- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tokra110
csendes tag
Sziasztok!
"Gamer" Billentyüzetet keresek, mechanikusat mindeképpen de abból nem igazán lehet Dunát rekeszteni a magyar piacon... Ha tudnátok mondani 2-3 akkor megköszönném!
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Programozó vagyok, ehhez keresek valami kényelmes billentyűzetet, amit egy jó pár évig használhatnék. Vagy többig. Nem vagyok a vezetékmentesség híve, de kibírom ha muszáj.
ISO fajta kellene. Ár az max 15k, persze a lehető legolcsóbb kellene, hogy ha van 5kért is már valami, az jó. A lényeg, hogy munkához kiváló legyen, inkább gombnyomásilag értem ezt a dolgot.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
dupladé.
csendes tag
válasz Tokra110 #14551 üzenetére
Gigabyte aivia osmium
Razer Blackwidow 2013
Steelseries 6GV2
Steelseries 7g
Corsair K70,K90,K95
CoolerMaster Quickfire
Logitech G710(+)[ Szerkesztve ]
"Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe" - Szu-Ce ## battlelog: eDDy_yolo
-
bencze
senior tag
válasz Jinxb1rd #14552 üzenetére
Hát programozóként sokat nyomogatod a billentyűket. A helyedben nem sietném el, megpróbálnék megtapogatni pár mechanikust, a kapcsolók feelingje legalább legyen meg. Persze nem ugyanaz megnyomogatni 2 percig vagy használni 2 napig de max tudod mit hagysz ki.
Ha meg tetszik akkor lehet keresni mindenféle budget változatokat (de 15k-ból nem jön ki). Én a büdös életben nem térek vissza membránosra hacsak nem kajára kell a pénz (és elromlott mind a 3 ami van ). Egyik legjobb befektetésem számítógépes kütyük terén. Aki egész nap ilyesmit nyomogat annak azért fontos, hogy jó legyen. Nekem főleg a tactile cherry kapcsolók jöttek be, kék és barna (habár ezek közt is nagy a különbség).De ha már... a kék kapcsolós QFR-em budget 11$-os keycapekkel, 'szabadidős' téma:
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
huntenseN
tag
Ez is meger egy probat:
Zalman ZM-K500 -
LógaGéza
veterán
válasz bencze #14559 üzenetére
Gondolkodtam, hogy egy kicsit feldobom a Zero dizájnvilágát, de anno mikor néztem, akkor több volt a posta, mint a keycapek... Bár arra nem emlékszem, hogy hol
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
bencze
senior tag
válasz LógaGéza #14560 üzenetére
Jó olcsó keycap lehetett. Ennek ha nem tévedek valami 15-20$ volt a posta, de 3 szettet vettem. Másik keycap szettem kb 80$ volt, persze jobb is az anyaga...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
MongolZ
addikt
Hali!
Szeretnék itthonra egy halk gépelésre való billentyűzetet. Nagyon sokat gépelek, bőven lenne használva, emiatt szempont még a tartósság, tehát hogy halk maradjon sokáig.
Melóhelyen egy Logitech K120-at nyüstölök, viszonylag új, igazából nekem jónak tűnik, még halknak is mondható. Itthon egy Logitech K200 van, eleinte viszonylag halk volt, most már eszméletlen hangos.
Tudnátok ajánlani egy billentyűzetet? Ár egyelőre nem számít, mivel azt sem tudom, hogy mekkora összegben gondolkodjak.
Köszi
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Mi a véleményetek ezekről:
MICROSOFT Wired Keyboard 600 és a
ZALMAN ZM-K300M angol, ? -
raggg
senior tag
Kicsit késve, de én egy Dell billentyűzetet ajánlanék, mégpedig ezt: [link]
Halk, olcsó és rettentően kényelmes. Én ilyenen kódolok. Otthoni felhasználásra kerestem volna valami drágább cuccot, de nem találtam kényelmesebbet (mechanikusokat nem néztem, az igaz).
ragklaatPS
-
raggg
senior tag
Szerintem eddig ez volt a leghalkabb billem, az előtte lévő (szintén Dell) elég kopogós volt. A Dell ilyen 'quiet' jelzővel illeti, úgyhogy gondolom odafigyeltek erre. :-) Viszont a dell laptopom klavijánál azért hangosabb.
Szerk.: Nyilván azt tanácsolnám, hogy nyomkodd meg valahol, de valamiért nem nagyon látni ilyen billt a boltokban, legalábbis én még nem találkoztam vele. :-(
[ Szerkesztve ]
ragklaatPS
-
xtevo
őstag
Ha már nem annyira kopogós, már az nagy szó, pedig de jó is lenne egy notebook zajszintű billentyűzet asztali pc-hez... szép vágyálom... Égre földre vadászom, de reménytelen... úgyhogy lehet kompromisszumot kell hoznom...
Néztem én is... kerestem, de nem találtam kiállítva sehol.
-
jookomak
őstag
Munkahelyen dell billek vannak, nem találom pontosan, talán ez: [link]. Visszasírom az előző hp-t. Tény, hogy halk, csak gépelni nem lehet normálisan vele. Anyagminősége is elég halovány. Én speciel nem ajánlom.
Akadozik, néha nem veszi be a gombokat.[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Köszönöm a tippeket. Azt elfelejtettem írni, hogy nekem magyar billentyűs kellene. Az se lenne baj, ha nagy Enter-es lenne, de az nem létszükséglet. A Zalman ajánlás érdekes lett volna, de az angollal nem sokra megyek sajnos A Dell-re meg most azt írták, hogy nem jó :/
We are only Stardust...
-
bencze
senior tag
válasz Jinxb1rd #14573 üzenetére
Ok hogy preferencia kérdése is, de azért ha programozó vagy akkor csak megtalálod a billentyűket felirat böngészése nélkül, nem? Engem pont az ilyen melóknál idegesít a magyar, irtó rossz helyen vanak a spéci billentyűk, a sok ,./<>[]{}@;':" stb sokkal hatékonyabban megy az en-us ANSI kiosztáson mint hogy keresgéljem AltGr-el...
-
törölt tag
válasz bencze #14574 üzenetére
Pont e végett nem aggódok, hogy mechanikusból nincs magyar kiosztású választék. Fórumra még bőven elmegy, chat-re meg pláne, de hivatalos levelek írásában okozhat majd problémát az ékezetmentesség. Az angollal még nem is lenne gond, de ha már nem magyar, nekem valahogy szimpatikusabb az amerikai.
-
raggg
senior tag
válasz jookomak #14571 üzenetére
Érdekes, mert nálam ez nem jött elő; mint programozó észreveszem ha sz*r egy billentyűzet. Persze elfogadom a véleményed, ízlések és pofonok. :-) Én az otthoni logitechem is ilyenre fogom cserélni. (Hacsak nem tátosodik meg a magyar kiosztású mechanikus kínálat..)
ragklaatPS
-
törölt tag
Pontosan. Hagyjam meg a mostani billentyűt? A mechanikus után köpni fogok, ha valami fontos dolog miatt 1. elő kell venni azt, 2. rá kell kötni a gépre (kötögetni kell!) 3. és ezen kell írkálni, amikor ott a jó billentyűzet a parkolón. 4. de ha nem is akarok ilyen szigorú lenni, akkor is már elszoktam tőle és mindenhogyan sz#r lesz rajta gépelni.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz #59070464 #14579 üzenetére
Ha az ember tud vakon gépelni, akkor nem tökmindegy, hogy milyen a felirat a billentyűkön? A tényleges kiosztás úgyis szoftveresen változtatható. Aki pedig nem tud vakon gépelni, annak nem is igazán érdemes mechanikusra beruháznia, hiszen vélhetően nem ír annyit, hogy számottevő különbséget érezzen.
-
Raggie
őstag
Vagy hacsak simán olyan ember vagy, aki szeretni a minőséget és áldoz is rá pénzt. Ne jelentsünk ki ilyen extremitásokat. Igenis sokkal kényelmesebb és könnyedebb gépelni mechanikus billentyűzeten annak is aki nem gépírónő és nem tud vakon gépelni.
Sajnos a jó dolgok drágák, de nem kell kőgazdagnak lenni, h 20e Ft környékén megvegyél egy mechanikus billentyűzetet ami aztán egy életre jó.
De ez csak az én véleményem, nem kell egyetérteni...
Clint Eastwood FTW
-
raggg
senior tag
Egyrészt - szofveresen változtatható: ezt értem, persze, de nem szeretnék kapcsolgatni. Ez elvi dolog, ilyen területen csak a teljesen kényelmes megoldás játszik nálam, szelavi. De ezzel még együtt tudnék élni talán.
A másik: oké, átkapcsolom és tudok írni magyar karaktereket. Viszont a billentyűzet elrendezése csak közelíti a magyar kiosztásúakét - így pl. a Z mellett nincs Í. (Amiket én néztem ilyenek voltak legalábbis, mea culpa ha van ilyen). Az meg eleve nagyon zavaró, ha a Z/Y cserélődik ilyenkor; még úgyis, hogy már sok éve vakon gépelek.
Szerk.: a másik topikhoz a véleményem annyi, hogy persze, bárkinek jó lehet a mechanikus billentyű, de anyámnak aki egy héten egyszer végigkapálja a búzaföldet fészbukon, meg ír két emailt, nem biztos, hogy van értelme a 2000 ft-os trust helyett mást adni a keze alá. Ha olyan melód(/hobbid) van, ahol sokat kell gépelned, ott meg előbb utóbb úgy is ráállsz a vakon gépelésre.
[ Szerkesztve ]
ragklaatPS
-
7
addikt
ANSI elrendezessel valoban nincs dedikalt billentyu a hosszu i-nek, de altgr+i ill. altgr+j kombinacioval gond nelkul elo tudod csalogatni, ha standard magyar kiosztast hasznalsz az operacios rendszereden.
Utolso bekezdeseddel egyetertek.
[felreertesek elkerulese vegett: ezen hozzaszolasom ekezetmentessege abbol fakad, hogy nem otthonrol vagyok, itt nincs lehetoseg ekezetezni]
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
Úgy jön le mintha valami 3 réteg control panelen kellene végigklikkelgess hogy változtasd a kiosztást. Én a bal alt shift kombót használom, nem is kell már ránéznem, szerinted mennyi időbe telik?
Az y ugyanott van mert a hungarian-101-et használom ahol a ~ helyén van a 0 alt-tal, simán meg az í, de néha átváltok angolra és úgy írom be a 0-t mert időben kb ugyanannyi...Az tuti, hogy ha egy / -t magyaron kellene nyomogassak shift 6-tal vagy hol is van, felvágnám az ereim 2 nap linux konzol után...
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
Hali urak! Programozásra (90%), doksi írásra (9%) és játékra (1%) kellene valami fasza billentyűzet. Most G510-em van, de elegem van belőle hogy a leütések harmada félreütés. Lassan már többet törlök vissza, mint írok. Ja igen, vakon gépelek 20 éve, szóval nem a szellemi kapacitásommal van a gond... Idióta billentyű forma, rossz elhelyezés (habár nem tudnám megmondani, hogy miért, de nem szeretem), a macro gombok teljesen feleslegesek (kell a francnak gamer fícsőr), nyekereg a billentyű leütéskor (gondolom rossz kivitel mert majd' 2 év után azért talán nem kellene neki), stb. Utálom. Valami mechanikusban gondolkodok, mert lassan már mindenhonnan az folyik, hogy jeah a mechanikus a király, de nem tudom hogy van-e olyanból csendes vagy "egész csendes" kivitel, ugyanis a hálószobában van az éjszakadolgozós gépem... Túl sokat nem szeretnék rá költeni (gazdasági válság meg a többi), de mivel munkaeszköz, ezért mondjuk hogy legyen az árplafon 30e Ft. Előre is köszönöm a tippeket!
szerk: Ja és ha ékezetes, az nem hátrány, mert néhanapján ideül a fiam az ölembe és mutogatom neki rajta a betűket...
[ Szerkesztve ]
-
blash
tag
válasz killerjohn #14592 üzenetére
#14554 plusz hirtelen:
- Qpad MK-50 es az Asus klonja
- Tesoro G1N[ Szerkesztve ]
-
mccready
csendes tag
Sziasztok,
világító billentyűzetet szeretnék vásárolni, valami jó minőséget. Általános felhasználásra, meg egy kis játék, de nem komoly szinten. Mindenképpen szabályozható led világításra lenne szükségem, több választható színben, multimédia billentyűkkel.
Én a STEELSERIES Apex-et néztem ki. Tudom, hogy ez egy hardcore játékosbillentyűzet, de ebben van meg nagyjából minden, amit keresek.
Van ennek számomra alternatívája, tudtok javasolni valamit?
Köszi
m -
killerjohn
addikt
ez alapján nekem az MX brown lenne a menő (a blue kattanása nem hiányzik az életemből), de szokás szerint ez ég világon sehol se kapni ilyen kapcsolós billentyűzetet
-
raggg
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Sharkoon PureWriter TKL RGB Kailh Red US Angol kiosztás - fekete gamer billentyűzet
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest