- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
válasz Peetee(tm) #39500 üzenetére
Én meg itt találtam a legolcsóbb postaköltséget (pontosabban PikPak költséget, ami nekem jó is lenne, és csak 699.-Ft), de sajnos ennél a cégnél csak egy hűtő van értelmes áron, a CM Hyper 2112 EVO, de azt már picit sokallom; meg a szerelését is kissé körülményesnek látom
Abban bízom, hogy sikerül a boltban picit alkudnom a Katana-ra, és akkor máris szimpatikusabb lenne a dolog
Egy kérdés: érdemes egy tuningmentes gépre megvenni, de legalábbis elgondolkozni egy Hyper 212 megvásárlásán?
Járhat némi előnnyel a Katana 3-hoz képest; vagy abszolúte felesleges?
Az én i5-ös gépemen egy Zalman CNPS5X csücsül, és maximálisan meg vagyok elégedve vele (igaz, én sem húzom soha a gépeimet); csak ez sem jönne ki olcsóbban jelenleg postával, mint a Katana 3
Egyébként a belinkelt boltot én is megtaláltam az árgépen, de náluk nincs készleten a hűtő, szóval lehet, hogy hiába olcsóbb az árlistában; mire meghozzák, már nem annyiba kerülne[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Potzee
addikt
Ebben az árkategóriában a Xigmatek Gaia SD1283, Alpenföhn Triglav, Arctic Freezer I30 ami megéri...Ezek közül szerintem a lila LED ventis Triglav a legszebb! Kérdés, hogy melyik fér be a házadba? 92mm-es ventis coolereket egyelőre még nem javaslok
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
margithid
veterán
válasz Peetee(tm) #39500 üzenetére
Gyári hűtőkkel mi a baj?
A hatásfokuk a gyenge vagy esetleg hangosak?
Csak, mert a mostani, főleg ivy procik alig fogyasztanak, igy hőt se tarmelnek annnyit.
Nekem mondjuk a csendesség is szempont lenne, főleg azért, mert akkor nem kellene hangszigetelt házat venni. -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz margithid #39504 üzenetére
Intel gyári hűtője biztos jó, szerencsém még nem volt hozzá. Abból a szempontból igazad van hogy sok hőt nem termel, de azért ajánlott egy nagyobb hatásfokú cooler rá.
Az AMD gyári hűtők viszont baszott hangosak így azt ebből a szempontból érdemes cserélni (mondjuk hatásfokuk sem a legjobb, főleg egy ilyen nyári melegben, mint ami idén is volt.Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz klepto #39501 üzenetére
Nézd!
3 nappal ezelőtt még ott tartottunk, hogy a 6090Ft is "sok", most meg már 8000-nél is többnél. Mint írtam tegnap is egy picivel drágább egy hűtő, kb annyival talán jobb is lehet, de ezt lehet játszani a végtelenségig.
Leírtam,, hogy ha van időd megvárni, akkor egy TX3 tökéletes lesz, ha pedig azonnal kell akkor pedig a Katana3 is jó lesz.(Én Tx3 evo-t venném továbbra is abból a keretből amit legelőször kitűztél célnak.)
[ Szerkesztve ]
Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
klepto
addikt
válasz Peetee(tm) #39506 üzenetére
Na megrendeltem a TX3 evo hűtőt, végül is 6700.-Ft-ért
Remélem nem csináltam rossz vásárt vele, és tényleg nem fog zajongani anyám gépében
Ha jól tudom, ehhez a hűtőhöz mellékelnek egy plusz ventillátor felfogatót.
Ha mégis hangos lenne egy ventivel, akkor érdemes mindként oldalára ventit szerelni?
Ha csak 1 PWM-es venticsati van az alaplapomon, akkor a második ventit csak fix fordulatszámon mehet (3 pines csatlakozóra dugva) gondolom. Ebben az esetben, melyik oldalra érdemes szerelni a fix, és melyik oldalra a pwm-es ventit?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
KAMELOT
titán
válasz margithid #39509 üzenetére
De helyet is spórolsz + nagyon jól hűt és passízvba is teheted, ha neked fontos a csend. Másik alsó ventit alacsonyfordulatra állítod és szépen megy.
Más esetben egy AC Freezer 7 Pro rev 2 nagyon jó. Szintén csende és jól hűt. Azt már 5000ft környékén megkapod.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
margithid
veterán
válasz KAMELOT #39512 üzenetére
Igen, tudom, ivy felé azért mennék, mert még kevesebbet fogyaszt, ezáltal kevésbé is melegszik.
2600 pedig egy ezressel olcsóbb apróról 1 év garanciával mint ivy, ami ugye nem 3 év
Meg ha gond van, akkor az eladónál lehetne "szervízeltetni".
És ugye a plussz hűtő is kellene, mivel OEM és beszerelni is nekem kellene, amit még nem csináltam -
Potzee
addikt
válasz margithid #39515 üzenetére
Ez a ház biztosan nagyon halk, de passzív hűtéshez elég zárt...mindenféleképp kell, hogy forogjon a venti a hűtőbordán A gyártó oldalán feltüntetett adatok szerint pedig nem is tudsz olyan túl nagy coolert beletenni...(CPU cooler height: 6.16 inch / 156.5mm)...egy Brocken talán-talán...inkább csak 92 mm-es ventikkel szerelt coolereket vagy a Thermalright Macho 120-at (de ez már a kereten kívül van)
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Ezt néztem ki cpu hűtőnek,de nekem 1155 lapom van(ASRock Z77 Extreme4 )Viszont a Foglalat támogatása a hűtőnek:Intel LGA1366, LGA1156, LGA775
AMD AM2, AM2+, AM3.Akkor ez nekem nem jó?Vagy az 1156 meg egyezik az 1155-el,a luk méret egyforma?
Pls világosítsatok fel -
Hunyus
senior tag
válasz ricshard444 #39520 üzenetére
Azért,mert megegyezik a luktávolság az 1156-al,vagy mert elfelejtették oda írni hogy 1155 is jó?
-
Hunyus
senior tag
válasz ricshard444 #39522 üzenetére
Rendben,értem,köszi
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz klepto #39507 üzenetére
2-3 foknál többet nem ér a pulsz venti. Nyári melegben (35 fokos szobában lehet segít, de anélkül is remek teljesítményt fog nyújtani.
Örülök hogy ezt vetted, jól fog működni, hiddl.
Egyébként, ha mégis vennél rá plusz hűtőt, akkor én így kötném rá az alaplapra, igaz így egy fix sebességen forognának mindig. (illetve 2 egyforma ventivel lenne sztem eredményes a hűtésed
Másik megoldásként pedig az alaplap azon részére kötöd ahol még van hely venticsatinak[ Szerkesztve ]
Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
klepto
addikt
válasz Peetee(tm) #39524 üzenetére
Közben én is utánanéztem, hogy ha nem felelne meg a teljesítménye, akkor érdemesebb egy nagyobb légszállítású ventit tenni rá, mint egy másik gyárihoz hasonlót; ami nem sokat dob az egyventis működéshez képest
Mindenesetre én is remélem, hogy nem fogom megbánni, és a linket az elosztóról mindenképp köszönöm; ötletnek nagyon jó volt, és ha egyszer szükség lesz rá, akkor hátha találok négy eres, pwm-es kivitelű kábelezéssel ilyetHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
AMD FM1 A4es procihoz, htpcbe milyen csendes ventit tudnátok ajánlani nekem, olyan 5-6 környékén? A ház egy antec ns2480.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
válasz Merlinclub #39526 üzenetére
Szia.
Már megrendeltem a NOCTUA NH-D14,szerintem bőven elég lesz ez is a i5 3570k-nak.Picit majd lehet emelek a cpu órajelén,de csúcs órajeleket nem akarok elérni Erre meg talán elég lesz ez a hűtő is -
Hunyus
senior tag
válasz Merlinclub #39529 üzenetére
Igazából,nem is nagyon néztem utánna hogy mostanság milyen "új" hűtések vannak,ezt a d14-et meg már kb 1,5éve néztem ki magamnak,hogy egyszer ilyenem lesz .Aztán most meg is rendeltem..
-
unravel
őstag
lecseréltem a processzorhűtésem. megdöbbentő számomra a látott hőrmérséklet érték, hiszen eddig az összes gépemen rajtahagytam a gyári hűtést.
DEEPCOOL Ice Wind FS
Core 2 Duo E6750 2.66Ghzidle mód (gyári hűtéssel 1600 RPM, 50 °C volt), most:
100% usage (gyári hűtéssel 2400-2800 RPM, 81 °C), jelenleg:
köszi merlinhardver!
¯\_(ツ)_/¯
-
Hunyus
senior tag
válasz ricshard444 #39531 üzenetére
Most már megrendeltem a d14-et,ne keltsetek bennem rosz érzést Jó lesz az nekem
-
leonel
aktív tag
válasz Hunyus #39542 üzenetére
Nekem is VENGEANCE ramom volt. Baromi magas.
A szép az, hogy amikor anno telefonon megrendeltem a D14-et - elötte állítólag kipróbálták a Sabertooth lapon és azt mondták elfér. Oks. Akkor kérem. 2 nap múlva mentem érte - haza hoztam - szerelném be: a harmadik slotot is letakarta.
hívom a boltot, hogy miként is van ez??? nem tudták...
Én inkább éltem a 8napos elállással és egy h100-ba forgattam át - 2db Magma ventivel.
Most már nem bánom, de azért D14-et vettem volna első elgondolásból.
Ha elfér akkor mázli és nagyon fogod szeretni!!! Impozáns darab - gyönyörű kidolgozással.www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
Hunyus
senior tag
válasz leonel #39544 üzenetére
Igazából csak a ventinek lehet útba nem?Úgy értem,hogy a hűtőborda nem lóg be a slott fölé,csak a venti lenne útba nem?Hát ha nem lóg a borda a slott fölé,akkor a ventit max feljebb emelem,vagy teljesen leveszem azt a ventit,vagy megpróbálom eltolni ki a 2ramot s hátsó 2 slottba.Legvégső esetben megpróbálom levenni a ramról a hűtést.
jookomak nem feltétlen ezt a ramot néztem ki,csak ez olcsó volt,és ahonnan rendeltem a többi alkatrészt,ott ilyen ram volt,és gondoltam akkor 1úttal meg van a ram is.Az akadályokkal nem is számoltam
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz ricshard444 #39548 üzenetére
Ennyi...olyan nincs, hogy nem fér be...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest