Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Blue meth

    senior tag

    Sziasztok! Egy kolléga teljesen jogosan ebbe a topikba irányított, tegnap még nem találtam ezt meg. :)

    Szóval gépvásárlás előtt állok, nagyon sokáig, évekig szenvedtem egy gyenge géppel (Pentium III 850 Mhz, 256 Mb RAM, GeForce Ti 4200 128 Mb-os VGA), ezzel egészen 2011 szeptemberéig húztam. Valahogy sosem volt rá pénzem, hogy újítsak. Aztán kaptam kölcsön egy picivel jobb gépet (AMD Athlon XP 2200+ 1800 Mhz, 512 Mb RAM, GeForce FX 5200 128 Mb-os VGA) de ezzel is szenvedek rendesen 2 éve, lassan már netezni sem lehet rajta.

    Így egy ideje dolgozom, és végre van pénzem összeállítani egy új konfigot. Nos az utóbbi években nem nagyon foglalkoztam a hardverekkel, eléggé lemaradtam a dolgokról, csak az utóbbi hetekben sikerült informálódnom.
    Egy olyan konfigot szeretnék, ami évekig megoldja a problémám (tudom, számítástechnikában nem lehet évekre tervezni, pláne úgy, hogy fent említett konfiggal 2011-ig szenvedtem!), zökkenőmentesen, gyorsan és megbízhatóan tudok gépzeni VÉGRE. Elsősorban netezésre, filmezésre (Full HD-ban) kellene, de ha úgy tartja kedvem, hogy kipróbáljam a viszonylag újabb játékokat, akkor arra is alkalmas legyen. El is kezdtem nézelődni, mindenképpen intel processzort és nvidia VGA-t akartam, és olvastam, hogy most jött ki a 4. generáció, ezért ki is választottam egy ASUS B85M-G alaplapot. Ezt már meg is vettem. De az utóbbi napokban kicsit mélyebbre merültem a témában, egy-két oldalon (kár volt) feltettem kérdéseket, de kaptam hideget-meleget, hogy minek akarok intelt, geforce-ra felesleges költeni (ebben mondjuk van valami), de a régebbi konfigurációimból kiindulva (amiket akármennyire is utáltam, azért sok szép pillanatot okozott nekem, jó kis konfigok voltak, csak hát eléggé eljárt felettük az idő) mindenképpen egy kétmagos intel processzort akartam. Nézegettem is őket, de a dualcore-t már elavultnak találtam, és több ismerősöm is mondta, hogy nem érdemes azt venni, ezért esett először a választásom egy 3,5 GHz-es i3-ra. Aztán ahogy belemerültem a témába, megjött az étvágyam egy 4 magos i5-re, mert ha lúd, akkor már legyen kövér, nem? Azért egy i5-tel évekig megoldódnak minden gondom - szerintem, talán még egy i3-mal.

    Na akkor processzor elvileg meg volt. Azután kezdtem el nézni a videokártyákat. De itt már bajban voltam, hiszen GeForce-t szerettem volna, de elég szegényes a felhozatal most, ami ár/érték arányt illeti az nvidiánál. A fapados kártyák nem érik meg a pénzüket, amik erősebbek, azok meg elég drágák. De megpróbáltam középtájra belőni a dolgot, és kinéztem egy GTX 650 Ti-t, amiről sok jót olvastam, igaz árban egy picit húzós, de ez még a nem vészes kategória. Na de aztán ez miatt is le lettem oltva bizonyos oldalakon (lehet jogosan), hogy az i3 kevés hozzá, az i5 pedig már sok, meg hasonlókat... Valaki, aki tényleg ért hozzá tegye már tisztába a dolgokat legyen szíves, mert már azt sem tudom mi van.

    Szóval egyelőre úgy néz ki, hogy i3 vagy i5 lesz, kérdés milyen VGA-t tegyek mellé. Bocsánat a kis regényért, remélem tudtok segíteni! :)

Új hozzászólás Aktív témák