Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 22Gabris

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék a közeljövőben egy - nagyjából - új asztali gépet összerakni, ehhez szeretném kérni a kedves szakértők segítségét :) Elsősorban játékra és filmnézésre szeretném használni.

    Jelenleg a következő alkatrészekkel rendelkezem:

    Alaplap: ASRock 880G Xtreme3
    Processzor: AMD Phenom II X4 945 3.0 Ghz
    Videokártya: ASUS Geforce GTX 560 Ti DirectCU II 1 GB
    SSD: Kingston HyperX 3K SSD 120GB
    HDD: Seagate ST3500418AS 500GB
    Táp: CTG-550-80P
    Memória: Kingston (9905471-009.A00LF) DDR3-1333 4 GB

    Ha jól gondolom, az SSD-t, HDD-t és esetleg a tápot meghagyva a következő új alkatrészekre lenne szükségem: ház, alaplap, processzor, videó kártya, memória, szükség esetén táp.

    A keretem rá maximum 350 ezer forint.Itt szeretném megjegyezni, hogy nem célom az egész összeget feltétlenül rááldozni.Bízom az itteni szakértőkben, akik ismerve az aktuális piacot meg tudják ítélni, hogy az adott ársávban melyek azok a hardverek, melyeknek jó vagy még vállalható az aktuális ár/érték mutatója, amelyek vásárlása még ésszerű.Természetesen "ha pont úgy jön ki" egy ütős konfiguráció, hogy pl. egy drágábbik videó kártya dukál hozzá, ám legyen :)

    Mivel az aktuális piacot csak nagyon felszínesen ismerem, természetesen olyan javaslatot is szívesen fogadok, hogy adott alkatrész vásárlásával várjak 1-2 hónapot, mert pl. generáció váltás van és adott alkatrész jelentősen olcsóbb lesz, vagy ilyesmi.

    Jelenleg egy LG Flatron W2242T montitorral rendelkezem, melynek a max. felbontása 1680x1050.Később monitor vásárlását is tervezem, hiszen ha már egy jobb gépet összerak az ember, vágyakozik a nagyobb felbontásra, azonban az eljövendő monitorra külön összeget szánok, ez kérem ne befolyásolja a gép tervezést :)

    Amit még talán érdemes megjegyeznem: nem szoktam a gépeimet tuningolni, szóval ez nem szempont.A célom - amennyire a rohamosan fejlődő világban ez lehetséges - egy olyan konfig, amivel pár évig kényelmesen elvagyok.

    Segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák