- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solymi81
aktív tag
válasz nyunyu #40648 üzenetére
Vágom, úgy látszik félreérthető voltam.
Én arra akartam kihozni, hogy mindegy az intenzitás/erőkifejtés mértéke a 45-70g felett, mert az nem befolyásolja a játékot.
Illetve az is mindegy, hogy tövig nyomod a gombot vagy negyedig felengedve még az érzékelési tartományban tartod , mert ez nem gázpedál.Remélem így már érthető
-
Ringman
nagyúr
válasz Dtomka #40650 üzenetére
a mecha billeknél is vannak gyagyisági/giccsességi fokozatok - kinézet szerint kb sorrendben - de ez szubjektív
- olcsó kínai bazári modellek, a linkelt msi billentyűzetek, a4tech
- razer, asus, gskill, logitech g410, g910
- corsair, sharkoon
- logitech újabb bill - g413, g613; hyperx
- cooler master - masterkeys, filco majestouch, leopold
- kis szériás modellek, pl vortex race 3, tada68 alu,
- egyedi modellek - pl norbauerEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mzso
veterán
Az ilyen kialakítású billentyűzetet hogy hívják? Ez is szigetesnek számít?
Egyébként nekem tök jó lenne ez a Slimstar 130. Kár, hogy nincs multimédia billentyűs verziója.Egy Dell KB216 se lenne rossz, ha nem sajnálnák róla a külön multimédia gombsort és nem kúrnák szét a kiosztást beerőszakolt fn billentyűkkel:
-
Dtomka
veterán
válasz Fandango #40651 üzenetére
Mert nem vennék. Igen pont azért...
Te vegyél azt, engem nem zavar. Aztán ha 1 évet sem bír ki akkor mehet a(#40656) Ringman
Azért mert neked nem jön be másnak tetszhet. De akkor sem ocsmány.És a Razer is gyárt letisztult formájú nem bazári cuccokat:
My Favorite Tech of the Month - October![ Szerkesztve ]
-
xLt`
tag
-
vlevi
nagyúr
válasz nyunyu #40648 üzenetére
Megnézem majd a Media Marktban azt a pár darab Cherry MX Brown kapcsolós billentyűzetet, ami ott van (egy Asus és egy Tesoro van kirakva), és még elgondolkodom rajta. Ozone Strike Pro-t ismeri valaki? Képeken, YT videókon egész jónak néz ki, leszámítva a fixen piros WASD környéki gombokat. Mondjuk, ahogy nézem, kezd elfogyni a boltokból, egyre több helyen látom, hogy nincs készleten, nem rendelhető, satöbbi.
-
Domonkos
Ármester
válasz Dtomka #40659 üzenetére
Ocsmanynak tenyleg nem ocsmany, de meg mindig jobb lenne a funkcionalitast eloterben tartani, nem mindent atengedni a "dizajnnak".
Gondolok itt arra a millio plusz egy hsz-re amikben mindenkepp vilagitos billentyuzetet keresnek, mert ejszaka is szeretnek konnyen megtalalni a billentyuket - erre meg vesznek valami olyat, ami ugyan tenyleg vilagit de olyan csunya rajta a font, hogy igazabol pont nem segiti a kiigazodast. A masik erv ezellen pedig hogy tenyleg nagyon csicsas a "konzervativabb" darabokhoz kepest, mert olyan reszleteket emelnek ki mas szinekkel, amiknek semmi funkciojuk. Gondolok itt a tobbszinu hazra stb.
Ez inkabb egy divattermek es csak masodreszt billentyuzet - a divat meg valtozik; ha most meg nem is ronda, par ev mulva az lesz.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
PixAlan
aktív tag
-
Ringman
nagyúr
vagy amazon warehouse deals, vagy ha tényleg még 18k-ig sem akarsz felmenni (sharkoon skiller mech), akkor bármelyik outemu reddel/brownnal szerelt billentyűzet.
b-kategóriás brandek lesznek: rapoo, modecom, stb.Modecom volcano hammer mennyire ajánlott
mintha valamelyik topiktag vett volna már ilyet.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Johnny_vT
senior tag
Ráleltem a Trust GXT 860/890 modellekre, de mindkettőben van kivetnivaló.
A 890 Outemu Red-del és gombonkénti RGB-vel jön, ami lájk.
A 860 extra körbefutó RGB-vel és csuklótámasszal jön, ami lájk.
Tudtok olyan modellt mondani, ami ötvözi ezt a négy tulajdonságot? (Outemu-hoz nem ragaszkodom, sőt akár gumidómos is lehet, csak ne Blue.)
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Dtomka
veterán
válasz Domonkos #40663 üzenetére
"Ocsmanynak tényleg nem ocsmany," Köszönöm, h Te legalább reális vagy. És nem használsz olyan szavakat melyek csepet sem fedik a valóságot.
Biztos neki is jól esne, ha valaki a munkájára azt mondaná ocsmány. Mert ezt a bill.t is valaki megtervezte...
Tényleg divat fikázni valamit amit még élőben nem látunk, használunk. Pedig nem vagyunk már gyerekek vagy igen?" divat meg valtozik; ha most meg nem is ronda, par ev mulva az lesz."
Idővel minden megszépül...(#40667) Fandango
Helyes...(#40668) PixAlan
Mit szerettél volna mondani? -
Domonkos
Ármester
válasz Dtomka #40670 üzenetére
Idővel minden megszépül...
Fiat multiplaEgyebkent meglepoen kevesszer van az, hogy annak a otletei kerulnek a vegleges termekbe, akik komolyan ertenenek a tervezesehez. Ez abbol is latszik, hogy tele van vegyesen jo es bena megoldasokkal az egesz. Mondjuk ez nem csak periferiakra jellemzo...
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Mr.Csizmás
titán
razer, msi, madcatz na ezeknek a minősége némelyiknél hagy kívánnivalót maga után. kis túlzással ki lehet jelenteni, hogy egy bazári kínai beleválasztva egy fém felsőrészes + vastagabb DS capekkel még többet is bírna mint a "márkások"...de persze ez nem számít a facebookon a csgo fancsoportokban, ahol heroin áron hirdetik a warozásban szétcsapkodott razert (ez nem neked szól, csak véleményezek a témában )
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Solymi81
aktív tag
Nézd, ízlés témában vitatkozni teljesen felesleges. Vannak általánosan elfogadott ízlésbeli irányelvek és fogalmak, amik kultúránként eltérhetnek.
Mivel gyakorlatilag mindent Kínában gyártanak, így a bill-ek között minőségbeli és kinézeti eltérések lehetnek többnyire. Ha viszonylagosan jó a QC-ja, akkor elég sokáig húzzák azok is, a fórum többsége tudna erről mesélni.
Nekem otthon van két Corsair-em illetve volt egy Xtrfy és még szemezgetek más billentyűkkel is.
A kínaiak csak azért esnek ki, mert nagyon kevés az olyan amelyik teljes, ISO és Piros kapcsolós.
Ha meg van, akkor meg olyan áron amiből már többféle közül tudok választani.Egyébként meg ami Razer-t linkeltél, attól agyfrászt kaptam, az agyam szó szerint megtagadta a látott információk képi feldolgozását/értelmezését, pedig én szeretem a különlegességeket, a fehér színű dolgokat meg főleg. Sikerült a tökéletes hideg, rideg színeket összekombinálni mint valami sci-fiben. Kiállítási darabként mint vmi futurisztikus csoda, elmegy, de nem hinném, hogy napi szintű használatban olyan jó lenne.
Persze vannak olyanok akiknek bejön, de elenyésző kisebbség.
-
Dtomka
veterán
válasz Domonkos #40671 üzenetére
Na az a verda tényleg nem 1 szépség
(#40672) Mr.Csizmás
Razer egerem van, de a következő lehet steel, vagy logitech lesz. Félreértés ne essen én sem szeretem a túl csicsás dolgokat. Nem vagyok rgb mániás De tény manapság már minden rgb-s.(#40673) Solymi81
Tudom, hogy szinte mindent ott raknak össze. De nem biztos, hogy ott is gyártják.
