vízhűtést?
(a 692-n kívül)"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Recon666
Közösségépítő
válasz D1Rect #15494 üzenetére
A fractal define XL-ben lehet, de 40k ujonnan.Ja neked Mid Tower kell. Akkor a kisebb ik R3-as fractalban is lehet., igény esetén ki tudod venni a HDD tálcákat is belőle.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest