Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crias

    senior tag

    válasz sunmao #22674 üzenetére

    Kicsit tényleg túlvariálod :)
    Low profile: nincs rajta bazi nagy hűtő, a másikon meg magas hűtő van én csak biztonságból ajánlottam a low profile-osat na meg ahogy néztem nincs is különbség árban (abban a boltban). Vedd meg azt amit szemre látsz hogy kicsi hűtőborda van rajta a többi nem lényeg a ramnak nem kell ekkora jelentőséget tulajdonítani az én gépemben olyan ram van amin nincs is hűtőborda mert minek...

    HDD: Régebben az volt a mondás hogy SSD-t azért valamelyest kímélni kellene namost ha játékot telepítesz rá akkor az tudja termelni az írásokat, igaz a minimum fps-t növeli. A Green-es HDD-vel akkor van gubanc amikor a rendszer is azon van, akkor előfordulhat hogy laggol de így hogy a rendszer az ssd-n van így nem lesz gond max pár másodperccel lassabban tölt be a játék kb ennyi a különbség. De ha gyorsabbat akarsz és elég az 500GB is akkor vedd ezt a blue-t: WD5000AAKX 500 GB, gyors egytányéros.
    Hogy ne lenne WD10EZRX? Itt látom a webshopban 68,90 ájró, ez is 1 tányéros és gyors is ahhoz képest hogy 5400rpm-es, sok blue wd-t (7200rpm) is befog sebességben.
    A fejparkolós részt meg remélem elolvastad, elvileg ezt a szériát már nem érinti az ami ~ 1éve volt, hogy állandóan parkolni akart, viszont amit belinkeltem neked ajánlott HDD-s cikket ott írják hogy lehet állítgatni ezt:
    "A két csillaggal (**) megjelölt HDD-k sűrűn parkolják a fejüket, amit a 193-as Load/Unload Cycle Count SMART attribútum mutat. A fejparkolást WD winchestereknél (nem mindegyik típusnál!) a gyártó által kiadott WDIDLE programmal lehet átállítani"

    Hmm érdekes még van raktáron Samsung HD103SJ ? Az egy elég jó szériája volt a Samunak de már vagy 1 éve kivonultak a HDD piacról. Lehet csak a név miatt maradt, mert a Seagate tovább vitte ezt a szériát.
    De ha tényleg akarsz játékokat is pakolni az SSD-re akkor én megint csak azt mondom hogy az általam ajánlott 830-as samut vedd (ne az újabb fajtát, hanem amit most vonnak ki forgalomból), Emiatt nem sok SSD bír ki ennyi írást.
    Samsung 830 256GB Day 252
    (GiB) 6,282,908
    (TiB) 6,135
    (PiB) 6.03

    CPU: ezt is túlkomplikálod :) A gyári hűtő 4-5 eurónál többet nem ér, ezért nincs akkora különbség, az meg hogy egyes termékek drágábbak? Sok mindentől függhet, akció, készlethiány, kereslet, stb nem vagyok marketinges.

    Crias

Új hozzászólás Aktív témák