- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurazsi
csendes újonc
-
Rony949
őstag
válasz kurazsi #38601 üzenetére
Néztem 2.0-n és 3.0-n is. Mindkettőnél előjött a probléma. Még múlthéten visszaküldtem. Azóta is várom hogy kiszállítsák a másikat (vagy ugyanazt kijavítva). Lehet hogy csak simán a vezetékével volt probléma, redditen valami hasonló problémát olvastam és ott egy csomóan a vezetékre reflektáltak.
Mindig mikor veszek valami cuccost a számítógépemhez, attól tartok a legjobban hogy elszaródik a kábele. Nem hiszem el hogy lassan 2018 lesz és még mindig nem vagyunk képesek egy olyan vezetéket létrehozni ami nem lesz, vagy csak kurva nehezen lesz kontaktos.
[ Szerkesztve ]
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
A hétvégén végre kézhez kaphattam a Corsair K63-ast, amire már nagyon régóta vártam. Mivel elég kicsi / limitált lehetőségekkel rendelkező számítógép asztalom van, ezért kiemelten fontos volt hogy kisebb / TKL változatú billenytűzetet találjak elsősorban gamer célokra. Sokan ajánlották a Corsair K70-est, ami a best selling darab, de kevesen tudnak ennek egy kisebb ("és jobban árazott") testvéréről a K63-asról (én 27.5k-ért találtam rá újan). Szinte minden téren ugyanaz mint egy K70 non RGB változat, csak TKL kiosztással (ergo nincsen numerikus billentyűzet). A fedőlap műanyag, de az is nagyon masszív vastagságú, a kábel nem szövetborítású, de szintén nagyon vastag / tartós hatása van (szerintem egy depis ember fel is akaszthatná rá magát, szóval ezért mégsem biztos hogy ajánlott ).
Cherry MX Red kapcsolók, aki ismeri annak nem kell bemutatni, aki pedig nem, annak csak annyit tudok mondani hogy Kailh RED-nél könnyebb lenyomni, és sokkal jobb a lenyomás feeling. Kevésbé hangos is mint egy Kailh RED. Sajnos csak ezzel a két típussal van tapasztalatom, máshoz nem tudom hasonlítani.
Summary: elégedett vagyok, mivel pont azt kaptam amire számítottam, és relatíve jó áron...
Képek: doboz / tartalom / használatban
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Solymi81
aktív tag
Szerintetek érdemes most mecha billt venni vagy várjak még amíg kijönnek az újabb verziók a speed switchekkel? Ahogy láttam már mindenkinek van új switche, csak még nem minden gyártó dobott ki hozzá bill-t.
-
Bdanyy
addikt
válasz Domonkos #38592 üzenetére
És PixAlan
Köszi, megnézem őket. Mediamarktban pár billentyűzetet kipróbáltam, de nem igazán volt egy sem, amikért pénzt adnek ki.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
PixAlan
aktív tag
válasz Solymi81 #38605 üzenetére
A speed switchek magasabban van az "actuation point"-ja(nem tudom, hogy hogyan lehetne ezt magyarul mondani, érzékelési pont talán kifejező), nem nevezném kifejezett upgradenek, inkább csak másmilyen. Már korábban is léteztek hasonló tulajdonságú switchek, és nem terjedtek el nagyon.
Szerintem azt a ~0.8mm annyira nem tesz latba ami reszponzivitást illeti, ellenben biztosan könnyű félreütésnél véletlenül aktiválni. Szóval szerintem simán jók a sima switchek, persze lehet, hogy valkinek jobban bejön a speed switch, de ha nem próbáltad, nem vagy biztos benne, hogy neked ez való, akkor nyugodtan vegyél tradicionális switches billentyűzetet.
-
Skullwipe
senior tag
Valaki tudja a módját, hogy működjön a gép indítás usb billentyűzetről mint ps/2 aljzatnál space-re?
-
powerwade
senior tag
Srácok, ehhez a layouthoz mindegy milyen platet veszek, ugye? 2.25U Lshift vagy 2U Lshift. Ezek közül tudok választani, de a Lshift -re 1U-t tervezek Az utóbbi napokban egyre inkább csak arra tudok gondolni, hogy az XD84 túl sok lesz nekem, nem kell annyi gomb... Átnéztem mik azon a gombok amiket leginkább használok, és úgytűnik az XD60/64 is elég.... Az Anne Pro meg megy azonnal apróra ha megérkezik, mert ott nincs kihasználva minden hely... és kevésbé szabható személyre
-
Ringman
nagyúr
válasz powerwade #38621 üzenetére
nem mindegy, 2u-s kell.
ha nem akarod hurcolni a billt, akkor nem fáj az fn sor szerintem bár az anne pro-ra itthonra nekem is elég lenne a kurzorblokk, de munkára 75% alá nem mennék.
ha tudnék/akarnék forrasztani, akkor a szóközt is robbantanám háromba - mint ahogy ennél is opció [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
powerwade
senior tag
válasz Ringman #38622 üzenetére
Köszi. Bár nem tervezem hurcolni (csak heti 1-2x megyek be az irodába) de munkára kell, itthon. Elég lesz a kurzor, dedikált del, tilde és backtick. A home/end/pgup/pgdn meg elfér a fn layeren - konzolban/terminálban úgyis ctrl+e es ctrl+a -val közlekedek a kurzorok mellett.
Olyan cukin mutatnak ezek a kis 60% billzetek a nagy asztalon
Egyébként miért jó igy felosztani a space-t háromba? Ezen agyalok pár perce...
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz powerwade #38623 üzenetére
az egyik oldal lehet backspace, a középső pl. fn vagy egyéb gomb, ami egyébként nem esik kézre.
azt vettem észre magamon, hogy a szóközt csak bal hüvelykkel ütöm le.
amúgy is a 6.25-ös space a legnagyobb helypazarlás a 2.75u jobb shift után.szerk:
közben látom megírtad a (#38624) -et[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
PixAlan
aktív tag
ortho layout, 1u only 4 lyfe De amúgy én is ezt vettem észre, hogy mindig ugyan ott ütöm le a spacet, szóval nekem kb semmi alkalmazkodásra nem volt szükségem a full 1ura váltásnál.
-
powerwade
senior tag
válasz Ringman #38625 üzenetére
Na, most realizálom, hogy én is a bal hüvelykkel nyomom a spacet, ráaadásul többnnyire a bal oldal első harmadában. Középre mehet a Fn és jobb oldalra egy bazinagy backspace Ha már úgyis többnyire ott pihen a jobb hüvelykém. Mert ahogy érzékelem a backspace felé való kinyúlás a leghosszabb mozgás amit a kezemmel teszek a billentyűzeten. Ma se hiába jöttem be ide, tényleg köszi
Már csak ekkora méretű kupakokat kell találni mert a fake-kamu dolch szettben nincs
PixAlan: fotó esetleg a billről/layoutodról?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz powerwade #38627 üzenetére
a 6.25u az egy 2.25 u + 1.25u + 2.75u-ra van felbontva, az meg ansi bal shift + mod + jobb shift
dsa-ból mindegy a sor, de még oem/cherry profilnál is passzol a sor, nem áll el a kupak. szóval alap 104gombos szettből is kijön a split space[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
válasz powerwade #38627 üzenetére
Perpill nincs a legszebb állapotban, mert maradék keycapeket raktam rá amég meg nem érkezik az utód/társ(xd75)
olkb preonic grid | gateron blue | signature plastics g20(általában)
[imgur album még fiatal korából]
Hát nem valami szép de mint használati tárgy imádom
edit : Nem akarja feltölteni direktbe a képet, szóval ezt is feltoltam imgurra: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Honzi
senior tag
Erre valaki?
[link]
Annyi változott hogy akár lehet 25-30 ezer között is de jobb lenne inkább az előbbi.Ryzen 3600 & GTX 1080
-
csati777
csendes tag
Hülye kérdés következik: lehet, hogy a US QWERTY billentyűzetemen nem tudok "jobb kacsacsőr" ( less-than sign, < ) szimbólumot írni? A fordítottja megvan (az M-től kettővel jobbra+ALT), de a másikat csak a bal ALT+060 kombinációval tudom előcsalogatni.
-
t181
senior tag
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá? - jó lenne, ha 15 ezer forint fölé nem nagyon menne az ára
2.Használt szóba jöhet? - nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Egy HP Pavilion g6-ot használok lassan 6 éve, aminek szerintem még az árkategóriáját figyelembe véve is botrányos billentyűzete van. Ráadásul egyszer már cserélnem is kellett, mert elkezdtek meghalni a billentyűk. A következő felesleges pénzkidobást (16-17 ezer forint volt) szeretném megelőzni egy normális billentyűzet vásárlásával. + a notebook egy ideje hűtőpadon van és nem túl kényelmes így programozni.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Elsősorban gépelésre, főleg programozásra.
Nagy ritkán játszom, de tényleg annyira ritkán, hogy nem igazán szempont szerintem.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mióta rájöttem, hogy ebbe az árkategóriába szűken belefér egy mechanikus billentyűzet is, ilyet szeretnék.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Itt olvasgatva találtam a Sharkoon Ski Roller SGK1-et, ami német Amazon-ról rendelve nagyjából még beleférne a keretbe. (bár ez a "gamer kinézet" abszolút nem hiányzik... de nem is döntő tényező)
7.Milyen kiosztást szeretnél? - csak ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad nem létfontosságú, a notebook bill.-jén sincs és sikerült annyira hozzászokni, hogy már akkor sem használom, ha olyan billentyűzetet nyomkodok, aminek van. Szóval, ha a numpad hiánya az árban is látszódik, akkor jöhet.
Jó lenne, ha multimédiás funkciók (prev., play/pause, next, hangerőszabályzó gombok) elérhetők lennének valamilyen formában.
9.Extra igények -[ Szerkesztve ]
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
nyunyu
félisten
válasz powerwade #38621 üzenetére
Srácok, ehhez a layouthoz mindegy milyen platet veszek, ugye?
Ehhez inkább egyedit szabatni kéne.
Itt le tudod generálni DXFben a szabásmintát, AutoCADben picit megmasszírozod, hogy pont akkora legyen, mint ami a házadhoz kell, furat helyek, aztán elmész vele valamilyen lézeres vagy vizes vágóval rendelkező CNCshez, és neked tetsző 1.5mm vastag fémből legyártatod.
Kb. 6 méternyi vágást számol a cucc a kiosztásodra.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Vanir
veterán
Ennyiből vennék egy jó állapotú használt mechát, főleg, ha kódolásról van szó, de te tudod. Sőt, német Amazonról újonnan is lehet finomságokat csemegézni (pl. Sharkoon Skiller Mech SGK1, Cherry MX Board 3.0 stb).
15 rongyot membránosra kiadni nem bölcs dolog.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Dtomka
veterán
-
Land
veterán
Üdv!
Szeretnék venni 10-12k Ft környékén egy világítós, a 2 kitámasztóján is gumírozott billentyűzetet.
Melyiket ajánljátok?Favoritom: Hama uRage CyberBoard Premium-> miaz hogy nem forgalmazzák már?
Többi:
Asus Cerberus
COUGAR 200K
Spirit Of Gamer XPERT K100
Trust Thura GXT 860Ha tényleg megszűnt a Cyberboard, akkor ötletem sincs mi legyen. Ezt eltököltem úgy néz ki...
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Ringman
nagyúr
magyar kupakszett 16k-ért, ajándék ttc(?) blue switches mecha tkl-lel: [link]
rákérdeztem, tényleg magyar a bolt szerint és clicky.
-
Skullwipe
senior tag
válasz Ringman #38644 üzenetére
Nem lehet eldönteni, hogy milyen fajta a kupak, még a kapcsolókról is csak ennyit láttam: [1], [2], de nem lenne rossz a feliratok és a betűtípus is kicsit jobban néz ki mint a megszokott erős gémer. De jobban bele gondolva, biztos mártós fajta lesz ennyiért meg pláne és a szokatlan betűtípus és túl részletes figuratív formák láttán.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Skullwipe #38646 üzenetére
100%, hogy oem mártogatós lesz az.
a régebbi gamdiasokban ttc switchek voltak, vsz itt is ezt jelenti a gamdias certified.viszont aki magyart akar, annak vsz érdemes rádobnia egy natec outemu blue-s billentyűzetre párezret, hogy magyar legyen
-
-
powerwade
senior tag
Gyors kérdés: miért jobb platebe tenni a switcheket, miért nem inkább rögtön pcb-be?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs