Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Throme

veterán

válasz Seep #82146 üzenetére

Megtörtént a csere.

Nem igazán cseréltem még kapcsolókat.
    Direkt szereztem gyáritól eltérő, hosszabb szárú kapcsoló kiszedőt, de a V1 F sora és a felső szélekhez közeli kapcsolókhoz csak a gyárival fértem hozzá.

A Silent kapcsolók már egész könnyen a helyükre pattantak. Figyeltem a lábaikat, nem volt elgörbülve.

Ez a kapcsolószett egy álom. Persze ezt úgy mondom, hogy nincs tapasztalatom.
    Tényleg csendes. A K8 gateron red (állítólag pro) o-gyűrűvel is egészen csendes lett, de ez a Silent K pro ezen is túl tesz, mondjuk még szép ugye?!

Szépen járnak a billentyűk (a kupak pbt, szintén Keychron) és a hangjuk is tetszik.
    Semmi szükség szivacsok ki-be rakására, sem PCB hátoldal leragasztásra. Egyszerűen így jó ahogy van.

O-gyűrű téma.
    F-sor, módosítók (és win) közül a kisebbek nem , nagyobbak kaptak gyűrűt. A nyilak igen, de a többi (page up/down, end/home...) nem.
    ... és persze a betűk, számok
    Hát tényleg nincs köztük markáns differencia, viszont így marad, mert minimálisan halkabbak a gyűrűs billentyűk.

Szerelésnél kipucoltam a megüresedett billentyűzetet és teszteltem a kapcsolókat. Nem volt gond egyikkel se.

Negatívum annyi, hogy a hangosabb, kopogósabb barnák után sokkal nagyobb lett hangban a különbség a space, enter és backspace gombok rovására, mert a stabilizátorok kopognak.
    Megnéztem a stabos gombokat a K8-on és ott is hallani a felfelé tartó gomboknál a stabok hangját és kisebb a különbség a többi kapcsolóhoz képest, mert azok nem csendes verziók, de azt kell mondjam a K8-é sokkal kellemesebb, mint a V1, tompább, kicsit halkabb.
    Szóval ennyit a minőségi rangsor kinyilvánításról.
    Nálam lévő billentyűzetek alapján nettó faxsság ... de mindegy.
    Cserélni nem akarok stabokat, esetleg 1x majd valamilyen kenőanyagot juttatok oda, ha az használ valamit...
    Igazából elég lenne a space-en javítani valamit.

Szóval a gombok most csendesek és számomra klassz hangjuk van (ilyen finoman tompa).
    Ami nekem fontos volt, hogy ne peng-jen és ne reszeljen, azt teljesíti a kapcsoló szett.

Ahogy látom a Keychron oldalán megint hiány van ebből a kapcsolókból. Hamar elvitték.
    kb 9-9,5k huf ahogy számolom a 110db-os szett, de a szállítási költség olyan 12$, ami nem kevés.
    Az AH oldalon már jó ideje hiánycikk, de a picit magasabb alapár ellenére olcsóbban ki lehetne jönni... csak rosszul mérték fel az igényeket és lehet sokáig nem is lesz.
    Átvehetnék a Keychrontól azt a funkciót, hogy le lehet adni az igényt, hogy szóljanak, ha megint lesz, így látják azt is, hogy mekkora az érdeklődés adott termék iránt. AH-nak így lövése nincs mennyien vásárolnának ilyen kapcsolókat.... mindegy ez nem az én vállamat nyomja.

Aki csendes megoldást keres, annak ajánlom ezt a Keychron Silent K Pro kapcsolót, az azonban igaz, hogy hosszú távú tapasztalat nincs vele....
    Örülök, hogy nem a reszelős Gateron Silent-eket választottam.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák