Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laslow

    senior tag

    Sziasztok!
    Gépfejlesztést tervezek a közeljövőben, és segítségre szorulok. A cél egy általános netezős + filmnézős gép kialakítása, plusz évente mondjuk 3-szor játszanék is, és elvárom, hogy elinduljon amivel játszani akarnék (a játék teljes pompában futása nem elvárás).

    Elvárásom még: USB3, SATA3, csendes működés, idle-ben minimális áramfogyasztás, teljesítményben egymáshoz illő alkatrészek (proci-vga). Tuningolni nem fogok. Az új géphez legalább 3-4 évig nem akarok majd hozzányúlni, bírnia kell a jövő várható változásait (nemtom, jó eséllyel hülyeséget mondok, de pl. hogy a VGA számolja a 3D-s weblapokat).

    Alaplap+proci+RAM mindenképp kellene új, a VGA kérdéses. Jelenleg egy HD4670 512MB VGA van a gépemben, szerintem annak a teljesítménye elég, nem kell cserélni (értsd: megy vele a Starcraft2). Kivéve, ha az új procit nagyon visszafogná!

    Árat nem írtam, de alaplapból max 15k, CPU-ból max 25k, VGA-ból max 20k, amit még bevesz a gyomrom.

    Kérdések:
    Milyen CPU-t nézegessek?
    Ahhoz milyen VGA illik: jó a mostani, vagy nagyon kiegyensúlyozatlan lenne vele a gép?
    RAM-ból 4GB-ra gondoltam, de azon belül...?
    Alaplapból mostanában mi a jó, megbízható?
    VGA-ból vagy passzív, vagy változó fordulatú ventis kellene, a lényeg, hogy ha nem dolgozik a VGA, akkor nulla hangja legyen a VGA kártyának. Kell nekem új VGA? Kiegyensúlyozott gépet szeretnék...

    Ami van: minőségi 400W táp, SSD, HDD, 1440x900 monitor, HD4670 VGA, ház, kiegészítők.

    Köszönöm előre is a segítséget.

    "A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Új hozzászólás Aktív témák