Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • balpis

    őstag

    válasz gyík001 #1839 üzenetére

    Nem ismerem ezt a játékot, csak a gepigeny.hu-t néztem. Esetleg érdeklődj a játék fórumán, felteszem, valahol van neki.
    Persze, ha "eggyel gyengébb" VGA-t veszel, még nem biztos, hogy zavaróan gyengébb lesz a játék. Érdemes utána nézni. De hosszabb távon egyre erősebb kártyák kellenek, sajnos. Így ha erősebb VGA-t veszel most, akkor jó eséllyel valamivel tovább lesz használható. Ezeket érdemes mérlegelni.

    Sajnos baromi rossz a Ft, az új VGA-k még nem jöttek ki, így USD-ben sem estek igazán az árak vagy fél éve. A Ft meg vagy 25%-kal gyengébb, mint akkor... De hát nem csak a VGA-ra igaz: én a 2500K-s procimat tavasszal 42 vagy 43k-ért vettem. Most majdnem 60-at kérnek érte...

    A tápon ne spórolj. nem kel persze méregdrága, de minőségi, ami minden szükséges védelemmel felszerelt, s nem csak papíron. na meg le is tudja minimum azt a teljesítményt adni, ami rá van írva.
    Valójában egy erős 400W-os elég lenne, de ha biztosan elég csatlakozót akarsz, akkor legyen legalább a CTG500-as. Ha nem zavar, hogy ha a VGA-nak két csatlakozó kell, s az egyiket molexből kell átalakítóznod, akkor elég lehet egy CTG450 is, esetleg egy hexa 400. De ezek már tesztprogik alatt nagyon határon mozoghatnának.
    Illetve ezeknek alsó tápos házban már rövidek lennének a kábelei.
    Egy ilyen konfignál, hogy ne melegedjen túl, minimum kell elől hátul 1-1 db 12 centis venti. De még jobb, ha több van.

    Ezért minimum javasolt:

    Sharkoon Vaya ház + Chieftec CTG500 táp. Ez így kb. 22kFt

    notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

Új hozzászólás Aktív témák