De mindnyájan tudjuk, hogy 1-2 évre vannak ezek a perifériák tervezve.Sajnos elég sok márka már csak a nevéből él meg. PL Philips. 10+ évvel ezelőtt sokkal jobb minőségben mint napjainkban.
Volt olyan hajnyíróm ami 6 évet simán kibírt, és 10 k alatt volt az ára. Amit ma megveszünk max 2 év és széthullik.Egyetértek, túl scifis
-
Solymi81
aktív tag
válasz Dtomka #40674 üzenetére
Az tény, hogy a név már nem feltétlenül jelent garanciát, hacsak arra nem, hogy a gari idő alatt nem esik szét a cucc. A fogyasztói társadalom és a folyamatos bevétel/fejlesztési ütem maximalizálás miatt ezek a termékek nincsenek hosszú távra tervezve, de ez nem azt jelenti, hogy minőségben rosszak.
Egy jobbféle billentyűzet sokáig kitart, problémát a kapcsolók és kupakok jelenthetnek, de azokat is lehet egyenként cserélni, tehát ez se igazi probléma.
Nem tudom miért érné meg az alkatrészeket máshol gyártani mint Kínában. Inkább az szokott lenni, hogy ott gyártják és máshol szerelik össze.
A probléma ott van, hogy engeded elhitetni magaddal, hogy az újabb jobb vagy kell neked, mert az új funkció az biztos nagyon hasznos lesz egyszer (vagy sem) illetve ha már megteheted, miért ne vedd meg...
Másrészt felismerték azt, hogy ezeket az eszközöket is szeretik az emberek pimpelni és próbálnak minden lehetőséget megragadni ehhez.
Az RGB-nek szerintem van létjogosultsága, minimum az, hogy ha akarsz, akkor alkalmanként különböző háttérvilágítást adhatsz vagy külön csoportba rendezhetsz billentyűket és nem feltétlenül játékok miatt (amihez jó a különböző színű keycap is). Számomra a dizájnfaktora elhanyagolható, de néha biztos jó vele elszórakozni.
-
Domonkos
Ármester
válasz Solymi81 #40675 üzenetére
Az 5db 1985 elotti billentyuzeteim kozul 4 mukodik. Se kozel se tavol nincs semmi olyan mai modell ami minosegben osszemerheto lenne veluk. Senki sem gyart mar olyan billentyuzetet amit 2000 kornyeken gyartott, es mar 2000-ben sem gyartottak olyat, amiket 1990 elott. Nem tudok kivetelt mondani.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Domonkos #40676 üzenetére
Ebben szerepet játszik a piac alakulása, hiszen akkoriban nem beszélhettünk tömegtermékekről és a választék is jóval kisebb volt. Ha egy gyártó sz*rt adott el, a kevés vásárló között hamarabb terjedt el a hír és elfordultak tőle. Nomeg azok a jó öreg billentyűzetek még jobban hasonlítottak ipari munkaeszközre, mint szórakoztatóelektronikai kiegészítőre, értve ezt felépítésükre és anyagaikra is.
Azóta van:
- tömegtermelés ameddig a szem ellát
- fogyasztói társadalom, ergo ami elromlik azt nem megjavítjuk, hanem kidobjuk és
- relatíve sokkal alacsonyabb gyártási költségek, ami a termék árát is lejjebb toljaUgyanez a gondolatmenet ráhúzható az ég világon bármire az autóktól kezdve a számológépeken át a hintalovakig.
[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Domonkos
Ármester
válasz Johnny_vT #40677 üzenetére
Eszlelem en is; csak azt mondom, hogy ha figyelembe veszem, hogy mennyiert mit kapok (meddig tart ki stb.), akkor is egyre rosszabbul jarok az ujabb es ujabb billentyuzetekkel. Ezert nincs is nagy ingerenciam a mostaniakat cserelni. Amugy sem hoztak be mar vagy 30 eve olyan dolgot, ami miatt szimpatikusabb lenne akarmelyik.
-
ezoro12
tag
Sziasztok. Billentyűzetet szeretnék venni, de még nem találtam meg a megfelelőt, ezért kérném a profiktól a segítséget
Miket tudjon:
Magyar kiosztás,
Multimédiás külön gombok, főleg hangerő a szükséges,
Lehetőleg RGB, vagy valami világítás, ami a gombokat világítja meg, és nem az egész billentyűzet alsó részt, hogy olvashatóak legyenek a betűk és számok,
A gombok magassága a hagyományos magas gombok legyenek rajta,
Játékra lenne főleg és kb. 20k lenne a keret rá.
Ilyen kéne a gyerkőcnekEgyébként, szerintetek már sosem lesz újra kapható fehér normális billentyűzet? ( Ilyet magamnak vadászok, ha elromlana a mostani, amit már csak használtan sikerült szereznem...
Előre is köszi.
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Ki tud nekem segíteni a következőben?
Keycap szettet szeretnék venni.
Side printed
PBT
ANSI
MX Profile
Lehetőleg fekete vagy sötétszürke színű (lehr ilyen váltott is akár, ahol az esc piros.
Lehetőség szerint 50$-ig szállítással, vámmal, adóval együtt.
Van ilyenre lehetőség?[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Fandango
veterán
-
dugo_
veterán
válasz Fandango #40681 üzenetére
Ez OEM és az alin ~22-ből megvan.
Cherry profillal:
https://www.aliexpress.com/item/DOLCH-thick-pbt-keycaps-cherry-profile-side-printed-keycaps-gh60-poker-87-104keycaps-108keys/32791274444.html -
alpihun
senior tag
Heló!
Egy ms wired 600 3.5k-ért mennyivel rosszabb, mint a HP QY776AA kétszer annyi pénzér?
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
Domonkos
Ármester
válasz alpihun #40686 üzenetére
Nem hiszem hogy 2x jobb lenne, bar en inkabb a hp fele hajlanek. Az M$ billentyuzeteivel nincsenek vegtelenul pozitiv tapasztalataim. Elettartamra nagyjabol 2-3 evet lehet szamolni. Azt lehet erdemesebb venni, amire hosszabb a garancia - vagy ha ki tudod oket probalni eloben, akkor az amelyik elsore kellemesebb.
-
gmeszaros
tag
Sziasztok!
US EN kiosztasu TKL billentyuzetet szeretnek venni, ami tartos es nagyon halk (a csaladban van kisgyerek). Melyiket ajanlanatok? Nem Magyarorszagon vennem, igy az ar majdnem mindegy (majd megnezem errefele mennyiert kaphato), de ez azt is jelenti, hogy nem biztos, hogy kaphato nalunk. Ezert ha tudtok kerlek tobb tipust is ajanljatok. Hattervilagitas nem kell (sot, ha nincs, az a jobb), ha ergonomikus beutese van, az nem baj, de ha nincs, akkor legyen a teljesen standard kialakitas (kb. mint a regi billentyuzetek, szoval ne legyenek beokoskodva a kurzorbillentyuk a shift helyere, stb.). Fontos, hogy kabeles legyen.
Programozasra lenne hasznalva, semmi jatek.
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
Vettem nemreg egy CM Masterkeys pro M-et. Uk kiosztas. Egyszerre vele, ugyanott vettem HU keycaps csomagot is. Most estem neki lecserelni.
De komolyan, milyen minoseg ellenorzesen mennek ezek at? Az egyes magyar gomboknak mas-mas a magassaguk. Meg az illesztes sem az, mint a gyari, pedig CM-es a doboza is.Mutatok kepekben, de ergonomiailag ez a normalis?
Latszik, hogy a gomboknak nemcsak a felfogatasa mas, de az alakja is. Eddig nem tunt fel, ez tudatos vagy ilyen silany?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs