- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz MorcosMacska #155046 üzenetére
Szia,
Egész jó a konfig, de a táp sajnos kilóg a sorból, és nem csak a teljesítménye nem jó...
Inkább jobb táp kerüljön bele, pl. Seasonic.
Ha szereted a csendet, akkor érdemes cserélni a gyári hűtőt (bár tuning nélkül szubjektív, de akár használható az is), pl. Arctic.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz gjohnny #155047 üzenetére
Szívesen.
Értem.B450: Szívesen ajánlanám az MSI MAX-os lapjait, de csak akkor, ha nem baj, hogy picit gyengébb a hangkártyájuk. Pl. Tomahawk.
2060: Én pár hónappal ezelőttig még a 1060-6GB-al is elvoltam FHD 75Hz-en, max (vagy max közeli) grafikával. Ennél jóval erősebb a 1660 Super, és még erősebb a 2060, ráadásul neked csak 60 FPS kell, nem 75...
De azt senki sem tudja megmondani, hogy mi lesz 3-4 év múlva!"A háznál jó lenne egy 50-55 cm magas, szeretem ha szellősebb." - Ez számomra "értelmezhetetlen". Egy 1 VGA-s, átlagos gamer géphez ÉN még az ATX-et is feleslegesnek tartom, mATX is elég...
De persze ez szubjektív, nyugodtan nézz nagyobb házat![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Assassin0047
újonc
Sziasztok. Tiszteletem.
EmberSpirit -nek nagyon szépen köszönöm az ajánlatot itt a fórumon is. Nagyon jó ajánlást küldött utánna jártam máshol is és mondták hogy jól összerakott gép.
Szeretnék segítséget kérni egy haverom küldött nekem egy ajánlatot.
Számítógép alkatrészekkel foglalkozik. És elvileg olcsóbban betudja szerezni nekem ezeket.
Azt szeretném megtudni ez jól összerakott gép-e vagy sem:SilentiumPC Signum SG1 TG SPC230 fekete ablakos ATX számítógépház
Seasonic Focus PX 750W gamer tápegység
AMD Ryzen 7 3800X 100-100000025BOX processzor
MSI X570-A Pro alaplap
Kingston 2x8GB DDR4 4000MHz HyperX Predator RGB HX440C19PB3AK2/16 memória
SAPPHIRE RX 5700 XT 8GB GDDR6 NITRO+ 11293-03-40G videókártya
Samsung 500GB 970 Evo Plus MZ-V7S500BW M.2 SSD meghajtó
Seagate ST4000NM002A Exos 7E8 4TB merevlemez
Be quiet! Dark Rock Pro 4 BK022 processzor hűtőElőre is köszönöm szépen a válaszokat és legyen szép napja mindenkinek...
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Pkc83 #155054 üzenetére
vagy, cheat-sheet Best X570 mobos. A Prime-P ASUS volt az "eredetileg legjobban ajánlott budget-lap", de, ha árban nincs nagy különbség, a TUF JOBB választás.
-
Paxker315
addikt
válasz Assassin0047 #155055 üzenetére
szia!
alapvetően a probléma, hogy pont olyan X570 deszkát választott, ami "nem érdemli meg, hogy x570-es csipszetet kapjon" (csirke VRM hűtés, teszteken egy normálisabb B450-es is jobb' teljesít nála). Így Az alaplapot én cserélném, akár egy MSI B450 Tomahawk MAX-ra, vagy, picit drágábban ASUS X570 TUF Plus, ASUS X570 Prime-P-re, esetleg GB X570 Gaming X-re.RAM-ból fölösleges a 4000-es kit, főleg CL19-es időzítéssel. 3600-as CL16-os KIT nincs véletlen? Nagyjából az a sweet-spot ezeknek a prociknak.
Tápegységből 550-650w is bőségesen megteszi, teljesen felesleges ennyire túlméretezni.
-
Monte
friss újonc
Sziasztok! Gépvásárlás előtt állok, és egy kis segítségre lenne szükségem.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játékok, singleplayer és multiplayer vegyesen. Ezenkívül programozás, photoshop, videó renderelés.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Egér
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre. Ház, táp, processzor, videókártya, RAM, alaplap, HDD, SSD, Monitor
4. Mennyi a kereted rá?
250k, maximum 300k (Monitorral együtt)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Nincs monitor, azt is veszek.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem, nincs.Előre is köszi a segítséget!
-
Satyricon
addikt
válasz SyMbioTe #155022 üzenetére
Nagyon köszi a választ!
Annyi változás van, hogy RTX 2070-et választottam, a 2060 helyett.Tápnak a seasonic tápot választottam, amit ajánlottál, de 750w-os változatát, hogy tuti elég legyen a 2070-nek, vagy ha netán, a későbbiek folyamán SLI-t szeretne a kissrác, akkor bírja majd a táp(ha jól láttam, akkor SLI-s a lap).
És még annyit kérdeznék, hogy ebbe a lapba jól látom, hogy a vga alá be lehet majd tenni egy Xtreme Gamer Fatal1ty Pro hangkártyát?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Ármester
válasz Illye #155045 üzenetére
Aqua, PCX, iPon, Alzán nézz körbe.
Nem akarok belevau, de: Miért akarsz hitelre venni gépet? Nagyon rossz ötlet.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Yeffy #155049 üzenetére
Ha 75Hz a monitor, akkor sok haszna nem lesz a több FPS-ből. Ahhoz komolyabb frissítésű monitor is kell.
Az elképzelés nem rossz.
Alaplap: MSI B450 Tomahawk MAX / Gaming Plus MAX teljesen jó ~40k
CPU: AMD Ryzen 5 3600 ~60k (6 mag/12 szál)
De mehet akár 3700/3700X is ~110k
+Hűtő (Opcionális): Alpenföhn Sella (129mm) / Ben Nevis (140mm) / Ben Nevis Advanced RGB (159mm) / Brocken 2 PCGH (165mm) / Brocken 3 (165mm) / Matterhorn Rev. C (158mm), Deepcool Gammaxx 300 (136mm) / Gammaxx 300R (136mm), Gammaxx 400 (154,5mm) / Be Quiet! Pure Rock (155mm), Raijintek Themis Evo (165mm) / Arctic Freezer 34 eSports Duo (157mm), Thermaltake Riing Silent 12 RGB (159mm), / Riing Silent 12 Pro (160mm), FSP Windale 4 (158mm) / Windale 6 (165mm), ID-Cooling SE-214(X/L/XT) (159mm) / SE-224 RGB (156mm) / SE-234 ARGB (154mm), SilentiumPC Fortis 3 RGB (158mm) / Fera 3 (155mm), Cryorig M9a / M9i (a: AMD-re, i: Intelre, 125mm), Scythe Katana 5 (135mm) ~6-20k (Zárójelben a hűtők magassága található, nem minden házba fér el egy nagyobb hűtő)
Ram: 2*8GB DDR4 2666-3000Mhz G.Skill Aegis / Ripjaws V, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix Sport, Kingston HyperX Fury / Predator, Patriot Viper 4 ~27-32k (Hűtő választásnál ram magasságára figyelj!)
VGA: RX 5700XT ~160-180k (Sapphire Pulse / Nitro+, MSI Gaming X, Gigabyte Gaming OC)
SSD: 1TB Crucial MX500, Samsung 860 Evo ~41-50k (5 év garancia mindegyikre)
+Rendszernek: 250GB Kingston A2000/KC2000, HP EX900, Silicon Power A80, Corsair MP510, Plextor M9PeG / M9PeGN ~18-22k (5 év garancia mindegyikre, kivéve EX900/A80)
Ház: CM NR600 ~20k
Táp: Seasonic Focus Plus Gold / Core GX-GC-GM 450-500-600W, Corsair RM550-650X, Bitfenix Formula Gold / Whisper M 550-650W, FSP Hydro GE 550-650W, Superflower Leadex ~25-40k
Össz: 397-514k
Ha gondolod, mehet 2070 Super is, kb amennyivel drágábbak, annyival erősebb az 5700XT-től. De 5 évet nem nagyon fogja kihúzni vele, csak ha képes később kompromisszumot kötni beállítások terén.2*16Gb ramot feleslegesnek tartom, egyrészt könnyen cserélhető, másrészt 16Gb játékra, FHD-n elég.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Édesanyámnak átadott 2007-es gépem (akkor jó masina volt) lassan kimúlik, így össze kellene rakni neki egy PC-t, irodai, illetve netezős felhasználásra:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Netezés, levelezés, skype oktatás, videók nézése főleg youtube. Tehát munka és szórakozás egyaránt, nem baj ha nem cammog a gép, de nem fog kelleni játékra, sem komoly 3d vagy egyéb programokra, édesanyám nyelvtanár, oktatásr ahasználni fogja.
Játék nem szempont egyáltalán.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Van egy 120-as SSD a rendszernek, perifériák is vannak, minden más ősöreg már a régi szegényben. Esetleg merevlemezt kiváltásképp egy 500-as SSD-t is tudok bele átteni, nálam már csak sokadikként van meg.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, proci, VGA, ház, táp, memória, hűtő.
4. Mennyi a kereted rá?
Nem tudom, nyilván a lehető leggazdaságosabb megoldás volna jó, nekem gamer gépem van, mások a szempontok. Kb 100k?
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) izé... adott egy 10 éves 22"-os Samsung monitor, szépen működik, nagy.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Intel, nvidia párti vagyok, kb ennyi.Köszönöm javaslataitokat. Gondolkodtam még laptopon (az is van neki, de az sem mai darab...) is, de a házban nem hurculássza, ha néha kell máshol arra van egy régi. Tehát nem szempont a mobilitás, mindenképp a nagy monitorra és rendes billentyűre kellene kötni.
-
Ármester
válasz Monte #155059 üzenetére
Alaplap: MicroATX: Gigabyte B450M-DS3H, Asrock B450M Pro4-F, Gigabyte B450 Aorus M, MSI B450M Mortar MAX ||| ATX: Asrock B450 Pro4, MSI B450 Gaming Plus MAX / Tomahawk MAX ~25-40k
CPU: AMD Ryzen 5 1600AF (YD1600BBAFBOX) ~35k (6 mag/12 szál)
Vagy: AMD Ryzen 5 2600 ~42k (6 mag/12 szál)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Patriot Viper 4 ~26-30k
VGA: RX 5600XT ~106k (Sapphire Pulse, Alza.hu)
Nvidia: GTX 1660 Super ~93-105k (Palit StormX, Gainward Pegasus / Ghost, Gigabyte Gaming)
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: 500GB Crucial MX500, Samsung 860 Evo ~25k (5 év garancia mindegyikre)
Ház: SilentiumPC SG1, Fractal Design Focus G, CM NR400 (mATX), CM Q300L ~(mATX), TT Versa H17-H18 (mATX) ~15k
Táp: Be Quiet System Power 9 400-500W, FSP Hydro Pro 500W ~17-20k
+Monitor: "Milyen monitort vegyek?"
De pl.: LG 27MK430H-B / 24-27MP59G-P, Acer Nitro VG240YBMIIX ~45-60k
Össz: 294-352k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Satyricon #155060 üzenetére
(#155060) Satyricon
Ha 2070, akkor a 2060Superre is nézz rá, hátha az olcsóbb kicsit. Kb ugyanaz a teljesítmény.
Hangkártya: Ez sima PCI csatlakozós ugye? Mert az nem lesz jó ebbe a lapba, nincs rajta sima PCI slot, csak PCI-e.[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
hobizoli
nagyúr
SLI felejto, nem igazan tamogatjak megfeleloen
hiaba raksz bele ket egyforma zsugat, a ketto araert az egy darab karajabb dVGA siman gyorsabb lesz barmiben is nezveaz a hangkartya felejtos tortenet ebben a lapban, mert nincs sima oldschool PCI csatija mar
ebben viszont mukodne, mert ebben még van:
[link]
de egy BIOS update-t erdemes kerni hozza, hogy 9gen CPU-val is beroffenjenha van ammo akkor inkabb csereljetek a hangkartyat is PCIE vagy USB-s megoldasra, de a mai alaplapiak sem annyira rosszak mar, mint regen...
a patentabb gamer headset-knek is van sajat USB hangkartyaja, ami feleslegesse teszi a PCI/PCIE kartyas vagy az alaplapi megoldasokat[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Yeffy
veterán
válasz SyMbioTe #155063 üzenetére
Szia!
Koszonom ismetelt segitsegedet! Orulok, h akkor nem jartam tul messze.
Amik vastagon kiemeltek, azok az inkabb ajanlottak?
Ha vesz egy 3700-at 2070 S-el, akkor sem fog vele kihuzni 5 evet?Monitorbol, ha 144+ Hz-es kellene FPS-ezni, de nem tul fako szinekkel, tudsz esetleg egy kettot ajanlani 27" meretben?
Koszikoszi!
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
hobizoli
nagyúr
megneztem azt a kartyat, de ez nekem vmi Sound Blaster zsuganak tunt, es a tipusa alapjan is az, mert a NYÁK-n olvashato bal fent egy "Model SB0460" felirat
[link] Win10-x64 driver
viszont az oldalon ez is olvashato:
"End of Service Life
The product you have selected has been classified as 'End of Service Life'.
Support for such products is limited to online materials, such as Knowledgebase Solutions, drivers, application updates and product documentations available on the Creative Customer Support website. "
szoval ennek valszeg jovobeni update-je mar nem nagyon lesz, leven 12-13 eves technika...több drón kell ;P
-
Paxker315
addikt
válasz Monte #155071 üzenetére
ilyen 1660super-1650super VGA mellett játékok során úgyis kb. folyamatosan GPU limited lesz, szval 3600 v 2600 kb. "mindegy", alig fogsz kulonbseget latni.
A 1650 super azert jocskan elmarad a 1660su-tol, a 5600xt meg mar fenyevekre van tole. Igazabol egy erosebb GPU, akar picit gyengebb CPU-val meg mindig jobb valasztas jatekra...
Ha ki tudod szorítani az otvenhatnullnullást, akár proci-kompromisszummal (1600AF), még mindig jobb' jársz, mint erősebb CPU& 1650super kombival!
-
palfitom
félisten
válasz kerlac #155064 üzenetére
Szia,
100k-ból én így építkeznék:
1 x GIGABYTE B450M S2H21 890 Ft
1 x AMD Ryzen 3 3200G 3.60GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel YD3200C5FHBOX29 790 Ft
1 x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS25 290 Ft (olcsóbba 8GB ram)
1 x COOLERMASTER MasterBox Q300L ablakos fekete + MWE 500W tápegység21 890 Ft
Összesen: 98 860 Ft
A proci valódi 4 magos, gyors, és Vega8 IGP-je kb. GT1030 VGA szintjét hozza.Ha Intel, akkor:
1 x MSI H310M PRO-VDH PLUS (Basic garancia)18 990 Ft
1 x INTEL Core i3-9100 3.60GHz 1151 300 BOX Intel hűtő ventilátorral41 190 Ft
1 x G.SKILL 16GB FORTIS DDR4 2400MHz CL16 KIT F4-2400C16D-16GFT24 290 Ft (olcsóbban 8GB ram)
1 x COOLERMASTER MasterBox Q300L ablakos fekete + MWE 500W tápegység21 890 Ft
Összesen: 106 360 FtLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Yeffy #155068 üzenetére
Sajnos nem tudjuk mi lesz 3-4-5 év múlva.
Azért a natív 8 mag + 2070 Su feltehetően évekig elég lesz, de ezt sajnos nem vehetjük biztosra. A múlt alapján, egy i7-3770-ből kiindulva -ami 6-8 évig is elég volt-, van ráció a több évben.
"Milyen monitort vegyek?"Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz palfitom #155073 üzenetére
Basszus 9100F bő 15 ezerrel drágább mint a 9100?
Abból már majdnem kijön egy 1030.bár most nézem, hogy nem újonnan
8100 viszont egy ötössel olcsóbb, ilyen felhasználásra szerintem semmilyen hátrány nem származna belőle. Bár ha számít a pénz vagy az ár-érték arány az AMD-t veszi.Szerk:
Akartam mondani hogy jó lenne tudni milyen az a régi monitor, de látom mindkét ajánlott lapon van D-sub így lényegtelen, de ha d-sub-os akkor kiesne egy 9100F+1030 kombó.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Monte
friss újonc
-
palfitom
félisten
válasz Monte #155077 üzenetére
Méretileg simán elég az mATX.
Ugyanolyan típusú ATX és mATX lapok között általában a csatlakozók számában van különbség, ezeket nézd meg, hogy az mATX-en van-e számodra megfelelő számú csati.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
peugeotmate
őstag
válasz peugeotmate #154621 üzenetére
Sziasztok,
leadtam a rendelésem a Zónacomputersnél MSI B450M PRO-VDH MAX alaplappal az ASROCK B450M Pro4-F helyett.
Viszont a G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS RAM-ból nincs nekik, néhány darab érkezik csak az elmúlt hetekben így ígérni sem tudnak mikor lesz újra belőle. Corsair vagy Hyperx RAM-ot ajánlottak fel helyette. Ti melyik típussal váltanátok ki hasonló ár/érték arányt szem előtt tartva?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
meg
-
varmi2
nagyúr
válasz peugeotmate #155079 üzenetére
Hyperx
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
palfitom
félisten
válasz peugeotmate #155079 üzenetére
Szia,
Van több választási lehetőség:
Aegis (meg kell kérdezni, hogy 1x16 vagy 2x8, mert nem egyértelmű sajnos...), Patriot, Corsair, Kingston, esetleg megkockáztathatod ezt is: Patriot.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz peugeotmate #155082 üzenetére
3000 és 3200 között nincs jelentős különbség teljesítményben, ráadásul a 3000-es Aegisek sok esetben simán mennek 3200-on is.
Ha kényelmesen belefér a keretedbe, akkor a Corsair-t mondanám, ha inkább olcsóbb kellene, akkor Patriot vagy Aegis (ha ez is 2x8-as KIT!).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz peugeotmate #155082 üzenetére
Megérdeklődtem, az Aegis 2x8-as KIT!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Satyricon
addikt
válasz SyMbioTe #155066 üzenetére
2070 maradt, megrendeltük tegnap este.
Esetleg másik giga lapot tudnál ajánlani, aminek legalább egy db pci slotja van? Gigabyte-ba persze Ja, és 4 db ram slotja. A cpu ventire úgy emlékszem Te hívtad fel a figyelmem, hogy vigyázzak, nehogy beleérjen a ram-ba. Nos, lehet bevizezem a procit, van pár minőségi vizes CPU blokkom és vizes cuccom, csak radiátor kellene hozzá, azt meg majd veszek. Vagyis ezzel a megoldással nem fog beleérni a ram-ba.
(#155070) hobizoli : Simán menni fog win10-en, mert létezik hozzá tuning, PAX driver. Brutál szépen szól a hangkártya! Anno az enyém volt, de vettem utána két profibbat, szóval ezt a hangkarit tesóm kisfiának adom ajándékba, had örüljön.
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Az alábbi feladatokra kellene összeállítani egy gépet 200K Ftból, új alkatrészekből:
Játék 1920x1080 felbontáson. Az alábbi alkatrészekre van szükség:
Alaplap
CPU
RAM
VGA
PSU
Ház[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Ármester
válasz Satyricon #155087 üzenetére
(#155087) Satyricon
Kevés alaplapon van már PCI csati. Gigabyte B365M D3H az egyik amit találtam.
Viszont, ha akartok tuningolni, az ebben a lapban nem lehetséges.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Putyin90 #155088 üzenetére
HDD / SSD akkor van?
Alaplap: Gigabyte B450M-DS3H / B450M-S2H, Asrock B450M-HDV ~25k
CPU: AMD Ryzen 5 1600AF (YD1600BBAFBOX) ~35k (6 mag/12 szál)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Patriot Viper 4 ~26-30k
VGA: RX 5600XT ~106k (Sapphire Pulse, Alza.hu)
Nvidia: GTX 1660 Super ~93-105k (Palit StormX, Gainward Pegasus / Ghost, Gigabyte Gaming)
HDD: Van???
SSD: Van???
Ház: SilentiumPC SG1, Fractal Design Focus G, CM NR400 (mATX), CM Q300L ~(mATX), TT Versa H17-H18 (mATX) ~15k
Táp: Be Quiet System Power 9 400-500W, FSP Hydro Pro 500W ~17-20k
Össz: 211-231k
Ha sok, akkor VGA-ból GTX 1650Supert kell venni. Máshol nagyon nem lehet fogni az áron.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Javetur
csendes tag
Sziasztok! Régi számítógépemet szeretném lecserélni egy új gépre, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Játékra, netezésre, filmnézésre. Játéknál főleg singleplayer.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitor, egér, billentyűzet, szünetmentes tápegység Back-UPS ES 700G (5B1124T09472)3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépházra, és annak tartalmára.4. Mennyi a kereted rá?
250k +/-10k5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Acer V233H monitor (LFA0W0304331)+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Jól szellőző ház, szünetmentes tápegységgel /APC Back-UPS ES 700G / kompatibilis táp.Előre is köszönöm a segítséget.
-
irednek
csendes tag
Sziasztok, új konfigot szeretnék összerakni, segítsetek légy szíves. Keret 250-300k (max 350). Cél: Photoshop, Premiere Pro főleg, néha belekóstolni komolyabb MMORPG / FPS játékokba.
Amire szükség van
Ház / táp - nincs elvárás
Alaplap - nincs pref
Proci - Intel pref
Memória - 64 Gb
VGA - legyen benne kraft
SSD - min 512
A monitor marad, ami jelenleg egy LG 34WK650
Köszi előre is. Üdv. -
palfitom
félisten
válasz Javetur #155094 üzenetére
Szia,
Lap: Asrock B450M Pro4-F / MSI B450M Pro-VDH Max / B450M Mortar MAX / Asrock X570M Pro4
CPU: Ryzen 1600AF -YD1600BBAFBOX cikkszám! (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes, majdnem Ryzen 2600 szint) / Ryzen 3600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes, ~i7-8700 szint)
CPU hűtő (opcionális, de ajánlott): ID-Cooling SE-214L / Arctic Freezer 33 eSports ONE / ID-Cooling SE-224-XT Basic / Arctic Freezer 34 eSports / be Quiet Pure Rock / Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT!) pl. Aegis 3000 / Aegis 3200
VGA: GTX 1650 Super (pl) / 1660 (pl)
SSD: ~250GB Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial MX500 / WD Blue 3D
HDD: HDWD110UZSVA vagy WD10EZEX
Ház: pl. Thermaltake Versa H18 (+ 1-2db Arctic Cooling P12 PWM PST) / Cooler Master Masterbox Q300L (+ 1-2db Arctic Cooling P12 PWM PST) / Kolink Citadel TG / Cooler Master NR400 / Zalman M3 Plus
Táp: pl. be quiet! Pure Power 11 400-500W / 11 CM 400-500W / Seasonic Core GC 500 / GM 500 / Focus 450W / GX 550 / Super Flower Leadex Silver 550W, olcsóbban FSP Raider II 450-550WMegnéztem az APC Back-UPS ES 700G-t, de nem találtam olyan infót, hogy milyen tápegységgel ne lenne kompatibilis...
-
palfitom
félisten
válasz irednek #155095 üzenetére
Szia,
Az igényeid sajnos nem állnak összhangban a 250-300k-s kerettel.
Például valami ilyesmiben gondolkodnék:
1 x MSI B450M Pro-VDH Max (Basic garancia)27 890 Ft
1 x AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtő ventilátorral61 490 Ft (6 mag, 12 szál, kb. i7-8700 szint)
1 x G.SKILL 32GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-32GIS48 990 Ft
1 x PALIT NE6166S018J9-161F GeForce GTX 1660 6GB GDDR6 Super StormX PCIE88 990 Ft
1 x KINGSTON 1TB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/1000G49 690 Ft
1 x ZALMAN M3 Plus fekete19 690 Ft
1 x SEASONIC CORE-GC-50024 790 Ft
1 x BE QUIET! Pure Rock 2 szürke13 890 Ft
Összesen: 335 420 Ft
Sajnos Intelből ilyen áron nem kapsz ekkora teljesítményt.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok Rég jártam erre . A gyerek haverja a következő gépet rakta össze magának .
kártya:Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 Videókártya Seasonic SSR-450FM Focus 450W Tápegység Kingston 8GB DDR4 3200MHz HyperX FURY RGB HX432C16FB3A/8 memória Western Digital 2TB 64MB SATA3 WD20EZRZ merevlemez AMD Ryzen 5 1600 YD1600BBAEBOX processzor Asus PRIME B450M-A alaplap Cooler Master MasterBox MB600L MCB-B600L-KA5N-S02 szürke számítógép házSzerintetek ez jó lehet 200K a keret és Fortnite-Valorant a cél 1080P-ben .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest