- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoki7
csendes tag
Hello!
Belépő szintű DSLR gépet keresnék, kezdőnek. Valami használtra gondoltam, olcsón. Mely gépek jöhetnek szóba, illetve van olyan, amit kerülni kell? Teljesen általános használatra, nincs konkrét téma.
Van olyan minimum, ami alá nem érdemes bemenni mint a vázat, mint az objektívet nézve? Úgy látom már 50 körül is látni használtakat, Canon 350D, 450D, 30D már vannak ilyen árban.Köszi a segítséget!
-
csoki7
csendes tag
Köszi mindenkinek!
Igazság szerint nem terveztem, hogy nagyon elmélyedek a témában, az majd az asszony dolga lesz, ő van jobban oda a fotózásért. Én kevesebbet fogom használni.
Arról van szó, hogy kompaktok voltak már a családban, de egyszerűen nem tetszenek annyira a képek. Egy haverom belépőszintű Canon DSLR gépét használva meg simán csináltam számomra tetszetős képeket, amellett, hogy sokkal jobb élmény volt manuálisan tekergetni a zoomot, fogni a gépet, gyorsan készíteni egymás után a képeket....(de ez csak érintőleges dolog, alapvetően a jobb képminőség érdekel)
És itt jött az ötlet, hogy egy használt DSLR nem is olyan drága, ha nem nagyon nagyok az igények, barátnőmet valószínűleg érdeklik majd a manuális beállítások meg tényleg elszöszöl majd 1-1 géppel, én meg egyszerűbben és élvezetesebben fogom készíteni a korábbiaknál jobb minőségű képeket.Egyébként nem ragaszkodom a Canonhoz, de abból látom a legtöbbet a "piacon". Megfelelne bármilyen márka is. Igazából azt szeretném elkerülni, hogy olyan gépet vegyek, aminél érzékelhetően jobbat kaptam volna, ha 10%-kal több pénzt rakok hozá, vagy nem dőlök be valami mókusvakításnak. (nem 8, hanem kell a 12 megapixel, vagy ilyesmi)
Tehát tényleg nem tervezem túlbonyolítani a dolgot, egy normális váz, egy noprmális, relatíve sokoldalú obi olcsón. Nem baj, ha makróban, sportfotózásban vagy nem tudom miben csak közepes szintet hoz, csak nagyjából mindenben értékelhető legyen.
Köszi!
-
csoki7
csendes tag
válasz Stauffenberg #14193 üzenetére
Igen, nagyjából így értettem.
Tényleg nem kell az esetemben komoly dolgokra gondolni(sok szempontból lehet, hogy egy kompakt inkább lenne nekem való).
Az általánosan mindenre jót úgy értettem, mint ahogy egy átlag kompakt gép objektíve jó mindenre...Csak mindezt egy magasabb szinten tudja. Asszony majd lehet elszórakozik a beállításokkal, meg variál mindennel, én jó eséllyel nyomogatom majd az automata beállítással.Ez a 450D akkor jól hangzik, 1-2 tesztet megnézve. Kedző, amatőr fotósoknak bőven elég, amit tud. (de ha hasonló stílusban, más gyártók gépére is van tippem, azt szívesen veszem)
-
csoki7
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítésget. Egy kis vitát is kavartam úgy látom ezzel az általános használattal.
A hétvégi túrázás okán javítanám pár dologban a dolgot. Egyrészt lenne egy..hmm, általános használat, tehát kutya, gyerekek, emnerek az asztal körül, szóval amire az emberek legtöbbször használják a gépüket.
A másik pedig macro lenne. Asszony nagy barátja a gombák, rovarok és hasonlók fotózásának. Tehát feltételezem, hogy két obi alatt semmiképpen sem úszom meg, tovább viszont tényleg nem mennék.
Az ára emelkedik,100ig elmennék első körben, használt piacon. Akár csak egy kit obival, aztán majd erre még jöhet valami belépőszintű makró később. De csak akkor, ha ajánlható ez, ha nem muszály, persze nem költök... -
csoki7
csendes tag
válasz Stauffenberg #14286 üzenetére
Köszi a segítséget!
Sajnos félek, hogy beleesek a szokásos hibámba, és túlbonyolítom a dolgot, sajnos hajlamos vagyok rá. (biciklit kb egy éve próbálok venni...) Egyrészt rengeteg időmet fogja elvenni a keresgélés, nagyon sokára fogom megvenni a gépet, és a végén az eredeti összeg háromszorosát fogom elkölteni. Sajnos maximalista vagyok, aztán minden hülyeségből túl jót akarok. Most is már nézegetem a videóképességét a gépeknek, holott biztos vagyok benne, hogy kb 3szor használnám a videó funkciót...
Na, tehát pénz van, csak tényleg az a helyzet, hogy kár bele...
Tehát az biztos, hogy csak fotózásra kell a gép. Nikonnál vagy Canonnál maradnék (maradjunk a "biztosban"). 550D-t néztem ki legutoljára, de igazából pont a videó miatt, ami tök felesleges. Csak fotózásban a 400D/450D-hez képest gondolom nem akkora előrelépés...Nikonnál meg nem is tudom mik jöhetne szóba ilyen árban, kategóriában. A D3100 talán, a 3200-ak dágábbak...
És még azt hittem, hogy hamar meglesz a gép, kiválasztok gyorsan egyet a használtpiacról 50ért, aztán kész.
-
csoki7
csendes tag
válasz Stauffenberg #14309 üzenetére
Nem a pénz a fő probléma, az a legkevesebb! Tehát a maximalista mivoltomból fakadóan úgyse fogok tudni 50ért gépet venni, így elmennék 100ig is. Esetleg kicsit fölé, hogy jól aludjak, és ne zavarjon, hogy nem vettem meg kicsivel többbért a lényegesen jobbat. De tényleg jobb lenne inkább megoldani 100 alatt, mert tényleg belépő szintről van szó, és egyszerűen felesleges többet költeni rá, ha jó eséllyel még egy 50 ezres gép által készített fotótol is lehidalok a 30 ezres kompaktok után...De hogy legyen több opció, kicsit nagyobb kényelem, újabb cucc, ezért mennék el 100 körüli összegig is.
Használtban gondolkodom továbbra is egyébként. Újat nem akarnék venni. (gondolom megbízhatóak a használt cuccok is, nem jellemző, hogy szétesett dolgokat próbálnak rásozni az emberre, ha nagyjából a többi hasonló gép árában talál cuccot. Meg azt kisebb bukóval tudom majd esetleg eladni.
Érdemes csak vázat keresgélni, vagy a kit obi megteszi az elején, és úgyis 15 ezer körül szokták adni a gépekhez(ahogy néztem).
-
csoki7
csendes tag
Szerintem egy 450-es vázat fogok keresni, és kit obi helyett nézek egy fokkal jobbat, 50 ezer körül (használtan). Pénzügyileg ez tűnik megvalósíthatónak, az 550d már 100 körül van, csak a váz...
Vagy franc se tudja...Az a baj, hogy minél többet olvasgatok, annál bizonytalanabb vagyok, hogy mi legyen. Tudtam, hogy ez lesz...
-
csoki7
csendes tag
Közben én is lassna döntök! Naná, hogy már nagyon távol vagyok az 50 ezres kiindulási ártól...
D5100 mellett állok jelenleg(kihajtható lcd jól jön majd pl. gombák fotózásánál), és mivel vissza tudom igényelni az ÁFÁT, így valószínűleg újonnan veszem, használtan ugyanennyire jönne ki, ahogy nézem...
Viszont az objektívnél még nem döntöttem...Az itteni hozzászólások alapján a 18-105-ös kit obinak elég korrekt. Viszont gondolkodom, hogy inkább csak vázat veszek, és valami használt obit mellé. Van olyan zoomos obi, ami használtan 50-60 körül van, és jobban megéri a fenti obinál? (később esetleg majd benevezek egy fix35-ösre is...)
Köszi!
-
csoki7
csendes tag
Hello!
Köszi a korábvbi segítséget, végül lesz egy Nikon D5100 a 18-105 obival, mint best buy...A héten megveszem valamikor.
Viszont az a kérdésem, hogy ehhez a vázhoz mi ajánlható makróra?
A fenti obival kb mire leszek képes a témában? Nem rovarszemeket tervezek fotózni (illetve a barátnőm), hanem gomba, fatörzsek, mohák, ilyesmik lennének a témák. -
csoki7
csendes tag
Nem tudja valaki, hogy a media marktban is 3 év garancia van a nikonokra? Mert ez a -10% jól hangzik...
-
csoki7
csendes tag
Nekem is meglett tegnap az 5100-es Nikon, köszi mindenkinek a segítséget. (ahogy sajnos várható völt, a kezdeti 50 ezres keret ideáig hízott a végére. )
-
csoki7
csendes tag
Sziasztok! Nővérem kitalálta, hogy vesz egy gépet, Nikon D3200 és 3300 között vacilál. Van érdemi különbség közöttük, ami miatt megéri a 3300-at venni?
Nem nagy szakértő egyébként, inkább csak lelkes...Ezért nehéz is belőni, hogy milyen témát akar fotózni, mondhatnánk, hogy mindent... Így persze nehéz azt is megválaszólni, hogy melyik obival vegye a gépet gondolom...
Ezt az összeállítást nézte a 3200-höz:Érdemes a fenti packra rámenni, vagy "általános" használatra megteszi a 18-105-ös csomag is.
Tudom, jókat kérdezek úgy, hogy konkrétan nem tudom megmondani, hogy milyen témákat tervez fotózni.Azért ha van valakinek valami gyors tanácsa(pl tök felesleges a 3300, mert szinte semmi különbség nincs a 3200höz képest, vagy hogy az 55-300 szinte használhatatlan, ezért inkább a 18-105-ös obi a jó, stb.), azt megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest