- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Cherry MX Blue-t lehet vhol kapni itthon?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv!
Vezeték nélküli billentyűzet+egér kombót keresek TV-hez kapcsolt PC-hez lenne.
Van valami tuti vétel 10 alatt?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Dtomka
veterán
Valahol olvastam, hogy a rúgós IBM billentyűzetekről, és kíváncsiságból megnéztem ez milyen. Hát rúgós
Jah itt olvastam róla:
Ez minden idők legjobb billentyűzete: Model MMár nincs használatban (ezért is kicsit koszos szegényke!)
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Domonkos #38254 üzenetére
Hiányos lenne? miért? a bal ctrl-t én vettem le, 1 fotó erejéig. Ha megnézed a másik képet azon rajta van. Kipróbáltam egész jó rajta gépelni
Ok elhiszem, hogy nem a legjobb, de az biztos nem egy mai darab
~ mennyibe kerülhet? Mennyiért lehetne eladni?[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
-
Dtomka
veterán
Mi a véleményetek a Gigabyte Force K85 ről?
Mechanikus billentyűzet teszt - Gigabyte Force K85
Köszönöm előre is! -
Skullwipe
senior tag
Most láttam a HyperX Alloy Elite-et, azt a de jól néz ki ez is, minden multimédia gomb dedikált, analóg hangerő szabályzóval, csukló támasszal, még pluszban külön dedikált extra funkcióknak is kijárt a külön gomb. Így bőven elég már mindenre akinek nem kell plusz makró. Ez is beton stabilnak tűnik ezzel az acél kialakítással vagy miből lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Domonkos #38259 üzenetére
Értem. egy genius kb 265 -et cserélném le. ~ 5 k ért el fogom tudni adni tehát max 20k ba fog fájni. Sztem annyit megér
Első mecha. billem lenne, és biztosan jobb a jelenleginél. -
Domonkos
Ármester
-
Dtomka
veterán
válasz Domonkos #38262 üzenetére
A model m nem az enyém A cég ahol melozok ott van a szerverben . Ok sztem akor megveszem a gigabytot, bár nem szeretem azt a márkát. De ha meglesz írni fogok ide véleményt! I promise!
Bár ahogy nézem ezen nincsenek makró gombok? Van értelme azoknak a gomboknak?
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Ma megérkezett a HyperX Alloy FPS UK Red Switch változat. Első benyomásaim jók, kicsit hangosabb, mint az előző membrános billentyűzetem, de nem vészes. Egész jó rajta gépelni, talán még gyorsabban is tudok rajta írni, mintha folyékonyabban menne. Van még néhány melléütésem, de nem túl sok. Mivel tudok 10 ujjal gépelni, így nem nagyon izgat az angol kiosztás. Tetszik a kinézete is és a háttérvilágítás is jó, régen akartam már világítós billentyűzetet. Este jól jön, bár a sima statikus világítást használom egyes fényerőn.
Pár nap múlva mikor többet használom részletesebb véleményem lesz, de úgy néz ki nem fogtam mellé. Az ára húzós volt (32 Mátyás király), de hát a minőséget meg kell fizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Mr.Csizmás #38266 üzenetére
De a 83 nem magyar
(#38267) nyunyu
Várj még vele, hisz még én sem szereztem meg. De ha 1x meglesz neked adnám el leginkább (sry mindenkitől!), és azért mert Te vagy az aki tudná értékelni, igazán. És sztem jó kezekben lenne.
Bár, h csökkenne? Sztem nem! Ilyen billentyűzet már nem sok van és létezik a világon. X év múlva talán még vagyonokat is érhet.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Dtomka #38263 üzenetére
A gyarto sajat szoftverenek es a dedikalt makrobillentyuknek nem sok ertelmuk van.
A sajat szoftvert max a vilagitas miatt erdemes hasznalni, minden mast kulonbozo ingyenesen elerheto megoldasok jobban fognak tudni.
A dedikalt billentyuknek meg pont annyi lenyeguk van, hogy nem kell 2 billentyut leutni az adott funkcio eleresehez. Ennek annyi hatranya lehet, hogy ha atulsz masik gep ele, ott keves esellyel lesz ugyanott az adott billentyu (ellenben egy C^valami-vel), raadasul nem is biztos hogy gyorsabb vagy kenyelmesebb kinyulni egy-egy ilyenert, amikor a billentyukombo egybol ott lehet az ujjak alatt. De ezt majd csak akkor erti meg az ember, ha atvalt 60%-os billentyuzetre
Szoval szerintem nincs.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #38270 üzenetére
BTW model m-et meg a mai napig gyartanak.
90$+posta egy Unicomp Classic 102.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Domonkos
Ármester
-
sutyi^
senior tag
ALZA-nál karácsonyi Logitöcs akció vanik.
Logitech G413 US layout 20 pézzé: [klatty]
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Ringman
nagyúr
-
sutyi^
senior tag
válasz Domonkos #38275 üzenetére
Nem aktuális. Lassan három hete barna kapcsolós CM MasteryKeys PBT nyüstölök. Amúgy cikkszám szerint ezek vannak az ALZA-nál G413-ból, félkövérben:
Carbon, US International: 920-008310
Silver, US International: 920-008476Carbon, UK English (Qwerty): 920-008308
Silver, UK English (Qwerty): 920-008475-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
tegnap megjött a cooolermaster masterkeys pro L rgb billentyüzetem
egy ismerősöm elsőre is ezt ajánlotta,mert ő régóta használja,maximális elégedettséggel,de én mégis elcsábultam egy g910-re...nem kellett volna.
semmiképp nem rossz a g910 se,személyes problémáim voltak vele,sok +gomb engem zavart,legalábbis bal oldalt mindenképp,és a romer switcheket nem éreztem valahogy,és halk volt nekem nagyon.(nekem olyan membrános érzete volt,50-60k értékű billentyüzettöl nem ezt várnám)
a cm-et barna switchel rendeltem,fullra magyarositva
és első pillanattol imádom.
semmi sallang nincs,csak a bill. és nagyon jó rajta gépelni,játszani,kellemes a hangja,még nem zavaró,de azért hallani hogy mi ez.us verzio,nagy enter,kis shift.
a magyarosito készlet rengeteg kupakot tartalmaz,szinte mindent a régi magyar billentyüzethez lehet igazitani.
ez sem olcsó,de remélem sokáig fogja birni[ Szerkesztve ]
...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
válasz Dr_Senkihazi #38280 üzenetére
(amugy UK verzio,csak elirtam)
...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Szüleimnek szeretnék smart tv-hez vezeték nélküli billentyűzetet, mely touchpaddal is rendelkezik. 10-15 ezer forintot szeretnék rászánni. Miket ajánlanátok?
-
Isual
veterán
Na megjött a Ducky ONE PBT W-LED-es, Cherry MX-Brown switch-es billentyűzet amit a CM Masterkeys Pro L után rendeltem, igazából amiatt mert zavart nagyon a nagyon zörgős space és az érezhetően gyengébb minőségű kupakok.
Abszolút első benyomás alapján írok.
A kupakok minpsége sokkalta jobb, ezek érdesebbek és a billentyűzet úgy amblokk sokkal halkabb az ugyanolyan switch ellenére, mivel ezek nem zörögnek akkorát lenyomáskor és felengedéskor. Szerencsére a space probléma megoldótott, a CM nagyon zörgött, ez finoman, puhán kattan, sokkal-sokkal barátibb, igazából ebből a szempontból ég és föld a kettő. Továbbá az is feltűnő, hogy a többi nagyobb billentyű is sokkalta kevésbé zörög és sokkal halkabb, mint a CM-en volt (Enger, Backspace, TAB, Shift-ek).
A háttérvilágítás minősege szerintem ugyanoylan, jól szabályozható és plusz pont, hogy itt vannak külön dedikált LED-ek a num, scroll és capslocknak.
Az általános masszívság itt is megvan, viszont nagyon-nagyon tetszik, hogy itt két lába van a billentyűzetnek, tehát van egy rövidebb, ami kevésbé dönti meg és egy magasabbra támasztó láb, utóbbi volt a CM-nek is. Ez nekem azért jó, mert elég magas mindkettő és nekem a CM lába túl magasra döntötte, itt meg pont kényelmes ez az átmeneti megoldás, úgyhogy biztosan így fogom használni.
Még egy előny a hátrány előtt a dedikált hangerőszabályozó gombok és a Calculator gomb, ami bármilyen furcsán is hangzik nekem fontos (mármint a Calc gomb), mert szoktam használni és így sokka könnyebben lenyitható.
Hátránya nyilván a német kiosztás, amit még kicsit szoknom kell bár eddig is általában vakon gépeltem, de azért amikor fáradtság miatt vagy bármi más okból elbizonytalanodtam, akkor jó volt lepillantani és egyből megtalálni a helyes billentyűt, na ez most elveszett, de biztos vagyok benne, hogy gyorsan hozzá fogok tudni szokni ehhez.Összességében megérte a +10 ezer Ft, amibe a CM került nekem magyar szettel (ez 46k volt, az 36), a PBT kupakok az örökkévalóságnak szólnak, tőlük általánosan halkabb lett a billentyűzet és a space egyáltalán nem zörög, ami nagyon kellemes érzés. Ezen kívül vannak dedikált media gombok, viszont nincs magyar kiosztás. Többet költöttem sokkal a keretemnél és a gyors (1 hónapos) váltáson is buktam pár ezrest, de most ténylegesen úgy érzem, hogy megérte és ezt a billentyűzetet nem fogom tudni az én felhasználási intenzitásommal sose szétverni, hacsak nyakon nem öntöm úgy évente egyszer kólával...szóval erre figyelni fogok a jövőben, mert sokba volt azért tényleg...
Köszönöm, hogy olvashattam a topicot és elvezettetek először aktívan, majd passzívan egy ténylegesen tökéletes billentyűzethez és megtaláltam azt a legkisebb kompromisszumot ez által.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
bardati
tag
Van olyan ember aki ténylegesen érzékeli a különbséget egy mechanikus irtó drága billentyűzet és egy sima között?? -mert nekem nem érződik semmi csak az ár...
Bardati
-
Crabface
senior tag
válasz bardati #38289 üzenetére
A 20 eurós Victsing-en is sokkalta kellemesebb gépelni, mint a membrános vagy az ollós billentyűzetemen. Legalábbis nekem... ez természetesen egyéni preferencia, hogy kinek mi az ami kényelmes.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Domonkos
Ármester
Persze. Tapasztalataim szerint aki minel tobbet gepel, az annal igenyesebb a billentyuzetere. Persze vannak kivetelek, de ezt ne firtassuk.
Viszont badarsag azt feltetelezni, hogy egy draga billentyuzet minden nala olcsobbnal jobb lesz. Ez egyreszt azert nem igaz, mert egyes gyartok/forgalmazok kepesek hatalmas felarat elkerni a "gemer ficsorokert", masreszt meg azert mert ahany ember, annyifele izles.
Ha te nem erzel kulonbseget koztuk, akkor legalabb olcson meguszodGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
Milyen billzet után most milyen mechával próbálkozol?
Mechán belül is vannak lényeges, gépelési élményt nagyban meghatározó különbségek.
Pl. kupak vastagság, kapcsoló típusa...Kupak anyaga szerintem nem olyan fontos: mostani világos Cherryk vékony PBTje ugyanolyan szar, mint a ránézésre kettétörik OEM ABS kupakok, max abban van különbség, hogy az érdesebb felülete miatt nem csúszik.
Hangban, nyeklésileg ugyanolyan rossz.Bezzeg a vastag ABS vs vastag PBT-ben nem tudok egyértelműen dönteni, nekem jobban tetszett az OG Cherry szettem az enjoyPBT helyére felhúzva...
(Lassan kénytelen leszek szerezni egy MX 1800 kompatibilis doubleshot GMK szettet, de egy 9009 R2 erősen félhavi minimálbér jellegű. )
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Vanir
veterán
Fokozatosan haltak le, és egyszerre sajnos soha nem volt annyim, hogy megvegyem az áhított low profile Sharkoon-t. Meg most sincs, és nem is lesz mostanában valószínűleg annyi pénzem, amennyit a célra fordítanék. Evvan, saját hülyeségem.
Amúgy meg minden mástól meg laza egyszerűséggel szétmegy a kezem, 1 nap után úgy begyullad a csuklóm, hogy öröm hallgatni a hóropogását... -
Dtomka
veterán
-
macman507
aktív tag
Ezeket néztem ki, vélemény róluk, vagy valaki ismeri ezeket?
Ezt a TESORO Durandal G1N vettem egyébként, és fogom visszavinni, mivel nem jött be, így egyelőre nem akarok tovább kísérletezni a mechanikus billentyűzetekkel. Ettől még lehet jó, de nekem nem jött be a barna kapcsoló, se a magas billentyűk, meg már megszoktam, hogy közel van az Esc, F gombok...
Aki akar ilyet, az most tud venni egyébként Ipon-nál.
A másik amit kinéztem mechanikus egyébként az ez: OZONE Strike Battle SpectraJelenleg ilyenem van egyébként: Genius KB-M200
Strapabíró billentyűzetnek mondanám, jó pár éve megvan, 5+ már legalább, ez idő alatt csak pár (5 konkrétan) billentyű kopott meg kicsit, de minimális a kopás, és főleg azok amik eléggé igénybe voltak véve. A multimédia gombok alatti jelzések már könnyebben kopnak. A gombok kissé nehezen lenyomhatóak, de nem vészes annyira, gyárilag ilyen egyébként és ez nem hiba. nem bug, hanem feature
A space már pár éve beragadt, de működik és gyakorlatilag slim space lett belőle, kb. 1mm mozgással, kényelmes
Félmagasak a billentyűzetek alapból. Az Esc és F gombok közelsége is kellemes, könnyen elérni.
Kép a Billentyűzetről
Ilyen a magyar billentyű elrendezése is egyébként, de megszokható.[ Szerkesztve ]
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
Ringman
nagyúr
-
cuko
aktív tag
válasz macman507 #38295 üzenetére
A Geniusról írtam már korábban ide (a keresővel könnyen meg is lehet találni): szörnyű, kimondottan nem ajánlom.
Megfordult már jópár Canyon periféria a kezeim alatt, mind nagyon gagyi volt és egytől egyik elromlottak - kicsi az elemszám, de én biztos, hogy nem venném azt.Gyorsan átfutva az ipon kínálatán nekem például ez a Dell KB216 szimpatikusnak tűnik, ha nem ragaszkodsz a magyar kiosztáshoz, Amazonon is jókat írnak róla, 5ezer alatt van az ára. Vagy megnézhetnéd az olcsóbbik Genius Scorpion "gémer" billeket és írhatnál róluk tesztet ide, mert nem nagyon olvastam még róluk itt.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Én csodálkoznék, ha lenne olyan ember, aki nem érzi.
Mármint ha van rá időd, fogj egy oldalnyi nyomtatott szöveget, meg 100 random embert az utcáról és gépeltesd be velük 2.500 Ft-os kommersz membrános billentyűzeten, meg valami normálisabb fajta mechanikus billentyűzeten.
Sztem kb ugyanannyinak fog jobban tetszeni a membrános, mint akik szívesebben esznek vékony, hajlékony, tompa műanyag evőeszközökkel, mint rendes késsel és villával.
Parasztvakítás faktor egyébként mindenképpen van benne, túltolják a marketinget mint minden más terméknél, de azért van mögötte egy valós különbség is. Felhasználástól függ, hogy az kinek éri meg az árat. Ha évente kétszer barkácsolsz, felesleges rendes kalapácsot venned (nekem is 1000 Ft-os van, és minden igényemet kielégíti).
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
A low budget kategoriabol szeretnem kihozni a legtobbet az alabbi szempontok alapjan:
Vilagito magyar kiosztasu halk billentyuzetet keresek.
Magyar es halk a ket fo jellemzo. Szeretnem ha 10 korul alatt megusznam es a vilagitas is fontos lenne.Hama uRage Illuminated
A4Tech Bloody B120Ezeken kivul van meg javaslat?
Ezekbol melyikkel kinek van tapasztalata?Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest