Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TirGael

    tag

    Sziasztok!
    Abszolút lehet, hogy nem fog ideilleni a kérdés, és ha így van, akkor elfogadom a moderációt, de nem találtam hirtelen jobb topikot.

    Itthon heverő és beszerzendő alkatrészekből akarok építeni itthoni routert/szervert. Sose csináltam ilyet, viszont a több ember home office-ozik itthonról és megy a netflix és a torrent és a minden egyszerre, letérdelteti a routert rendszeresen. Vehetnék routert is, de inkább szórakoztatom magam.

    1. A cél, hogy 24/7 fusson egy pfsense, ha véletlenül lehet belőle egyszerre média szerver/NAS is, az nagyon jó, de nem prio (meg nem tudom hogy kell megcsinálni)
    Szeretném ha a lehető legkisebb lenne.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Van itthon egy i5-6600, i5-4590, 2x8GB DDR3 RAM, 2x8 GB DDR4 ram, egy ATX Cooler Master 650-es táp, néhány stock intel hűtő, indokolatlan mennyiségű kábel.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Alaplap, valamilyen minimalista háttértár (használt SSD?), ház, network kártya (jól jönne 4 slotos) (ebben nagyon el vagyok veszve, vettem már egy intel i350-et, amiről kiderült, hogy fake - visszavette az eladó)
    4. Mennyi a kereted rá?
    Minimalizmusra utazom, mindenből jöhet a használt, szeretném megúszni 30-40k környékén, az utolsó routerem is ennyibe került.

    +1. Legyen kicsi a gép, és ne túl zajos, a pfsense állítólag jobban szereti az intel alkatrészeket.

Új hozzászólás Aktív témák