-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballington
addikt
Hello, max 5k-ig keresek valami egyszerűbb bill-t, sokat nem gépelek rajta, viszont fps néha igen, így olyan kellene, ami nem zavarodik meg, ha több gombot nyomok le rajta 1x-re. Magas gombosakat nem annyira szeretem. A hang se annyira szempont. Köszi
Amiket eddig néztem: logitech k120
microsoft wired 200, 600[ Szerkesztve ]
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Khaosz55
addikt
Most olvastam utána a giga K8100 V2-nek. Szinte mindenkinél a probléma, hogy össze vissza magától halkítja és hangosítja a hangerőt. Nagy nehezen kiválasztom erre meg ez van. Ráadásul nekem elég fontos, hogy ne magától hangosítsa és halkítsa a hangerőt.
nézhetek mást
-
mqm
senior tag
válasz ballington #13201 üzenetére
Genius kb g-255 vagy ennek a nem ledes valtozata ,amit sokan ajanlanak.
De en meg a logitech k120-ra is raknek egy voksot. Nekem is olyanom volt csak talalkozott a literes Colaval..
De most keszulok egy ugyan ilyet venni. -
CrusherW
tag
válasz Khaosz55 #13205 üzenetére
Van hangja, nem egy zsírzott membrános értelemszerűen, de én csak azt a zajt hallom, amikor az aljának koppan, az pedig elkerülhető, egyrészt o-gyűrűvel, másrészt ügyesebb gépelési technikával.
A macro ugyanaz, mint mindenhol. Egyrészt vannak előredefiniált sablonok, például NextTrack, vagy Notepad megnyitása - de ezeket function gombokkal is tudja. Másrészt - és ez az érdekesebb része, - deklarálhatsz egyedi utasítás sorozatot, ami a következő utasításokból épülhet fel:
- Delay (két utasítás végrehajtása közötti késleltetés)
- MouseDown (pl kezd el lenyomni a jobb egérgombot)
- MouseUp (most meg engedd fel a jobb klikket)
- KeyDown (klaviatúra billentyű lenyomása)
- KeyUp (klav. bill. elgendése)
- CursorPosition (kurzor pozíciója, [x; y] koordináták szerint, pl ugorjon a StartMenüre: [18; 1066])Az utasításokat deklarálhatod kézzel, vagy "el is játszhatod", vagyis megnyomod a Record gombot és végigzongorázol egy utasítássort, amiket utána akár kézzel is finomhangolhatsz.
Markból 100-at definiálhatsz amiket 5 gombhoz köthetsz 5 rétegen keresztül. Az egyes rétegeket az Aivia gombbal válthatod. A gomb színe jelzi a réteget. Például a kék színhez én a work related dolgokat kötöttem, olyan makrókat generálok oda, amiket VisualStudioban gyakran használok, pl a G1 gomb IIS-t attacholja debugerhez. Ugyanez a G1 gomb a piros rétegben kinyitja a tcmd-t a Filmek mappánál és elindítja az MPC-t.
Ha egy évvel korábban vettem volna, akkor biztos írtam volna makrót arra, hogy a D3-ban teljes gearsetet váltson a hero annak megfelelően hogy MG/GF-et akarok, vagy DPS-t, amiért mára már bannoltak is volnaps. IRL tapasztalat: mire ezt a pár sort megírtam, barátnőm már hússzor kérdezte meg, miért verem ilyen hangosan a klaviatúrát => kell az O-Ring. QED
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Youtube-on valaki 4X2,5mm-es rakott be. 4 mm belső átmérő és 2,5 vastagság shore50-es keménységű-t.
-
CrusherW
tag
válasz Khaosz55 #13209 üzenetére
Ilyen tudományos kérdésre nem voltam felkészülve A kapcsoló lábának legnagyobb átmérője valamivel kisebb mint 6mm, ha jól mértem - szükségképpen ennél szűkebb gyűrű kell. A legtutibb módszer, ha kikapsz egy keyt, és elviszed a boltba és hozzáméred. Aki próbálta, azt mondja, hogy gyakorlatilag hangtalan - mivel a red lineáris, ez talán még igaz is lehet, nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
A hardverkeren vajon magyar kiosztásút osmium-ot árulnak? Kiosztás: CZ.
[ Szerkesztve ]
-
CrusherW
tag
-
LógaGéza
veterán
válasz Khaosz55 #13209 üzenetére
Igaz nemrég válaszoltam pont neked, hogy 5x1,5-ös kell... De nem baj, ha nekem nem hiszel, akkor itt, itt, itt és nem utolsó sorban itt tájékozodhatsz
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Van egy Logi MK250-es billentyűzetem, ami valójában nem rossz, de hangos (ebben persze ludas lehet a gépelési technikám is).
Elég régóta figyelemmel követem a topic-ot és sokat tanultam Tőletek , köszönet érte.
Úgy döntöttem, hogy belépek az O-ring hívők körébe. Mivel időm nincs bemenni az O-ring üzletébe, ezért postai úton rendelnék Tőlük!
Ha jól olvastam, akkor az 5 x 1,5 mm-es gyűrűt kellene berendelnem. Egyéb mást kell nekik mondanom? Anyagminőség, keménység, stb ...?
Természetesen nem tettem le a mecha billentyűzetről, de most nincs rá keretem és hajt is a kíváncsiság, már ami a gyűrűzést illeti.
Köszi,
A -
LógaGéza
veterán
válasz anytime #13217 üzenetére
El kell hogy szomorítsalak: Az O-Ringes móka csak a mechanikus billentyűzet tulajoknak jár. Az egésznek annyi a lényege, hogy a billentyű alá, arra a kis vájatra ahová a Cherry MX kapcsolókra csatlakozik a keycap, annak a külsejére kell ráhúzni a gumigyűrűt, így amikor lenyomod a billentyűt, akkor nem megy le teljesen, hanem "megakad" magában a Cherry kapcsolóban. Így ezért halkabb, mert nem megy le bottom-outig.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
anytime
őstag
válasz LógaGéza #13218 üzenetére
Tehát a membrános-ba nem lehet beszerelni - akkor cserélnem kell
Más! Azt figyeltem meg, hogy ha a billentyűzetre csak finoman ráhelyezem az ujjam, de nem nyomok le egy gombot sem, csak csak egy picit "mozgatom" a gombokat, akkor is veszettül csúnya hangja van.
Gondolom, ez a silány, alsó kategóriának tudható be?
-
bencze
senior tag
válasz CrusherW #13203 üzenetére
Én nem tudom, az miféle billentyű, de amióta mechanikust használok folyton nyomogatom 'üresjáratban' a caps lockot. Biztos valami OCD tünet. Bár kapnék egy forintot minden lenyomásért...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Khaosz55
addikt
Megrendeltem,
giga osmium.
Megyek csapágyboltba o-gyűrűért veszek 4X1,5 4X2 és4X2,5 méretűt. Mindegyikből 4 db-ot és próbálom őket.
Különben miért az O-ring-től rendelitek. Csapágyboltban (SKF,INA) ezek általában vannak. Csak van a közelben.
-
Raggie
őstag
válasz anytime #13225 üzenetére
Akkor Mechanikus lesz a te barátod!
HUN-ban van Osmium is és Durandal is!
@(#13226) Khaosz55
Király! Amúgyis akartam én is a jövőbeni Osmium-omra ilyet! Ha kérhetnék tapasztalatokat, hogy melyik a legideálisabb, azért nagyon hálás lennék![ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Khaosz55
addikt
válasz CrusherW #13228 üzenetére
Hali,
Győri vagyok. Viszont mechanikus karbantartó mérnök voltam és tuti rengeteg méret van a csapágyüzletekben. Hogy raktáron van-e azt nem tudom. Shore adja a keménységet. 70 szokott lenni de van puhább is. NBR azt jelenti hogy olaj és víz álló. Persze ez nemlényeges.Szerintem keresőben találsz tutira közelben. Esetleg még iparcikk vagy háztartási gép alkatrész üzletben lehet megpróbálni. Igaz ott nem lesz méretválaszték csak valami hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz Raggie #13227 üzenetére
Persze meglesz, remélem raktári az SKF-nél. Remélem van Shore 50-is. Igaz nem lehet nagy a külömbség, talány szerintem a szilikonos a legpuhább.
Ha bele gondolok, hogy a red kapcsolónál a 2mm kapcsolási pont és 4mm a teljes út akkor a 2mm vastagabb o ringgel nem is működhetne. Igaz itt még bele jön kapcsoló és gomb közi holtjáték és hogy mekkora a távolság gomb és a billentyű alja között. Gondolom normál esetben a műanyag gomb ül fel a billentyű alján és nem a kapcsoló alján.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
-
qad
senior tag
Bocsánat, hogy beleszólok, de ne csapágyboltban keressétek az O gyűrűket hanem bármelyik autósboltban. Készletben is szokott lenni(amolyan aktatáska szerűt tesznek eléd) és azon felül is szoktak készletet tartani vagy bármit megrendelnek és akkor nem kell 1 tapodtat sem menned (max, a legközelebbi autósboltig).
-
qad
senior tag
Képen látott billentyűzetről szeretném megtudni, hogy az az UK bill. amelyiknek a bal oldali shift billentyűje kisebb és van 1 + bill a Z előtt? A hosszú bal shift-es meg az US bill. kiosztás?
-
CrusherW
tag
Rövid LShift és TallEnter: ISO, ez az elterjedtebb UK-ban
Hosszabb LShift és csík enter ANSI, ez az US,ISO (EU):
ANSI (US):
[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
válasz Khaosz55 #13233 üzenetére
Most néztem O-ring kft-nél a készleteket:
O 005.00*01.5 EPDM O-GYURU 69,00 db
O 005.00*01.5 NBR 70 O-GYURU 331,00 db
O 005.00*01.5 SILIKON O-GYURU 197,00 db
O 005.00*01.5 VITON O-GYURU 198,00 dbVan választék rendesen, már csak azt kellene megtudni melyiknek milyen a keménysége és kb milyen sorrendben.
Bocsi most nézem te 4mm-es átmérőjű O-gyűrűt néztél, én meg az 5mm-et linkeltem, Többen ezt mondták a rávaló O-gyűrűnek.
[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
válasz Khaosz55 #13240 üzenetére
Nem tudom sajnos, ezt kellene valakinek kiderítenie. Bár mondjuk ez is olyan, hogy ízlések és pofonok, van aki tövig nyomja a billentyűt és van aki csak érintőre. Ha lenne valaki olyan kedves és fentebb linkelt listából kipróbálná mind a 4 fajtát az legyen olyan kedves és írja már le a tapasztalatait.
-
bencze
senior tag
válasz Khaosz55 #13240 üzenetére
Én a geekhacken azt olvastam, hogy puhább, egy srác összehasonlította amazonról vásárolt 50A-ssal és annál puhább volt. (nekem ilyen piros van)
http://geekhack.org/index.php?topic=33413.0
valahol legörgetsz van egy kép vonalzóval
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Chappy
tag
Sziasztok!
Koliban lakom, sokat éjszakázom, és szegény szobatársam nem tud aludni tőlem (kimenni nem tudok, asztali gép). Egyszerűen nagyon hangos, amikor gépelek (különösen a space). Ezért elhatároztam, hogy új billentyűzetet veszek. Jelenleg Genious Slimstar 220 van, meg vagyok vele elégedve, a régi típúsúaknál halkabb, de ezek szerint még így is hangos. A keret rá 10-15 eFt, maximum, követelmény, hogy halk legyen, magyar kiosztás és legyen rajta numerikus billentyűzet. Mindegy hogy kit, vezetékes vagy anélküli. Csak a bill. halk legyen. Amit nem szeretnék, az a 2000 Ft-os vízálló szar, amin alig lehet folyamatosan gépelni. Vezetéknélküliből csak olyan jó, aimben egy hetet legalább kibír az akksi.
Persze vannak dolgok, amik prioritást élveznek:
-van hangerőszabályzó (gomb) rajta meg egyéb multimédiás gombok
-ha drága, akkor van hozzá egér, esetleg vezetéknélküli
-10e felett világítsonKöszi előre is a helpet!
Üdv.
-
LógaGéza
veterán
válasz Chappy #13244 üzenetére
Hol láttál 2000-ért szilikon billt? Olyat vadászok 1 hete, de csak 5 körül találok (meghalt a laptopom billje, és néha jó lenne egy olyat csak előkapni, és írni pár szót ).
-
nyunyu
félisten
válasz LógaGéza #13245 üzenetére
Eleg luxus kiadni 2k-t egy olyan billzetert, ami 4-5 feltekeres utan kontakthibas lesz.
Anno szervizes koromban probaltunk ilyeneket hasznalni, de egy honap utan otbol harom a kukaban landolt.
Aztan kenytelen voltam Labtec UltraFlatet venni, mert akkoriban nem volt mas, hatizsakba vaghato meretu mini billzet.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
LógaGéza
veterán
válasz nyunyu #13246 üzenetére
Hmm... Akkor el is vetve ez az ötlet. Veszek akkor ha másnem egy Genius LuxeMate i200-at, az már csak elfér a 15ös táskában a laptop mellett...
Már csak arra kéne rájönni, hogy átalakítóval megy-e PS/2-n (néha hozok gépeket szerelni, és akkor legalább nem kéne egy másik billt is tartani csak emiatt).[ Szerkesztve ]
-
Arkennys
addikt
Üdv mindenki
valakinek van konkrét tapasztalata a genius KB-G255-el? Azt tervezek venni jövőhéten, nagyon low árkategóriára telik csak, eddig szimpla 1-2 ezres billekkel voltam el, szóval ahhoz képest mindenképp előrelépés lesz úgy érzem
Csak azért érdekelne, van e aki használja innen, és ha igen, milyen véleménnyel.
Si vis pacem, para bellum - Ha békét akarsz, készülj a háborúra
-
LógaGéza
veterán
válasz nyunyu #13249 üzenetére
Sajnos van ilyen. Pont olyannal találkoztam a minap, hogy támogatta az USB-s billt, DE csak ha előtte engedélyeztem PS/2-es billel a BIOSban a Legacy USB Supportot
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest